Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459575 keer)

0 gebruikers (en 14 gasten bekijken dit topic.

PH-PXA

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,465
Reactie #1250 Gepost op: 15 juni 2007, 22:44:42
Rampenoefening met dieren in Capelle
 
In Cappelle aan den IJssel is vrijdagmiddag een rampenoefening gehouden met dieren. Niet alle hulpverleners kennen namelijk de procedures voor het omgaan met dieren bij rampen.

 
Een voertuig met een aanhanger vol met onder meer een ezel, een hond, ganzen en konijnen, was betrokken bij een aanrijding. Speciale aandachtspunten voor de hulpverleners waren het controleren en registreren van de dieren.

Omdat de beesten niet uitgelegd kon worden dat het om een oefening ging, zijn extra maatregelen genomen zodat ze geen letsel opliepen. Na afloop controleerde een dierenarts de beesten daarom ook op stress. Volgens een woordvoerder waren ze allemaal in orde

Bron: Rijnmond.nl

 1 Minuut geleden op SBS 6 bij Hart van Nederland ;D


PH-PXA

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,465
Reactie #1251 Gepost op: 15 juni 2007, 22:46:42
neh k niet, kzou denk ik te verbaast zijn in eerste instantie  ::)
daarna zou k denk ik eerst verhaal halen bij dochterlief.. want tja een naakte gozer bij mn dochter in huis... kans dat zij er mee van doen heeft is groter dan dat t een insluiper is  :P

Chris noemt het al, die reclame, nou als je nou dat muziekje van die reclame nou bij dit bericht bij denkt,  ;D


112 Gooi en Vechtstreek.n

  • Gast
Reactie #1252 Gepost op: 16 juni 2007, 01:34:17
Tweede dode na ongeluk Langestraat

Gepubliceerd op 15 juni 2007, 17:35
Laatst bijgewerkt op 15 juni 2007, 17:36

hilversum, huizen -  Het ernstige ongeluk op de Langestraat in Hilversum afgelopen maandag heeft een tweede dodelijk slachtoffer geëist.

De 52-jarige Loosdrechter die onwel werd en vervolgens een 47-jarige voetganger uit Huizen fataal raakte, is zelf overleden in het ziekenhuis. Het is volgens de politie inmiddels zeker dat het onwel worden van de Loosdrechter het ongeluk heeft veroorzaakt.

Bron: http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/hilversumplassen/article2028482.ece#reacties


pompbediende

  • Meerdere functies
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,263
Reactie #1253 Gepost op: 16 juni 2007, 14:51:59
Blokkadeacties belemmeren opening Betuweroute

VALBURG - De feestelijke opening van de Betuweroute lijkt belemmerd te worden. Bij Papendrecht ligt een betonblok op het spoor, waardoor er vooralsnog geen trein kan rijden. zo meldt de NOS.
Roel Janssen

De actiegroep GroenFront! verklaarde zaterdagmiddag op zes plekken op de Betuweroute de spoorbaan te hebben geblokkeerd.

Actievoerders hebben zich volgens de actiegroep aan het spoor vastgeketend. Dat meldde een van hen, Jaap Krater, vanuit Valburg.

Volgens Krater zullen er op circa zes plaatsen op de route blokkades zijn. Het is de bedoeling dat aan elke afzonderlijke actie ongeveer tien mensen meedoen. Andere actieplekken zijn onder meer bij Gorinchem en Meteren.

Groenfront! vindt dat de Betuwelijn overbodig is en te veel natuur heeft gekost. Koningin Beatrix opent plan de route zaterdagmiddag even na drieën. De eerste symbolische trein moet dan over de lijn gaan rijden. De koningin rijdt overigens niet mee.

Een woordvoerster van spoorwegbeheerder ProRail liet weten dat nog niet is besloten de opening uit te stellen. Ze zei wel dat er niet kan worden gereden als het spoor niet veilig is.
Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1254 Gepost op: 16 juni 2007, 17:38:15
Dronkelap slaapt in ronkende auto

AMSTERDAM - Een 35-jarige man uit Adorp is vrijdag in Groningen zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij was slapend, onder invloed van alcohol in zijn auto gevonden. De man stond met draaiende motor stil bij een tankstation. Dat meldt de politie zaterdag.
 
De politie kreeg een tip over een auto die stilstond bij het benzinestation en waarvan de bestuurder voortdurend het gaspedaal intrapte. Gealarmeerde agenten vonden de 35-jarige man vervolgens slapend in zijn auto. Doordat hij het pedaal al een tijdje had ingetrapt, kwam er rook onder de motorkap vandaan.


Op het politiebureau bleek dat de man 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Een halve promille is de grens.

Bron: www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1255 Gepost op: 16 juni 2007, 19:45:53
http://www.pzc.nl/zeeland/bevelandentholen/article1513998.ece

Centrum gehandicapten onveilig
door Willem van Dam

YERSEKE - De stichting Arduin heeft de bovenverdieping van haar dagcentrum voor meervoudig gehandicapten aan de Paardenmarkt in Yerseke met onmiddellijke ingang gesloten. Dat is gebeurd op last van de gemeente Reimerswaal. Die vindt de situatie er te gevaarlijk.

Het pand schiet tekort op het gebied van brandveiligheid. Ook zijn er onvoldoende vluchtwegen. Arduin mag de etage weer in gebruik nemen, als voldoende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen.

In het gebouw (een voormalige meubelzaak) zijn een kringloopbedrijf en een dagverblijf voor veertien ernstig verstandelijk en lichamelijk gehandicapten ondergebracht. Volgens wethouder J. Sinke is tijdens een recente controle gebleken, dat 'het pand in de huidige staat niet of onvoldoende veilig is om als dagverblijf te dienen voor niet-zelfredzame mensen'.

Op de begane grond is één nooduitgang, die zeker voor gehandicapten nauwelijks bruikbaar is omdat de deur op dertig centimer hoogte is aangebracht. Ook ontbreekt een brandmeldingsinstallatie.

De situatie op de eerste verdieping is volgens Sinke 'nog erger'. Die etage is voor rolstoelers slechts bereikbaar via één plateaulift, die in geval van calamiteiten tevens dienst doet als vluchtweg. Er is één nooduitgang die nauwelijks als zodanig kan worden gebruikt.

Sinke verklaarde gisteren, dat de gemeente de toestand op de eerste verdieping dermate ernstig vindt, dat zij meteen naar het zwaarste middel heeft gegrepen: bestuursdwang. Het gemeentebestuur gelastte Arduin het zoldergedeelte ogenblikkelijk te sluiten. Daaraan is inmiddels gehoor gegeven.

Tijdens de controle bleek ook dat de zorginstelling voor het bewuste pand aan de Paardenmarkt nooit een gebruiksvergunning heeft aangevraagd. Wethouder Sinke vindt dat 'onverantwoord'. ,,Temeer omdat het hier gaat om mensen die zichzelf niet kunnen redden.''

Volgens woordvoerder O. Jongewaard van Arduin is er 'mogelijk sprake van een aantal kleine misverstanden'. Donderdag overlegt de gemeente met Arduin over de kwestie. ,,Indien er inderdaad enkele aanpassinkjes nodig zijn, zullen we niet nalaten die te doen. Ook wij willen niet dat er risico's worden gelopen", aldus woordvoerder Jongewaard.


http://www.pzc.nl/zeeland/bevelandentholen/article1533363.ece

Arduin gaat in op eisen Reimerswaal
door Willem van Dam

YERSEKE - De stichting Arduin treft op korte termijn maatregelen om de (brand)veiligheid van haar dagcentrum voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten in Yerseke te verbeteren. Het zal vermoedelijk nog enkele maanden duren, voordat Arduin de bovenverdieping van het dagverblijf aan de Paardenmarkt weer in gebruik mag nemen.
 
Slideshow image
VORIGE
START
STOP
VOLGENDE
De gemeente Reimerswaal sommeerde Arduin onlangs de bovenverdieping te sluiten, omdat de situatie er te gevaarlijk zou zijn.

Tijdens een controle werd eind vorige maand geconstateerd, dat het gebouw, waarin ook een kringloopwinkel is gevestigd, op een aantal punten niet voldoet aan de (brand)veiligheidseisen. Zo zijn er onvoldoende vluchtwegen en ontbreekt op de begane grond een brandmeldinstallatie.

Deze week hebben Arduin en de gemeente Reimerswaal overleg gepleegd over de problemen. Zowel wethouder J. Sinke (SGP) als Arduinwoordvoerder O. Jongewaard sprak gisteren van een 'zeer constructief gesprek'.

Volgens Sinke heeft Arduin duidelijk gemaakt, dat zij de kwestie 'zeer serieus' neemt en alles in het werk zal stellen om de zaak zo snel mogelijk in orde te brengen.

Het dagbestedingscentrum aan de Paardenmarkt in Yerseke werd ruim twee jaar geleden geopend. Er verblijven dagelijks veertien (vooral meervoudig) gehandicapten.

Tijdens de gemeentelijke controle bleek ook dat Arduin nooit een gebruiksvergunning heeft aangevraagd. Met de gemeente is overeengekomen, dat de vergunning binnen een paar weken alsnog wordt aangevraagd. Ze zal pas worden verstrekt indien aan alle eisen is voldaan.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn gerezen rond de brandveiligheid van een Arduin-voorziening in Reimerswaal. Drie jaar geleden stelde het dagelijks gemeentebestuur van Reimerswaal vast, dat de veiligheid van een woonvoorziening aan de Marijkestraat te wensen overliet. Het feit dat er bij een Arduin-pand opnieuw tekortkomingen zijn geconstateerd, roept 'wel wat vragen op', aldus wethouder Sinke. Daarom zal de gemeente Reimerswaal binnenkort ook een woning van Arduin aan de Langeville in Yerseke aan een inspectie onderwerpen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1256 Gepost op: 16 juni 2007, 19:47:22
http://www.waterkant.net/suriname/2007/06/16/leger-houdt-gevechtsoefeningen-in-west-suriname/

Leger houdt gevechtsoefeningen in West-Suriname

Geplaatst op zaterdag, juni 16th, 2007 om 4:44 pm in Nieuws uit Suriname, Politiek

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 16 jun – Het Nationaal Leger zal gedurende enkele dagen gevechtsoefeningen uitvoeren in de westelijke districten Coronie en Nickerie. Dit zegt de plaatselijke commandant, majoor Egmond Letterboom. Troepen zullen vanuit Coronie oprukken richting westgrens. De bedoeling is de vaardigheid te testen in het omgaan met gewelddadige weerstanden.

Getracht moet worden zo gauw mogelijk de plaats van bestemming te bereiken. De test is zowel te water als te land. Manschappen en kader zullen getest worden op vaardigheid in het uitvoeren van patrouilles, rivieroperaties en gebiedsbeveiliging. “Er zal op gelet worden hoe onze mensen reageren”, zegt Letterboom tegenover de Ware Tijd. Het kader zal ook beoordeeld worden op het leiding geven onder druk.

Het belang van de oefeningen mag niet worden onderschat. “Het is belangrijk dat de gevechtskracht van tijd tot tijd getoetst wordt om te weten waartoe het leger in staat is en wat de beperkingen zijn”, aldus Letterboom. De oefeningen omvatten ook uitvoering van humanitaire hulpoperaties, waar onder meer politie en brandweer aan zullen deelnemen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1257 Gepost op: 16 juni 2007, 20:38:27
http://www.nu.nl/news/1117034/60/Amsterdamse_politie_arresteert_ruim_honderd_illegalen.html

Amsterdamse politie arresteert ruim honderd illegalen

Uitgegeven: 16 juni 2007 20:26
Laatst gewijzigd: 16 juni 2007 20:30

AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in een uitgaansgelegenheid in Amsterdam-Zuidoost 111 illegale West-Afrikanen opgepakt. Acht van hen hadden bovendien valse reisdocumenten bij zich.

Dat maakte de politie zaterdag bekend. De inval gebeurde in het kader van een onderzoek naar internetfraude.

Daarbij proberen criminelen door het versturen van e-mails mensen geld af te troggelen. Hoe veel van de arrestanten zich hieraan schuldig hebben gemaakt, kon een politiewoordvoerster niet zeggen.

Internetfraudeurs

Uit onderzoek was gebleken dat veel internetfraudeurs in de horecagelegenheid aan de Corridor, vlakbij de Amsterdam Arena, hun geld uitgeven. Tachtig politieagenten gingen rond 00.30 uur het pand binnen. Daar waren circa 250 personen aanwezig.

Justitie gaat de acht arrestanten met valse reisdocumenten strafrechtelijk vervolgen. De anderen gaan het zogeheten vreemdelingentraject in en worden waarschijnlijk uitgezet.
(c) ANP


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1258 Gepost op: 16 juni 2007, 20:57:25
Woning na mishandeling ook toneel van brand

AMSTERDAM - Een brand heeft zaterdagavond een rijtjeswoning in Delft verwoest. De woning was eerder deze week toneel van de mishandeling van een 'inbreker'. De politie houdt rekening met brandstichting.
 
De 38-jarige bewoner van de woning mishandelde donderdag een 17-jarige jongen. De Delftenaar had de knaap bij thuiskomst naakt in zijn slaapkamerkast aangetroffen. Het slachtoffer bleek het vriendje van de dochter des huizes te zijn. De jongen had kneuzingen over zijn hele lichaam en moest zich laten behandelen door een arts.

Ademhalingsproblemen

Een kind moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis, aldus de brandweer.

De eerste melding van de brand kwam iets na 18.00 uur binnen. De brandweer had het vuur vrij snel na aankomst bij de woning weer onder controle. Verscheidene kamers waren uitgebrand. Een woordvoerder noemde de schade aan het pand "aanzienlijk".

Bron: www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1259 Gepost op: 16 juni 2007, 21:14:51
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article436155.ece/Alarm_over_beveiliging_patientgegevens

Alarm over beveiliging patiëntgegevens

Van onze verslaggeefster Margreet Vermeulen

AMSTERDAM - Het College Bescherming Persoonsgegevens slaat alarm over de privacy van de patiënt. Door de invoering van het elektronisch patiëntendossier krijgen alle medische beroepsgroepen vanaf 2009 inzage in de patiëntendossiers. Ook in dossiers van patiënten waar ze niets mee te maken hebben. Volgens het College Bescherming Persoonsgegevens is dat ‘ondenkbaar’.

In de informatie-overdracht tussen zorgverleners worden jaarlijks 1,3 miljoen fouten gemaakt, soms met fatale afloop. Het elektronisch patiëntendossier, waaraan al jaren wordt gewerkt, moet daarin verbetering brengen. Artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en andere zorgverleners kunnen dan uit het hele land snel via de computer inzage krijgen in alle medische gegevens van een patiënt.

Het College Bescherming Persoonsgegevens juicht de komst van het nieuwe systeem toe, maar vindt dat de toegang daartoe in beginsel moet worden beperkt tot zorgverleners die een behandelrelatie hebben met de patiënt. Voor andere zorgverleners moet een drempel worden ingebouwd, zodat achteraf simpel kan worden gecontroleerd of ze terecht dossiers hebben gelicht. Het college stelt dat het in strijd is met het medisch beroepsgeheim onbevoegden patiëntengegevens te laten zien.

Het ministerie van Volksgezondheid legt juist de nadruk op snelheid en gemak waarmee dossiers kunnen worden geraadpleegd als patiënten in acute nood verkeren. Het departement vreest dat een extra drempel voor gebruikers te duur wordt en ten koste gaat van de werkbaarheid van het systeem.