Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459580 keer)

0 gebruikers (en 18 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1320 Gepost op: 24 juni 2007, 13:59:21
http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=854288/sc=953df5

Arrestaties bij illegale houseparty Almelo

Gepubliceerd op zondag 24 juni 2007
ALMELO (ANP) - De politie heeft zondagochtend vroeg een illegale houseparty in Almelo gestopt. Daarbij verrichtte ze verscheidene arrestaties. Het feest vond plaats in een pand aan de Slachthuiskade, aldus de politie.

Hoeveel aanhoudingen er zijn verricht, wil de politie pas later zondag bekendmaken. ,,Maar je moet niet denken aan tientallen'', aldus een woordvoerster van de politie. Er wordt nog onderzoek verricht met een drugshond op de plek waar het feest werd gehouden.


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1321 Gepost op: 24 juni 2007, 13:59:32
Hacker van site Belgische politie opgepakt  

AMSTERDAM - Een zeventienjarige jongen uit Brussel die ervan wordt verdacht de site van de Belgische federale politie te hebben gehackt, is zaterdagavond door de politie in de kraag gevat. Dat meldden verschillende Belgische media zaterdag.
 
De politie merkte vrijdag dat zowel de Nederlandse als de Franstalige versie van haar site het slachtoffer was geworden van een hacker. De site ging onmiddellijk uit de lucht en er werd een onderzoek ingesteld.

Volgens de website Zataz.com, die een interview heeft geplaatst met een collega-hacker, kreeg de Brusselaar bij zijn actie hulp van een Zwitser en een Fransman.

De Belg zou inmiddels aan de politie hebben bekend schuldig te zijn aan het kraken van de "niet efficiënt werkende" politiesite

Bron: www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1322 Gepost op: 24 juni 2007, 16:43:27
http://www.destentor.nl/salland/article1564015.ece

Soapsterren zorgen voor chaos in Raalte

door Ria Willemse

RAALTE - De chaos was compleet zaterdagmiddag in het centrum van Raalte. Vier GTST - acteurs die voor een fotoshoot naar Salland waren gekomen, veroorzaakte zonder het zelf te beseffen een waar pandemonium in het dorp.

Het kwartet , Robin Zijlstra (speelt Milan Verhagen), Marly van der Velden (speelt Nina Sanders), Jeffrey Hamilton (speelt Fos Fisher) en Rixt Leddy (speelt Dian Albers), deelde, voorafgaand aan de fotoshoot, een half uur lang handtekeningen uit voor de deur van fotozaak De Fotograaf. De belangstelling was zo groot dat er, mede omdat het folkloristische Salland Festival in volle gang was, even een penibele situatie ontstond.
De optocht van het internationale folkloristische evenement kwam in ‘botsing’ met de mensenmenigte rondom de soapacteurs. Veel geduw en getrek en een versperde straat.

De vrijwillige verkeersregelaars vormden hand in hand een cordon om de beide groepen te scheiden. Daarbij kwamen enkele kinderen in de verdrukking en kwam een vrouw ten val. Zes slachtoffers kwamen terecht bij de Rode Kruis post, die toevallig in de buurt was opgesteld om op de zaterdag vrijwilligers te werven. ,,Op zijn minst niet handig’’, reageerde Rode Kruis-medewerker Johan Prins hoofdschuddend. ,,Zes slachtoffers. Gelukkig niks ernstigs, iedereen kon weer gewoon naar huis. Maar wel wat kleine kinderen in de verdrukking. Dat had anders gemoeten.’’

Dat was ook de mening van het festivalbestuur. Woedend waren ze over het incident. ,,Wij hadden een politievergunning om hier langs te komen'', mopperde Marit Rijke van het festivalbestuur richting Michael Hueting van het agentschap dat de acteurs naar Raalte haalde. ,,Jullie ook? Nee dus. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.’’

,,Tsja, wat kan ik hier op zeggen'', was de gelaten reactie van Hueting zaterdagmiddag. ,,Sorry. Wij kunnen er eigelijk ook niet zoveel aan doen.''


Diamondback

  • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,430
  • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #1323 Gepost op: 24 juni 2007, 16:53:26
EIN TOTER, EIN SCHWER VERLETZTER 24.06.2007
 
   Tödlicher Alpinunfall am Großglockner
Ein toter und ein schwer verletzter Bergsteiger: das ist die Bilanz eines schweren Alpinunfalls auf dem Großglockner am Sonntag.  
 
   
    
    In der Südflanke abgestürzt
Die beiden - zwei Niederländer im Alter von etwa 20 Jahren - stürzten auf dem Weg von der Schwarzenberg-Hütte zur "Klockerin in der Südflanke vom Grad mehrere Hundert Meter tief ab. Einer der Alpinisten wurde dabei getötet.

Sein Begleiter erlitt schwere Verletzungen und musste mit dem Hubschrauber Heli 6 ins Krankenhaus Zell am See geflogen werden. Weitere Details sind noch nicht bekannt.  

Bron: RadioSalzburg


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1324 Gepost op: 24 juni 2007, 18:03:10
http://www.politiemwb.nl/news_nieuw.asp?ParentID=7&artikelID=8947

Dollemansrit door korenveld eindigt in de sloot
 
DUSSEN, 24 juni 2007
    
    

Dollemansrit door korenveld eindigt in de sloot

DUSSEN: De politie moest vrijdagavond 22 juni alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat een doorgedraaide drugsgebruiker met zijn auto de openbare weg opging. De man vernielde met zijn auto een heel korenveld.


Rond 18.25 uur kreeg de politie melding dat er op het Kornpad in Dussen een grijze Mercedes terreinauto het korenveld was ingereden. Ter plaatse troffen de agenten een compleet verwarde man aan, die met zijn auto constant rondjes reed door het korenveld. Het lukte op geen enkele manier om contact te maken met de man. Toen een van de agenten zijn portier probeerde open te trekken, gaf de man gas. De agent viel op de grond en kon, door razendsnel zijn benen weg te trekken, voorkomen dat hij werd overreden. Om te verhinderen dat de automobilist de openbare weg zou bereiken, werden de toegangswegen naar het veld met politievoertuigen afgezet. Dit zou namelijk een onaanvaardbaar veiligheidsrisico met zich hebben meegebracht.

Vervolgens zijn twee 4x4 drive politieauto’s ingezet om de Mercedes klem te rijden. De man probeerde te ontkomen, waarbij hij een metalen hek ramde en in een naastgelegen boomgaard enkele appelbomen omver reed. De actie werd gecoördineerd vanuit een politiehelikopter die boven het korenveld hing. Het lukte uiteindelijk om de man tot stoppen te dwingen, waarbij de Mercedes SUV in de sloot belandde. De betrokken politievoertuigen en de auto van de verdachte raakten daarbij beschadigd. Achteraf bleek dat de man, een 35-jarige Tilburger, in de auto van zijn vader reed. De verdachte verkeerde onder invloed van cocaïne, zo verklaarde hij later zelf. Ook in de auto werd een gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Over het totale schadebedrag is op dit moment nog geen duidelijkheid. De politiehelikopter heeft vanuit de lucht de ontstane schade aan het korenveld op foto’s vastgelegd.

De politie schakelde een GGD-arts in om bloed af te nemen van de verdachte. Het bloedmonster wordt in het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de soort en hoeveelheid gebruikte drugs. Uiteraard is het rijbewijs van de man direct ingevorderd en is het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gevraagd om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.
 
    Auteur: Jeroen Steenmeijer


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1325 Gepost op: 24 juni 2007, 18:07:36
http://www.politiemwb.nl/news_nieuw.asp?parentid=7&artikelID=8948&rubriekID=2329

Politie onderzoekt autobranden

ZEVENBERGEN: De politie kreeg op zaterdag even na middernacht melding dat er drie auto’s in brand stonden aan de Langenoordstraat. De drie auto’s stonden naast elkaar geparkeerd. De drie voertuigen werd geblust door de brandweer. Ze waren dusdanig beschadigd dat ze zijn getakeld. De brandweer constateerde dat er sprake was van brandstichting. Van de drie auto-eigenaren is aangifte opgenomen. Ook een schutting raakte door de brand beschadigd. Ook van de eigenaar van deze schutting is aangifte opgenomen.

Op zondag kreeg de politie weer meldingen van autobranden. Aan de Zoetendaal is tussen 03.00 uur en 04.30 uur twee auto’s uitgebrand. In de nacht van zaterdag op zondag is tussen 23.00 uur en 04.15 uur aan de Geerland een auto in brand gestoken. De auto brandde uit en ook de carport waar het voertuig onder stond is gedeeltelijk uitgebrand. Om 05.11 kreeg de politie melding van een brand aan de Luchtenburg. Hier stond een caravan in brand. De brandweer heeft de branden gedoofd. De politie stelt sporenonderzoeken in n.a.v. de verschillende branden en heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden.

De politie heeft een onderzoek gestart waar o.a. een buurtonderzoek deel van uitmaakt.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1326 Gepost op: 24 juni 2007, 21:00:30
http://www.ad.nl/binnenland/article1459608.ece

Attractie Efteling loopt vast

KAATSHEUVEL - Drie sloepen van de nieuwe Efteling-attractie de Vliegende Hollander zijn zondagavond vastgelopen.

De brandweer heeft inmiddels de inzittenden uit een van de bootjes gehaald, meldde een woordvoerder van het attractiepark. In elke sloep kunnen veertien mensen. Niemand raakte gewond en volgens de woordvoerder was er ook geen sprake van een gevaarlijke situatie.

De Vliegende Hollander was na sluitingstijd nog in gebruik, omdat een bedrijf enkele attracties had afgehuurd voor een feest. De Vliegende Hollander is een wildwaterbaan in combinatie met een achtbaan. De drie sloepen kwamen in het overdekte deel van de wildwaterbaan tot stilstand. Eén bootje bevond zich op dat moment net in de lift die de sloepen optrekt om de afdaling naar buiten te maken.

(ANP)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1327 Gepost op: 24 juni 2007, 21:35:07
http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=854346/sc=7a5534

Bingospelers overmeesteren overvaller
Gepubliceerd op zondag 24 juni 2007
TILBURG (ANP) - Een gewapende man heeft zondagavond tevergeefs geprobeerd een bingobijeenkomst te overvallen in Tilburg. De dader werd door de aanwezigen snel overmeesterd en aan de politie overgedragen.

De man drong kort voor 20.00 uur een horecagelegenheid aan de Radiostraat binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld van de kassier van het bingospel. Een ober die het zag gebeuren sloeg de overvaller neer met een stoel. Verschillende bingospelers sprongen vervolgens bovenop de man, ontwapenden hem en droegen hem over aan de politie.

De 22-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats is gearresteerd en is ingesloten. In de zaal waren ongeveer tachtig, voornamelijk oudere, mensen aanwezig. Na afloop van het incident gingen ze gewoon weer verder met het spelen van bingo.


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1328 Gepost op: 24 juni 2007, 22:09:57
'Koelbox' moet brandweer aan personeel helpen
Uitgegeven op zondag 24 juni 2007 om 18:23:12  

(Novum) - De Amsterdamse brandweer zet een nieuw wapen in om nieuwe collega's warm te maken voor het beroep van brandweerman, de 'koelbox'. Tijdens festivals en evenementen zal deze container een brandend huis simuleren waaruit een 'slachtoffer' binnen een minuut gered moet worden. Dat meldt de brandweer zondag bij de start van de wervingscampagne 'Blijf jij koel als het heet wordt?'

De brandweer in Amsterdam is op zoek naar ruim tachtig nieuwe collega's. In de container wordt door middel van neprook en geluidseffecten een echte brand nagebootst. Volgens een woordvoerder snijdt het mes aan twee kanten. "Mensen die brandweerman willen worden kunnen meteen zien of ze geschikt zijn voor het vak. En voor ons geldt dat ook, wij zien meteen of iemand aanleg heeft om brandweerman te worden. Dat is mooi meegenomen, want bij selectieprocedures blijkt dat ruim 90 procent afvalt."

De container zal deze zomer te zien zijn op verschillende festivals en evenementen in Amsterdam.

[Copyright 2007, Novum]

www.nieuws.nl


Just'in

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 278
  • HBT / brandweerduiker
    • Brandweer Zaanstad Kring 7
Reactie #1329 Gepost op: 25 juni 2007, 16:43:08
'Koelbox' moet brandweer aan personeel helpen
Uitgegeven op zondag 24 juni 2007 om 18:23:12  

(Novum) - De Amsterdamse brandweer zet een nieuw wapen in om nieuwe collega's warm te maken voor het beroep van brandweerman, de 'koelbox'. Tijdens festivals en evenementen zal deze container een brandend huis simuleren waaruit een 'slachtoffer' binnen een minuut gered moet worden. Dat meldt de brandweer zondag bij de start van de wervingscampagne 'Blijf jij koel als het heet wordt?'

De brandweer in Amsterdam is op zoek naar ruim tachtig nieuwe collega's. In de container wordt door middel van neprook en geluidseffecten een echte brand nagebootst. Volgens een woordvoerder snijdt het mes aan twee kanten. "Mensen die brandweerman willen worden kunnen meteen zien of ze geschikt zijn voor het vak. En voor ons geldt dat ook, wij zien meteen of iemand aanleg heeft om brandweerman te worden. Dat is mooi meegenomen, want bij selectieprocedures blijkt dat ruim 90 procent afvalt."

De container zal deze zomer te zien zijn op verschillende festivals en evenementen in Amsterdam.

[Copyright 2007, Novum]

www.nieuws.nl

Brandweermannen in spe in 'coolbox'
25-6-2007

De Amsterdamse brandweer reist in de speurtocht naar nieuwe collega's rond met een zogeheten 'coolbox', waarin potentiële blusgasten kunnen checken of ze geschikt zijn voor het vak.
In de container kruipen geïnteresseerden in de huid van brandwacht. In vijf minuten tijd wordt gekeken hoe ze zich staande houden in een situatie waarbij de vlammen uitslaan.
De brandweermannen in spe moeten onder meer bestand zijn tegen de druk, sportief zijn, lef hebben en tegen een stootje kunnen.
www.at5.nl
"There is no higher honor than human service. To work for the common good is the greatest deed."