Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459658 keer)

0 gebruikers (en 15 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1130 Gepost op: 3 juni 2007, 00:51:55
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article422017.ece/Dader_nepclaim_aanslag_PCM_bekend

Dader nepclaim aanslag PCM bekend

Van onze verslaggeefster Annieke Kranenberg

AMSTERDAM - De man die vorig jaar november de aanslag op de krantendrukkerij van uitgeverij PCM heeft opgeëist, zogenaamd namens actiegroep RaRa, is Pieter V., de woordvoerder van de gedetineerdenbond EORG.

V. heeft volgens de politie bekend dat hij de mail aan het persbureau ANP verstuurde, waarin de aanslag werd geclaimd door RaRa, een actiegroep die in het verleden meerdere aanslagen heeft opgeëist. Hij ontkent echter betrokken te zijn bij de aanslag met een granaatwerper op PCM, waar onder andere de Volkskrant wordt gedrukt.

De EORG, die voluit de Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden heet, wierp zich eerder in de media op als belangenbehartiger van bekende gedetineerden als Samir A.

Na het versturen van de mail heeft de 44-jarige V. uit Arnhem vijf weken vast gezeten wegens onder meer ‘bedreiging met een terroristisch misdrijf’ en ‘een ernstig misdrijf tegen het leven’. Zolang het onderzoek loopt, doet justitie geen uitspraak over een eventueel verband tussen de aanslag en de bedreiging, aldus een woordvoerster van het OM in Amsterdam. V. is op 19 december vorig jaar uit voorlopige hechtenis geschorst. Volgens zijn advocaat, die verder geen commentaar wil geven, is er nog geen zittingsdatum vastgesteld.

Zelf wil V. niet meer ingaan op de aantijgingen, omdat ‘het OM c.q. de rechtbank een interview niet in dank zal afnemen’, schrijft hij in een e-mail. Eerder had hij telefonisch al bevestigd dat hij enige tijd heeft vastgezeten. Hij vertelde ook dat de officier van justitie zich verzette tegen zijn vrijlating, omdat hij ‘zoveel contacten heeft, onder andere met de Hofstadgroep’.

Als woordvoerder van de EORG verwierf V. enige bekendheid als belangenbehartiger van Mohammed B. en Samir A. Zo noemde hij het gevangenisregime waaronder B. zijn straf moet uitzitten ‘onwettig’ en hekelde hij in de pers – ook in deze krant – de speciale terroristenafdeling in Vught.

Met zijn Europese uitstraling bereikte de EORG het afgelopen jaar ook buitenlandse media, zoals de BBC. De organisatie is eveneens om informatie gevraagd door het comité van de Raad van Europa dat de mensenrechtensituatie in gevangenissen onderzoekt. Het comité bezoekt dit jaar Nederland.

Hoewel de EORG feitelijk wordt geleid door Pieter V., zit hij niet in het bestuur. Voorzitter Hendrikus M. is het enige bestuurslid, maar hij zit volgens V. sinds anderhalf jaar in de gevangenis. Vanuit Arnhem had V. zelf ook krap een jaar een stichting voor rechtsbijstand, maar die is in februari opgeheven.

De EORG heeft volgens de website 395 leden, maar in justitiekringen wordt ervan uitgegaan dat V. in zijn eentje werkt.

Ook Abida, de vrouw van Samir A., twijfelt aan de capaciteiten en bevoegdheden van V. ‘Hij doet veel toezeggingen, maar speelt niets klaar.’ Vorig jaar, toen Samir A. in hongerstaking was, zou V. een demonstratie voor hem organiseren, zegt Abida. ‘Hij zei dat hij heel veel mensen kende, die hij zo kon optrommelen. Daar is niets van terecht gekomen.’

V. weerspreekt dat. Volgens hem is de actie niet doorgegaan omdat de situatie van Samir A. inmiddels was verbeterd. ‘Wij hebben vorig jaar veel succesvolle acties gevoerd, zoals tegen de bajesboot. Dat zijn geen luchtkastelen.’

V. kwam vorig jaar ook in het nieuws toen hij naar de politie stapte met informatie over de moord op Louis Sévèke. Dat werd hem niet in dank afgenomen door de familie en vrienden van de vermoorde activist. V. gaf zich volgens de familie ten onrechte uit als goede vriend van Sévèke.

V. is hier nog verbolgen over. ‘Ik ken Louis uit de gevangenis, begin jaren negentig. Ik zat vast wegens kraken. We zaten in de gedetineerdencommissie.’ Uit die tijd dateert ook zijn interesse voor het opkomen voor gevangenen, zegt hij.


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1131 Gepost op: 3 juni 2007, 17:21:01
Meisje (13) veroorzaakt chaos met auto van vader

Een 13-jarig meisje uit Velsen-Zuid heeft zaterdagmiddag in de straat waarin ze woont een enorme chaos veroorzaakt met de auto van haar vader. De vader raakte hierbij gewond.

De vader had aan zijn dochter gevraagd om de auto te verplaatsen. De tiener gaf plankgas, terwijl de auto nog in zijn achteruit stond. De vader werd een aantal meters meegesleurd door het nog openstaande portier.

De auto denderde vervolgens over een geparkeerde auto heen, reed een stuk op twee wielen om tenslotte tientallen meters verderop tot stilstand te komen in een tuin. Het meisje liep geen verwondingen op. Haar vader is met onbekend letsel overgebacht naar het ziekenhuis.

Bron: www.fok.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1132 Gepost op: 3 juni 2007, 17:26:17
http://www.telegraaf.nl/binnenland/64878221/Man_overleden_na_vechtpartij_bij_poppodium.html?p=1,1

zo 3 jun 2007, 16:12 | 2 reacties
Man overleden na vechtpartij bij poppodium
AMSTERDAM - Een man, die zaterdagnacht bij een vechtpartij bij poppodium Baroeg aan de Spinozaweg in Rotterdam ernstig gewond raakte, is zondag aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt.

Over de toedracht van de vechtpartij is nog niets bekend. Volgens de website van Baroeg gaat het om een bezoeker van het poppodium. De politie is bezig met het verhoren van getuigen en heeft nog geen aanhoudingen verricht. Het poppodium heeft besloten de deuren minstens twee weken te sluiten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1133 Gepost op: 3 juni 2007, 17:28:10
zo 3 jun 2007, 16:00 | 15 reacties
Beveiliging vluchten Birmingham naar VS slecht
AMSTERDAM - Luchthavenbeveiligers op vluchten naar Amerika zijn betrapt terwijl ze kranten lazen of met elkaar praatten terwijl scannerbeelden voorbij trokken.

http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/02025/security4434_jpg_2025971g.jpg
EPA
Foto: EPA

De beveiliging van vluchten van Birmingham naar Amerika lijkt heel zwaar, maar stelt in de praktijk weinig voor. Een Engels camera-team toonde aan dat de beveiliging veel hiaten vertoont.

In het Amerikaanse congres zijn stemmen opgegaan om vluchten vanaf onveilige luchthavens naar de States voorlopig te stoppen. ITV zendt de beelden vandaag uit.

Ook kwam in het halve jaar dat de camera's draaiden voor dat vliegtuigen onbewaakt op platforms stonden en dat de medewerkers slecht op de hoogte waren van alle procedures.

Op de film is een werknemer te horen die opschept dat hij ondanks zijn criminele voorgeschiedenis van dronken rijden en mishandeling toch maar mooi bij de luchthaven-security was aangenomen.

Een ander vult de puzzel in bij het röntgenapparaat, en er is een man te zien die ligt te slapen terwijl hij eigenlijk een Continentalvlucht naar New York zou moeten checken.

Vrouwelijke passagiers mochten in Birmingham soms zonder enige controle aan boord omdat er een tekort aan vrouwelijke beveiligers was.


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1134 Gepost op: 3 juni 2007, 18:41:49
Vrouw stunt op A16 bij Zwijndrecht

Een 19-jarige vrouw uit Dordrecht heeft zaterdagochtend op de A16 bij Zwijdrecht een levensgevaarlijke situatie veroorzaakt.

In een geleende auto was ze de macht over het stuur verloren en een aantal keren rondgetold op de snelweg. Nadat de auto tot stilstand was gekomen, werd die aangereden door een achteropkomende vrachtauto.

Niemand raakte gewond. De bestuurster had te veel gedronken en bleek ook geen rijbewijs te hebben.

Bron: www.rijnmond.nl


pompbediende

  • Meerdere functies
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,263
Reactie #1135 Gepost op: 3 juni 2007, 18:47:30
Achtervolging Amsterdammer eindigt in sloot

GORINCHEM - Zaterdagochtend 2 juni 2007 omstreeks 02.40 uur gaven politieagenten op de Nieuwe Wolpherensedijk een  bestelauto een stopteken voor een routinecontrole. De bestuurder voldeed hier niet aan en gaf gas om aan de controle te ontkomen.

Na een achtervolging waarbij de nodige verkeersovertredingen werden gemaakt reed de auto van de dijk, raakte het nodige straatmeubilair waaronder een picknicktafel en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder sprong in het water, zwom naar de overkant en ging het natuurgebied nabij de Avelingen in. Politieagenten zetten de omgeving af en zochten met hulp van een politiehond. Ook kregen ze hulp van een man die daar met een bootje lag afgemeerd. De bestuurder werd echter niet aangetroffen. Bij daglicht is een politiehelikopter ingezet om het gebied af te zoeken of de man mogelijk onderkoeld achter was gebleven. Ook deze zoekactie leverde niets op. Rond 11.00 uur kwam een melding dat er een man nat en onder de modder langs de Rijksweg A27 ter hoogte van Hoogblokland liep. Dat bleek de gezochte verdachte, een 23-jarige man uit Amsterdam. Hij was licht onderkoeld geraakt en knapte onder een warme douche weer op. De 23-jarige verklaarde dat hij er vandoor was gegaan omdat hij te veel alcohol had gedronken en weed had gerookt. De man had zich een aantal uren schuil gehouden op een eilandje in de griend en was later lopend weggegaan. De verdachte krijgt een proces-verbaal voor het verlaten plaats ongeluk. Hij is na verhoor heengezonden.
Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1136 Gepost op: 3 juni 2007, 20:48:21
Driedubbele wegpirate rijdt tegen de lamp

Een 23-jarige automobiliste uit Nieuw-Vennep maakte het afgelopen nacht wel heel erg bont. Ze beging in zeer korte tijd drie zware overtredingen. Zo scheurde ze met een snelheid van 120 kilometer per uur op een plek waar slechts een gangetje van vijftig is toegestaan, belde ze met haar gsm in de hand en negeerde ze het rode verkeerslicht.

Toen enkele moedige dienders haar afgelopen nacht staande hielden, bleek ze ook nog eens haar rijbewijs niet bij zich te hebben en was ze ook niet bereidwillig jegens de agenten. Ze weigerde ook maar ergens aan mee te werken. Ze werd meegenomen naar het politiebureau, waar ze haar zonden in de cel mocht overdenken. Tegen de brokkenpilote is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: www.fok.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1137 Gepost op: 3 juni 2007, 21:58:55
http://www.gooieneembode.nl/nieuws/brandstichter.slaat.weer.toe/AR1645/html.aspx

Brandstichter slaat weer toe
 3 juni 2007 17.05  

http://www.gooieneembode.nl/_resized/size500/photos/b08ab249-addb-48f4-9f3a-346a37017b45.jpg
Foto Miché   0 reacties

FOTO INGEZONDEN DOOR FOTO MICHE - Brandweer Hilversum moest gisteren rond 4.40 uur uitrukken voor een autobrand aan de Koninginneweg.

Ter plaatse bleek dat er twee bestelbusjes en een personenauto in de brand stonden. Om deze autobranden snel te kunnen blussen heeft Hilversum hun nieuwe One-seven blussysteem ingezet.
Deze spuit met 8bar schuimvormend middel uit de slang. De eigenaar van de auto had er extra  de pest in: hij had de auto pas één week in zijn bezit.

Een half uur daarvoor had Laren ook al een autobrand aan de Driftlaan bij de tennisvereniging. In Huizen zijn in de nacht daarop, van zaterdag op zondag, opnieuw vier auto’s uitgebrand en 3drie auto’s (zwaar) beschadigd. De eerste melding kwam binnen op de Bloesem, drie auto’s gingen daar in vlammen op. Kort daarna stond er een auto op de Salamander in brand. Drie naastgelegen voertuigen liepen flinke schade op.

De politie stelt een onderzoekt in naar de autobranden. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1138 Gepost op: 4 juni 2007, 19:14:57
http://www.cq-link.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16970

Leiding brandweer mogelijk in externe handen

Monday, June 04 @ 08:50:09 MDT

Paramaribo - Het heeft er veel van dat externe personen voorlopig belast zullen worden met de leiding van het brandweerkorps, aangezien de waarnemingstermijn van Radjinder Ramkhelawan, bijgestaan door Cecil Waal, op 31 mei verstreek en hun opvolging niet geregeld is.

De twee brandweerlieden werden door minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie (J&P) eind november voor een periode van zes maanden aangesteld. Gekozen was voor Ramkhelawan omdat hij de oudste is in rang en niet vanwege zijn competentie. Halverwege de rit gaf hij de minister aan dat het werk te zwaar was en hij graag vervroegd met pensioen wilde, echter pas na een bevordering. Dit laatste werd hem geweigerd.

Volgens een bron verkeert het brandweerkorps nog steeds in een bestuurscrisis, vooral nu na zes maanden duidelijk is dat brandweerlieden zelf niet in staat zijn gebleken om leiding te geven aan het korps. “Kennis van buiten is noodzakelijk”, stelt de bron. Het ministerie van J&P steekt al geruime tijd de voelhorens uit om de zwakke brandweerleiding te versterken. Zo zijn er gesprekken gevoerd met ex-politiekorpschef Carlo Hunsel en ook de naam van ex-brandweercommandant Allan Tjon A Tsien werd genoemd. Het brandweerpersoneel had gedacht dat Tjon A Tsien vóór zijn pensionering een jaar de ruimte zou krijgen om zijn opvolger te kunnen trainen. Echter werd anders beslist. De Ware Tijd verneemt dat er nu ook gesprekken gaande zijn met de beveiligingsconsultant Arnold Halfhide. Hij bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd, maar wil niet voorbarig zijn en dieper hierop ingaan, omdat er met diverse personen wordt gesproken. Binnenkort volgen er op topniveau gesprekken over de toekomst van de brandweer.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1139 Gepost op: 4 juni 2007, 19:23:45
http://www.ad.nl/groenehart/alphen/article1414456.ece

maandag 04 juni 2007

Brandweer mag dak niet op

AARLANDERVEEN/ZWAMMERDAM - ’Verboden het dak te betreden’.

Bordjes met deze tekst zijn bevestigd aan de brandweerauto’s van Aarlanderveen en Zwammerdam. Aanleiding is de constatering door de Arbeidsinspectie dat beide auto’s geen valbeveiliging hebben.

Op het dak van de brandweerauto’s liggen slangen en ladders opgeborgen. Normaal gesproken klimt een brandweerman het dak op om die te pakken. Dat mag niet meer omdat deze daken hoger zijn dan 2,5 meter, zegt brandweercommandant Hans Zuidijk. ,,De regels zijn tegenwoordig zodanig dat dan een omheining nodig is, zodat je niet van het dak valt.’’

Omdat beide brandweerauto’s volgend jaar worden vervangen, vindt de Alphense brandweer het wat kostbaar om de wagens van een hekwerk te voorzien. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 3.000 euro. Met de verbodbordjes hoopt Zuidijk de Arbeidsinspectie voldoende tegemoet te zijn gekomen. ,,We kunnen op de kleine laddertjes aan de achterkant van de wagens staan om de spullen te pakken.’’

De nieuwere brandweerauto’s van het korps voldoen wel aan de regels. De brandweer wacht nog op een reactie van de Arbeidsinspectie op de voorgestelde oplossing.