Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459572 keer)

0 gebruikers (en 12 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1490 Gepost op: 15 juli 2007, 20:51:05
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/53882

Brandweer redt moeder en zoon

Amsterdam - De brandweer heeft zaterdagavond rond kwart over acht een moeder en haar zoontje uit hun woning aan de Peursumstraat in Amsterdam gered. De autoladder werd ingezet om de twee vanaf de tweede etage in veiligheid te brengen. De moeder en het jongetje konden de woning niet verlaten omdat er door een kleine brand in het trapportaal dikke rook in hun woning stond.

De brandweer heeft gebruik gemaakt van de ‘Revitox’ om de twee veilig uit het huis te krijgen. De ‘Revitox’ is een extra zuurstofmasker dat aan de ademluchtfles van de brandweerlieden hangt. Doordat dit masker op het gezicht van de slachtoffers werd geplaatst, kregen zij voldoende zuurstof en konden ze door de rook heen in veiligheid worden gebracht. De twee zijn ter controle overgebracht naar een ziekenhuis.

De rookontwikkeling ontstond door een kleine brand in het trappenhuis van de etagewoning. De rook was het heftigst in de woning waar de brand voor de deur woedde. Een aantal omliggende woningen had ook last van de rook. De brandweer had het vuur na aankomst direct onder controle. Er werden vervolgens overdrukventilatoren ingezet om de rook uit de huizen te verdrijven. Alle bewoners konden daardoor na afloop weer terug naar hun huis. De oorzaak van de brand is onbekend gebleven.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1491 Gepost op: 15 juli 2007, 20:53:58
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/53903

Motorrijder krijgt het heet tussen de benen

Hoogeveen - Een motorrijder uit Zuidwolde kreeg het zondagavond op de A37 in de omgeving van Hoogeveen plotseling heel heet tussen de benen. De motor, een 25 jaar oude een Suzuki was plotseling onder het rijden in brand gevlogen.

De man kon op tijd afstappen, maar kreeg toen voor de tweede keer pech hij gaf het verkeerde nummer van het hectometerpaaltje door waardoor, niet de brandweer van Hoogeveen maar het verder op gelegen Zwinderen kwam om te blussen, van de motor bleef dan ook niet veel over.

http://www.blikopnieuws.nl/foto/200707151184522963_65690.jpg

http://www.blikopnieuws.nl/foto/200707151184522983_65691.jpg


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1492 Gepost op: 16 juli 2007, 01:53:23
Eerste avond Vierdaagsefeesten
  
Nijmegen, 15-07-2007 • De Vierdaagsefeesten zijn zaterdag 14 juli van start gegaan. Volgens het ACBN bezochten 150.000 mensen de feesten. De drukte leverde nergens in het feestgebied problemen op. Rond 23.30 uur werd het publiek middels de lichtkranten in het centrum gevraagd niet meer naar de vermaakcentra Waalkade Casino en het Hunnerpark te gaan. Op dat moment was de pubieksdichtheid erg groot. Met name het concert van Frank Boeijen op de Waalkade trok zeer veel publiek. De politie hield op deze eerste avond 14 personen aan.

Beschrijving van enkele incidenten:

Op Kelfkensbos werd een 35-jarige inwoner van de gemeente Groesbeek aangehouden. Hij gedroeg zich verdacht door op een muur te klimmen bij het Valkhof. Toen hij door agenten werd aangesproken, probeerde hij weg te lopen. Toen de agenten hem daarop tegen hielden werd hij agressief en begon te slaan. De man is vervolgens aangehouden. Op het bureau bleek dat dit het derde jaar op rij was dat de man tijdens de Vierdaagsefeesten werd aangehouden. Hij kreeg van het Openbaar Ministerie een dagvaarding om zich voor zijn gedrag bij de rechter te verantwoorden. De man blijft nog even vast zitten omdat hij nog een vonnis had openstaan van 14 dagen.

 

Op de Bastionstraat werd een 17-jarige inwoner van Beuningen aangehouden. Deze minderjarige bleek enkele grammen cocaïne bij zich te hebben. De drugs zijn inbeslaggenomen. De jongen werd overgedragen aan een van zijn ouders. Hij mag zich binnenkort verantwoorden voor de kinderrechter.

 

Op het Hertogplein werd een 17-jarige jongen uit Oss met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij werd daarbij meerdere keren geslagen. Korte tijd later wisten agenten een 16-jarige Wijchenaar en een 18-jarige Nijmegenaar op de Spaarpot in Nijmegen aan te houden. Zij voldeden aan de signalementen, die door de beroofde jonen waren gegeven. Bij onderzoek bleek dat een van hen ook de mobiele telefoon bij zich had. De twee verdachten blijven voorlopig voor nader onderzoek vast zitten.

 

Overige aanhoudingen:

6 x eenvoudige mishandeling

3 x overlastovertredingen APV, waarbij een keer verzet werd gepleegd.

1 x bezit harddrugs.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1493 Gepost op: 16 juli 2007, 01:57:25
Controles bij coffeeshops

Vanwege de overlast die de “drugstoeristen” voor omwonenden van de coffeeshops in Terneuzen veroorzaken, is gisteravond weer een controle uitgevoerd.

Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven:

2x rijden zonder helm

1x besturen bromfiets beneden de 16 jaar

2x wildplassen

1x overschrijden maximum snelheid met 43 kilometer

1x niet gebruiken fietspad met een rolstoel (reed over de Tractaatweg)  ::)

1x niet dragen gordel


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1494 Gepost op: 16 juli 2007, 12:43:08
Nederlander verdrinkt bij reddingspoging kind
(Novum) - Een 39-jarige Nederlander is zaterdag in Spanje verdronken nadat hij een 6-jarig meisje uit de zee had gered. Het meisje, dat in de sterke stroming moeite had om het strand te bereiken, overleefde het, schrijven Spaanse media.
De Nederlander was aanwezig op het strand Cala Capitan bij Orihuela aan de Costa Blanca toen het meisje in de problemen kwam. Samen met een viertal anderen badgasten dook hij in het water om het kind te redden. De Nederlander raakte echter zelf in de problemen en verdronk.
Een 57-jarige Spanjaard overleed op het strand door verdrinkingsverschijnselen. Drie anderen, onder wie twee Britten, overleefden het maar hadden symptomen van verdrinking. Het meisje wist uiteindelijk het strand veilig te bereiken door zich met de stroming mee te laten voeren. De kuststrook in deze regio staat bekend als risicovol.
www.nieuws.nl


pompbediende

  • Meerdere functies
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,263
Reactie #1495 Gepost op: 17 juli 2007, 00:16:30
Nachtelijke achtervolging; Verdachte ingesloten


STREEFKERK – De politie heeft in de nacht van zondag 15 juli op maandag 16 juli 2007 een 51-jarige man na een wilde achtervolging aangehouden in Streefkerk. De politie kreeg drie meldingen met betrekking tot de automobilist.

De man zou in de Revetsteeg in Gorinchem zeer luidruchtig zijn vertrokken en mogelijk onder invloed van alcohol zijn. Vervolgens kwam de melding dat dezelfde man in de Pompstraat tegen het verkeer in zou rijden, over de stoep zou rijden en luid zou claxonneren.

Hard remmen
De politie traceerde de bestuurder  bij een benzinestation langs de A15 bij Hardinxveld-Giessendam. Daar veroorzaakte hij overlast met harde muziek uit de auto.  De dienders lieten de man blazen maar daaruit bleek dat hij niet had gedronken. Hij mocht zijn weg vervolgen maar dit bleek geen goed plan. De automobilist reed slingerend over de weg, voerde geen licht en probeerde de politie van de weg te drukken. Dit deed hij door met zijn auto een agent in de auto richting de vangrail te ‘duwen’. De diender kon niets anders dan hard remmen om een aanrijding met de vangrail te voorkomen. De agent in kwestie heeft aangifte gedaan van poging doodslag cq zware mishandeling. De achtervolging zette zich voort waarbij de verkeersveiligheid van andere weggebruikers in het geding kwam.

Overmeesterd
De automobilist haalde gevaarlijke capriolen uit om de politie te ontlopen. Zo reed hij tegen het verkeer in, wisselde van snelheid, reed tegen het verkeer in op een rotonde en gaf geen gehoor aan de stoptekens. Uiteindelijk kwam er een einde aan de gevaarlijke rit op de Bergstoep in Streefkerk. Daar reed de man zich klem. Hij probeerde nog wel achteruit te rijden om te ontkomen maar botste toen tegen de voorzijde van een politievoertuig dat achter hem stond. De bestuurder reed daarop weer naar voren waarop de agenten uit de auto sprongen om de man te doen stoppen. De man zette zijn auto echter weer in z’n achteruit waardoor een van de agenten plots opzij moest springen om niet geraakt te worden. Uiteindelijk kon hij worden overmeesterd en mee worden genomen naar het politiebureau. Daar is bloed afgenomen door een ggd-arts. Dit om te bezien of de man mogelijk drugs tot zich had genomen.  De verdachte is ingesloten.

 :o :( >:(
Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid


Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #1496 Gepost op: 17 juli 2007, 16:29:20
Schaap in brand gestoken bij Zoetermeer

Zoetermeer - Afgelopen weekeinde is een schaap, nabij recreatiegebied Noord Aa in de buurt van Zoetermeer, het slachtoffer geworden van ernstige dierenmishandeling. Het schaap is overgoten met een brandbare vloeistof en in brand gestoken. Dit maakt een woordvoerder van de politie bekend.

De schapenweide zijn eigendom van de gemeente Zoetermeer. De mishandeling moet hebben plaatsgevonden tussen zaterdag 14 juli 10.00 uur en maandag 16 juli 15.00 uur.

De vacht op de rug van het schaap is volledig weggebrand. Aan een van de voorpoten heeft het dier derdegraads verbrandingen opgelopen. Waarschijnlijk moet de dierenarts het schaap laten inslapen.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/54043

 >:( >:( >:( >:( >:(


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1497 Gepost op: 17 juli 2007, 17:31:05
Ziekenhuis 'vergeet' vrouw
Gepost door Monique (DJMO) - Bron: HLN
Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2007 @ 12:13
Pas nadat personeel van een ziekenhuis in Bergen, (België) afgelopen vrijdagavond een man in de wachtkamer zag zitten, werd opgemerkt dat er zich nog een vrouw in een NMR-tunnel (nucleaire magnetische resonantie) bevond. De vrouw had om vijf over half zes een afspraak. De arts had tegen mevrouw Hoyois verteld dat het onderzoek ongeveer vijftien minuten zou duren. Haar man bleef ondertussen geduldig in de wachtkamer zitten.

Rond kwart over zeven ’s avonds trof een personeelslid de man aan in de wachtkamer. Op de vraag wat hij daar deed antwoordde hij dat hij op zijn vrouw wachtte. Het personeelslid liep daarop naar de behandelkamer en riep daar de naam van de vrouw. Hierop werd de vrouw uit de tunnel bevrijd. De vrouw vertelt: "Het leek me al lang te duren, maar ik bleef geduldig wachten. Het licht in de tunnel ging uit en toen ging ook het licht in de kamer uit!"

De coördinator van Chambor, de organisatie die zes ziekenhuizen in de regio van Bergen aanstuurt, verontschuldigde zich en verklaarde dat het incident kon gebeuren omdat het vakantie is, en er maar één arts beschikbaar is om twee apparaten te bedienen. Ook gaf hij aan dat de vrouw hoe dan ook maandag ontdekt zou zijn door de schoonmaakploeg. Het echtpaar lijkt er begrip voor te hebben, want ze willen geen aanklacht indienen en ook hoeven ze geen schadevergoeding.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/79264

 ??? ??? ???


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1498 Gepost op: 18 juli 2007, 08:37:22
Antillianen vaker verdacht van misdrijven

Antillianen zijn vaker betrokken bij criminele activiteiten dan andere etnische groepen in Nederland, gevolgd door Marokkanen. Dat is gebleken uit een onderzoek van justitie. Het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) en het CBS hebben gemeld dat Antillianen vaker verdacht worden van drugs, wapen en vermogensdelicten met geweld. Bij Marokkanen is er een piek bij vermogensdelicten met en zonder geweld, bedreiging en vernieling en verstoring van de openbare orde.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de leeftijdsopbouw bij Antilliaanse en Marokkaanse verdachten afwijkt van het gemiddelde. Bij de Marokkaanse ‘criminelen’ ligt het hoogtepunt in de tweede helft van hun puberteit. De criminaliteitscijfers zijn bij de Antillianen onder de twintigers en dertigers erg hoog. Surinamers worden volgens de cijfers van justitie vaak verdacht van verkeersmisdrijven en drugs- en wapencriminaliteit. Turken komen er bij het onderzoek beter vanaf; ze worden van de vier ‘klassieke’ groepen het minst vaak verdacht van criminele activiteiten. Bij Turken ligt het hoogtepunt bij verkeersmisdrijven en wapendelicten.

Ook overige Afrikanen, allochtonen uit het Midden-Oosten, Oost-Europeanen, Zuid-Aziaten en Latijns-Amerikanen worden vaker dat gemiddeld verdacht van een misdrijf. De criminaliteitscijfers liggen bij Westerse allochtonen, Zuidoost-Aziaten en autochtonen onder het Nederlands gemiddelde. Het onderzoek ‘Allochtone en autochtone verdachten van verschillende delicttypen nader bekeken’ is een vervolg van het onderzoek ‘Allochtonen en autochtonen nader bekeken’ uit 2005. Ook toen bleek al dat bepaalde etnische groepen vaker verdacht worden van criminaliteit dan andere groepen.

Bron: www.fok.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1499 Gepost op: 18 juli 2007, 08:49:43
Zeker tweehonderd doden door vliegtuigcrash Brazilië
SAO PAULO - Zeker tweehonderd mensen hebben dinsdag de dood gevonden bij een vliegtuigcrash in Sao Paulo in Brazilië. Dat meldde Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van gegevens van de lokale brandweer.

Vliegtuigcrash Brazilië    
Een passagiersvliegtuig van de Braziliaanse maatschappij TAM gleed links van de baan, schoof over een drukke autoweg en boorde zich in een kantoorgebouw. Het toestel had volgens TAM 176 mensen aan boord, 170 passagiers en zes bemanningsleden. Ook mensen op de grond overleefden de crash niet, aldus de autoriteiten. Geen van de inzittenden heeft het ongeluk overleefd. Dat meldde de gouverneur van de deelstaat Sao Paulo. Ooggetuigen meldden dat het er op leek dat het vliegtuig niet remde tijdens de landing.

Slecht weer
De landing had plaats in slecht weer. Na wekenlange droogte regende het voor het eerst weer waardoor de landingsbaan spekglad was geworden. Het zou gaan om de ergste vliegramp (video) in de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land. De NOS meldt dat er al langer geluiden opgaan van critici, die zich zorgen maakten over de korte landingsbaan op Congonhas en het slechte asfalt dat daar ligt. Voor grote toestellen was de baan eigenlijk te kort, aldus de omroep. Het toestel kwam uit Porto Alegre in het zuiden van Brazilië. In Brazilië heeft president Da Silva drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Tweede poging
Een correspondent van het Radio 1-journaal meldde dat het vliegtuig eerder al een poging deed om te landen, maar er toen voor koos in de lucht te blijven. De tweede poging werd de piloot fataal.
Het vliegveld van Sao Poaulo ligt midden in de stad en is het drukste vliegveld van het land. Op dit moment zijn er zeventig brandweerkorpsen aanwezig op het vliegveld.  



www.nu.nl

Op de radio hoorde ik dat het kantoorgebouw ingestort is.  :-\