Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459666 keer)

0 gebruikers (en 15 gasten bekijken dit topic.

Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #1110 Gepost op: 30 mei 2007, 21:11:52
Meisje (11) schopt stennis bij arrestatie

(Novum) - Een 11-jarig meisje uit Eibergen heeft zich dinsdagmiddag hevig verzet tegen haar aanhouding na een winkeldiefstal, meldt de politie woensdag. Supermarktpersoneel betrapte het meisje toen zij snoep, chips, chocola, frisdrank en deodorant wilde stelen.

Het meisje weigerde nadat ze betrapt was de komst van de politie af te wachten. Het winkelpersoneel moest de 11-jarige stevig vastpakken om te voorkomen dat ze er vandoor ging. Toen de politie eenmaal arriveerde verzette ze zich ook tegenover hen en weigerde mee te werken.

Uiteindelijk wist de politie het meisje te kalmeren en naar het politiebureau te brengen. Na het afleggen van een verklaring heeft de politie haar thuis overgedragen aan haar ouders.

Bron: Nieuws.nl


Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #1111 Gepost op: 30 mei 2007, 21:13:19
Zwaargewonden bij ongeluk Hellevoetsluis

(Novum) - Bij een frontale botsing tussen op de N57 bij Hellevoetsluis zijn woensdagmiddag zeker twee mensen gewond geraakt. Zij verkeren niet in levensgevaar en zijn naar een ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Enkele andere betrokkenen raakten niet gewond bij de botsing. Dat zegt een woordvoerder van de politie woensdag.

Rond 15.15 uur raakte een 53-jarige automobilist uit Dirksland vermoedelijk onwel, waarna hij frontaal op een auto met caravan uit tegengestelde richting botste. Zowel de man als een 67-jarige vrouw uit Hoogeveen in de andere auto moesten zwaargewond naar het ziekenhuis. Een man en twee kinderen die ook in de auto met caravan zaten, bleven ongedeerd.

De caravan raakte door het ongeluk los en belandde in de berm. Daar reed een man met een bestelwagen tegen de caravan aan. De bestuurder raakte niet gewond.

De weg is rond 17.00 uur in beide richtingen afgesloten. Hoe lang de weg nog dicht blijft is onbekend. Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via de N215, N59 en de A29. Verkeer naar Zeeland kan omrijden via de A15, A59 en de A29.

Bron: Nieuws.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1112 Gepost op: 30 mei 2007, 23:20:55
http://www.ijmuidercourant.nl/nieuws/regionaal/haarlemeo/article1953337.ece

'Bewust beknibbeld op veiligheid brandweerkazerne'

Gepubliceerd op 30 mei 2007, 20:00
Laatst bijgewerkt op 30 mei 2007, 22:08
Haarlem -  Een goed deel van de mankementen aan de brandweerkazerne aan de Zijlweg zijn het gevolg van beknibbelzucht bij de bouw vijftien jaar geleden. Dat betoogt Fedde Reeskamp, destijds als bedrijfsleider van Pieters Projectbureau betrokken bij de bouw.

Volgens Reeskamp, tegenwoordig zelfstandig architect en raadslid voor D66, is destijds voor ongeveer 25.000 gulden beknot op de bouwkosten. ,,Het kost nu een veelvoud om dat recht te trekken.''

Onlangs werd duidelijk dat de brandweerkazerne aan de Zijlweg op allerlei plekken niet meer voldoet aan de eisen, ondermeer aan die van de brandveiligheid. ,,Deels een bewuste keuze destijds'', zegt Reeskamp nu.

Twee andere betrokkenen van destijds, architect Jan Willem de Kanter en ambtelijk verantwoordelijke Jan Kapteijn,  bevestigen desgevraagd dat de keuze voor staal in plaats van beton voor de bovenverdieping ingegeven is door de beperkingen van het budget. Zij bestrijden echter ten stelligste dat het gebouw bij oplevering niet aan alle veiligheidsvoorschriften voldeed.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1113 Gepost op: 31 mei 2007, 10:34:35
Dakloze steekt politieauto in brand
Leeuwarden - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige man zonder een vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van vernieling van een politieauto.
Rond 02.00 uur zagen agenten dat het raam van een politieauto, die buiten het hek van het politiebureau aan de Gardeniersweg stond, was ingegooid met een steen. Tevens was geprobeerd om de auto in brand te steken. Door de vloermatten uit de auto te verwijderen kon erger worden voorkomen.
Omstreeks 04.00 uur liepen twee agenten vanaf het politiebureau naar een geparkeerde politieauto aan de Gardeniersweg. Tegen een gevel van een bedrijf zagen ze de 20-jarige man zitten. Omdat hij die nacht ook al eerder was gesignaleerd bij de politieauto’s werd hij aangesproken. De verdachte bekende direct en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.


Rampenoefening in regio Gelderland-Midden
Regio - In de maand juni 2007 zullen de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en de geneeskundige hulpverlening) en gemeenten van de regio Gelderland-Midden een rampenoefening houden. De oefening moet een verrassing zijn voor de hulpverleners en hun bestuurders; daarom blijft de precieze datum tot het laatste moment geheim.
Over de plaats van de nagespeelde ramp is alleen bekend dat het incident in één van gemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Rijnwaarde zal plaatsvinden. In het echt weten de hulpverleningsdiensten namelijk ook niet wanneer en waar zich een ramp gaat afspelen.
De oefening wordt georganiseerd door de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid, een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tijdens de oefening worden de hulpverleningsdiensten onverwachts geconfronteerd met een in scène gezette ramp, een simulatie. Daarop moeten zij gezamenlijk een organisatie neerzetten en beslissingen nemen om de ramp te bestrijden.
Het gaat hierbij niet om het oefenen door de operationele diensten, maar om het oefenen van bestuurders en leidinggevenden. Ambulances, brandweer- en politie-auto’s die met gillende sirenes en zwaailicht uitrukken, zijn dan ook niet te zien. Wel zal er in de regio mogelijk enige activiteit van hulpverleners zichtbaar zijn.
www.blikopnieuws.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1114 Gepost op: 31 mei 2007, 14:50:49
Grootste brand 2006 woedde in snackfabriek
(Novum) - De brand die vorig jaar de meeste schade veroorzaakte, woedde in een snackfabriek in Lelystad. De schade bedroeg 26 miljoen euro. Dat blijkt donderdag uit het grote branden-overzicht van het Verbond van Verzekeraars.
Een brand geldt als grote brand als de schade meer dan 1 miljoen euro is. Grote branden hebben vorig jaar voor ruim 293 miljoen euro schade gezorgd. Dat is 42 miljoen euro meer dan in 2005, maar minder dan in de jaren daarvoor. Het verbond houdt de cijfers bij om een beeld te krijgen van de kosten van grote branden.
In Zuid-Holland woedden de meeste branden: negentien. Noord-Holland neemt met twaalf branden de tweede plaats in. Dat er in de Randstad meer branden waren, is volgens het verbond logisch omdat daar ook meer gebouwen staan. De minste branden vielen te noteren in Flevoland.
Niet alleen klanten van verzekeraars werden overigens het slachtoffer van een brand, ook verzekeringsmaatschappijen zelf kregen ermee te maken. Een verzekeraar uit Tilburg leed 4 miljoen euro schade.
www.nieuws.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1115 Gepost op: 31 mei 2007, 15:54:07
Man op ambulancemotor overreden na val op A2
Uitgegeven op donderdag 31 mei 2007 om 15:45:46  

(Novum) - Een 52-man uit Eindhoven is donderdagochtend met een ambulancemotor op de snelweg A2 bij Maarssen onderuit gegaan en overreden door een auto. Hij is met verschillende botbreuken naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten donderdagmiddag.

Het slachtoffer reed rond 11.30 uur op een opvallend gekleurde ambulancemotor met de zwaailichten aan achter een auto op de linkerrijstrook. Toen de motorrijder de auto na enige tijd rechts probeerde in te halen dreigde hij in een bocht tegen een andere auto te rijden. De motorrijder kwam ten val, vermoedelijk doordat hij opeens hard moest remmen. De bestuurder van de auto die links bleef rijden kon de motorrijder niet meer ontwijken en reed hem aan.

Het slachtoffer was geen ziekenbroeder. Hij bracht de motor over van de dealer naar een ambulancedienst. De man verklaarde tegen de politie dat hij niet wist dat de zwaailichten aanstonden.

[Copyright 2007, Novum]

www.nieuws.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1116 Gepost op: 31 mei 2007, 22:39:49
http://www.telegraaf.nl/binnenland/64700601/Groep_jongeren_opgepakt_voor_misdrijven.html

 Groep jongeren opgepakt voor misdrijven
DUIVEN - Zestien jongens in de leeftijd van 17 tot 20 jaar zijn in de afgelopen weken opgepakt op verdenking van brandstichtingen, inbraken en vernielingen. Een van de jongens komt uit Arnhem; de rest is afkomstig uit het dicht bij Arnhem gelegen Duiven.

De zaak kwam volgens de politie aan het rollen toen zeven jongens werden betrapt bij brandstichting bij een woning op 17 februari. Uit onderzoek bleek dat de jongens samen met anderen tussen februari en april van dit jaar veel meer zaken op hun geweten hadden. Onder meer namen zij bij een inbraak in een NS-station abonnementen en stamkaarten mee. Die zijn teruggevonden bij huiszoekingen. Alle verdachten zijn op vrije voeten gesteld in afwachting van hun rechtszaak, aldus de politie.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1117 Gepost op: 31 mei 2007, 23:54:32
http://www.ad.nl/utrecht/article1407599.ece

Zeven arrestaties op de Dom
Door MARIJE DRENTH
UTRECHT - Nadat ze via de 318 traptreden van de Domtoren weer waren afgedaald, heeft de politie donderdagmiddag zeven actievoerders van Greenpeace gearresteerd. De actievoerders hadden de toren de hele dag gebruikt als protestlocatie.

In alle vroegte zetten ze de wijzers van de klok op vijf voor twaalf en rolden ze een meterslang spandoek uit met de tekst ‘Help ons klimaat niet naar de kolen’.

Volgens politiewoordvoerder Peter Keijzer is het aan de buitenkant beklimmen van de toren verboden en worden de actievoerders, die inmiddels wel weer zijn vrijgelaten, bovendien vernielingen aangerekend. Zo zou een deur zijn geforceerd.

Met backpacktassen vol klimspullen en het enorme spandoek op de rug, beklommen actievoerders van Greenpeace donderdagochtend om zes uur de buitenkant van de Domtoren.

,,Als we niet oppassen ligt Utrecht straks aan zee,’’ aldus campagneleider Rianne Teule (38) ’s ochtendsvroeg.

Greenpeace is tegen de plannen van energiebedrijven, om nieuwe kolencentrales te bouwen. Die stoten te veel CO2 uit, met rampzalige gevolgen voor het klimaat, aldus de mileuorganisatie. En dus achtte ze de Dom, van verre zichtbaar, de juiste plek om actie te voeren. ,,Vijf voor twaalf is hét moment om iets te doen! Nú kunnen we de centrales nog tegenhouden!’’

Nadat rond half negen het spandoek aan de toren was bevestigd, bleven de klimmers hangen om het strak te houden. Om vijf voor twaalf luidden de actievoerders de grote klok, om meer ruchtbaarheid te geven aan de actie.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1118 Gepost op: 31 mei 2007, 23:57:35
http://www.ad.nl/rotterdam/article1405879.ece

Pedofiel wilde meisje ’troosten’

ROTTERDAM - De 58-jarige Arie B. werd op heterdaad betrapt. Hij ’troostte’ een vierjarig meisje in een kelderbox van een flat in IJsselmonde,...
+ afbeelding vergroten
... toen de vader van het kind binnenkwam.

Het kind vertelde door de veroordeelde pedoseksueel op haar wang, hand en buik te zijn gekust. Tijdens een speciaal studioverhoor wees ze ook haar tepel aan als kusplek.

De man, die twee jaar geleden voor ontucht met jonge meisjes is veroordeeld tot een celstraf van 365 dagen, zou haar twee keer hebben opgetild en ook haar hemd omhoog hebben geschoven.

De vader van het slachtoffer was zo verbijsterd toen hij zijn kind en de man samen in de donkere kelder aantrof, dat hij hem liet gaan. Maar toen hij hem even later weer bij de supermarkt tegenkwam, ging hij met hem op de vuist. Kort daarna werd de pedoseksueel thuis aangehouden door de politie.

De veroordeelde vader van drie kinderen stond ten tijde van het misdrijf - op eigen verzoek - onder begeleiding van een therapeut. Eerder had hij een groepstherapie voor plegers van seksuele delicten gevolgd.

De man ontkent alle seksuele bijbedoelingen tijdens het contact met het meisje en ziet zichzelf als ’slachtoffer van zn verleden en zijn goede bedoelingen. De verdachte vertelde dat hij het kind zag huilen op straat, nadat ze haar hand bezeerd had. Eerst troostte de man het meisje door haar bezeerde handje te kussen. Vervolgens ging hij op zoek naar haar ouders. Omdat die niet zouden hebben gereageerd op de deurbel, ging hij in de kelder kijken of daar iemand was. Het kind zou hem achterna zijn gelopen. ,,En toen keek ik of ze echt niet ernstiger gewond was en tilde haar weer op en kuste haar troostend op de wang, aldus de IJsselmonder.

Zijn advocaat noemde zijn gedrag heel normaal en alledaags. Maar de officier van justitie wees erop dat de man na de vorige veroordeling alle contact met kinderen moest vermijden.

Ook had hij zn fiets bij een andere flat gezet, terwijl hij met het kind in de kelder was. Bovendien legde de verdachte wisselende verklaringen af. ,,En wie zet nu een klein meisje in een donkere kelder op een driewieler en gaat dan ineens weg? Klinkt niet aannemelijk, reageerde de aanklager.

Die eiste voor de nieuwe ontucht met een minderjarige een celstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar.

Daarnaast zou de IJsselmonder de 185 dagen cel moeten uitzitten, waartoe hij eerder voorwaardelijk is veroordeeld.

Op 13 juli volgt uitspraak.


frankj

  • Gast
Reactie #1119 Gepost op: 1 juni 2007, 07:03:29
Circus Belly Wien komt niet terug naar Utrecht
 
 
 
 
 
UTRECHT -  Het Duitse circus Belly Wien is waarschijnlijk voor de eerste keer en laatste keer in Utrecht geweest. Het circus, dat in de wijk Kanaleneiland staat, wordt geterorriseerd door de jeugd uit de wijk.

Zo mishandelden de jongeren de afgelopen dagen beesten en liepen ze ongevraagd het terrein op. Voor het personeel is het bijna onmogelijk om te werken, zo bleek gisteravond toen de jeugd voor de zoveelste keer op het terrein stond.

Het circus is nog tot zondag te zien Park Transwijk.
 
 
bron; rtv utrecht