Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 462451 keer)

0 gebruikers (en 15 gasten bekijken dit topic.

Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #1010 Gepost op: 19 mei 2007, 23:47:40
Het kan nog erger dan een levende kakkerlak in je sla, zoals ik een aantal maanden geleden had:

Dode vleermuis in cornflakes

Een Zweeds echtpaar heeft een dode vleermuis aangetroffen in een doos cornflakes. Ze hadden al heel wat van de inhoud naar binnen gewerkt toen ze de onsmakelijke ontdekking deden. De Britse producent heeft een speciale onderzoeker naar het West-Zweedse plaatsje Tanum gestuurd om de 'cornvleermuis' te inspecteren, zo berichtte het Zweedse persbureau TT. Het echtpaar is medisch onderzocht maar lijkt geen kwalen te hebben overgehouden aan het overleden dier.

(ANP)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1011 Gepost op: 20 mei 2007, 12:23:19
http://www.nu.nl/news/1082640/12/Kampeerboerderij_in_Gelderse_Groenlo_in_brand.html

Kampeerboerderij in Gelderse Groenlo in brand

Uitgegeven: 20 mei 2007 08:57
Laatst gewijzigd: 20 mei 2007 09:51

AMSTERDAM - Een deel van een kampeerboerderij aan de Vredenseweg in Groenlo is zondagochtend uitgebrand. Eén vrouw wordt vermist.
Philip de Fretes

Toen de brand uitbrak, waren zes bewoners in het woonhuis aanwezig. Dat meldt de politie. Het gaat om een echtpaar, de ouders van de man en twee jonge kinderen van het stel. De vrouw van het echtpaar wordt vermist.

Gastenverblijf

Het gastenverblijf was rond 09.00 uur volledig uitgebrand, maar daar was niemand aanwezig. Vervolgens sloeg de brand over naar het voorhuis, waar de ouders woonden.

De aangrenzende camping wordt uit voorzorg gedeeltelijk ontruimd. Op de camping verblijven ongeveer vijftig mensen in tenten, caravans en campers.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het vuur brak rond 07.30 uur uit.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1012 Gepost op: 20 mei 2007, 13:12:13
Een erg vreedzame organisatie.....  :-X :-X :-X :-X :-X Volgens mij heet zoiets 'bedreigen'..... ;) Volgens mij zal de AIVD de organisatie ook wel in de gaten houden...  ;)

http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article714958.ece/Bestuur_Milli_Gorus_dreigt_met_opstand

Ruzie over bouw moskee loopt op

Lodewijk Dros
Lezersreacties op dit artikel (76) lezersreacties op dit artikel
Mocht Amsterdam de Turkse organisatie Milli Görüs een nieuwe moskee weigeren, dan zal het verzet enorm zijn. ’Al-Jazeera brengt het groot’.

De Westermoskee in Amsterdam komt er wél, zegt Fatih Dag van de Turkse moskeekoepel Milli Görüs. Als de overheid dat dwarsboomt, dan gaat Milli Görüs demonstreren. Dag zal daartoe Turken uit heel Europa oproepen, kondigt hij aan in een vraaggesprek met Trouw. Hij hoopt op een vreedzame optocht en een geweldloze ’opstand’, maar hij vreest dat het uit de hand loopt. „Onze mensen zijn emotioneel en er kan zomaar een gek tussen lopen.”

Dag, voorzitter van het moskeebestuur, verwacht dat tv-zender Al-Jazeera een mogelijk ’nee’ tegen de Westermoskee groot zal brengen. „En ik sta ze te woord.” Wat de gevolgen zijn? „Ik houd mijn hart vast.”

Milli Görüs leek de afgelopen weken buitenspel te staan in de vastgelopen besprekingen rond de bouw van een nieuwe moskee in Amsterdam-West. Berichten over een aandelenzwendel door de conservatieve organisatie deden de bereidheid van gemeente en woningbouwvereniging om nog met haar samen te werken geen goed. Al langer bestond argwaan tegen Milli Görüs nadat het een nieuw bestuur had gekregen. Het oude was volgens velen afgezet door het ’extremistische’ Duitse hoofdkantoor.

De ’Westermoskee’, eerst het paradepaardje van de integratie, was voor bestuurders en bouwers een paard van Troje geworden. „Iedereen wilde van ons af, maar dat gaat niet lukken”, zegt Dag. Volgens hem gaat de bouw door, in eigen beheer.

Daarvoor heeft Milli Görüs de medewerking van woningbouwvereniging Het Oosten helemaal niet nodig, stelt Dag. Hij baseert die stelling op een exitregeling, die het mogelijk maakt dat Het Oosten wordt uitgekocht. Het afkoopbedrag is 6,2 miljoen euro, zo blijkt uit stukken die Fatih Dag aan Trouw laat zien. Nadat deze som voldaan is, wordt de nieuwe moskee er één die volledig onder bestuur van het Keulse hoofdkwartier van Milli Görüs valt, zegt Dag.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1013 Gepost op: 20 mei 2007, 13:41:49
http://www.politiemwb.nl/news_nieuw.asp?parentid=7&artikelID=8777&rubriekID=2329

Dode en drie gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

WILLEMSTAD: Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Malthaweg in Willemstad is zondagmorgen een 31-jarige inwoner van Mijnsherenland om het leven gekomen. Drie andere inzittenden, een 40-jarige inwoner van Mijnsherenland, een 25-jarige inwoonster van Willemstad en een vrouw uit Heinenoord raakten bij de aanrijding licht gewond. Zij zijn ter observatie opgenomen in een ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal. De auto van het viertal, reed rond 08:00 uur over de Malthaweg, komende uit de richting van de Rijksweg A29, in de richting van de vesting in Willemstad en raakte in een bocht door nog onbekende oorzaak van de weg af. Het voertuig is daarbij uit de bocht gevlogen en op zijn kop terecht gekomen. Het 31-jarige slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Verkeersongevalanalisten van de technische recherche hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Personeel van de traumahelikopter verleende assistentie aan hun collega’s die met drie ambulances waren uitgerukt. Ook de brandweer verleende assistentie bij het ongeval. Over de exacte toedracht is nog geen duidelijkheid. In verband de emotionele toestand van de drie licht gewonden heeft de politie van hen nog geen verklaringen kunnen opnemen. De familie van het dodelijke slachtoffer is in de loop van de ochtend door de politie op de hoogte gebracht van het noodlottige ongeval.


ljcdevries

  • Gast
Reactie #1014 Gepost op: 20 mei 2007, 14:56:12
http://www.destentor.nl/binnenlandstn/article1422343.ece

Spaanse vrachtwagen rijdt bij Nijmegen op file in

VALBURG (ANP) - Een Spaanse vrachtwagen met oplegger is vanmiddag op de A15 ter hoogte van knooppunt Valburg op een file ingereden.

Twee bestuurders van personenauto's raakten hierdoor gewond, van wie een ernstig. Beiden liggen in het ziekenhuis. De Spaanse bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden. Dat heeft de politie meegedeeld.
De politie sloot een rijbaan af.
Het verkeer dat de A50 op wil, wordt via Elst omgeleid.
Deze berging schijnt onnodig lang te hebben geduurd, vanwege een meningsverschil tussen de (gegunde) berger en het KLPD.
Dit meningsverschil heeft ervoor gezorgd dat de berger, die sinds 1 april 2007 het exclusieve recht heeft om op die locatie te bergen (IM-gebied), is weggestuurd, en de berger, die voor 1 april 2007 jarenlang dat rayon heeft gehad, door de politie is opgeroepen en alle personenauto's heeft mogen bergen. Slechts de vrachtwagen is door de eerste berger geborgen.

Bekend is dat de beide bergers sinds kort een behoorlijke ruzie hebben, omdat de ene berger (Houterman) een klacht heeft gedeponeerd bij de Stichting IMN (die de aanbestedingen verzorgt) over de andere berger (Logicx van Amerongen), omdat de laatste op de rijkswegen zou bergen met ongekeurd materiaal. Wellicht dat deze ruzie de oorzaak is van alle commotie rond knooppunt Valburg, zeker gezien het feit dat Houterman al sinds jaar en dag daar heeft geborgen, en een behoorlijk goede verstandhouding heeft opgebouwd met zowel KLPD, regiopolitie als RWS.

Met vriendelijke groeten,

Johan de Vries


jadjong

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 557
Reactie #1015 Gepost op: 20 mei 2007, 16:24:11
Groep van honderd man sloopt stadsbussen Almere
Uitgegeven: 20 mei 2007 15:47
Laatst gewijzigd: 20 mei 2007 16:06

ALMERE - Een groep van honderd mensen heeft vrijdagavond twee stadsbussen in Almere gesloopt. Dat maakte de politie zondag bekend.
 
In de bussen werd met vuurwerk gegooid, het interieur werd vernield en er vonden vechtpartijen plaats. De stadsbussen werden uiteindelijk stopgezet bij een bushalte in de Almeerse Kruidenwijk.

 

Gissen

Naar de toedracht van het geweld kan de politie slechts gissen. "Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt", aldus een woordvoerster. Voor zover bekend vielen er geen gewonden. De twee bussen raakten fors beschadigd, maar konden nog wel rijden.

Toen agenten ter plaatse kwamen, waren de relschoppers gevlucht. De politie heeft niemand kunnen arresteren. Beelden van beveiligingscamera's uit de bussen worden nu bekeken.

De politie kan niets zeggen over de toedracht van de vechtpartij en de vernielingen. Busmaatschappij Connexxion, die de stadslijnen in Almere exploiteert, was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

(c) ANP

Een kleine WTF :o  :-\ is hier wel op zijn plaats.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1016 Gepost op: 20 mei 2007, 18:31:34
http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/zaanstreek/article1906461.ece?secId=529

Brandstichter betrapt

Gepubliceerd op 20 mei 2007, 17:47
Laatst bijgewerkt op 20 mei 2007, 17:51
zaandam -

De politie heeft zondagochtend vroeg een 54-jarige Zaandammer betrapt terwijl hij een brandende krant door de brievenbus van een leegstaand huis in de Hovenierstraat wilde duwen.


Politie en brandweer moesten drie keer uitrijden, die nacht. Rond één uur stond een container en de naastgelegen schutting in brand. Later tot twee maal toe een brandende kliko.

De derde keer meldde zich een getuige die vlak voor het uitbreken van de brand een man bij de kliko had gezien. Nadat de agenten zich verdekt hadden opgesteld, zagen zij een man lopen die voldeed aan het signalement. Toen hij vervolgens met een aansteker en kranten in de weer ging, werd hij aangehouden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1017 Gepost op: 20 mei 2007, 18:33:23
http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091100512/page.htm?newsID=1179675529

zondag 20 mei 2007
Brandweerschool levert eerste kadetten af

http://www.brusselnieuws.be/site/multimedia/1092218482/images/small/catalog/070520_brandweer%20002_0001.jpg?display=xsmall[/img]

©tvb
De eerste lichting van de brandweerkadetten

Brussel - Bij de Brusselse brandweer is het eerste jaar van de kadettenschool vorige zaterdag afgesloten met een demonstratie-oefening voor de ouders. De brandweerkadetten zijn vorig jaar in september gestart.

Dit jaar waren er 30 kadetten in de Brusselse brandweerschool. Dit is de eerste lichting, want de brandweerschool bestaat pas een jaar. Het is overigens de enige in het land.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1018 Gepost op: 20 mei 2007, 18:34:30
http://www.eventplanner.be/nieuws-trends/evenementen/918/discotheek-ontruimd.html

Discotheek ontruimd

Discotheek ontruimd Discotheek Return in Vosselaar is volledig ontruimd nadat een brandgeur werd vastgesteld.

Op dat moment (5u) waren er nog zo'n 750 mensen aanwezig. Zij werden meteen geëvacueerd.

Volgens de uitbater stond iedereen in enkele minuten op straat. Niemand raakte in paniek en er vielen geen gewonden.

De brandweer van Vosselaar vond geen brandhaard, maar door een defect aan de afzuiginstallatie waren blijkbaar wel enkele vonken ontstaan. Er was geen bluswerk nodig.

De discotheek vierde haar tweejarige bestaan.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1019 Gepost op: 20 mei 2007, 21:56:16
zo 20 mei 2007, 10:58
Dode door brand in Groningen
GRONINGEN - Bij een brand in een woning en schuur aan de Olgerweg in Groningen is zaterdagavond een man om het leven gekomen. Het gaat vermoedelijk om de bewoner van het pand. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.


http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/02007/bijbrandingroninge_2007801g.jpg
Bij de brand in Groningen is vrijwel zeker de bewoner omgekomen.

De brand ontstond even na 20.30 uur. De brandweer had toen al de melding gekregen dat er waarschijnlijk iemand in het pand aanwezig zou zijn, maar kon bij aankomst geen reddingspoging meer doen, omdat de woning en de schuur al geheel in brand stonden. Zondagochtend vonden brandweer en politie in de woning de stoffelijke resten van een man. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.