Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449283 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1850 Gepost op: 14 september 2007, 16:46:33
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article461381.ece/Inbreker_blijkt_na_DNA-afname_ook_verkrachter

Inbreker blijkt na DNA-afname ook verkrachter

ANP

ZAANDAM - De politie denkt met de aanhouding van een 25-jarige Zaandammer een in 2003 gepleegde verkrachting te hebben opgelost. De man werd aanvankelijk verdacht van een inbraak waarbij DNA-materiaal was gevonden. Wangslijm dat de politie vervolgens bij hem afnam, leidde via een databank ook naar een verkrachting uit 2003 waarbij erfelijk materiaal was veiliggesteld.

Het slachtoffer van het zedenmisdrijf was een 37-jarige Zaandamse. Zij werd in het portiek van het trappenhuis bij haar woning overvallen, mishandeld en vervolgens in een boxruimte verkracht.

Ook de bij de inbraak gevonden sporen komen volgens de politie overeen met deze verdachte. De man zit vast.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1851 Gepost op: 14 september 2007, 16:48:14
http://www.ad.nl/binnenland/article1657653.ece

Meer medicijnen in het drinkwater

ROTTERDAM - Het aantal geneesmiddelen in het Nederlandse drinkwater neemt toe.

In het meest recente onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn vijftien geneesmiddelen aangetoond. In 2003 waren dat er maar vier. De concentraties zijn zo laag dat ze volgens het RIVM niet schadelijk zijn voor mensen.

Het gaat om resten van pijnstillers, epilepsiemiddelen en antidepressiva. Deze medicijnen worden veel gebruikt in Nederland en zijn slecht afbreekbaar.

Volgens het RIVM halen mensen, als ze hun hele leven alleen kraanwater zouden drinken, bij lange na niet de maximaal toelaatbare hoeveelheid dosis aan medicijnen.

De onderzoekers geven echter aan dat er geen informatie is over de gevolgen voor de gezondheid bij een dagelijkse inname van kleine hoeveelheden van de aangetroffen medicijnen. Ook de effecten van de dagelijkse combinatie van de verschillende stoffen op het menselijk lichaam zijn niet onderzocht.

De medicijnen komen via het grondwater en het oppervlaktewater in het drinkwater terecht. Doordat het drinkwater gezuiverd wordt voordat het in de leidingen stroomt, wordt de concentratie van medicijnen verlaagd. Maar er blijven sporen in het water achter.

Het RIVM deed de onderzoeken in 2003 en in 2005/2006 voor het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Die heeft maatregelen aangekondigd om de concentratie van geneesmiddelen in het grond- en oppervlaktewater te verminderen.


tebby

  • Verpleegkundige
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,690
    • mijn hyves
Reactie #1852 Gepost op: 14 september 2007, 16:49:36
hoe kan er in oppervlakte water medijcijnen zitten/
flappus  niet elke verandering is een verbetering


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1853 Gepost op: 14 september 2007, 16:50:22
http://www.cq-link.com/modules.php?name=News&file=article&sid=21491

Brandjes op de bern nu strafbaar bij wet

Friday, September 14 @ 05:24:36 MDT

14/09/2007

Paramaribo - Burgers die langs openbare wegen vuil in de fik steken, riskeren nu sancties waaronder een geldboete.

Deze mededeling is gistermorgen gedaan door het Korps Brandweer Suriname, tijdens een persconferentie in de brandweerkazerne aan de Gemenelandsweg. Met ingang van 1 september 2007 zijn middels een beschikking van de minister van Justitie en Politie voorschriften vastgesteld voor de brandveiligheid.
In artikel 16 van dit nieuwe wetsproduct staat dat “het verboden is huis-, tuin- en erfvuil te verbranden op de berm langs de openbare weg of anderszins. Na enkele waarschuwingen zal worden overgegaan tot het treffen van maatregelen en het opleggen van sancties.
Deze zijn het afblussen, het zelf laten afblussen of het opleggen van een geldboete. De hoogte van de geldboete zal door de daartoe bevoegde autoriteiten worden vastgesteld. Uit statistieken van de brandweer blijkt dat zij in 2006, voor totaal 920 gras- en vuilnisbranden moest uitrijden. Meer dan de helft van de branden is geregistreerd in augustus, september, oktober en november. Om geconstateerde overtredingen door te spelen aan de bevoegde autoriteiten, heeft de brandwer een klachtenlijn (463959) in het leven geroepen.
De brandweer start zaterdag een landelijke campagne om de burgerij te informeren over het ophalen van grofvuil in de diverse buurten. De activiteit, die enkele weken duurt, wordt samen uitgevoerd met Milieubeheer, de Boyscouts en de verschillende buurtmanagers van de politie. Milieubeheer zorgt voor de middelen om het vuil op te halen, dat op een locatie ergens aan de Martin Luther Kingweg zal worden gedumpt. De Boyscouts zullen de pamfletten uitdelen.
Volgens brandweervoorlichter Glenn Cooman kost het de brandweer heel veel geld en menskracht om steeds weer uit te rukken om bermbrandjes te blussen. Dit, terwijl er op hetzelfde tijdstip ergens een huisbrand woedt. Cooman benadrukt dat er een enorme slijtage aan de brandweerwagens optreedt bij het steeds uitrukken voor de bermbranden. De slechte wegen eisen al gauw hun tol op aan het onderstel van de wagens, terwijl de brandweerlieden onnodig zwaar worden belast.
Door diverse sprekers, onder wie interim-hoofd brandweer Arnold Halfhide, werd beklemtoond dat er vooral nu meer aandacht besteed moet worden aan brandpreventie.
Vooral omdat het vakantietijd is en kinderen veel meer thuis zullen zijn, moeten ouders volgens hen er op toezien dat de situatie thuis brandveilig is.-. dwtonline.com(www.dwtonline.com)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1854 Gepost op: 14 september 2007, 16:51:43
hoe kan er in oppervlakte water medijcijnen zitten/

Pillen slikken ==> plassen ==> waterzuivering ==> rivier ==> inname drinkwater ==> water zuiveren ==> opdrinken


tebby

  • Verpleegkundige
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,690
    • mijn hyves
Reactie #1855 Gepost op: 14 september 2007, 16:53:29
ja klopt.
flappus  niet elke verandering is een verbetering


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1856 Gepost op: 14 september 2007, 17:29:23
http://www.l1.nl/L1NWS/_rp_links4_firstElementId/1_1697003/_rp_links4_hasclickpage/1_1013/_pid/links4

Bejaarde vrouw gered uit brandend pand in Stein

Politieagenten zijn er vrijdagnacht in geslaagd een bejaarde vrouw uit een brandend pand te redden. De brand woedde op de zolderverdieping van een pand aan de Nieuwstraat in Stein. Een buurman vertelde de agenten dat er nog een vrouw in het pand moest zijn.

Toen agenten de woning binnengingen was de brand inmiddels doorgeslagen naar de eerste etage waar de vrouw sliep.
Het lukte de agenten haar tijdig uit bed te krijgen en in veiligheid te brengen. De 87-jarige vrouw had niets van de brand gemerkt; ze verkeerde in diepe slaap.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1857 Gepost op: 14 september 2007, 17:37:21
Zoektocht naar lijk in IJssel levert niks op

WIJHE/OLST - De zoektocht naar een al meer dan vijf jaar vermist persoon, die donderdag werd gehouden in de IJssel tussen Olst en Wijhe, heeft niks opgeleverd. Dat meldt politievoorlichter Rein Kloppenburg.
http://www.destentor.nl/multimedia/archive/00558/politieonderzoek_558778c.jpg
Politieonderzoek langs de oever van de IJssel. foto TOM VAN DIJKE

Met behulp van de nieuwste technieken werd door waterpolitie en regiopolitie gezocht op de rivierbodem, in de hoop deze zogeheten ‘cold case’ te kunnen oplossen. Op de suggestie van deze krant dat de zaak verband houdt met een in juni 2005 gevonden onderbeen met Nike - sok, wil de politie niet ingaan


http://www.destentor.nl/salland/article1881044.ece

Politie zoekt lijk in IJssel
door Benny Koerhuis

WIJHE/OLST - De politie heeft gistermiddag urenlang gezocht naar stoffelijke resten van een vermiste persoon op de bodem van de IJssel tussen Wijhe en Olst.
http://www.destentor.nl/multimedia/archive/00558/Obsolete_558613b.jpg
Bij de geheimzinnige politieactie in de IJssel bij Wijhe werden naast een grote patrouilleboot ook een rubberboot en duikers ingezet. foto Tom van Dijke

Het gaat om een zogenaamde 'cold case', een onopgeloste oude zaak die opnieuw wordt opgepakt en met behulp van moderne technieken mogelijk wel kan worden opgelost.

De speurtocht begon aan het eind van de ochtend nabij de Loswal in Wijhe, waarna stroomopwaarts verder werd gezocht richting Olst. Daarbij werd gebruik gemaakt van een grote patrouilleboot van de waterpolitie, een onderdeel van de KLPD, een rubberboot en duikers. De gezamenlijke actie was gepland door de waterpolitie, duikers en technische recherche van de regiopolitie IJsselland.

Als de Stentor informeert naar de zoektocht, weten de afdeling voorlichting en meldkamer van de regiopolitie aanvankelijk van niets. Maar dat blijkt te berusten op een communicatiestoornis, verklaart voorlichter Monique Hahn korte tijd later. ,,Het gaat om een onderzoek naar een vermiste persoon, een meer dan vijf jaar oude zaak die nooit is opgelost. Met behulp van nieuwe technieken lukt dat nu misschien wel. Of anders kun je bepaalde theorieën misschien uitsluiten. Vind je de gezochte persoon wel, dan kun je vervolgens misschien vaststellen of er al dan niet sprake is van een misdrijf. Maar dat is dan weer een volgende stap.''

De politie wil niet melden om welke vermiste persoon het gaat. ,,In het belang van de privacy en van het onderzoek'', legt politievoorlichtster Hahn uit.

Gezien de plaats van het gisteren gehouden onderzoek kan gedacht worden aan een verband met de vondst van een onderbeen van een onbekende man, op 30 juni 2005 in de IJssel nabij Wijhe. Het betrof een linker onderbeen, dat met geweld van de rest van het lichaam was gescheiden en werd gevonden door een schipper. Aan de voet zat een chocoladebruin-zwarte Nike-sok. Vermoedelijk geboortejaar van de man was circa 1955. Ook vond de politie destijds nog een tweede los lichaamsdeel, waar en wanneer is nooit gemeld. Het televisie-programma Opsporing Verzocht besteedde destijds aandacht aan de opmerkelijke vondst. De uitzending leverde twee tips op, maar die waren volgens de politie toen 'niet bruikbaar'.


Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #1858 Gepost op: 14 september 2007, 21:27:48
Overvaller valt met bijl achtervolgers aan

NIEUW-BEIJERLAND - Een Nieuw-Beijerlander die de regio deze week heeft verlost van een serie-overvaller, heeft zijn heldendaad bijna moeten bekopen met een bijlslag.

Pomphouder Ben Nobel (48) ging op donderdagavond in zijn auto een overvaller achterna. De overvaller schrok daar zo van dat hij tegen een boom knalde. De man leek na de botsing ogenschijnlijk bewusteloos. Ogenschijnlijk, want toen Nobel en zijn meegereden zoon Jaap (15) naar de gecrashte auto toeliepen, sloeg de overvaller toe. ,,Hij sprong uit de auto en kwam met een hakbijl op ons af, aldus de eigenaar van een Nieuw-Beijerlands Total-station. ,,Mijn geluk was dat ik achterover op de grond viel en de bijl over me heen zwaaide.

De ellende voor vader en zoon waren toen nog niet over: de overvaller rende naar de auto van Nobel. In de auto van Nobel ging hij er vandoor. ,,Gelukkig kwam er toen net politie aangereden. Zij hebben hem achtervolgd. Met succes: op de Vaanweg in Rotterdam is hij klemgereden en afgevoerd, maar daar waren wel zeventien politiewagens voor nodig.

Over het antwoord op de vraag waarom iemand een overvaller achterna gaat, hoeft Nobel niet lang na te denken. ,,Hij had het op ons tankstation gemunt De 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats stond de hele dag al te posten bij het tankstation. Nobels dochter heeft hem zelfs nog gezien. ,,Zij dacht: zal wel meevallen. Zo denkt een kind. Maar dat de man wat kwaads in de zin had, hoorde Nobel van een bevriende autodealer. Hij vertelde aan Nobel dat die gezochte overvaller, van wie overal in de regio al opsporingsposters hingen, op het punt stond het tankstation over te vallen.

Nobel: ,,Dus zei ik tegen mijn zoon: gauw in de auto. En zo geschiedde. Na een dollemansrit over kronkelweggetjes, waarbij snelheden van wel 170 kilometer werden bereikt, verloor de overvaller zoals gezegd de macht over het stuur. Op die plaats had dus ook het bijlincident plaats. Nobel, terugkijkend: ,,Het leek wel een politiefilm.

http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article1663220.ece


brielle

  • Gast
Reactie #1859 Gepost op: 15 september 2007, 11:15:07
Overvaller valt met bijl achtervolgers aan

NIEUW-BEIJERLAND - Een Nieuw-Beijerlander die de regio deze week heeft verlost van een serie-overvaller, heeft zijn heldendaad bijna moeten bekopen met een bijlslag.

Pomphouder Ben Nobel (48) ging op donderdagavond in zijn auto een overvaller achterna. De overvaller schrok daar zo van dat hij tegen een boom knalde. De man leek na de botsing ogenschijnlijk bewusteloos. Ogenschijnlijk, want toen Nobel en zijn meegereden zoon Jaap (15) naar de gecrashte auto toeliepen, sloeg de overvaller toe. ,,Hij sprong uit de auto en kwam met een hakbijl op ons af, aldus de eigenaar van een Nieuw-Beijerlands Total-station. ,,Mijn geluk was dat ik achterover op de grond viel en de bijl over me heen zwaaide.

De ellende voor vader en zoon waren toen nog niet over: de overvaller rende naar de auto van Nobel. In de auto van Nobel ging hij er vandoor. ,,Gelukkig kwam er toen net politie aangereden. Zij hebben hem achtervolgd. Met succes: op de Vaanweg in Rotterdam is hij klemgereden en afgevoerd, maar daar waren wel zeventien politiewagens voor nodig.

Over het antwoord op de vraag waarom iemand een overvaller achterna gaat, hoeft Nobel niet lang na te denken. ,,Hij had het op ons tankstation gemunt De 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats stond de hele dag al te posten bij het tankstation. Nobels dochter heeft hem zelfs nog gezien. ,,Zij dacht: zal wel meevallen. Zo denkt een kind. Maar dat de man wat kwaads in de zin had, hoorde Nobel van een bevriende autodealer. Hij vertelde aan Nobel dat die gezochte overvaller, van wie overal in de regio al opsporingsposters hingen, op het punt stond het tankstation over te vallen.

Nobel: ,,Dus zei ik tegen mijn zoon: gauw in de auto. En zo geschiedde. Na een dollemansrit over kronkelweggetjes, waarbij snelheden van wel 170 kilometer werden bereikt, verloor de overvaller zoals gezegd de macht over het stuur. Op die plaats had dus ook het bijlincident plaats. Nobel, terugkijkend: ,,Het leek wel een politiefilm.

http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article1663220.ece

zodan het lijkt wel of bijlen populair worden als wapen zeg, volges mij al de 2x in korte tijd pas ook bij een treinstation dacht ik :o