Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459568 keer)

0 gebruikers (en 10 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1340 Gepost op: 26 juni 2007, 22:02:00
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=44726

Kinderen biechten ‘ongelukje’ op

Twee kinderen hebben in een anonieme brief bekend dat ze op 11 juni per ongeluk de tent van de Dordtse zwerver Ton Henneke in brand hebben gestoken.

uitgegeven: 15:06 26-06-2007 gewijzigd: 15:06 26-06-2007

Volgens de bekendste Dordtse dakloze geeft het duo aan dat ze die dag hebben gespijbeld van school en bij het spelen in het struikgewas zijn tentje ontdekten. Ze hebben daar waxinelichtjes en kaarsen aangestoken. Daarna heeft de tent vlam gevat. De kinderen zeggen veel spijt te hebben en daarom de brief te hebben geschreven.

De 53-jarige Henneke woont inmiddels in een nieuw tentje op de trekkerscamping in de Hollandse Biesbosch. Hij hoopt binnen enkele weken een huurwoning te krijgen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1341 Gepost op: 26 juni 2007, 22:03:32
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/52576

Nafta verontreiniging in sloot

Spijkernisse - Oplettende voorbijgangers ontdekten op dinsdag een stinkende sloot aan de Westdijk in Spijkenisse. Het bleek dat een deel van de sloot met nafta was verontreinigd. De nafta sijpelde uit een pijpleiding in de sloot. Na de stankmelding hebben verschillende organisaties onderzocht waar precies de lekkage vandaan kwam. Onder de sloot lopen meerdere pijpleidingen van verschillende bedrijven.

Deze bedrijven, de brandweer en Waterschap Hollandse Delta hebben onderzocht van wie de leiding is. Zelfs een helikopter heeft meegeholpen met het onderzoek. Petrochemisch bedrijf Sabic Pipelines is de eigenaar van de naftaleiding. Het bedrijf heeft de toevoer van de nafta stopgezet, waarna de stank is verminderd.

Hollandse Delta heeft samen met de brandweer het verontreinigde deel van de sloot afgedamd. Nafta is een mengsel van koolwaterstoffen, dat ontstaat bij het destilleren van ruwe olie. Er zijn geen schadelijke gevolgen voor de omgeving. Het kan wel stankoverlast veroorzaken.

Woensdag is men begonnen met met verwijderen van de nafta


Fred Vos

  • Verbannen gebruiker
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 417
Reactie #1342 Gepost op: 26 juni 2007, 22:31:31
@ Allen

Nafta en geen schade voor de (directe) omgeving is een 'contradictio in terminis'.
Oftewel: wie neemt wie in de maling?

Slaap (en lieg) rustig verder.
Fred Vos.
Disclaimer: Alle uitspraken van het verbannen lid Fred Vos zijn geheel voor eigen rekening, het beheer en moderatorteam van het Hul


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1343 Gepost op: 26 juni 2007, 22:36:33
en voor de liefhebbers wat meer info over deze stof

http://www.wd40.de/download.php?b=130&v=1


Crashtender

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,172
Reactie #1344 Gepost op: 26 juni 2007, 22:42:11
Beste Fred, wat had jij dan het liefst gedaan? De sirenes laten gaan????

De mededeling dat een stof "geen schadelijke gevolgen heeft voor de omgeving" is er één die met enige regelmaat wordt gebruikt. Het is een soort van "Jip en Janneke taal" voor de mededeling dat de concentratie stof(fen) in de directe omgeving als gevolg van een incident dermate laag is dat er geen acuut gevaar is voor de volksgezondheid. De gemiddelde burger begrijpt de eerste zin beter.

Bovendien kan ik uit dit artikel niet opmaken of de verontreiniging is opgeruimd. Misschien is alles direct wel opgeruimd nadat het is afgedamd.

Je suggestie dat hier gelogen wordt vind ik nogal kort door de bocht.
Reageer in een crisissituatie met kalmte en bedenk in een kalme periode dat er altijd weer ergens een crisis in de maak is.


Fred Vos

  • Verbannen gebruiker
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 417
Reactie #1345 Gepost op: 27 juni 2007, 00:04:40
@ Crashtender

Nee, beste crashtender, ik hoef geen sirenes te horen om te weten dat er ergens iets niet deugt. Sirenes zijn voor de de goedgelovige 'kudde'' die vertrouwt op hun 'herder.'Die naivieteit heb ik lang geleden afgeschud.

Ik heb u doen schrikken met het woord liegen. Elk eerlijk mens schrikt daarvan.
Ik suggereerde trouwens geen liegen, ik beweerde: liegen.

Maar kijkt u nu even op de gevarenkaart die Shave (prachtig medium is dit soms met 'snelle'mensen) presenteerde: onder  de Milieugevaren en de ecotoxiciteit, dat zijn toch geen, voor naar waarheid verklarende 'spokesmen', verwaarloosbare categorieen?.
Kijk ook naar de verhindering van zuurstofuitwisseling met het water door de oppervlakte film (razendsnelle verspreiding!).

Dat vormen acute bedreigingen voor het ecosysteem en indirecte gevaren voor de hulpverleners en het grondwater.

Als u wil gaan slapen met het idee dat het (al) is opgeruimd, gun ik u dat.
Ik weet dat dat, bij een lekkende ondergrondse leiding, (acuut) vrijwel onmogelijk is.

De originele tekst was niet, zoals u hem (welwillend) leest: 'geen gevaar voor de volksgezondheid' (whatever that may be) maar:
"Er zijn geen schadelijke gevolgen voor de omgeving. Het kan wel stankoverlast veroorzaken."

Bull shit! (Amerikaans slang voor de op één na grootste leugen. Daarboven volgt: Elephantshit!)

Vandaar de in de VS vaak gehoorde uitspraak: Don't you bull shit me!
(In de NL polder wordt dat vertaald met: Begrijp ik u misschien verkeerd?)

Keep up the good work!

Fred Vos.

"Keep the mushrooms in the dark and feed them a lot of shit'
Engels spreekwoord; opgepikt op het Fire Service College van een 'snelle' carrieremaker.
Disclaimer: Alle uitspraken van het verbannen lid Fred Vos zijn geheel voor eigen rekening, het beheer en moderatorteam van het Hul


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1346 Gepost op: 27 juni 2007, 08:43:27
Jongens redden man uit brandend huis
Amsterdam - Dinsdagavond hebben vier jongeren met een heldhaftig optreden vermoedelijk het leven gered van een man wiens woning volledig in brand stond. De bewoner raakte door hun snelle optreden slechts lichtgewond, de woning raakte zwaar beschadigd.
Mohammed (15), Najib (13), Wasib (14) en Mike (12) waren aan het voetballen toen ze plotseling rook zagen komen uit een woning op de 4e etage van de flat Bovenover in Amsterdam Noord. Ze bedachten zich geen moment, waarschuwden omwonenden en bonkten op de deur van de brandende woning. De bewoner deed na enige tijd nogal verward open waarna de jongens hem wisten te overtuigen om uit het huis te komen. Op dat moment sloegen de vlammen al uit de ramen.
De bewoner is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.
www.blikopnieuws.nl



Thijs

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 694
    • www.1-1-2forum.nl
Reactie #1347 Gepost op: 27 juni 2007, 13:03:03
Ambulance niet langer overal paraat



Leeuwarden -  
Friese ambulances zullen 's nachts minder vaak heen en weer rijden om gaten in de paraatheid te dichten. Dat zal de gemiddelde aanrijdtijd over de hele provincie ten goede komen, zegt voorzitter Sietze Kijlstra van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Fryslân. Maar in de buitengebieden kunnen mensen straks juist langer op een ziekenwagen moeten wachten, beaamt hij.

Alle ambulanceposten zijn in de nachtelijke uren bemand. In Leeuwarden, Heerenveen, Sneek en Drachten staan meerdere  ziekenwagens paraat, in Dokkum, Buitenpost, Harlingen, Koudum, Lemmer, Wolvega en Oosterwolde staat maar één wagen. Als die uitrukt, schuift een ambulance uit een aangrenzend gebied naar een plek halverwege op. Dat heet paraatstelling.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de tijdwinst niet opweegt tegen het tijdverlies dat zo'n ziekenwagen boekt als hij naar een spoedgeval in zijn eigen werkgebied terug moet. Door ze op hun plaats te laten valt gemiddeld genomen winst te behalen. De RAV en de Meldkamer Ambulancezorg nemen daarmee vanaf 6 augustus drie maanden een proef.
bron:LeeuwarderCourant


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1348 Gepost op: 27 juni 2007, 14:51:43
Benzeenlekkage bij DSM
Geleen - Bij DSM in Geleen is woensdagochtend een benzeenlekkage ontstaan. De bedrijfsbrandweer is momenteel bezig om het lek te dichten. De vrijgekomen benzeen vormt geen bedreiging voor de volksgezondheid, zo meldt een woordvoerder van het chemieconcern.
De lekkage is ontstaan door een technische storing in de fabriek waar caprolactam wordt gemaakt. Dit is een hoogwaardige kunststof die onder meer wordt verwerkt in computers en iPods, aldus de zegsman. Door de stroring kwam benzeen in de overslagtank terecht. Hierbij kwamen benzeendampen vrij.
De bedrijfsbrandweer vangt de dampen op met waterschermen. Enkele tientallen medewerkers van het concern zitten momenteel in gasdichte ruimten, maar kunnen wel verder werken. De regionale brandweer voert metingen uit buiten het DSM terrein.
Over de mogelijke oorzaak is nog weinig te melden, aldus de zegsman. Het zal nog enkele uren duren voordat de situatie verholpen is.
www.blikopnieuws.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1349 Gepost op: 27 juni 2007, 18:37:03
http://www.bndestem.nl/bergenopzoom/article1576684.ece

'Verkoop camping Heidepol'

door Mariëtte den Engelse

Woensdag 27 juni 2007 - BERGEN OP ZOOM - Verkopen of sluiten. Dat zijn de enige twee opties die het bewonerscomité nog ziet voor camping Heidepol. "En dan is verkopen het beste", zegt Ton Game van het comité. Het comité baalt stevig van de situatie op Heidepol.

De brandveiligheid laat te wensen over, van de administratie deugt niets en aan onderhoud wordt nauwelijks iets gedaan.

Telkenmale is campingeigenaar Van Tilburg de hand boven het hoofd gehouden. Beloftes over verbeteringen zijn tot op heden niet nagekomen. Ook niet door adviesbureau EMC dat de familie Van Tilburg ondersteunt.

En dus heeft de gemeente een dwangsom opgelegd. Voor elke week dat er geen zichtbare verbeteringen zijn aangebracht krijgt Van Tilburg een rekening van 10.000 euro gepresenteerd. "Het plan van aanpak dat EMC onlangs presenteerde was verre van voldoende", stelt wethouder Sander Siebelink. "We moeten de veiligheid van de campinggasten kunnen garanderen. Dat is nu niet mogelijk."

John van Engelen van EMC zegt de 'zaken inmiddels goed in beeld te hebben.' "Maar de camping brandveilig maken volgens de normen van de gemeente vergt een investering van één tot anderhalve ton. En daarnaast moeten er nog veel meer dingen gebeuren. Het kost gewoon veel geld." Wel heeft Van Engelen op de camping extra brandblussers geplaatst.

Het bewonerscomité heeft alle vertrouwen in EMC verloren. De twee partijen zouden samenwerken. "Maar daar is geen sprake van", meent Game. In een brief aan Van Engelen heeft het comité zijn ongenoegen kenbaar gemaakt. Het comité heeft de indruk dat EMC de camping klaar maakt voor de verkoop. "Ze knappen Heidepol her en der een beetje op en hopen het dan te verkopen."

Op zich heeft het comité daar geen bezwaar tegen. "Maar de veiligheid moet eerst in orde. Dat is het belangrijkste."

Van Engelen zegt maandag 'knopen door te hakken.' Dan is hij bij de bezwarencommissie van de gemeente. Hij maakt bezwaar tegen de exploitatievergunning die de gemeente weigert af te geven voor Heidepol. En hij heeft bezwaar tegen de dwangsom die vervolgens is opgelegd omdat de camping zonder vergunning open is.