Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 448877 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1760 Gepost op: 1 september 2007, 14:20:30
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=46050

Jongen (17) gewond door steekpartij

Een 17-jarige jongen uit Purmerend is vannacht in discotheek Hollywood neergestoken. Rond drie uur kregen een paar mensen in de gelegenheid onenigheid wat ontaardde in een steekpartij.
uitgegeven: 07:09 01-09-2007 gewijzigd: 14:09 01-09-2007

Het slachtoffer isopgenomen in het Erasmus MC en is buiten levensgevaar. De politie sommeerde de bezoekers de discotheek te verlaten. Buiten werd vanuit een groep mensen een fles gegooid tegen het achterhoofd van een politieman. Ook hij is naar een ziekenhuis gebracht voor hechtingen. De politie heeft niemand kunnen aanhouden, en is op zoek naar getuigen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1761 Gepost op: 1 september 2007, 14:32:15
http://www.bndestem.nl/oosterhout/article1804276.ece

'Inzet brandweer vaak kritiek'
door Henk van Ingen

Dinsdag 28 augustus 2007 - MADE - De brandweerteams in de gemeente Drimmelen hebben bij inzet overdag vaak grote problemen om voldoende manschappen op de been te brengen. Burgemeester Gert de Kok maakt zich zorgen over de situatie en noemt die zelfs 'kritiek'. "De inzet overdag staat onder druk. Na een melding moet een wagen met zes man aan boord binnen acht minuten uitrukken. Maar dat redden we niet altijd.".

In de gemeente staan drie brandweerposten; Made, Lage Zwaluwe en Terheijden. Met name in Lage Zwaluwe zijn er problemen. Die hebben naar de mening van De Kok alles te maken met het feit dat dat een forenzendorp is.

"Veel mensen werken buiten de plaats zelf. Dat heeft gevolgen voor de inzet. Dat is ook de reden dat we bij meldingen in Zevenbergschen Hoek zowel het team uit Moerdijk als Lage Zwaluwe laten uitrukken. Het team dat als eerste ter plaatse is, wikkelt de melding af. Het andere kan er ter ondersteuning zijn."

Veel gemeenten proberen de problemen op te lossen door ambtenaren in te zetten. Maar daar zitten volgens de burgemeester geen mogelijkheden meer. "Als je nu al ziet hoeveel mensen op het gemeentehuis alles uit hun handen laten vallen als er een melding is, dan weet je al genoeg."

De Kok stelt dat er nu naar andere oplossingen wordt gezocht om het bezettingsprobleem te tackelen. Hoe die eruit zien, kan hij nog niet zeggen.



>>De gemeente Drimmelen heeft overdag moeite snel voldoende brandweermannen op te trommelen. Burgemeester Gert de Kok werkt aan een oplossing.


korsakoff

  • Gast
Reactie #1762 Gepost op: 1 september 2007, 19:15:10
Telegraaf:
 
za 1 sep 2007, 18:24
Weer Kroatische brandweerman overleden
ZAGREB - Zaterdag is een 23-jarige Kroatische brandweerman overleden aan zijn verwondingen die hij opliep tijdens het bestrijden van een bosbrand donderdag. Zes anderen kwamen die dag om, onder wie zijn vader. Zeker elf gewonden liggen nog in het ziekenhuis in Zagreb. Het zou gaan om het ernstigste incident in de geschiedenis van de Kroatische brandweer.
 

De brandweerlieden raakten ingesloten door het vuur toen zij een brand bestreden op het eiland Kornat voor de Adriatische kust. De brandweerlieden hadden geen zuurstofapparatuur en stikten door de zware rookontwikkeling.

De brand is inmiddels geblust. De vermoedelijke oorzaak van de bosbrand is een weggegooide sigaret van een 20-jarige man, die als receptionist in het nationaal park werkzaam was.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1763 Gepost op: 1 september 2007, 20:05:54
Klein Duimpje herrijst weer uit de as
door Mieneke Braakman

ELSPEET - Wie had het ooit gedacht: de Elspeetse peuters kunnen maandag weer gewoon naar hun drie weken geleden uitgebrande peuterspeelzaal Klein Duimpje. Het houten gebouw brandde uit na werkzaamheden met een verfafbrander. Het zag er niet best uit, het hele dak lag in puin.
 
http://www.destentor.nl/multimedia/archive/00551/Obsolete_551789b.jpg
Maar zo'n vijftien mannen uit het dorp aarzelden geen moment en met vereende krachten kregen zij het voor elkaar om de speelzaal weer op te knappen. Velen van hen hebben zelf kinderen op de speelzaal gehad of hebben dat nu nog.

"Ongelooflijk, zoveel saamhorigheid, wij zijn een voorbeeld voor de hele omgeving", zegt 'juf Teuni', zoals peuterleidster Teuni Hop wordt genoemd. "Als de nood aan de man is, helpen we elkaar". En daar hoef je niet christelijk voor te zijn, zegt ze.

"We zijn de enige peuterzaal in Elspeet, en al 25 jaar op algemene grondslag. Ik draag zelfs een broek. Maar dat maakt voor de over het algemeen christelijke bevolking niet uit, zolang je maar gewoon jezelf blijft".

De Elspeters aarzelden geen moment toen er door de leidster een beroep op hen werd gedaan. Er viel geen onvertogen woord, toen zij in hun vakantie aan het timmeren, loodgieten, dakleggen of schilderen waren. Ook tal van plaatselijke bedrijven stelden materialen en arbeid beschikbaar om de speelzaal op te knappen.

Aanvankelijk was het de bedoeling, dat er een noodgebouwtje geplaatst zou worden.

"Maar 30.000 euro voor twee jaar, dat kan de peuterzaal niet betalen", zegt Hop.

Bijna niemand had gedacht, dat het gebouw weer hersteld zou kunnen worden. Behalve brandweerman Eddie Wieberdink, die bij het blussen aanwezig was en net als vele vaders ook bij de vrijwillige brandweer zit. Daarbij is hij timmerman. "Toen ik op dat dak zat net na de brand, dacht ik dat het met een paar nieuwe spantjes en dakplaten misschien weer op te bouwen was".

Jaap Pluim heeft, net als andere Elspeters, zijn vakantie opgeofferd om aan de slag te gaan bij Klein Duimpje. "Voor het eerst bleven we thuis met vakantie. Toen kwam die brand".

Drie weken lang was hij er elke dag. "Het was zo leuk om samen te werken met al de anderen. Het ging van een leien dakje".

Geregeld verbaasden Elspeters zich over de snelle vorderingen aan de Apeldoornseweg. "Dat motiveert ook natuurlijk", zegt hij.
AFDRUKKEN


korsakoff

  • Gast
Reactie #1764 Gepost op: 1 september 2007, 22:28:36
Telegraaf:

Belgische brandweer rukt zes keer uit voor zelfde brand
BRUSSEL - De brandweer in de Belgische stad Luik heeft mogelijk een twijfelachtig record gevestigd door maar liefst zes keer uit te rukken voor dezelfde brand. Dat meldden Belgische media zaterdag.
 

Na urenlange bluswerkzaamheden in een meubelmakerij waar vrijdag aan het begin van de avond brand was uitgebroken, gaf de brandweer het sein brand meester. Later op de avond werden de spuitgasten weer opgetrommeld omdat het vuur weer was opgelaaid.

Het mocht niet baten. Tot vier keer toe moesten zij opnieuw uitrukken omdat ze hun werk kennelijk niet goed gedaan hadden. Na de laatste interventie zaterdag stond het bedrijf volledig onder water, waardoor de Luikse brandweer een zevende tussenkomst bespaard bleef.


RalfW

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,795
Reactie #1765 Gepost op: 1 september 2007, 23:01:52
dat is hiero in Almelo ook een keer gebeurt... 4x uitrukken naar een zelfde straat... 3x middelbrand 1x grote brand...


Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #1766 Gepost op: 1 september 2007, 23:15:28
dat is hiero in Almelo ook een keer gebeurt... 4x uitrukken naar een zelfde straat... 3x middelbrand 1x grote brand...

Was dat niet 3 of 3 jaar terug aan de Wibauthof?


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1767 Gepost op: 2 september 2007, 00:55:13
http://www.telegraaf.nl/buitenland/70038161/Twee_piloten_verongelukt_bij_botsing_tijdens_vliegshow_in_Polen.html?p=12,1

za 1 sep 2007, 19:06

Twee piloten verongelukt bij botsing tijdens vliegshow in Polen

WARSCHAU - Tijdens een vliegshow in Radom in Polen zijn zaterdag twee piloten om het leven gekomen toen zij met hun vliegtuigjes op elkaar botsten. Er stond geen publiek op de plaats waar de brokken neerkwamen en op de grond bleef iedereen ongedeerd, aldus het televisiestation TVN24. Na het ongeluk werd de rest van de vliegshow, ook voor zondag, afgelast.

Film: http://www.tvn24.pl/-1,1519948.1,wiadomosc.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1768 Gepost op: 2 september 2007, 14:24:12
http://www.politie.nl/twente/nieuws/070902_403_brandstichter_op_heterdaad_aangehouden.asp

Brandstichter op heterdaad aangehouden
 

Haaksbergen, 02-09-2007 • Surveillerende agenten zien op 2 september rond 03.40 uur, dat een 24-jarige man een conifeer in brand steekt bij een bedrijf aan de Spoelsterstraat. Zij houden hem op heterdaad aan.

Op 2 september rond 03.40 uur, zagen surveillerende agenten een 24-jarige man uit Haaksbergen fietsen op de Spoelsterstraat. Zij zagen op enig moment dat deze man zijn hand in een vier meter hoge conifeer aan de rand van het terrein van een bedrijf aan de Spoelsterstraat stak. Vervolgens zagen de agenten dat de conifeer in brand vloog. Hierna ging de 24-jarige er op zijn fiets vandoor, maar werd even later op de Parallelweg door de agenten aangehouden.
De man is voor nader onderzoek ingesloten. Er zijn de afgelopen tijd meerdere meldingen geweest van brandstichtingen in coniferen. De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachte.


Christian010

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,829
Reactie #1769 Gepost op: 2 september 2007, 14:27:04
http://www.politie.nl/twente/nieuws/070902_403_brandstichter_op_heterdaad_aangehouden.asp

Brandstichter op heterdaad aangehouden
 

Haaksbergen, 02-09-2007 • Surveillerende agenten zien op 2 september rond 03.40 uur, dat een 24-jarige man een conifeer in brand steekt bij een bedrijf aan de Spoelsterstraat. Zij houden hem op heterdaad aan.

Op 2 september rond 03.40 uur, zagen surveillerende agenten een 24-jarige man uit Haaksbergen fietsen op de Spoelsterstraat. Zij zagen op enig moment dat deze man zijn hand in een vier meter hoge conifeer aan de rand van het terrein van een bedrijf aan de Spoelsterstraat stak. Vervolgens zagen de agenten dat de conifeer in brand vloog. Hierna ging de 24-jarige er op zijn fiets vandoor, maar werd even later op de Parallelweg door de agenten aangehouden.
De man is voor nader onderzoek ingesloten. Er zijn de afgelopen tijd meerdere meldingen geweest van brandstichtingen in coniferen. De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachte.


03:39:44 02-09-07 21 G BRAN PRIO 2 Afval/Ruigte : Spoelsterstraat : HAAKSBERGEN 6231HBG  
709020339440605310      0605310 BRW Twente ( Monitorcode )
709020339440605293      0605293 BRW Haaksbergen ( TS-6231 )
709020339440605162      0605162 BRW Twente ( OvD Zuid West )
709020339440604741      0604741 BRW Haaksbergen ( Blusploeg 1 )