Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459586 keer)

0 gebruikers (en 20 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1230 Gepost op: 14 juni 2007, 00:06:49
http://www.ad.nl/rotterdam/article1435241.ece

"Een wonder dat Claire nog leeft"

ROTTERDAM - Een filmpje van een gruwelijke steekpartij speelde een belangrijke rol in de rechtszaak tegen de 35-jarige Rotterdammer...
http://www.ad.nl/multimedia/archive/00114/STEEKPARTIJ_114913b.jpg
van het filmpje dat in de rechtbank werd getoond.
...,die vorig jaar zijn ex-vriendin meer dan zeventig keer stak. Tegen de zin van zijn advocaat werden de door een omstander gemaakte bloedige beelden in de rechtszaal getoond. ,,Het gaat niet om sensatie, maar om het achterhalen van de waarheid,’’ legde de rechter uit.

De maker, die het drama op klaarlichte dag met zijn camera vastlegde, stuurde de schokkende stills -uitsnedes- naar deze krant. Ze verschenen op de website. De officier van justitie wilde het hele filmpje gisteren in de rechtszaal tonen. ,,Het gaat niet alleen om het feit dát er gestoken is. Het heeft ook een enorme schok teweeg gebracht bij de omstanders. Door het filmpje voelen wij, wat zij gevoeld hebben. We zien wat de tekst ’onophoudelijk gestoken’ betekent. Ik kan proberen dat in woorden te vatten, maar het filmpje maakt dit in één keer helder.’’

De advocate meende echter dat de verhalen van getuigen, de verklaring van het slachtoffer en de bekentenis van de verdachte genoeg waren om duidelijk te maken wat zich had afgespeeld. ,,Dit filmpje maakt de zaak nodeloos sensationeel.’’ De rechter sprak dit tegen. ,,Het gaat om de waarheidsvinding. In vele strafzaken hebben we gewenst: ’Was er maar een filmpje om te zien wat er exact is gebeurd’. Nu krijgen we de kans het met eigen ogen te zien.’’

Het slachtoffer verliet de zaal bij vertoning. Verdachte Marcel van L. keek herhaaldelijk weg, terwijl op een groot scherm te zien was hoe hij minutenlang op zijn ex instak. Eerst rustig, maar na het schijnbaar onbewogen incasseren van trappen van omstanders steeds sneller tot hij wordt overmeesterd. ,,Nu ik de beelden heb gezien, besef ik dat het een wonder is dat Claire nog leeft.’’ De 22-jarige Schiedamse lijdt nog wel dagelijks onder haar letsel.

Tegen L. werd gisteren uiteindelijk vier jaar celstraf geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor onder meer de poging moord en eerdere bedreigingen.

In het verleden werden vaker beelden getoond in de rechtbank, bijvoorbeeld van politiecamera’s bij voetbalrellen of bewakingscamera’s bij een overval in een winkel.

Ook werden verdachten gepakt, naar aanleiding van hun eigen gemaakte filmpje zoals in Groningen waar tieners hun school in brand probeerden te steken. In de toekomst zullen steeds vaker filmpjes en beelden van toevallige getuigen worden gebruikt als bewijs, mede omdat het bezit van gsm’s met camera de afgelopen tijd explosief is gestegen.

De Rotterdamse politie werkt bij wijze van proef aan een systeem om het beeldmateriaal makkelijker te kunnen ontvangen.


SirMark

  • HV-enthousiasteling en werkzaam in de uitvaartbranche.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 942
Reactie #1231 Gepost op: 14 juni 2007, 00:20:35
Ziekelijk, maar, hoe afschuwelijk de beelden waarschijnlijk zijn, godzijdank is dit filmpje er... is voor de rechter een ideale manier om te zien wat er werkelijk is gebeurd die dag..


Roandala

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 983
Reactie #1232 Gepost op: 14 juni 2007, 09:11:47
Precies.
De straf die geeist is, is weer veel ste laag  :-\


Menneke86

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 401
Reactie #1233 Gepost op: 14 juni 2007, 12:05:42
Noodverordening op bedrijventerrein in Heerlen
 
Politie, justitie, brandweer, de belastingdienst, de arbeidsinspectie, de provincie en de gemeente Heerlen houden vandaag een gezamenlijke actie op bedrijventerrein De Weggebekker in Heerlen. Voor het terrein is een noodbevel uitgevaardigd. Dat betekent dat mensen die niet bij de actie betrokken zijn, niet op het terrein mogen.

Uit onderzoek is gebeleken dat op het terrein allerlei activiteiten zijn die niet geoorloofd zijn. Het vermoeden is onder meer dat er illegaal gebouwd is, er gefraudeerd wordt met uitkeringen en dat er gestolen voertuigen zijn. De actie, uitgevoerd door drie inspectieteams, duurt een groot gedeelte van de dag. Onbekend is of er al mensen zijn aangehouden.

Vandaag 11:02

Bron: www.l1.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1234 Gepost op: 14 juni 2007, 12:41:51
Duikwagen brandweer komt brandende shovel blussen
Hoornsterzwaag - De eigenaar van een brandende shovel op de Miedwei moet woensdagavond wel even raar opgekeken hebben toen de brandweer arriveerde. In plaats van de vertrouwde bluswagen, komt de WO-wagen (auto duikteam) gevuld met blusgasten en poederblussers het terrein op. De bluswagen had pech, door nog onbekende oorzaak wilde de wagen geen snelheid maken.
De brandweer nam geen risico en stuurde een aantal spuitgasten met de duikwagen op pad, welke de brand in eerste instantie met poederblussers te lijf gingen. Even later arriveerde de tweede bluswagen van het korps Jubbega, zij namen de bluswerkzaamheden over. De brand in de shovel is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting.
www.blikopnieuws.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1235 Gepost op: 14 juni 2007, 21:54:08
Bromfietser overreden door trein

Een 16-jarige bromfietser uit Almelo is vandaag in zijn woonplaats om het leven gekomen doordat hij op een spoorwegovergang werd aangereden door een trein. Dat heeft ProRail laten weten.

Het ongeval gebeurde even na 18.00 uur. De toedracht is niet duidelijk. Het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo werd tot 20.00 uur stilgelegd. Volgens de politie was de jongen met zijn bromfiets voorbij de spoorbomen gereden waarop hij door de trein werd geraakt en meegesleurd. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

www.nieuwnieuws.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1236 Gepost op: 14 juni 2007, 22:04:37
Doodstraf voor mobiel bellen in Noord-Korea

Het regime in Noord-Korea executeert steeds vaker burgers die mobiel bellen. Dat lot treft ook steeds meer mensen die informatie vanuit het buitenland, veelal in de vorm van video's en pamfletten, verspreiden in het stalinistische land. Dat meldt het Instituut voor Nationale Eenwording, een Zuid-Koreaanse denktank, vandaag.

Het verspreiden van buitenlandse informatie, communicatie met het buitenland en het gebruik van mobieltjes is ten strengste verboden in het geïsoleerde Noord-Korea. De telefoontjes worden meestal door Chinese bezoekers van het land binnengesmokkeld. Aanvankelijk werden maandelijks overtreders publiekelijk geëxecuteerd om zo anderen van dergelijke 'misdrijven' te weerhouden. Die frequentie is inmiddels onder internationale druk teruggeschroefd naar eens in de drie maanden.

Het Instituut doet haar uitspraken op basis van schattingen. Cijfers heeft de denktank niet. Wel stelt men dat het totale aantal executies in het land is afgenomen.

Bron: www.fok.nl


Eigen toevoeging: Gelukkig gebeurd dat hier niet! Het fileprobleem zou dan wél gelijk opgelost zijn.


jadjong

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 557
Reactie #1237 Gepost op: 14 juni 2007, 22:25:30
Om over het donorprobleem maar niet te spreken...


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1238 Gepost op: 14 juni 2007, 22:55:02
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/groningen/article2021020.ece

Verpleeghuis Meander wapent zich tegen brand

Gepubliceerd op 14 juni 2007, 09:48
Laatst bijgewerkt op 14 juni 2007, 09:50
veendam -  Verpleeghuis Meander in Veendam voldoet niet aan de jongste brandveiligheidseisen. Om toch aan de strengste voorschriften te voldoen wordt de komende twee jaar anderhalf miljoen euro geïnvesteerd in diverse aanpassingen

De forse investering is nodig omdat de overheid de brandveiligheidseisen heeft aangescherpt. Tachtig procent van de verpleeghuizen voldoet niet aan deze nieuwe regels, volgens Meander.

Facilitair manager Joop van der Lei benadrukt dat het verpleeghuis 'absoluut brandveilig is'. "Het gebouw is in 1999 volgens de toen geldende eisen gebouwd, maar door de branden in Enschede (vuurwerkramp), Volendam (cafébrand) en recentelijk nog de Schipholbrand (gevangenis), zijn de brandveiligheidseisen aangescherpt en aangevuld."

Volgens de nieuwe regels moet het verpleeghuis bijvoorbeeld middels branddeuren worden gecompartimenteerd (in stukjes opgedeeld). Ook moeten de kamers waar de patiënten verblijven voorzien worden van deuren die in het geval van brand zelf open gaan.
::) ::)
Meander heeft voor de klus een adviseur van TNO aangetrokken en een speciaal bouwteam samengesteld. De gemeente Veendam en de brandweer zien er op toe dat de nieuwe brandveiligheidseisen in het verpleeghuis worden gerealiseerd. Als tussenmaatregel heeft Meander, de bedrijfshulpverlening (BHV) uitgebreid, is extra personeel ingehuurd en wordt er vaker een ontruimingsoefening gehouden.

Verpleeghuis Meander heeft 191 plaatsen, waarvan er 98 gebruikt worden door mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. 93 bedden zijn bestemd voor patiënten met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld door een herseninfarct of door multiple sclerose. Daarbij zijn ook bedden voor mensen die na een operatie of ongeluk moeten revalideren.


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1239 Gepost op: 14 juni 2007, 23:12:22
Politiebond begrijpt kabinet niet

Uitgegeven: 14 juni 2007 22:24
Laatst gewijzigd: 14 juni 2007 22:25

DEN HAAG - De vakbond voor agenten ACP vindt dat de samenhang ontbreekt in de manier waarop het kabinet de veiligheid in Nederland wil verbeteren. Dat heeft de bond donderdag gezegd in reactie op de uitwerking van het regeerakkoord van de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie.
novum

Een woordvoerder van de ACP prijst het kabinet dat het 100 miljoen euro uittrekt voor het verbeteren van de veiligheid. De bond begrijpt echter tegelijkertijd niet waarom de politie 100 miljoen moet inleveren.

Volgens de vakbond leidt dit onvermijdelijk tot minder agenten op straat. En dat zal de veiligheid niet ten goede komen, denkt de ACP.

Bron: Nu.nl