Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 462319 keer)

0 gebruikers (en 10 gasten bekijken dit topic.

NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1360 Gepost op: 29 juni 2007, 08:29:18
Rechtop zitten in auto voorkomt letsel

Als je in een auto rechtop zit, heb je een veel kleinere kans op letsel dan als je bijvoorbeeld met je voeten op het dashboard zit. Dit blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat het niet goed vastzitten van de gordel ook tot letsel leidt, doordat de bestuurder met zijn hoofd tegen het dak van de auto knalt en vervolgens door de voorruit gaat. Ook het stuur met gestrekte handen vasthouden van het stuur is gevaarlijk.

Een babyzitje dat niet goed vast zit, vliegt bij een dergelijke botsing met baby en al door de auto, waarbij de baby uit de gordel wegdraait en alle krachten op het kwetsbare onderlichaam komen.

Bij het onderzoek liet de bond twee Volkswagen Golf-auto's met 64 kilometer per uur frontaal op elkaar botsen. De conclusie van het onderzoek is dat, hoewel auto's steeds veiliger worden, inzittenden wel moeten zorgen dat deze veiligheidsvoorzieningen daadwerkelijk gebruikt worden.

Bron: www.fok.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1361 Gepost op: 29 juni 2007, 09:10:34
28/06/07 | Korpschef zet aspirant agent uit functie
 
MIDDELBURG - De korpschef van de politie Zeeland heeft woensdag een aspirant-agent uit zijn functie gezet. Dat heeft een woordvoerder bekend gemaakt.

Uit een intern onderzoek is gebleken dat de man nevenwerkzaamheden verrichtte die 'niet verenigbaar waren met zijn werk bij de politie'. De man zou in zijn vrije tijd bij een horecabedrijf werken. Volgens de woordvoerder gaat dit niet samen met zijn werk bij de politie.

De agent doorliep nog een opleidingstraject.

Bron: www.hvzeeland.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1362 Gepost op: 29 juni 2007, 11:17:07
Justitie geeft rapport vuurwerkramp aan krant
Uitgegeven op vrijdag 29 juni 2007 om 10:55:01, bijgewerkt om 10:59:11  

(Novum) - Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft de Twentsche Courant Tubantia het Rijksrechercherapport over de vuurwerkramp in Enschede gegeven. Tubantia zegt dat er geen nieuwe feiten staan.
 
De krant voerde al enkele jaren strijd om het rapport in handen te krijgen. De rechtbank in Almelo zou volgende week donderdag definitief beslissen of de minister het rapport aan de krant moest afstaan. Tubantia wilde het inzien op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).

In januari besliste de Almelose rechtbank al dat er geen enkele reden was om het rapport geheim te houden. De minister dreigde hierop in hoger beroep te gaan, maar trok dat later in. Nu heeft hij besloten een nieuwe procedure niet af te wachten en het rapport alsnog aan de krant te geven. In het aan de krant overhandigde rapport zijn de namen van alle betrokkenen weggelakt.

De Twentse krant wilde vooral weten of het Tolteam, het politieteam dat de ramp onderzocht, de rechtbank heeft geprobeerd te misleiden. Dat beweerden twee oud-rechercheurs van het team.

Volgens Tubantia staat in het rapport dat er niet is 'gesjoemeld' tijdens het politieonderzoek naar de ramp. Het is wel helder dat er onzorgvuldig met bewijs is omgesprongen. Zo zou een proces-verbaal dat voor een verdachte van de ramp ontlastend was buiten het dossier zijn gelaten. Ook met een broek van de Enschedeër met vuurwerksporen zou niet zorgvuldig zijn omgegaan. De man werd in eerste instantie veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens brandstichting, maar in hoger beroep vrijgesproken.


[Copyright 2007, Novum]

www.nieuws.nl


SwimmY

  • Gast
Reactie #1363 Gepost op: 29 juni 2007, 20:45:29
Vier ambulancediensten in geldnood  
De ambulancediensten in Zeeland,
Utrecht, Twente en het Oosten van
Gelderland dreigen failliet te gaan
door een dure vertrekregeling voor
personeel van 55 jaar en ouder.

Die regeling moeten de diensten zelf
betalen en dat kost ze veel extra
geld. Komt er geen geld van het Rijk
dan zullen ze moeten bezuinigen op hun
ritten en dat betekent weer dat
patiënten langer op een ambulance
moeten wachten



bron: www.omroepzeeland.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1364 Gepost op: 30 juni 2007, 00:40:54
http://www.destentor.nl/apeldoorn/article1577704.ece

Brandweer liep groot risico bij bluswerk Uddel

door Jeroen Pol

APELDOORN - De brandweer heeft in mei 2006 veel risico gelopen tijdens het blussen van de brand op de Uddelse heide.

Er lag in het gebied veel oude munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Na de brand zijn sluitende afspraken gemaakt om herhaling te voorkomen. Dat blijkt uit het jaarverslag 2006 inzake opsporing en ruiming van explosieven. In de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitsers een munitiedepot in het gebied van de koninklijke houtvesterij Het Loo en het gemeentebos in de omgeving van Hoog Soeren. Sinds 1999 wordt de munitie in het bos geruimd.

Op 6 en 7 mei 2006 brandde een behoorlijk deel van de Uddelse heide af. Na afloop werd duidelijk dat de vervuiling met munitie in het gebied groot was. Doordat de heide was weggebrand lag de munitie open en bloot in het veld. Direct na de vondst is het terrein tot verboden gebied bestempeld en is alle zichtbare munitie in het maaiveld onmiddellijk verwijderd.

Er is vervolgens intensief overleg geweest om tot een actieplan te komen om de overige munitie zo snel mogelijk te verwijderen, omdat de bescherming van de natuur na de brand op een laag pitje stond. De natuur herstelde zich echter opmerkelijk snel. Daarmee kwam de zo groot mogelijke bescherming van de natuur weer voorop te staan. Daarnaast bleek dat een snel ingrijpen vanwege veiligheidsaspecten niet mogelijk zou zijn geweest.

De werkzaamheden op de Uddelseheide verlopen nu volgens een plan van aanpak. Er worden verbrande bomen gekapt en de heide wordt geplagd, zodat met het zeven van de grond kan worden begonnen. De verwachting is dat de werkzaamheden enige jaren in beslag gaan nemen. Gezien de hoge natuurwaarde met zeer belangrijke ecosystemen moet er in het gebeid zeer zorgvuldig worden gewerkt.

Naar aanleiding van de brand is de Uddelseheide opgenomen in de calamiteitenprocedure. Alle activiteiten in het op kaart als onveilig opgenomen gebied moeten eerst worden afgestemd met de hoofduitvoerder van het explosieven opruimingsbedrijf. Ook eventuele blusactiviteiten van de brandweer vallen onder de regeling.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1365 Gepost op: 30 juni 2007, 00:42:01
http://www.pzc.nl/zeeland/schouwen-duiveland/article1566491.ece

Brandweer sluit strandkeuken in Ouddorp

OUDDORP - De brandweer heeft afgelopen weekeinde de keuken van een paviljoen op het Ouddorpse strand gesloten wegens brandgevaar.

De 'zeer gevaarlijke situatie' in de keuken werd ontdekt tijdens een grote controle van de Goereese strandpaviljoens. Politie, brandweer, douane, sociale dienst, voedsel- en warenautoriteit en energiebedrijf Eneco gingen samen op pad.

Eneco constateerde dat van een meterkast in een paviljoen het zegel was verbroken, en dat de bedrading slecht was en vervangen moet worden. De douane gaf een waarschuwing aan een strandtent wegens de verkoop van losse sigaren, de politie deed hetzelfde naar aanleiding van een terras zonder vergunning. Over het algemeen bleken de keukens schoon en verzorgd. Eén keuken was niet hygiënisch.

Verder waren bij sommige strandpaviljoens de brandblussers niet in orde en stonden bij één paviljoen te veel gasflessen in de opslagruimte. Alle overtreders kregen een boete of een waarschuwing.


112Erik

  • Gast
Reactie #1366 Gepost op: 30 juni 2007, 06:04:31
Een reis van ruim honderd TT gasten is vreemd begonnen maar net zo vreemd geëindigd. De groep is vrijdagavond rond 21:00 uur vertrokken vanuit Putten met vier bussen, één brandweerwagen en een tiental personenwagens.

De gehele avond werd de groep bij hun dorpscafé al in de gaten gehouden, tijdens de rit werd de groep Zwolle gevolgd door twee politiewagens. Vanaf Zwolle kreeg men de A28 geheel voor zichzelf en werden alle op en afritten door een viertal politewagens afgesloten.

Tussen Beilen en Assen heeft de ME de groep TT gasten begeleid en vervolgens de groep geleid naar de Kortbossen achter de Smelt, waar de Drentse Polite het terrein afschermde voor iedereen.
Via de voorkant van de ME afzetting kreeg de pers toegang, en via de telelens was te zien dat de situatie bij de achterste bus geheel uit de hand liep.

Een ME peleton had met geweld de toegang tot de bus gekregen en alle vijftien inzettenden gearresteerd en geboeid.

De arrestanten verklaarden: "Bij aankomst van de pers werd men opeens allemaal vriendelijk, men had de pers niet verwacht en iedereen werd spontaan weer vrijgelaten want men wilde dat gedoe niet op TV."

Drie feestgangers werden afgevoerd naar het politiebureau en toen de rest van de bussen en jongeren daar aankwamen en allen aangifte van mishandeling en onjuist gedrag van de Politie wilde doen, kwam er een voorstel van de politie om de zaak in met minne te schikken, de Jongeren zouden binnen een uur vrij zijn en de groep zal geen aangifte doen tegen de politie.

Op navraag bij Bert Peters, voorlichter van de politie Drenthe wilde hij geen verklaring afleggen voor de camera en was hij niet bereid een toelichting te geven.

http://www.112drenthe.com/newsbringer_read.php?bericht=JCDvXqGHU8PEvGLhAq2ec7goakpe9fRu7


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #1367 Gepost op: 30 juni 2007, 09:43:06
Bericht samengevoegd
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1368 Gepost op: 30 juni 2007, 13:17:38
Arrestatieteam beschoten bij inval

AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagochtend bij een inval in een woning in Amsterdam-Noord vijf personen aangehouden die worden verdacht van poging tot doodslag op de leden van het arrestatieteam. Tijdens de actie van het team werden de leden beschoten.
 
Het arrestatieteam drong de woning even na vijf uur binnen om een crimineel aan te houden die door de Franse autoriteiten wordt gezocht. Toen de politiemensen de centrale hal van het pand binnenvielen, werd er een schot gelost.


Geen van de teamleden raakte gewond en ze konden hun actie afronden.

Gearresteerd

Drie vrouwen en twee mannen die in het pand waren, onder wie de gezochte verdachte, werden gearresteerd. In de tuin werden een geladen vuurwapen en een kogelhuls gevonden.

Uit nader onderzoek bleek dat de tweede man die werd aangehouden, werd gezocht door de Italiaanse autoriteiten.

Bron: www.nu.nl


brielle

  • Gast
Reactie #1369 Gepost op: 30 juni 2007, 13:23:39
Een reis van ruim honderd TT gasten is vreemd begonnen maar net zo vreemd geëindigd. De groep is vrijdagavond rond 21:00 uur vertrokken vanuit Putten met vier bussen, één brandweerwagen en een tiental personenwagens.

De gehele avond werd de groep bij hun dorpscafé al in de gaten gehouden, tijdens de rit werd de groep Zwolle gevolgd door twee politiewagens. Vanaf Zwolle kreeg men de A28 geheel voor zichzelf en werden alle op en afritten door een viertal politewagens afgesloten.

Tussen Beilen en Assen heeft de ME de groep TT gasten begeleid en vervolgens de groep geleid naar de Kortbossen achter de Smelt, waar de Drentse Polite het terrein afschermde voor iedereen.
Via de voorkant van de ME afzetting kreeg de pers toegang, en via de telelens was te zien dat de situatie bij de achterste bus geheel uit de hand liep.

Een ME peleton had met geweld de toegang tot de bus gekregen en alle vijftien inzettenden gearresteerd en geboeid.

De arrestanten verklaarden: "Bij aankomst van de pers werd men opeens allemaal vriendelijk, men had de pers niet verwacht en iedereen werd spontaan weer vrijgelaten want men wilde dat gedoe niet op TV."

Drie feestgangers werden afgevoerd naar het politiebureau en toen de rest van de bussen en jongeren daar aankwamen en allen aangifte van mishandeling en onjuist gedrag van de Politie wilde doen, kwam er een voorstel van de politie om de zaak in met minne te schikken, de Jongeren zouden binnen een uur vrij zijn en de groep zal geen aangifte doen tegen de politie.

Op navraag bij Bert Peters, voorlichter van de politie Drenthe wilde hij geen verklaring afleggen voor de camera en was hij niet bereid een toelichting te geven.

http://www.112drenthe.com/newsbringer_read.php?bericht=JCDvXqGHU8PEvGLhAq2ec7goakpe9fRu7

wat is dat nou voor iets raars zeg :o?