Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459573 keer)

0 gebruikers (en 13 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1290 Gepost op: 20 juni 2007, 11:30:07
Agenten onwel na brand in badkamer
OUDERKERK A/D AMSTEL Drie agenten zijn dinsdag onwel geworden nadat ze bij een woningbrand aan de J. C. Loosstraat in Ouderkerk a/d Amstel een bewoonster en haar kinderen in veiligheid hadden gebracht.
De vrouw had brand gesticht in de badkamer. Zij en de kinderen bleven ongedeerd en zijn voor verhoor naar een politiebureau overgebracht. De vrouw verklaarde in de badkamer diverse spullen te hebben verbrand om deze onleesbaar te maken voor anderen.
Eenmaal buiten werden drie agenten onwel. Ze klaagden over benauwdheid, hoofdpijn en geďrriteerde ogen.
www.rtvnh.nl


Mark644

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 787
  • Geďnteresseerde buitenstaander
Reactie #1291 Gepost op: 20 juni 2007, 12:27:24
'Ambulance vaak te laat bij noodgevallen'

"Meldkamer schiet tekort"

bron: www.nu.nl

Politiek schiet tekort, zullen ze bedoelen


rob dierenambulanc

  • Gast
Reactie #1292 Gepost op: 20 juni 2007, 16:04:21
Politiek schiet tekort, zullen ze bedoelen


Hoezo politiek?? Een centralist weet toch ook wel dat hij er alles aan moet doen om een dichtbijzeinde ambulance ter plaatsen te laten komen bij een prio 1 melding. Ook al moet deze uit een andere veiligheidsregio komen. Regio ZHZ en Rotterdam Rijnmond werken al goed samen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1293 Gepost op: 20 juni 2007, 17:44:43
http://www.infothuis.tv/index.php?s=3&c=20569

Muur valt op auto's bij brand in parkeergarage Binckhorst

woensdag 20 juni 2007, 15:01  uur

Bij een brand in de parkeergarage van het Motorhuis in de Haagse Binckhorst is woensdagochtend een muur omgevallen. Bij de brand raakte niemand gewond maar wel moesten mensen uit liften van een naastgelegen kantoor worden bevrijd. Een deel van de gevel viel op vijf aan de Uranusstraat geparkeerde auto's die daardoor zwaar beschadigd raakten. Auto's in de parkeergarage liepen roetschade op.

In de parkeergarage bevonden zich zo'n 150 auto's, zowel nieuwe als inruil- en verhuurauto's. Door de brand en mogelijk door een ontploffing is een muur van een gevel met een afmeting van ongeveer tien meter breed en een hoogte van twee meter omgevallen op vijf geparkeerde auto’s. Deze auto’s raakten hierdoor zwaar beschadigd.

De brandweer had de brand snel onder controle en zette meerdere blusvoertuigen in om de brand te bestrijden. Door de brand moest de stroom in het bouwwerk worden uitgeschakeld waardoor ook een verderop gelegen kantoorgebouw zonder stroom kwam te zitten en mensen kwamen vast te zitten in de liften. De brandweer zette hiervoor extra personeel in om deze mensen uit de liften te bevrijden.

De brand veroorzaakte een zwarte rookontwikkeling waardoor een deel van de geparkeerde auto’s in de garage werden bevuild met zwarte roetdeeltjes. De schade aan de auto’s en het gebouw kon vanmorgen nog niet exact worden vastgesteld maar is aanzienlijk.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1294 Gepost op: 20 juni 2007, 18:39:56
http://www.ad.nl/groenehart/alphen/article1450135.ece

Man opgepakt na 'executie eend'

BOSKOOP - Een 46-jarige man uit Boskoop is aangehouden en verhoord vanwege het vermoorden van een eend. De man werd gisteren aangehouden, nadat hij zondag de eend in het water aan de Pippeling had doodgeschoten met een luchtbuks.

Het dier zou hem overlast verzorgen door met regelmaat in zijn tuin te komen.
Een buurtbewoner die dit zag gebeuren, maakt foto's van de executie en belde de politie.
De verdachte zou de buurman daarna bedreigd hebben. De verdachte ontkende dit echter. De luchtbuks is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal tegen de man op voor 'vernieling' van een dier, het gebruik van een luchtdrukwapen en bedreiging. De verdachte heeft het politiebureau inmiddels weer verlaten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1295 Gepost op: 20 juni 2007, 21:17:45
http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2007/juni07/20-06-07/Nat_Sub-magazijn%20Combemarkt%20in%20vlammen.asp

Sub-magazijn Combemarkt in vlammen

Geplaatst: 20/06/2007

Paramaribo -  Het sub-magazijn van Combemarkt aan de Wayomboweg, is gistermiddag omstreeks 12.00 uur in vlammen opgegaan. In het magazijn waren spullen z.a. toiletpapier, suiker en vinyl opgeslagen. De brand is vermoedelijk aan de achterzijde van het magazijn begonnen. Hierdoor was het moeilijk voor de brandweer om de brandhaard te bereiken. Arbeiders die op dat moment bezig waren om spullen uit het magazijn in te laden, zagen op een gegeven moment de rookontwikkeling. Zij hebben gelijk groot alarm geslagen.

De brandweer was volgens een van de arbeiders na ruim een half uur op de plaats van de brand gearriveerd. Met man en macht probeerde zij het vuur onder controle te krijgen. Diverse afdelingen van de brandweer werden eveneens naar de noodlocatie gedirigeerd, omdat men suggereerde dat zich ontplofbare spullen in het magazijn bevonden. Tijdens de blussingwerkzaamheden werden enkele knallen gehoord, die naar men dacht, kwamen van opgeslagen vuurwerk. Echter beweert de directie dat er geen vuurwerk in het magazijn was opgeslagen.

De directeur/eigenaar van Combemarkt, Kries Kalipdewsing, die ook op de plaats was gearriveerd, kon alleen maar met lede ogen toezien hoe de spullen in vlammen opgingen. Hij gaf wel opdracht aan de arbeiders om de spullen van de andere kant van het magazijn zo snel als mogelijk weg te halen en ergens anders op te bergen. Het magazijn was volgens insiders niet verzekerd tegen brand. Gelukkig deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor. De schade is evenwel aanzienlijk.

Zahier Azizahamad


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1296 Gepost op: 20 juni 2007, 21:21:09
http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2007/juni07/20-06-07/Nat_Brandweerwagen%20veroorzaakt%20aanrijding.asp

Brandweerwagen veroorzaakt aanrijding

Geplaatst: 20/06/2007

Paramaribo -  Een brandweerwagen die gisteren met loeiende sirene over de Kwattaweg reed, is tegen een stilstaande Toyota Harrier aangereden, die geparkeerd stond voor verkoop aan de rechterkant van de weg. De brandweerwagen moest uitrukken naar de plaats waar het submagazijn van Combemarkt op dat moment in brand stond. Volgens bronnen maakte een tegenligger een inhaalmanoeuvre, waardoor hij op de rijhelft van de brandweerwagen terechtkwam.

http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2007/juni07/20-06-07/images/Brandweerwagen%20veroorzaakt%20aanrijding.jpg

Om een frontale botsing te voorkomen, koos de chauffeur van de brandweerwagen om uit te wijken naar de berm om vervolgens een verkeersbord en de Toyota Harrier aan te rijden. De veroorzaker van de aanrijding is na zijn snode daad weggereden, maar de brandweerlieden in de brandweerwagen hebben wel het kentekennummer van die wagen genoteerd. Dit werd aan de politie, die snel was gearriveerd, doorgegeven. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De materiele schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.


Zahier Azizahamad


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1297 Gepost op: 20 juni 2007, 21:26:55
;)

http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2007/juni07/20-06-07/Nat_Bromfietser%20valt%20in%20blubber%20op%20straat%20.asp



Dagblad Suriname - waar de krant lezen nog leuk is!  

Nationaal >
Bromfietser valt in blubber op straat  

Geplaatst: 20/06/2007

Paramaribo -  De bromfietser O.B., leerkracht van beroep, is afgelopen vrijdagmorgen omstreeks zeven uur ter hoogte van Visserszorg aan de Zuster Jensenweg in het district Commewijne gevallen van haar bromfiets door de blubber waarmee het wegdek bezaaid was. Op de bewuste plek is een aannemer bezig met het plaatsen van beschoeiingen om het rivierwater tegen te houden. Die morgen waren de werkzaamheden nog niet aangevangen. De poclain stond langs het wegdek geparkeerd. Echter werd die morgen gekenmerkt door motregen. De bromfietser reed vanuit Mariënburg in de richting Alkmaar. Gelukkig is zij er goed van af gekomen, op enkele schrammen na. Een agent van politiestation Mariënburg, die richting politiepost reed, is haar te hulp geschoten. Hij keurde de werkzaamheden die plaatsvinden vanuit het wegdek, ten stelligste af.

De poclain rijdt op het asfalt voor het plaatsen van de beschoeiingen wat als gevolg heeft dat het wegdek bezaaid is met modder. Daarnaast begint het wegdek al scheuren te vertonen als gevolg van de poclain die af en aan rijdt op het wegdek. DBS die er zaterdag getuige van was dat de aannemer de werkzaamheden vanuit het wegdek uitvoert, zag dat het wegdek letterlijk bezaaid was onder de modder. Dat wordt door de bewoners van Commewijne afgekeurd. Zij zijn het er unaniem mee eens dat de werkzaamheden vanuit de rivier via een ponton uitgevoerd moeten worden. Vooral tegen de achtergrond dat de betreffende plek in een bocht staat.

Tijdens de werkzaamheden verplaatst de poclain zich haast over de hele breedte van het wegdek. Dit brengt een enorm gevaar met zich mee voor weggebruikers. Bovendien zijn er geen borden geplaatst op het wegdek die aangeven dat op die plek werkzaamheden worden uitgevoerd. De bestuurder van de poclain wordt door enkele arbeiders geďnstrueerd te stoppen, wanneer wagens hun weg moeten vervolgen. O.B die letterlijk in de blubber was gevallen, is helemaal niet te spreken over dit voorval. Tegenover DBS gaf zij aan dat dit het zoveelste bewijs is dat infrastructurele werken die er zorg voor moeten dragen dat weggebruikers zich gemakkelijk kunnen verplaatsen in het verkeer, te wensen overlaten. En dat de weggebruikers er de dupe van worden.

Asha Bhagwat


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1298 Gepost op: 20 juni 2007, 21:33:53
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article733691.ece/Onderzoek_naar_noodlanding_en_botsing_vliegtuigjes
 
Onderzoek naar noodlanding en botsing vliegtuigjes
(Novum) - De Luchtvaartpolitie onderzoekt of het vliegtuig dat dinsdagavond op Schiphol tegen een hangar botste niet goed op de rem was gezet of dat een technisch gebrek de oorzaak was van het ongeval. Het vliegtuigje liep voor meer dan honderdduizend euro schade op. Niemand raakte gewond.

Een 41-jarige grondwerktuigkundige was dinsdagavond met het toestel, een Cessna Citation, aan het proefdraaien. Door nog onbekende oorzaak kwam het toestel los van de parkeerrem en reed het over de wielblokken, waarna het tegen een hangar botste.

De politie onderzoekt verder een noodlanding dinsdagavond van een 'microlight' vliegtuigje vlak bij het vliegveld van Lelystad. Het toestel maakte een gedwongen landing in een weiland nadat een motor was uitgevallen. De 31-jarige instructeur uit Amersfoort wilde met zijn 48-jarige leerling uit Sint Pancras voor de vierde keer een oefenlanding maken toen een motorstoring optrad.

De noodlanding verliep zonder problemen. De inzittenden raakten niet gewond en het toestel raakte niet beschadigd. Mogelijk is benzine van een lokaal tankstation gebruikt, die zelf was aangelengd met olie. Beide piloten zouden ervaren vliegers zijn met ieder meer dan tweeduizend vlieguren op verschillende toestellen. ??? ??? ::) ::)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1299 Gepost op: 20 juni 2007, 21:40:36
http://www.ad.nl/rotterdam/article1450712.ece

Drugsvangst van 10 miljoen euro

ROTTERDAM - De partij van 545 kilo amfetamine die de politie Rotterdam-Rijnmond afgelopen weken onderschepte op de A16 en in Barendrecht heeft een straatwaarde van tenminste van tien miljoen euro. Rechercheurs zoeken nog naar het laboratorium waar de stof, een belangrijk ingrediënt voor xtc, werd gemaakt. Er zijn tot nu toe vijf verdachten aangehouden.

Volgens medewerkers van de Eenheid Georganiseerde Criminaliteit wordt al anderhalf jaar aan de zaak gewerkt en worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. De nu opgespoorde drugs gelden als een soort ’tussenvangst’. ,,Maar dit is wel een goeie vangst.’’

De aangetroffen hoeveelheid amfetamine, oftewel speed, is goed voor vele duizenden xtc-pillen.

Tijdens het onderzoek ontdekte het onderzoeksteam vijftien tassen met intotaal 295 kilo werd vervoerd over de A16. Het busje werd langs de kant gezet, de 40-jarige bestuurder uit Hoorn aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid.

Vijf dagen later viel de politie binnen in een loods aan de Achterzeedijk in Barendrecht. Daar werd boven in loods nog eens 250 kilo amfetamine verstopt in dozen gevonden. In de directe omgeving van de loods werden twee Rotterdammers van 29 en 35 en een Engelsman (42) opgepakt. Korte tijd daarna werd een 41-jarige Barendrechter in zijn woning aan de Schouw aangehouden. In de woning trof de politie twee vuurwapens, enkele tientallen patronen en 350 gram xtc-pillen aan. Zij worden morgen voorgeleid.