Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459569 keer)

0 gebruikers (en 11 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1270 Gepost op: 18 juni 2007, 20:02:25
http://www.nu.nl/news/1119673/20/Grote_cokevangst_op_Atlantische_Oceaan.html

Grote cokevangst op Atlantische Oceaan
Uitgegeven: 18 juni 2007 17:30

MADRID - De Spaanse politie heeft op een boot op de Atlantische Oceaan voor ongeveer 240 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen. Het ging om vier ton coke die van Venezuela op weg was naar Spanje. Zes opvarenden werden gearresteerd.
Inertia Stock

De politie verrichtte ook vijf arrestaties op het Spaanse vasteland. De verdachten zouden de Spaanse, Venezolaanse, Colombiaanse, Peruaanse, Zuid-Koreaanse en Chinese nationaliteit hebben.
(c) ANP


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1271 Gepost op: 18 juni 2007, 20:04:01
http://www.nu.nl/news/1119737/14/Zeventig_opgepakte_illegalen_uitgezet.html

Zeventig opgepakte illegalen uitgezet

Uitgegeven: 18 juni 2007 18:13

AMSTERDAM - Van de 111 illegalen die vrijdagnacht zijn opgepakt in een grand café in Amsterdam Zuidoost worden er zeventig het land uitgezet. Dat meldt de politie maandag.
ANP

De West-Afrikanen waren niet in het bezit van geldige verblijfsdocumenten. GroenLinks en D66 zeggen verbaasd te zijn over de grootschalige actie.

Van de zeventig illegalen hadden er tien vervalste documenten bij zich. Zij worden eerst vervolgd voordat ze worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. De 41 illegalen die wel bleken te beschikken over de juiste papieren zijn heengezonden.

Internetfraudeurs

De politie viel het café binnen met tachtig man, waar op dat moment ongeveer 250 bezoekers waren. De politie wilde met de actie zoveel mogelijk illegalen, overlastveroorzakers en criminelen oppakken.

De politie had ook aanwijzingen dat vanuit het café een groep internetfraudeurs opereerde. Een politiewoordvoerder kon maandag niet zeggen hoeveel fraudeurs zijn aangehouden.

Kritiek

De Amsterdamse gemeenteraadspartijen GroenLinks en D66 hebben kritiek op deze aanpak van illegalen. Volgens hen is er met burgemeester Job Cohen afgesproken dat er geen systematische jacht op illegalen zou komen in de hoofdstad.

De D66-fractie spreekt zelfs van een razzia. "De handelwijze van de politie is ontoelaatbaar. Hoe kun je een openbare ruimte afgrendelen en mensen fouilleren en oppakken. En dat allemaal onder het mom van internetfraude", zegt de Amsterdamse D66-fractievoorzitter Ivar Manuel.

Ghanezen

Het zijn volgens Manuel vooral Ghanezen die zijn opgepakt. "Uit de Ghanese samenleving bereiken ons berichten dat diegenen die zijn vrijgelaten juist degenen zijn die zich met de internetcriminaliteit bezighouden. Een gerichte 'illegalenjacht' dus."

Ook GroenLinks wil opheldering van burgemeester Cohen. "De burgemeester heeft ons gezegd dat de 'illegalenjacht' geen prioriteit heeft."

"Dan is deze actie hoogst verbazingwekkend", zegt een woordvoerder van GroenLinks. "We zullen donderdag tijdens het overleg met de burgemeester opheldering vragen over deze actie."


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1272 Gepost op: 18 juni 2007, 20:11:47
Man overlijdt na plassen in kanaal
Gepost door Rob (R@b) - Bron: Noordhollands Dagblad / Telegraaf e.a
Gepubliceerd: maandag 18 juni 2007 @ 12:08
Icoon BinnenlandsEen inwoner van Den Helder is in het ziekenhuis overleden nadat hij gisteravond rond 20.30 uur in het kanaal langs de Helderse Kerkgracht was gevallen. De 29-jarige man zou stomdronken zijn geweest en bij het plassen in het water voorover zijn gevallen.

Ooggetuigen zagen de man na de val nog een paar meter zwemmen en toen kopje onder gaan. De brandweer was een half uur bezig om de man boven water te krijgen.

Het slachtoffer was volgens de politie na een bezoek in het nabijgelegen Julianadorp aan Julianapop samen met een vriend per taxi terug naar de marinestad gereisd. Daar ging ieder lopend zijn eigen weg.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/77998


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1273 Gepost op: 18 juni 2007, 20:20:37
http://www.zdf.de/ZDFheute/inhalt/6/0,3672,5555558,00.html

13 Tote bei Busunfall in Sachsen-Anhalt

etc. etc. etc.


http://www.nu.nl/news/1119790/21/Zwaar_verkeersongeluk_eist_veel_levens_in_Duitsland.html

Zwaar verkeersongeluk eist veel levens in Duitsland
Uitgegeven: 18 juni 2007 19:25
Laatst gewijzigd: 18 juni 2007 20:14

MAAGDENBURG - Een ongeluk met een touringcar maandagmiddag in Oost-Duitsland heeft aan zeker dertien mensen het leven gekost. Circa dertig mensen raakten volgens Duitse media gewond, van wie enkelen ernstig. De bus had 48 mensen aan boord.
Novum

Het busongeval, het ernstigste in vijftien jaar in de Bondsrepubliek, gebeurde op de autosnelweg A14 tussen Dresden en Maagdenburg ter hoogte van Könnern. De slachtoffers waren Duitse senioren, die op weg waren naar Dresden voor een stedentrip.

Langzamer

Volgens de politie werd de touringcar van achteren getroffen door een truck. De vrachtwagenchauffeur had niet opgemerkt dat de bus langzamer reed wegens een file.

Door de klap schoot de bus door de vangrails, gleed bijna tien meter naar beneden, kantelde en bleef ondersteboven liggen. De buschauffeur overleefde de klap, maar hij verkeert in shocktoestand.

Reddingsoperatie

De autoriteiten zetten een grootschalige reddingsoperatie op poten. Er werden vijf traumahelikopters ingezet, die zwaargewonden vervoerden naar de academische ziekenhuizen van Maagdenburg, Halle en Leipzig.

De bergingswerkzaamheden verliepen moeizaam doordat de bus schuin op een helling lag. Met twee kranen werd het wrak opgetild zodat de slachtoffers geborgen konden worden. De lichtgewonden werden ter plaatse door het Rode Kruis behandeld.

Vrachtwagen

De politie wees erop dat ongeveer op het hetzelfde deel van de snelweg, maar dan in de andere rijrichting, in de ochtenduren al een vrachtwagen was gekanteld. Daardoor waren er lange files ontstaan. Of er een verband is tussen beide incidenten is onduidelijk.

(c) ANP/Novum


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1274 Gepost op: 18 juni 2007, 20:24:16
http://www.ad.nl/fun/bizar/article1445195.ece

maandag 18 juni 2007

Inbraak bij de buren 'besmettelijk'

RIJSWIJK - Onlangs inbrekers bij de buren? Pas dan maar op: volgens onderzoeker Wim Bernasco zijn inbraken 'besmettelijk' voor dichtbijgelegen woningen.

Dat schrijft Bernasco, die verbonden is aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving, in het Tijdschrift voor Criminologie.

Tot ongeveer een maand na een inbraak bestaat voor de woningen in een straal van 100 meter rond het getroffen huis een verhoogd risico, stelt Bernasco. Maar hoe korter na de inbraak en hoe dichterbij, des te meer gevaar.

Hoe het precies komt dat het risico hoger is, weet de onderzoeker nog niet. Er zijn diverse verklaringen voor te bedenken. Mogelijk komen inbrekers terug in de buurt omdat ze het huistype, de vluchtwegen en andere relevante gegevens kennen.

Het kan ook zijn dat ze een ander huis in de straat kiezen omdat ze verwachten dat het eerste doelwit inmiddels beter beveiligd is.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1275 Gepost op: 18 juni 2007, 20:42:03
http://www.ad.nl/groenehart/woerden/article1445450.ece

maandag 18 juni 2007

Reclame mag zolang tractor blijft rijden

Door MATHIJS STEINBERGER
WOERDEN - ’s Morgens van half acht tot half twaalf en ’s middags van half drie tot half zeven rijdt Sebastiaan van Zadelhoff (27) van reclameburo Moving Star in een tractor stapvoets over parallelwegen en viaducten langs en over de A12.

http://www.ad.nl/multimedia/archive/00115/rijdendtractorRiacr_115321b.jpg
De rijdende tractor wijst automobilisten van de A12 op het brandweerfestival. FOTO RICARDO SMIT

In koeienletters wordt op de aanhanger reclame gemaakt voor Brandweer Survival, een bedrijf uit Montfoort dat bedrijfsuitjes, workshops en vrijgezellenfeesten organiseert. Groepsgewijs een brand bestrijden bevordert de samenwerking en het groepsgevoel, is de gedachte.


Het beletterde stuk zeil achter de tractor is zeker tien meter lang. Het geheel vangt heel wat wind, ondervond Van Zadelhoff. Bij harde wind laatst, viel de aanhanger om. Sindsdien is de combinatie met bielzen verzwaard, maar meer dan windkracht 5 kan de aanhanger niet aan.


Zo mogelijk nog langzamer dan stapvoets slijt hij de uren. Muziek luisteren, een krantje lezen of gewoon om zich heen kijkend.


Om binnen de wet te blijven, moet Van Zadelhoff blijven rijden. Medewerkers van Rijkswaterstaat sommeerden Van Zadelhoff onlangs weer vaart te maken. Want stilstaan, dat mag niet.


Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) ziet inderdaad geen mogelijkheden de reclame te verbieden. Zolang het voertuig zich aan de verkeersregels houdt natuurlijk. Ook de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vormt geen belemmering.


Want wordt de rijdende reclametractor verboden, dan moeten ook alle vrachtwagen van Schuitema en Mona van de weg af. En dat gunt niemand de tienduizenden ’carpoolende aardbeien’ van Mona.


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1276 Gepost op: 19 juni 2007, 02:52:52
Nederlandse bejaarde doodgestoken in Finland
Uitgegeven: 18 juni 2007 22:09

AMSTERDAM - Een dronken Fin heeft maandag in Finland schijnbaar zonder reden een 76-jarige Nederlandse toerist doodgestoken. Dat meldt de politie.

De steekpartij had in de middag plaats buiten een winkelcentrum in Porvoo, vijftig kilometer ten oosten van Helsinki. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet.

De 25-jarige dader had in een winkel enkele klanten bedreigd, waarna hij naar buiten rende en de toevallig passerende Nederlander neerstak. Politieagenten konden de met het bebloede mes zwaaiende man pas uitschakelen door hem met rubberkogels in de benen te schieten.

http://www.nu.nl/news/1119905/21/Nederlandse_bejaarde_doodgestoken_in_Finland.html

*had maar echte kogels gebruikt >:(*


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1277 Gepost op: 19 juni 2007, 09:02:37
Slimme reddingsactie van motoragent
Een motoragent heeft maandagmiddag een man op slimme wijze gered. De man zat op een bootje en probeerde zichzelf met een stuk glas iets aan wilde doen.
Agenten en ambulancemedewerkers op de kade hielden hem aan de praat, terwijl op de achtergrond de motoragent een rondvaartboot had ingeschakeld om de man te overmeesteren. Gewapend met een reddingsboei lukte het de agent om geruisloos achter de man te komen.
Op het moment dat de verwarde man binnen handbereik was, werd hij overmeesterd met de boei. De agenten op de kade sprongen daarna te hulp. De man is opgenomen in het ziekenhuis.

klik hier voor video

www.at5.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1278 Gepost op: 19 juni 2007, 12:25:04
Bruidegom direct na jawoord gearresteerd
AMSTERDAM - Een man uit Den Haag zal zijn trouwdag niet snel vergeten. De Hagenees werd direct na het jawoord in de boeien geslagen. Ook drie andere feestgangers werden gearresteerd door de politie.
De bruidegom en enkele van zijn gasten raakten onderweg naar het stadhuis betrokken bij een verkeersruzie, zo meldt De Gooi en Eemlander dinsdag.
De vier mannen kregen ruzie over verkeerd voorsorteren en deelden klappen uit aan een 47-jarige man en zijn 19-jarige zoon.
De politie wist het gezelschap op te sporen in het stadhuis. Zij wachtten netjes de trouwplechtigheid af, alvorens de vier mannen te arresteren. De bruidegom werd enkele uren later weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
www.nu.nl


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1279 Gepost op: 19 juni 2007, 16:37:50
Tiener trekt stekker uit beademingsmachine
Gepost door Robin (Robin2130) - Bron: NU.nl
Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2007 @ 16:16
Icoon OpmerkelijkEen Duitse puber heeft gisteren voor een hoop opschudding gezorgd in een ziekenhuis in Landshut. De 17-jarige jongen die op de Intensive Care lag vanwege zijn anorexia, probeerde zijn 76-jarige kamergenoot de dood in te jagen door de stekker van zijn beademingsmachine eruit te trekken. De puber had de deur geblokkeerd, maar de artsen wisten de bejaarde man toch te redden.

Volgens het ziekenhuis scheelde het niet veel of de man was overleden. Volgens een woordvoerder van de politie ergerde de jongen zich aan de aanwezigheid van de bejaarde man. De jongen is ondervraagd door de politie en wordt mogelijk vervolgd voor poging tot moord.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/78054

Die mag zonder eten naar bed >:(