Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 448882 keer)

0 gebruikers (en 7 gasten bekijken dit topic.

Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #1780 Gepost op: 3 september 2007, 23:29:53
Vast niet, zal wel een bedenksel zijn van Peter. Goedkoper dan twee motoren is het oefenen in het roeien. Als de windkracht boven vijf komt adviseer ik met de wind mee.

Ik denk dat ie te weinig bezoekers op zijn forum heeft en er op deze manier wat aan doet. Succes ermee!

Henk


Rolanddeg

  • Docent, kerninstructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,300
  • Bee-doo Bee-doo
    • De Groot Brandwachten
Reactie #1781 Gepost op: 4 september 2007, 00:10:53
Euh ja... En waar zou dat nieuwsbericht dan te vinden moeten zijn? Waarschijnlijk hebben de meeste mensen (althans ik in ieder geval niet) geen zin om een compleet forum af te struinen. Goedkope manier van bezoekers trekken...


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1782 Gepost op: 4 september 2007, 09:44:25
Weer rijdt burgemeester door na een aanrijding

TESSENDERLO - De burgemeester van Tessenderlo wordt in opspraak gebracht na een ongeval. Jan Verheyden (SP.A) botste na een cafébezoek tegen een geparkeerde wagen en reed weg. Volgens getuigen pleegde hij vluchtmisdrijf en had hij te veel gedronken. De burgemeester ontkent.

Het ongeval gebeurde vorige zaterdag al, maar raakte nu pas bekend. De volgelopen terrasjes op de Markt zagen burgemeester Jan Verheyden tot twee keer toe tegen dezelfde geparkeerde auto rijden. Eén getuige probeerde de burgemeester te stoppen. 'Ik had hem in de taverne bezig gezien. Hij had serieus zitten pintelieren . Ik vroeg hem of hij besefte dat hij tegen een auto had gereden. Hij zei dat hij het zou regelen.'

Even later kwamen twee agenten de schade opmeten. Ze vonden naast een gedeukte Ford Focus ook heel wat verontwaardigde getuigen. Ze vertelden dat de burgemeester waggelde en overduidelijk te veel op had. Maar nog groter werd hun ongenoegen toen de agenten van hogerhand werden weggeroepen. Ook de politievakbond reageert verontwaardigd.

Niet moeten blazen

Toen we burgemeester Verheyden gisteren polsten naar zijn ongeval ontkende hij eerst alles. Daarna gaf hij gedeeltelijk toe. Hij benadrukt wel dat hij zijn macht niet misbruikte en snapt naar eigen zeggen de commotie niet. 'Eens thuis heb ik toch zelf de politie gebeld.' Jan Verheyden lacht ook de aantijgingen van dronkenschap weg. 'Dat kan je enkel zeggen als ik heb moeten blazen. En dat heb ik niet gedaan. En neen, ik heb de politie niet beïnvloed.'

De zonechef van de betrokken politiezone zegt dat alles volgens het boekje is gebeurd. 'De burgemeester heeft het ongeval in der minne geregeld. Dat gebeurt onder gewone burgers ook.' Het parket van Hasselt bevestigde gisteren dat er een onderzoek loopt.

Twee maanden geleden werd al een burgemeester veroordeeld voor vluchtmisdrijf. Toen kreeg Ludwig Vandenhove (SP.A) van Sint-Truiden een rijverbod van vijftien dagen en een boete van 1.100 euro. Ook hij reed een geparkeerde wagen aan en lichtte pas daags nadien de politie in.

Bron: www.nieuwsblad.be


SwimmY

  • Gast
Reactie #1783 Gepost op: 4 september 2007, 15:01:08
Levenslange celstraf voor Metselmoorden
Uitgegeven: 4 september 2007 14:39
Laatst gewijzigd: 4 september 2007 14:44

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft een van de verdachten in de zogeheten Metselmoordenzaak in Den Haag dinsdag eroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Soenil D. heeft bekend in augustus 2004 de 24-jarige Jeroen Dekkers en de 25-jarige Rob Mahabier te hebben gedood.
 
Zijn vader Bidjaipersad D. kreeg 20 jaar cel voor het medeplegen van de moorden.

Betrokken

Twee andere mannen, Taras K. en Angierpersad G., kregen respectievelijk 231 en 179 dagen cel. Zij waren zijdelings bij de zaak betrokken.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twintig jaar geëist tegen vader en zoon. De geruchtmakende moordzaak in Den Haag heeft zich ruim drie jaar lang voortgesleept. Begin dit jaar besloot de rechtbank de zaak te heropenen, omdat zij het onderzoek onvolledig vond.


Bron: www.nu.nl

Nou gaat het mij niet zozeer om het feit dat ze levenslang hebben gekregen hoor. Maar een kind krijgt toch altijd de naam van zijn vader. En de naam van die jongen staat wel voluit, maar die van die vader niet... iemand die een beetje nadenkt weet dus zo die achternaam!  :-X Klopt dat?

Grapjee. ik ben volgens mij niet helemaal wakker  ::)  :-[


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1784 Gepost op: 4 september 2007, 23:30:48
http://www.telegraaf.nl/binnenland/70210631/Tankauto_kantelt_op_platform_Schiphol.html

di 4 sep 2007, 23:04
Tankauto kantelt op platform Schiphol

SCHIPHOL - Op een tankplatform op de luchthaven Schiphol is dinsdagavond even na 21.00 uur een tankauto met kerosine gekanteld. Daarbij raakten de chauffeur en een bijrijder lichtgewond. De auto raakte beschadigd en lekte brandstof op het wegdek.

Dat maakte de brandweer dinsdag bekend. Volgens een woordvoerder van Schiphol was de brandweer snel ter plaatse om een schuimdeken over de gelekte kerosine te leggen. Daardoor was er geen gevaar voor de omgeving. De luchthaven hoefde niet te worden ontruimd en het vliegverkeer ondervond geen hinder.

De wagen had net enkele vliegtuigen volgetankt toen hij door nog onbekende oorzaak kantelde. Het is niet bekend hoeveel brandstof de tankauto bevatte, maar volgens een woordvoerder van de luchthaven ging het om een aanzienlijke hoeveelheid.

De gewonde bestuurder en bijrijder konden ter plekke aan hun verwondingen worden behandeld.

Het reinigen van het platform zal volgens de woordvoerder in ieder geval niet voor woensdagochtend klaar zijn.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1785 Gepost op: 4 september 2007, 23:34:28
http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/zaanstreek/article2379283.ece

’Bij brand is er één de baas’

Gepubliceerd op 04 september 2007, 00:14
Laatst bijgewerkt op 04 september 2007, 08:32

Kazerne: Kring 8, Het Kalf
Kazernecommandant: Ronald van de Velde
Vrijwilligers: 16
Materieel: bluswagen 641 en bluswagen 601 met Ifex 3000 en 50 litertank met draagbare pomp
Gebied: Tussen Zaan en Wijdewormer en Zaanse Schans en Prins Bernhardplein

Grapjes en geintjes vliegen je soms om de oren. Maar zodra de deuren van de brandweerwagen dichtklappen, is iedereen serieus en is er maar een de baas, de bevelvoerder op de passagiersstoel. Zo gaat dat bij de brandweer.

De brandweer is net als een voetbalclub, aldus Fokke Snoek, vrijwilliger bij Kring 8 in Het Kalf in Zaandam. ,,Maar als er brand is, is er maar een de baas. Je doet wat de bevelvoerder zegt.

Als je het er niet mee eens bent, kan er achteraf over gesproken worden, maar je doet het wel.'' Die verschillende organisatievormen binnen dezelfde club spreken Snoek, die in het dagelijks leven projectmanager in de farmaceutische industrie is, aan.

De 48-jarige Snoek kwam in 1996 bij de brandweer. Eerst bij de bedrijfsbrandweer van Albert Heijn waar hij als projectmanager werkte en later sloot hij zich ook aan bij Kring 8. De brandweer intrigeerde hem. In 1996 stond hij te kijken bij de brand die winkelcentrum Molenwerf in Westerkoog in de as legde en hij zag de stoet brandweerauto's. ,,Het leek zo'n chaos, ik was benieuwd wat voor structuur daar achter zat. Ik wilde er meer over weten. Hoe organiseer je zoiets?''

In tien jaar werkte Snoek zich op naar bevelvoerder, het hoogste wat je als vrijwilliger kan bereiken. ,,Ik word niet graag zelf aangestuurd.'' Naast de uitrukken kost de brandweer Snoek twee avonden in de week. Er waren goede afspraken met zijn gezin nodig om dat ook privé in goede banen te leiden. ,,Dan denk je bijvoorbeeld met het gezin weg te gaan, gaat de pieper af en is vader weg. En even fietsen mag niet als het ver van de kazerne is.'' Nu Snoek eens in de vijf weken dienst heeft in het weekend gaat het wat dat betreft allemaal wat gemakkelijker.

Kring 8 is de groep van het maatwerk. De bluswagen 641 van Het Kalf is ongeveer een meter korter dan andere bluswagens. Daarnaast heeft Het Kalf nog een Mercedes Vito bestelbus met daarin het Ifex 3000 bluspistool. Het heeft alles te maken met gebied waar King 8 actief is. Haaldersbroek, de Braakdijk en het eilandenplan in Het Kalf zijn voor bluswagens niet bereiken. In de hele wijk Het Kalf, die eind jaren zeventig gebouwd is, is de bereikbaarheid moeilijk voor een brandweerwagen. Vandaar dat Kring 8 kleiner en dus makkelijker wendbaar materiaal heeft gekregen.

Vanavond oefent Het Kalf met de Ifex 3000. Het apparaat zit in de bestelbus, ofwel bluswagen 601. De bijna tien jaar oude wagen is als een grote bluswagen maar dan in het klein. In de leuningen van de stoelen zitten zuurstofflessen, op het dak ligt een rek met een ladder en blusmateriaal. In de auto zitten slangen, een 50 litertank, draagbare pompen en de Ifex. Het bluspistool kwam er op verzoek van Kring 8. ,,Naast de draagbare pompen wilden we ook een blussysteem voor het eilandenplan en de Braakdijk'', zegt kazernecommandant Ronald van de Velde.

De Ifex komt in recreatiegebied Jagersveld uit de 601. Het apparaat heeft de grootte van een flink geweer. Met een druk van 27 bar (In een autoband gaat hooguit 3 bar) schiet het pistool een liter water in twee milliseconden weg. Hoe dat in de praktijk gaat? Sissend laadt het apparaat zich op. En zodra de trekker over wordt gehaald, klinkt een enorme knal. Water is er niet te zien. Wel een wolk. Het stukje gras, waar het water belandt, wordt weggeslagen door de druk. Het vasthouden van het pistool is belangrijk, legt Van de Velde uit. Een verkeerde greep leidt met de enorme kracht snel tot een verstuikte pols.
Bekijk fotoalbum Bekijk fotoalbum


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1786 Gepost op: 4 september 2007, 23:38:42
http://www.eindhovensdagblad.nl/eindhovenstad/article1831786.ece

‘Nieuwste’ hal op Strijp S al weer dicht
door Corrie de Leeuw

EINDHOVEN - De hal SE is al weer dicht. Zaterdagavond werd het jongste Strijp S-initiatief in Eindhoven nog feestelijk geopend. Al snel daarna kwam de domper: door problemen rond de externe veiligheid is de noodzakelijke vergunning nog niet binnen.

In SE zijn vier initiatieven bijeengebracht onder één dak: Monk Bouldergym (korte klimwanden), Broet filmproducties met bioscoop, het 5MinutenTheater en Yourhere, een designmarkt. De afgelopen weken is met man en macht gewerkt om het complex klaar te maken voor bezoekers. Vooral bij Monk werd een flinke aanloop verwacht.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat nu met man en macht onderzocht wordt op welke manier SE zo snel mogelijk kan voldoen aan de extra veiligheidsseisen die brandweer en milieudienst stellen. „Want het is natuurlijk wel heel sneu dat dit zo gelopen is”, aldus wethouder Mary Fiers.

De extra veiligheidseisen hebben te maken met de activieiten van Philips in de naastgelegen hal SFO. Daar worden cyanide printplaten gemaakt. Het is een proces waarbij in geval van calamiteiten blauwzuurgas vrij kan komen. En nu SFO een publiekstrekker als buurman heeft, gelden strengere veiligheidsnormen dan voorheen. „Die hebben allemaal met bereddering te maken”, aldus programmamanager Dre Boidin van de gemeente. „Zo moet de brandweer binnen zeven minuten ter plekke kunnen zijn. En nu is dat tussen de 30 en 60 minuten.”

De gemeente wil de initiatiefnemers van SE graag helpen en onderzoekt nu wat allemaal moet gebeuren. Daarbij valt te denken aan het verplaatsen van hekken, het toelaten van een beperkt aantal bezoekers, andere openingstijden (afgestemd op het productieproces in SFO) en zelfs het verplaatsen van de SE-activiteiten naar een andere plek op Strijp S. Wachten totdat Philips SFO ontruimd heeft is zinloos. Het huurcontract loopt tot eind 2009. De vier SE-initiatieven hadden toestemming om de hal in ieder geval twee jaar te gebruiken.

„Dit is echt heel sneu. Het is ook niet echt iemand te verwijten dat het zo gelopen is. Het is nu een keer een complexe situatie bij de herontwikkeling van een bedrijventerrein als dit. Maar we gaan het probleem in ieder geval oplossen”, aldus Boidin.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1787 Gepost op: 4 september 2007, 23:46:00
http://www.ad.nl/utrecht/stad/article1636592.ece

Kogels schokken kalm Terwijde
Door RENÉ CAZANDER
UTRECHT - Een familieruzie is volgens buurtbewoners de oorzaak van een bloedige schietpartij gistermiddag in de wijk Terwijde (Leidsche Rijn), waarbij een bewoner om het leven kwam.
http://www.ad.nl/multimedia/archive/00123/terwijde_123545b.jpg
 Een gespannen moment voor deze agent met de hand aan het pistool. FOTO RICARDO SMIT
http://www.ad.nl/multimedia/archive/00123/politieteam_123517b.jpg
Een arrestatieteam dringt het huis binnen naast het pand waarin de schietpartij zich plaatsvond. FOTO RICARDO SMIT
vorige afbeelding 1 / 2 volgende
De dader is nog voortvluchtig.

De schietpartij vond gistermiddag rond twee uur plaats. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd gevonden aan de Franz Lehársingel, vlakbij zijn woning aan de Heinrich Bertestraat.

Volgens omwonenden is het slachtoffer achtervolgd en doodgeschoten. Anderen verklaren dat ze een wagen hebben zien wegrijden.

Er zouden, aldus getuigen, meerdere schoten zijn gelost. Over de oorzaak van de schietpartij wil of kan de politie nog geen mededelingen doen, maar volgens omwonenden gaat het om een burenruzie.

Het slachtoffer en de vermeende dader lagen volgens omwonenden al jaren met elkaar overhoop. Gistermorgen zouden de twee elkaar nog met een honkbalknuppel te lijf zijn gegaan, vertelt een buurtbewoner: ,,Ze maakten om de kleinste dingen ruzie.’’

De politie kon dit gisteravond niet bevestigen. Ze is nog volop bezig met buurtonderzoek.

Volgens buurtbewoners is het 41-jarige slachtoffer vader van vier jonge kinderen.

Na de schietpartij is de omgeving van de Lehársingel met roodwitte linten afgezet. Vervolgens heeft een arrestatieteam de woningen van het slachtoffer en die van de vermoedelijke dader doorzocht op wapens.

Veel buurtbewoners zijn geschrokken van de schietpartij. Terwijde staat bekend als een rustige nieuwbouwwijk, met veel jonge gezinnen.

,,Ik zeg altijd ’hier gebeurt nooit wat’’’, reageert bewoner Böhmer van Leo Asscherhof aangeslagen. Hij had net na de schietpartij zijn wagen aan de Lehársingel neergezet, maar kan deze niet rond drie uur niet meer bereiken, omdat het gebied is afgezet met linten.

Toen Böhmer zijn wagen parkeerde, zag hij een wit laken over het stoffelijke overschot liggen. Dat beeld heeft indruk op hem gemaakt. Volgens hem is Terwijde een fijne wijk om in te wonen.

Een medewerker van makelaarskantoor Beumer was net met een rondleiding door een nabijgelegen woning bezig, toen hij een politiehelikopter boven zijn hoofd hoorde. ,,Een schietpartij?’’ De man kan het nauwelijks geloven.


Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #1788 Gepost op: 5 september 2007, 12:21:01
Man steekt zichzelf in de fik voor ogen kinderen
MADRID - Een Roemeense immigrant in de Spaanse stad Castellon heeft zichzelf in brand gestoken. De 44-jarige man overleefde de zelfverminking, maar raakte ernstig gewond.
  
Voor de ogen van zijn vrouw en kinderen overgoot hij zich met benzine en stak die aan met een aansteker. Agenten poogden de vlammen te doven terwijl de man schreeuwde van de pijn.

De Roemeen wilde aandacht voor de erbarmelijke situatie van hem en zijn gezin. Drie maanden geleden kwam het gezin uit Roemenië naar Spanje, na beloftes van werk en huisvesting. De beloftes bleken loos, meldde persbureau Efe. Het gezin bleef in leven door oud metaal in te zamelen en frisdrank te verkopen op het strand. Toen de man genoeg geld had voor de terugvlucht, werd hij opgelicht.

De politie stuurde hem naar sociale instanties, die weer verwezen naar het Rode Kruis. Uiteindelijk bood niemand de helpende hand.

 PAS OP: SCHOKKEND FILMPJE

http://www.liveleak.com/view?i=2ee_1188911269


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1789 Gepost op: 5 september 2007, 14:54:26
Vrouw te dronken voor ademtest

ZOETERMEER - De politie Haaglanden heeft een vrouw aangehouden die zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.
 
Ze was in Zoetermeer in beschonken toestand met haar auto tegen een lantaarnpaal aangereden. De 43-jarige Zoetermeerse raakte daarbij niet gewond. De vrouw had zoveel gedronken dat ze de ademtest niet volledig kon afleggen.

Haar poging eindigde bij 1500 ugl, terwijl de alcohollimiet op 220 ugl ligt. De autmobilistie moest een bloedproef ondergaan. Bovendien is ze haar rijbewijs kwijt en kreeg ze een proces-verbaal.

www.AD.nl