Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 459645 keer)

0 gebruikers (en 19 gasten bekijken dit topic.

Roandala

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 983
Reactie #1530 Gepost op: 23 juli 2007, 17:01:18
Udenaar gedood bij verwisselen autoband

BREUKELEN - Het verwisselen van een band op de vluchtstrook langs de A2 ter hoogte van Breukelen is een 46-jarige man uit Uden zondagochtend fataal geworden. De man was even na half zeven met de linker achterband bezig, toen hij werd aangereden door een auto.
De 20-jarige bestuurder uit Tegelen heeft volgens de politie vermoedelijk te dicht langs de auto op de vluchtstrook gereden. Het slachtoffer was op slag dood.
De man uit Tegelen is meegenomen naar het bureau. Een blaastest wees uit dat hij niet te veel alcohol had gedronken. Omdat de man zelf aangaf andere middelen te hebben gebruikt, is een bloedproef afgenomen.De politie heeft nog geen getuigen van het ongeluk gevonden.
kliknieuws

Gisteren kwam de politie bij de achterbuurvrouw,
Ze deed de deur open met de kleine op de arm.
Germ het bleek haar man te zijn  :-\


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1531 Gepost op: 23 juli 2007, 19:05:15
Honderdduizenden Britten zonder drinkwater
LONDEN - Tot overmaat van ramp wordt in de overstroomde gebieden in Engeland de komende uren de drinkwatervoorziening voor circa 350.000 mensen afgesloten.
Een waterzuiveringsinstallatie is door overstromingen niet langer bruikbaar, waardoor de waterleverantie aan huishoudens wordt gestaakt.
Burgers in de getroffen regio's Gloucester, Cheltenham en Tewkesbury zijn door de autoriteiten opgeroepen geen paniekaankopen te doen van water in flessen.
Reddingsdiensten zullen op ruime schaal water uitdelen, mogelijk enkele dagen lang. Duizenden huishoudens die flessenwater krijgen, hebben momenteel overigens ook geen stroom, aldus Britse media.
www.nu.nl


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #1532 Gepost op: 23 juli 2007, 20:21:43
Rechercheur neergeschoten in Apeldoorn

APELDOORN -

In het Apeldoornse winkelcentrum Anklaar is maandagavond een rechercheur neergeschoten. Dat heeft de politie laten weten. De politiemedewerker is zwaargewond geraakt. De politie heeft de buurt rondom het winkelcentrum afgezet.

De man was in zijn vrije tijd aan het winkelen, waarna er op hem gericht werd geschoten. Mogelijk is hij herkend door de schutter. De dader is nog voortvluchtig.

www.telegraaf.nl

Pfff erg veel sterkte voor de man, zijn familie en collega's
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


SteKel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 638
Reactie #1533 Gepost op: 23 juli 2007, 20:55:05
KNMI waarschuwt voor wind en regen

Onstuimig weer

23 juli 2007 - Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag gaat het in ons land flink regenen, vooral in de westelijke helft. Op veel plaatsen zal binnen 24 uur zo'n 30 tot 40 mm vallen wat kan leiden tot wateroverlast.

Punt van zorg is ook de noordelijke tot noordwestelijke wind die aan de kust dinsdagochtend tijdelijk stormachtig, windkracht 8, kan worden. Daarbij zijn zware windstoten mogelijk met windsnelheden tot 100 km/uur. Zeker in de zomer leidt dat al gauw tot problemen op de weg, het water en aan zee. Blijf de berichten vooral volgen.
 
Bron: KNMI
http://www.knmi.nl/
Groeten uit Den Haag, Gerard  


Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #1534 Gepost op: 23 juli 2007, 21:05:48
Twee piloten komen om tijdens

ATHENE
- Twee piloten van de brandweer zijn maandag om het leven gekomen toen hun blusvliegtuig neerstortte ten noordoosten van Athene. Een woordvoerder van de Griekse brandweer heeft dat laten weten. De piloten hielpen een bosbrand te bedwingen.

Ongeveer zestig brandweermannen streden maandagmiddag tegen een krachtige bosbrand die om nog onbekende redenen is uitgebroken vlakbij Styra, een kleine badplaats. Ruim twintig voertuigen, zes vliegtuigen en een helikopter waren ingezet tegen het vuur. Een dorpje is uit voorzorg geëvacueerd.

Meer dan driehonderd branden zijn sinds zaterdagmiddag uitgebroken in het hele land, aldus de Griekse brandweer. Naast Roemenië heeft ook Griekenland de noodtoestand uitgeroepen vanwege weersvoorspellingen van 45 graden in het zuidoosten van Europa.

Bron: Telegraaf


08346

  • Gast
Reactie #1535 Gepost op: 24 juli 2007, 09:19:39
Hulpdiensten rukken uit voor een ongeval op de A58 Heinkenszand.

      HEINKENSZAND - De brandweer van Arnemuiden is maandagavond uitgerukt voor een ongeval
      op de A58 thv. van afslag Heinkenszand.

      De bestuurder van de auto, een 31-jarige Vlissingse, reed richting Bergen op Zoom toen zij ter hoogte
      van de afslag Heinkenszand door aquaplanning de controle over het stuur verloor. Hierdoor raakte ze
      op de linkerrijstrook naast de auto van een 62-jarige man uit Slowakije. Al slippend raken beide
      auto’s elkaar waarna de auto van de vrouw uiteindelijk in de sloot terechtkomt. De vrouw en haar
      twee kinderen die achterin zaten, kwamen met de schrik vrij.
      Ook waren er twee ambulance's terplaatse, een persoon is met de ambulance afgevoerd.
      De auto is total loss.

     Tekst: Gerco Boeder en Politie Zeeland
 
     voor een video zie www.112arnemuiden.nl


Firefly

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 590
  • Risicobewustzijn is een kwaliteit!
Reactie #1536 Gepost op: 24 juli 2007, 15:33:44
HOEK VAN HOLLAND - Een reddingsboot is dinsdagochtend op de Noordzee in problemen gekomen bij een hulpactie. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) dinsdag laten weten.
 
Het KNRM-schip, de Jeanine Parqui, was om kwart over vijf uitgevaren om de zes opvarenden van een in nood geraakt 14 meter lang zeiljacht te helpen.

 

Bij die actie op een onstuimige zee kwam een sleeptros in de jetaandrijving van de reddingsboot waardoor deze stuurloos raakte. Beide schepen werden uiteindelijk door drie andere reddingsboten naar Hoek van Holland gesleept.

Alarm

De opvarenden van het zeiljacht 'La belle vie' sloegen alarm nadat, tijdens de storm die dinsdag huishield op de Noordzee, het roer was gebroken en het vaartuig stuurloos was geworden.

Door de hoge golven was het voor hulpverleners niet mogelijk om iemand over te zetten op het jacht. Daarom werd besloten een tros naar de bemanning van het jacht te werpen om het schip naar een veilige plaats te slepen.

Aandrijving

Het touw kwam echter in het water terecht en belandde in de aandrijving. Niemand raakte gewond. De reddingsboten die de twee stuurloze schepen naar Hoek van Holland brachten, kwamen uit Stellendam (Prinses Beatrix), Scheveningen (Jan van Engelenburg) en Ter Heijde (George Dijkstra).

(c) ANP
Brandwacht 1e klas + WVD


Jeroen!

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,547
Reactie #1537 Gepost op: 24 juli 2007, 17:52:24
www.webregio.nl

Twee doden bij familiedrama Hoogwoud
HOOGWOUD - Een familiedrama op de Koningspade in Hoogwoud heeft dinsdagmiddag aan twee mensen het leven gekost. Vermoedelijk heeft een 42-jarige man zijn 35-jarige echtgenote om het leven gebracht en heeft daarna zelfmoord gepleegd. In de woning werd ook een hond dood aangetroffen. De kinderen van het gezin, van 8 jaar, 5 jaar en 9 mensen zijn buiten Hoogwoud ondergebracht bij familie.


Jeroen!

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,547
Reactie #1538 Gepost op: 24 juli 2007, 18:06:44
De bijbehorende alarmeringen:

13:04:09 24-07-07 A1 (GG: anh-inci-6) KONINGSPADE ** HOOGWOUD Snelle melding (Ambu 10-189)

13:10:44 24-07-07 LIFELINER 1 / MMT INZET VOOR : CPA NOORDHOLLANDNOORD/ HOOGWOUD/ KONINGSPADE **/ K 10 A


FP924

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 586
Reactie #1539 Gepost op: 25 juli 2007, 12:24:56
Ambulance te laat bij steekpartij Almere

Uitgegeven: 25 juli 2007 12:14
Laatst gewijzigd: 25 juli 2007 12:14

ALMERE - De ambulance is vorige week zaterdag te laat aangekomen bij de dodelijke steekpartij in Almere. Dat heeft de Hulpverleningsdienst Flevoland woensdag gezegd. Bij de steekpartij in de Zomerstraat kwam een 56-jarige man uit Almere om het leven.
 
De twee beschikbare ambulances in Almere waren die bewuste zaterdagavond bij andere spoedgevallen en daarom moest een ziekenwagen uit Zeewolde bijstand verlenen.

Het duurde twintig minuten voordat deze ambulance ter plaatse was. De norm is een kwartier.