Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 448875 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1640 Gepost op: 20 augustus 2007, 19:02:35
http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/kennemerland/article2314972.ece?secId=529

Strandhuis in brand gestoken

Gepubliceerd op 20 augustus 2007, 16:39
Laatst bijgewerkt op 20 augustus 2007, 16:40
CASTRICUM -  Een strandhuis aan het strand van Castricum/Bakkum is in de nacht van zondag op maandag door brand flink beschadigd. Het vuur is vermoedelijk aangestoken. Door snel ingrijpen van de buren, die in hun huisje sliepen, kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar de overige strandhuisjes.

Buurman Peter Groot stelt dat het kantje boord was. ,,Gelukkig stond er iemand midden in de nacht op om te gaan plassen. Die dacht dat er een kampvuurtje op het strand was aangelegd, tot hij zag dat de vlonder van het huisje in brand stond. We zijn meteen gaan blussen met emmers water. Het vuur zat al tegen de kast van de gasfles aan. Dit had een heel erg grote brand kunnen worden, zeker als er meer wind had gestaan.''

De brand ontstond in twee grote opbergkisten voor zeilen van catamarans onder het laatste strandhuisje in zuidelijke richting Heemskerk. Vervolgens vlogen de vlonders van het terras in brand. Toen de brandweer kwam was het vuur al onder controle, ook dankzij een poederblusser uit een politiewagen. Na een half uur was de brand helemaal geblust. Het strandhuisje zelf, zonder slapende eigenaar, liep behoorlijk wat schade op. Zo sprongen de ruiten als gevolg van de hitte. De zeilen gingen verloren, evenals enkele wetsuits. De schade wordt geschat op duizenden euro's.

De strandhuiseigenaren leggen verband met muziekevenement De Spinnerij van de nabijgelegen Club Zand. Daar waren honderden bezoekers aanwezig. ,,Die liepen na het feest over het strand. Velen stoned en zwaar aangeschoten. Dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Zelf slaap ik daarom in het weekeinde liever niet op het strand. Het is er vaak een enorme puinhoop door wangedrag van nachtelijke strandgangers. Maar gelukkig zijn andere eigenaren wel aanwezig'', vertelt een andere strandhuisbewoner. ,,De brand is misschien niet bewust aangestoken, wellicht was het oorspronkelijk een kampvuur dat is aangelegd door jongeren die aan het schuilen waren voor regen onder een strandhuisje. Dat is dan geen slimme actie, maar wie weet hoe ver ze heen waren. Er gebeurt 's nachts van alles onder de strandhuisjes.''

Tijdens de brand werd er ingebroken bij Club Zand. Er zou een aanzienlijke hoeveelheid geld zijn meegenomen. De aandacht van het personeel werd afgeleid door de brand. Bij Club Zand wordt er geen commentaar gegeven op de inbraak.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1641 Gepost op: 20 augustus 2007, 19:04:55
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/56208

Brand in studentenpand

Maastricht - Zaterdagmiddag kwam bij de alarmcentrale de melding binnen dat er een brand was in een studentenpand te Maastricht. Er zouden zich nog vijf personen bevinden in het gebouw. Deze konden het pand niet verlaten via de normale weg .

De brandweer wist de personen die boven aan het raam stonden veilig naar beneden te halen. De brand zelf was snel geblust maar door de grote rookontwikkeling liep het pand toch nog behoorlijke schade op.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


fire dept vincent

  • Gast
Reactie #1642 Gepost op: 20 augustus 2007, 19:19:10
Nederland onvoldoende voorbereid op grote rampen

AMSTERDAM - Ambtenaren van alle ministeries spreken van achterstallig onderhoud als het gaat om dreigende overstromingen, terroristische aanslagen en het massaal uitvallen van computers. Dat meldt de NOS maandag, die zegt over een aantal rapporten te beschikken met betrekking tot de nationale veiligheid.
 

De NOS zegt de rapporten in handen te hebben gekregen met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Ambtenaren in de rapporten zeggen dat Nederland op de lange termijn een onaanvaardbaar risico loopt op overstromingen, dat er te weinig wordt gedaan om digitale verlamming te voorkomen en dat er een competentiestrijd gaande is op het terrein van de terreurbestrijding.

In één van de rapporten over de nationale veiligheid stellen ambtenaren dat dijken op den duur niet voldoende zijn. Ze spreken van "een onaanvaardbaar risico op de lange termijn". Er moeten volgens hen ruimtes komen waar het water bij overstromingen heen kan, maar bij de aanleg van wegen en woonwijken wordt daar nu te weinig op gelet. Ook ontbreken evacuatieplannen en wordt de mogelijke schade onderschat.

Volgens de ambtenaren heeft geen van de betrokken ministeries op dit punt de centrale regie in handen.



bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/69332161/Nederland_onvoldoende_voorbereid_op_grote_rampen.html


Kaktus

  • Verpleegkundige
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 158
Reactie #1643 Gepost op: 20 augustus 2007, 19:44:51
Spookrijder botst op Volvo Verkeerspolitie

Roosendaal, 20 augustus - Een 78-jarige inwoner van St. Willibrord is maandag 20 augustus 2007 omstreeks 03.30 uur op de rijksweg A17, ter hoogte van Roosendaal, frontaal tegen een opvallende surveillanceauto, Volvo, van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten aangereden. Hij reed als spookrijder tegen het verkeer in op de autosnelweg en was op slag dood.

De 48-jarige bestuurder van de politieauto is met diverse botbreuken in arm en been overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Zijn 34-jarige collega ligt daar ter observatie en heeft pijn op zijn borst. De politie Midden- en West Brabant, Forensisch Technisch Onderzoek, heeft een onderzoek ingesteld.

De bestuurder van de politieauto reed in de richting Rotterdam en wilde een bestuurder van een bestelbus inhalen. Op hetzelfde moment kwam hem een bestuurder van een personenauto op de linker rijstrook tegemoet. Een frontale aanrijding was het gevolg. De aanrijding vond plaats ongeveer 700 meter voor de afrit naar het industrieterrein ‘Borchwerf’. De weg maakt daar een flauwe bocht naar rechts en loopt omhoog. De spookrijder was op slag dood. De bestuurder van de politieauto raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd.

De bestuurder van het bestelbusje passeerde de spookrijder via de rechter rijstrook en zag in zijn achteruitkijkspiegel dat er een aanrijding plaatsvond. Hij is gekeerd en heeft direct 112 gebeld. Er was op dat moment nog geen melding van een spookrijder binnengekomen. Bron: KLPD



Bron: www.brandweersassenheim.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1644 Gepost op: 20 augustus 2007, 20:05:04
Man verplaatst ambulance

Het blijkt dat het woord naastenliefde niet bij iedereen in het woordenboek voorkomt. Zo klom zaterdag een man uit Sittard in een ambulance en reed deze twintig meter verder omdat hij vond dat de wagen in de weg stond.

Het ambulancepersoneel was ondertussen bezig om in Geleen een slachtoffer van een steekpartij eerste hulp te verlenen.
Pech voor de Sittardenaar, want de politie was ter plaatse en arresteerde de man. De man heeft nu een proces verbaal aan de broek wegens joyriding.

Bron: www.fok.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1645 Gepost op: 20 augustus 2007, 20:27:04
http://www.telegraaf.nl/binnenland/69329871/Chaos_op_A1.html?p=2,1

ma 20 aug 2007, 17:20 | 20 reacties
Chaos op A1

AMSTERDAM - Het verkeer vanuit Amsterdam naar het oosten over de A1, is al voor Muiderberg knarsend tot stilstand gekomen, door onverwachte wegwerkzaamheden. Door een verzakking van een deel van de A6 richting Flevoland, kan maar mondjesmaat gebruik worden gemaakt van die verkeersader. Daardoor wordt ook het verkeer op de A1 ernstig belemmerd.

Op het wegvak Watergraafsmeer-Muiderberg staat één lange file van meer dan 12 kilometer, hetgeen een vertraging van minimaal een halfuur betekent. Verkeer richting Lelystad, dat normaliter over de A6 rijdt, wordt nu aangeraden de Hollandsebrug te mijden en over de A1 door te rijden naar de Stichtsebrug (A27). Door de stremming op de A1 is nu ook de A9 dichtgeslibt.

Het verkeer naar Flevoland heeft het de laatste maanden toch al niet gemakkelijk. Aan de dik 30 jaar oude Hollandsebrug, die de polderprovincie verbindt met Noord-Holland, is onlangs een ernstig defect geconstateerd. Daarom mag vrachtverkeer al geen gebruik meer maken van de brug.

Tijdens voorbereidingen voor werkzaamheden om de brug te versterken en te verbreden is vanmiddag iets misgegaan, waardoor een deel van de weg is verzakt. De rechterrijstrook is daardoor onbruikbaar.

Voor de actuele verkeerssituatie: www.onderweg.nl

http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/02129/a1dicht_2129081g.jpg


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1646 Gepost op: 20 augustus 2007, 21:54:05
Vervolg rampencampagne
Maandag 20 augustus start het Ministerie van BZK het vervolg van de campagne over de voorbereiding op rampen. Onder het motto ‘rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel’ probeert de campagne mensen bewust te maken van de risico’s die zij lopen in hun buurt of in hun regio. Niet om ze schrik aan te jagen, maar om ze in staat te stellen de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te treffen. Vaak kan dit al met heel eenvoudige middelen. De campagnefolder die gemeenten kunnen uitdelen, laat zien wat je in ieder geval in huis moet hebben.

Op de internetsite www.crisis.nl zijn nu elf ramptypen uitgewerkt: een grote brand, overstromingen, uitval van stroom, gas, water of telefoon, een terroristische aanslag, het vrijkomen van gevaarlijke stoffen, extreem weer (storm, hittegolf), een verkeersramp, de uitbraak van een besmettelijke ziekte, instortingsgevaar, een kernongeval en ordeverstoringen. Per ramptype is aangegeven wat de overheid doet om beter voorbereid te zijn en wat mensen zelf kunnen doen. Op de site is o.a. een zelftest te vinden, waarmee mensen kunnen nagaan of zij goed genoeg zijn voorbereid zijn. Er worden 150 pakketten weggegeven aan diegenen die de zelftest het best doorstaan. In die pakketten zitten eenvoudige attributen die bij een ramp van pas komen, zoals een opwindradio (handig voor als de stroom uitvalt), een zaklamp en een EHBO-doosje.

Via internet kunnen mensen ook nagaan welke risico’s ze lopen in hun eigen omgeving; de risico’s in Amsterdam kunnen immers weer anders zijn dan in Terneuzen of Apeldoorn.

De campagne bestaat uit televisie- en radiospots, posters, advertenties, folders en de internetsite. De campagne kost ongeveer 800.000 euro per jaar.
www.minbzk.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1647 Gepost op: 20 augustus 2007, 22:17:52
Nederland onvoldoende voorbereid op rampen
Nederland is nauwelijks voorbereid op grote rampen. Ambtenaren van verschillende ministeries hebben laten blijken dat Nederland kampt met groot achterstallig onderhoud als het gaat om eventuele aanslagen, epidemieën, overstromingen en het uitvallen van computer gestuurde systemen.
Dat blijkt uit dossiers over de nationale veiligheid die de NOS in handen heeft gekregen. De NOS kreeg de rapporten in handen door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid Bestuur.
Volgens de verschillende bronnen loopt Nederland op de lange termijn het risico om te overstromen, is er een competentiestrijd op het terrein van terreurbestrijding en wordt er nauwelijks iets gedaan om digitale verlamming te voorkomen.

Dijken
Eén van de grootste problemen is het achterstallig onderhoud van de dijken, dat blijkt uit onderzoek van de Wageningse hoogleraar klimaatverandering Vellinga. Volgens Vellinga is de Afsluitdijk een meter te laag en voldoen ook tientallen andere dijken in Nederland niet aan de wettelijke voorschriften.
Volgens zijn berekeningen gaat het Nederland zo’n twintig miljard euro kosten om het achterstallig onderhoud te verhelpen en de dijken klaar te maken voor de klimaatveranderingen. Dit zal zo’n tweehonderd euro per gezin per jaar gaan kosten.
Momenteel trekt het kabinet slechts honderd miljoen euro per jaar uit v oor het ondrhouden van de dijken
www.nu.nl

Nu snap ik het doel van de rampencampagne  :-\ :-X


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1648 Gepost op: 21 augustus 2007, 15:26:25
Automobilist botst op koeien

Een 25-jarige automobilist uit Wilnis is in zijn woonplaats op drie loslopende koeien gebotst. Twee van de dieren overleefden het niet.

Het ongeluk gebeurde zondag rond 04.30 uur. De Wilnisser bemerkte te laat dat er drie koeien over de rijbaan liepen. Hij kon ze niet meer ontwijken. De automobilist liep lichte verwondingen aan hoofd en hals op. Twee van de koeien raakten dusdanig verwond dat de dierenarts besloot om ze in te laten slapen. De derde koe liep lichte verwondingen op.

De eigenaar van de koeien is inmiddels achterhaald. De politie vermoedt dat iemand de koeien opzettelijk uit een weiland heeft laten ontsnappen


Drie bekeuringen voor hardloper

Een 35-jarige man uit Geldermalsen heeft maandag toen hij aan het hardlopen was maar liefst drie bekeuringen gekregen. De man rende op de doorgaande weg. Toen de politie hem verzocht om op het fietspad te gaan lopen, weigerde hij dat. Dat kwam hem op een bekeuring te staan.

De man weigerde vervolgens zijn identiteitsbewijs te laten zien. Dit leverde hem nog een bon op. De man werd zo kwaad dat hij een agent uitschold. Hij kreeg daarom ook nog een bekeuring voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Het is niet duidelijk of de hardloper daarna op het fietspad verder is gaan hollen, aldus de politie.

Bronnen: www.fok.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1649 Gepost op: 21 augustus 2007, 18:02:39
http://www.nu.nl/news/1202869/13/Vrouw_vast_voor_poging_moord_op_haar_gezin.html

Vrouw vast voor poging moord op haar gezin

Uitgegeven: 21 augustus 2007 17:02
Laatst gewijzigd: 21 augustus 2007 17:40

ALKMAAR - Een 38-jarige vrouw uit Andijk is dinsdag door de rechter-commissaris in Alkmaar in bewaring gesteld op verdenking van brandstichting en poging tot moord dan wel doodslag op haar man en kinderen.
NU.nl/Joram Tentua

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar dinsdag bekendgemaakt. De vrouw werd zondag in Drenthe aangetroffen in een auto. Ze was toen een aantal dagen vermist geweest.

Brand

De vrouw wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van 13 augustus brand te hebben gesticht in hun woning. Op dat moment lagen haar man en kinderen daar te slapen. Ze zou de gaspitten hebben opengedraaid, waarna ze de woning verliet. Haar echtgenoot ontdekte de brand en de openstaande gaspitten. Hij schakelde de hulpdiensten in.

OM

Volgens het OM is het onderzoek naar de exacte toedracht nog niet afgerond. Het OM wil 'in het belang' van het onderzoek geen verdere mededelingen doen over de zaak.