Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459596 keer)

0 gebruikers (en 20 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1190 Gepost op: 8 juni 2007, 13:51:44
Chauffeurs geadviseerd water mee te nemen
AMSTERDAM - Automobilisten die vrijdag op pad gaan, wordt aangeraden water mee te nemen. Dat adviseert de VerkeersInformatieDienst (VID). "De mensen hangen op de A15 met hun tong uit het raam."
Het wordt vrijdag op sommige plekken broeierig en tropisch warm. Volgens een VID-woordvoerder is het nu al niet te harden in de voertuigen.
Op de snelweg A15 tussen Tiel en Gorinchem staat rond 09.45 uur negen kilometer file na een ongeluk, waarbij drie auto's zijn betrokken. Een persoon zit bekneld en een rijbaan is ter hoogte van Valburg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.
www.nu.nl


brielle

  • Gast
Reactie #1191 Gepost op: 8 juni 2007, 13:53:44
Fietsendief steekt Rotterdammer dood
Een 18-jarige jongen is donderdagavond in de Persoonshaven in Rotterdam-Zuid doodgestoken door een fietsendief.
Rond half tien zagen jongens die op straat aan het voetballen waren dat een man bezig was een fiets te stelen. Ze spraken hem daarop aan, waarop de man de fiets neerzette, een mes tevoorschijn haalde en direct de 18-jarige neerstak. Het slachtoffer, dat in de buurt woonde waar de steekpartij plaatsvond, overleed kort daarop.
De dader is er te voet vandoor gegaan in de richting van het Noordereiland en is nog niet aangehouden.
www.rijnmond.nl
 >:( :-\ :'(

het moet niet gekker worden zeg >:( :'( kan je tegewoordig niet eens meer er wat van zegen pfff :(


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1192 Gepost op: 8 juni 2007, 13:59:05
Hulpverlening Zeeland onder toezicht geplaatst
AMSTERDAM - Bij een ramp in de Veiligheidsregio Zeeland is hulp momenteel niet zeker. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de provincie per direct onder verscherpt toezicht geplaatst.
"Door personeelstekort is adequate geneeskundige hulpverlening bij ongelukken en rampen niet gegarandeerd", zei een woordvoerder van de IGZ vrijdagochtend.
bron: www.nu.nl

Veiligheidsregio Zeeland onder verscherpt toezicht
DEN HAAG (ANP) - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de veiligheidsregio Zeeland per direct onder verscherpt toezicht gesteld. Dat heeft het IGZ vrijdag bekendgemaakt. Door personeelstekort is adequate geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen niet gegarandeerd.
Het IGZ vindt de situatie onacceptabel, mede omdat de regio een aantal risicovolle objecten kent, waaronder de Westerscheldetunnel. Het besluit is genomen omdat onder meer de paraatheid van de Regionaal Geneeskundig Functionaris (RGF) deze en volgende week onvoldoende is. Ook de Hoofdsectie Geneeskundige Hulpverlening bij ongevallen en Rampen (HsGHOR) heeft problemen met paraatheid.
www.refdag.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1193 Gepost op: 8 juni 2007, 15:42:04
Veel problemen op het spoor
AMSTERDAM - Door het hele land hebben treinreizigers vrijdag te maken met vertragingen en uitval van treinen. Tussen Amsterdam en Utrecht moeten reizigers rekening houden met een vertraging van dertig tot zestig minuten, meldt ProRail.
Door een defect aan het spoor rijden daar minder treinen.
Vanwege een defecte bovenleiding waarschuwt ProRail reizigers op het traject Leiden-Hoofddorp voor een vertraging van 30 tot 45 minuten.
Tot 17.00 uur rijden tussen Amsterdam en Leiden minder treinen en tussen Hoofddorp en Leiden rijden geen stoptreinen. Reizigers tussen Hoofddorp en Leiden kunnen omreizen via Schiphol.

Veolia
Ook op het spoor tussen Roermond en Nijmegen zijn er problemen. Op dit traject kampt het vervoersbedrijf Veolia met technische problemen, onder meer door diesel die te warm is geworden.
Treinen rijden in kleinere samenstellingen waardoor veel reizigers samengepakt in te kleine treinen worden vervoerd. Ook zijn er vijf treinen uitgevallen. Vanaf 16.00 uur zijn er volgens een woordvoerder van Veolia meer treinen beschikbaar en worden er minder problemen verwacht.

Amsterdam
Van Duivendrecht naar Amsterdam Bijlmer ArenA en van Amsterdam Bijlmer ArenA naar Abcoude moeten reizigers rekening houden met een vertraging die kan oplopen tot een half uur. De oorzaak is een wisselstoring.
Vanwege materieeltekort waarschuwt ProRail reizigers tussen Nijmegen en Boxmeer verder in de middag- en avondspits voor een vertraging van vijftien tot dertig minuten.

Groningen
Vrijdagochtend heeft het treinverkeer rond Groningen platgelegen door een storing in het bedieningssysteem voor seinen en wissels. Blikseminslag leidde een groot deel van de ochtend tot vertraging op het spoor tussen Breda en Dordrecht. Die problemen zijn inmiddels verholpen, zegt ProRail.
www.nu.nl


Just'in

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 278
  • HBT / brandweerduiker
    • Brandweer Zaanstad Kring 7
Reactie #1194 Gepost op: 8 juni 2007, 17:35:27
Medische evacuatie vanaf vissersschip
8-6-2007

Een Lynx helikopter van de Koninklijke Marine heeft op vrijdagmiddag 08 juni 2007 een medische evacuatie uitgevoerd.

Om 12. 42 uur werd er SAR alarm gemaakt door het Kustwacht centrum. Het alarm betrof een medische evacuatie aan boord van het vissersschip "Lemmer 62", de patiënt had klem gezeten met zijn been in een visnet, is gevallen en heeft daarbij een hoofdwond opgelopen.

Een Lynx helikopter van de Koninklijke Marine is om 13.00 uur van Marine Vliegkamp de Kooy opgestegen om zich naar de "Lemmer 62" te spoeden die zich op dat moment ongeveer 77 kilometer ten noorden van Den Helder bevond. Daar aangekomen is de helikopterredder, de arts en de brancard afgezet. Deze hebben de patiënt gestabiliseerd en transportgereed gemaakt. De patiënt is vervolgens overgebracht naar het medisch Centrum Leeuwarden.
www.marine.nl
"There is no higher honor than human service. To work for the common good is the greatest deed."


basseman

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 678
Reactie #1195 Gepost op: 9 juni 2007, 14:14:45
Te weinig bluswater bij grote branden
HENGELO - De brandweer beschikt in veel gevallen niet over voldoende water om grote branden te kunnen blussen. Daarom worden branden in grote loodsen en vrijstaande gebouwen geregeld niet bestreden, maar slechts 'gecontroleerd'. Om het tekort aan bluswater op te lossen moeten worden gekeken naar meer mogelijkheden om water uit nabijgelegen sloten en vijvers te halen. Dat stelt brandexpert Ynso Suurenbroek, oud-brandweerman en docent aan de Universiteit Twente, in een onlangs verschenen rapport.

Een groot probleem is volgens Suurenbroek dat de drinkwaterleidingen, waar de brandweer via brandkranen water aan onttrekt, op steeds meer plaatsen minder water geven. „In de strijd tegen legionella en andere besmettingen worden de waterleidingen steeds smaller, want dan spoelen ze beter door. Het drinkwaternet levert daardoor op steeds meer plaatsen te weinig water om te blussen.”

De meeste kleine branden kunnen afdoende worden bestreden met water dat de brandweer zelf meeneemt in een tankauto. Maar bij grotere branden moet een beroep worden gedaan op het kraanwaternet, dat in de toekomst op steeds meer plaatsen onvoldoende water geeft.

Suurenbroek stelt in zijn onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de brandweerregio's Twente, IJssel-Vecht en Friesland, dat de brandkranen moeten verdwijnen en de korpsen daarvoor in de plaats meer tankauto's moeten aanschaffen. Daarnaast moet meer aandacht komen voor de 'waterplaatsen' als sloten en rivieren. „Het is belangrijk dat korpsen weten waar de waterplaatsen in hun regio's zijn, dat de walkanten geschikt worden gemaakt voor brandweerauto's die daar water uit kunnen oppompen en dat bij de bouw van nieuwe wijken rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid van water.”

Bron;http://www.telegraaf.nl/
'T is elke keer weer brandweer...


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1196 Gepost op: 9 juni 2007, 15:44:51
http://www.ad.nl/rotterdam/article1423927.ece

Parachutisten in problemen
ROTTERDAM - Drie parachutisten zijn vrijdag in de problemen gekomen bij het evenement Go Fast X-days bij de Euromast in Rotterdam.

http://www.ad.nl/multimedia/archive/00114/parachute_114523h.jpg
Een base-jumper is zojuist van de Euromast gesprongen. FOTO ANP
Twee van hen belandden in een boom. Een derde kwam wat ongelukkig terecht op een grasveld. Volgens een politiewoordvoerster raakte niemand gewond.
Om en vanaf de bekende toren vinden vrijdag en zaterdag vijftien verschillende zogeheten ’extreme sports’ plaats. (ANP)


Firechief P

  • Manschap A / oefenleider / bevelvoerder
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,923
  • waarom gebeurt alles als ik er niet ben?
    • www.pjdekok.nl
Reactie #1197 Gepost op: 9 juni 2007, 19:49:43
En weer een dodelijk 'slachtoffer' in Utrecht...  :-\

Dode vrouw gevonden in woning Zeist
Uitgegeven: 9 juni 2007 18:52
Laatst gewijzigd: 9 juni 2007 19:28

ZEIST - In een tuin van een woning aan de Brugakker in Zeist is zaterdagmiddag een vrouw dood aangetroffen. De politie heeft twee mannen opgepakt en spreekt van "verdachte omstandigheden".
Marc Koot

Verdere gegevens over de identiteit van het slachtoffer en de aangehouden mannen kan de politie nog niet geven. De politie doet in de woning onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van de vrouw.


Is nu al de 'zoveelste' in Utrecht. Pas ook al iemand in Zeist, afgelopen week een vrouw en Houten en nu weer.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1198 Gepost op: 9 juni 2007, 20:59:21
http://www.ad.nl/rotterdam/voorneputten/article1425492.ece

zaterdag 09 juni 2007

Camping beëindigt illegale bewoning

OOSTVOORNE - Camping Modjo-Kerto aan de Bollaarsdijk in Oostvoorne heeft donderdagavond per direct enkele illegaal bewoonde appartementen op slot moeten doen. Er logeerden Duitsers in.
De campingeigenaar bouwt al jarenlang aan de appartementjes, maar beschikt niet over een bouw- en gebruiksvergunning. De brandweer stelt bovendien vraagtekens bij de brandveiligheid. Op last van de Westvoornse burgemeester mogen de appartementen niet worden verhuurd, zolang de vergunningen niet zijn geregeld. De Duitsers zijn in caravans op de camping ondergebracht. De bewoning werd ontdekt tijdens een horecacontrole van de politie, gemeente, brandweer, douane en sociale dienst.

Eigenaar Dick van den Blink heeft al lange tijd Duitse gasten in zijn caravans. Het zijn werknemers die er alleen doordeweeks zijn. ,,Ik ben al jarenlang aan het bouwen aan de appartementjes,’’ vertelt hij. ,,Ze zijn nog niet klaar, maar omdat er voor enkele Duitsers even geen caravans waren, heb ik hen maar zolang in de appartementen gezet. Ze zaten er twee dagen in.’’

Van Den Blink erkent dat hij niet de benodigde vergunningen heeft. ,,Verder hebben we wel alle noodzakelijke vergunningen voor onze voorzieningen, maar deze ontbraken inderdaad. Dat geldt ook voor de bingo’s die we houden. Er werd mij verteld dat we maar één keer in de twee weken een bingo mogen houden. Dat vinden we wel erg weinig. Zo kun je mensen wel alles ontnemen.’’ Van den Blink meent dat dit ontmoedigend werkt. ,,Je moet tegenwoordig aan zo veel regels voldoen. Het is bijna niet te doen.’’

Volgende week praat de campingbaas met de gemeente over de ontruiming. Hij zal de benodigde vergunningen nu wel aanvragen. ,,Wat mij steeds tegenhield, is de snel veranderende regelgeving. Ik kan wel een bouwvergunning aanvragen, maar eer dat ik vijf jaar verder ben, moet alles weer anders. In het oude bestemmingsplan werden appartementen toegestaan. Dat is onlangs veranderd, zonder dat ik het wist.’’

Van den Blink benadrukt dat alleen de appartementjes nu niet gebruikt mogen worden. De boerderij zelf is wel gewoon open. ,,Ik woon er in. De receptie zit er in, de kantine ook. Het is één groot geheel.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1199 Gepost op: 9 juni 2007, 21:04:00
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/51344

Beheer C2000 overgedragen aan Politie Nederland

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft zaterdag het operationeel en tactisch beheer van het landelijke communicatienetwerk C2000 formeel overgedragen aan de Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN). Met de overdracht naar de vtsPN rondt BZK het project C2000 af en waarborgt tegelijk dat dit vitale systeem onder alle omstandigheden blijft functioneren in de toekomst.

De betrokken partijen hebben hiervoor de beheersovereenkomsten C2000 en van het aan C2000 gekoppelde systeem GMS (een geïntegreerd meldkamersysteem) ondertekend. De overeenkomsten hebben jaarlijks een omvang van circa 85 miljoen euro.

C2000 en GMS zijn geïntegreerde, multidisciplinaire voorzieningen die, behalve voor de politiekorpsen en de Koninklijke Marechaussee, voor de gehele veiligheidsketen van groot belang zijn. Beide voorzieningen moeten onder alle omstandigheden blijven functioneren. Het communicatiesysteem C2000 maakt regionale en landelijke mobiele communicatie mogelijk tussen politie-eenheden en eenheden van andere hulpverleningsinstanties, zoals de brandweer inclusief de achterliggende meldkamer.

De overdracht van C2000 en GMS is van groot belang voor de veiligheidsketen. De overdracht van C2000 maakt de vts PN een belangrijke partner in deze.Tegelijk past het in de missie van de Politie Nederland, om samen met haar partners in het OOV-domein (Openbare Orden en Veiligheidsector), Nederland veiliger te maken.