Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449503 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1880 Gepost op: 19 september 2007, 18:06:07
NS-medewerker opgepakt na mishandeling reiziger

Uitgegeven: 19 september 2007 17:18
Laatst gewijzigd: 19 september 2007 17:51

VUGHT - Een 40-jarige medewerker van de NS is woensdag in Vught aangehouden, nadat hij een 19-jarige vrouw uit Boxtel had mishandeld.

Volgens de politie had de medewerker de vrouw aangesproken omdat zij op het station van Den Bosch bij de uitgang van de stilstaande trein had staan roken.

Twistgesprek

Er ontstond een twistgesprek dat voortduurde totdat de trein stopte op het station Vught. De vrouw stapte uit maar zou vanuit de deuropening van de trein naar de medewerker hebben gespuugd. Hij reageerde daarop door haar vanuit de trein in het gezicht te trappen. De vrouw liep als gevolg daarvan een gekneusde kaak op.

Agressie


Volgens een woordvoerder van de NS valt de agressie van beide zijden niet goed te praten. "Het NS-personeel wordt opgeleid om bij verbaal en fysiek geweld niet de zelfbeheersing te verliezen en de agressie met andere middelen te pareren."

De NS zal de medewerker om een toelichting vragen en sluit disciplinaire maatregelen of ontslag niet uit.

Bron: Nu.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1881 Gepost op: 19 september 2007, 20:45:28
Lynx ontsnapt in Capelle aan den IJssel

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft woensdagavond in Capelle aan den IJssel een ontsnapte lynx gevangen. Dat liet een woordvoerster weten.
 
De lynx, een katachtig roofdier iets groter dan een gewone huiskat, ontsnapte rond 19.15 uur uit een hok aan de Evertsenstraat. De politie vermoedt dat onbekenden het hok kapot hebben gemaakt waardoor het dier, dat toebehoort aan een particulier, er vandoor kon gaan. Agenten wisten de lynx binnen een kwartier op te sporen en brachten het dier terug naar zijn eigenaar.

Bron: www.nu.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1882 Gepost op: 20 september 2007, 13:04:59
Marechaussee bevrijdt hond uit bagagekluis

anp | Gepubliceerd op 20 september 2007, 12:45
Laatst bijgewerkt op 20 september 2007, 12:57

SCHIPHOL -  De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft woensdag een wel heel bizarre ontdekking gedaan. Op een plek waar een passagier normaal zijn bagage kan opslaan, bleek een jonge witte keeshond te zitten. De arme viervoeter zat al 36 uur in de bagagekluis opgesloten.


Een medewerker van Schiphol hoorde dinsdagochtend uit een bagagekluis een vreemd geluid komen en waarschuwde de marechaussee. Na het openen van de kluis ontdekte die niet alleen twee koffers en een reistas, maar ook een hondje. De hond was door de eigenaar in een kleine draagtas tussen de koffers gezet. Ook had het baasje een bakje water en wat koekjes en brokjes in de kluis achtergelaten.

Na de ontdekking heeft de marechaussee zich direct over de hond ontfermd. ,,We hebben hem een nachtje vertroeteld en uitgelaten op Schiphol'', aldus een woordvoerder donderdag. De eigenaar kan een flinke boete verwachten als hij zich komt melden om zijn hond en koffers op te halen. Het keeshondje is op dit moment in professionele handen en in goede conditie.



ik zou zeggen de eigenaar krijgt de hond niet terug , dat is gewoon pure mishandeling


korsakoff

  • Gast
Reactie #1883 Gepost op: 20 september 2007, 13:11:52
Ik weet nog wel een slaapplaats voor die eigenaar. Ben persoonlijk bereid om voor zeker 7 dagen voor hem te betalen. Krijgt ie nog bier in zijn bakje ook...


Bart S

  • Gast
Reactie #1884 Gepost op: 20 september 2007, 19:38:41
REGIO – Vanaf donderdag 20 september is er sprake van bestuurlijk convenant tussen Haarlemmermeer en de Hulpverlenings Dienst Kennermerland.

Burgemeester Theo Weterings en de voorzitter van de HDK, Bernt Schneiders zetten op die datum hun handtekening onder het convenant waardoor de gemeente Haarlemmermeer alvast zitting krijgt in het bestuur van de HDK.
Vooruitlopend op de Territoriale Congruentie regio Kennemerland per 1 januari 2008, moet al een aantal besluiten worden genomen om per 1 januari 2008 de Territoriale Congruentie te realiseren.

Met de ondertekening van het convenant krijgt de gemeente Haarlemmermeer een vergelijkbare positie in het bestuur van de HulpverleningsDienst Kennemerland als de overige 10 gemeenten waaruit de regio nu bestaat.

Op 1 januari 2008 is de Territoriale Congruentie regio Kennemerland een feit. Dat betekent dat de gemeente Haarlemmermeer, inclusief Schiphol voor wat betreft de Brandweer en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) per 1 januari 2008 over gaat van de regio Amsterdam en Omstreken naar de veiligheidsregio Kennemerland.

De gemeente Haarlemmermeer heeft ook besloten om de GGD taken voor de gemeente Haarlemmer te integreren met GGD Kennemerland. Zoals bekend verschillen de burgemeesters uit de regio van mening met de rijskoverheid over de indeling van de veiligheidsregio's.

Burgemeester Weterings zei dinsdagvond in een ontmoeting met de pers de besluiten uit Den Haag te zullen uitvoeren, maar liet er geen misverstand over bestaan dat er nog steeds gestreefd dient te worden naar grotere regio's, waarbij ook Amsterdam betrokken dient te zijn.

http://www.meerradio.nl/


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1885 Gepost op: 21 september 2007, 09:01:22
Evacuatiepracticum in samenwerking in noodsituaties
Terneuzen/Zelzate - Op woensdag 28 november 2007 organiseren de provincies Zeeland en Oost-Vlaanderen, samen met de gemeenten Terneuzen (NL) en Zelzate (B), het grensoverschrijdend evacuatiepracticum 'Olympic Offspring'.
Inwoners van Terneuzen en Zelzate zullen vrijwillig worden geëvacueerd naar een opvangcentrum in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke (België).
In Terneuzen staat het evacuatiepracticum in het teken van een evacuatie bij overstromingen. Een fictieve overstroming bedreigt de wijk Othene. De inwoners worden geëvacueerd. De Provincie Zeeland ziet deze oefening als een opstap naar een grote nationale oefening hoog water die volgend jaar in Nederland wordt georganiseerd.
In Zelzate doet zich een fictief incident voor in een Seveso-bedrijf (in Nederland: BRZO-bedrijf). De inwoners van de nabijgelegen wijk Klein Rusland en de leerlingen van twee klassen van een school, worden daarom geëvacueerd.
In Nederland en België worden veel maatregelen genomen om dergelijke rampen te voorkomen. Maar het kan mis gaan. Daarom is het belangrijk dat overheden door oefenen voorbereid zijn op wat ons kan overkomen.
Het evacuatiepracticum biedt de verschillende hulpdiensten en overheden (politie, brandweer, medische hulpdiensten, gemeenten, provincies, federale overheidsdiensten/ministeries, waterschappen) de mogelijkheid om te oefenen in een geloofwaardige praktijksituatie. Het is bewezen dat door te oefenen de hulpdiensten de juiste inschattingen leren te maken, beslissingen te nemen en daadwerkelijk uit te voeren.
Opvallend bij dit evacuatiepracticum is dat er inwoners van Terneuzen en Zelzate zullen meewerken. Hierdoor zullen de hulpdiensten meer inzicht en ervaring verkrijgen in de wijze waarop burgers dergelijke situaties beleven.
De inwoners van beide grensgemeenten op hun beurt, kunnen door deel te nemen zich bewust worden van de gevolgen van dergelijke rampen, leren welke acties zij hierbij kunnen/moeten ondernemen en daarmee hun zelfredzaamheid vergroten.
In het evacuatiepracticum is er ook een nauwe grensoverschrijdende samenwerking tussen de provincies Zeeland en Oost-Vlaanderen. Een snelle en efficiënte samenwerking is van levensbelang als er incidenten plaatsvinden in het grensgebied. Het evacuatiepracticum zal deze onderlinge samenwerking versterken.
Bij dit practicum wordt ook veel waarde gehecht aan evalueren. Het is de bedoeling dat de betrokken organisaties na het evacuatiepracticum samen de nieuwe inzichten nader zullen uitwerken.
Info en vragen van inwoners:
www.olympicoffspring.com
Inwoners Terneuzen:
e-mail: olympicoffspring@terneuzen.nl
tel. 0031 (0) 115-455 000
Inwoners Zelzate:
Kristel Dhaene
e-mail: olympicoffspring@zelzate.be
tel. 0032 (0) 9 342 20 20
www.blikopnieuws.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1886 Gepost op: 21 september 2007, 18:48:41
Brandweer niet welkom bij brand
Uitgegeven: 21 september 2007 14:39

AMSTERDAM - De eigenaar van een garage in het Utrechtse Maarssen stelde de komst van de brandweer bij een brandje niet op prijs. De brandweer vertrouwde dat niet en schakelde de politie in.

Dat bleek niet voor niets, meldt de politie, want in de schuur werd een hennepkwekerij met elfhonderd planten aangetroffen.


Rond 07.55 uur kregen de politie en brandweer donderdag de melding van een brand in een schuur aan de Herenweg in Maarssen. Onderweg ernaartoe werd al gemeld dat de bewoner de brand zelf had geblust.

De brandweer ging toch kijken, maar bij aankomst gaf de 43-jarige eigenaar duidelijk aan dat hulp niet meer nodig was. Daarop schakelde de brandweer de politie in, die de kwekerij ontmantelde.

Vervolging

De Maarssenaar is aangehouden en krijgt een proces-verbaal. Justitie beslist over zijn vervolging. De hennepplanten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

www.nu.nl


korsakoff

  • Gast
Reactie #1887 Gepost op: 21 september 2007, 19:42:47
'Nationaal debat over taakverdeling bij rampen'

21 september 2007, 18:42, update

ZWOLLE -  Mr. Pieter van Vollenhoven heeft vrijdag bij de opening van de nieuwe brandweerkazerne in Zwolle opnieuw gepleit voor een nationaal debat waarin de taakverdeling tijdens rampen duidelijk wordt gemaakt.


,,Het coalitieakkoord verwijst naar de eigen verantwoordelijkheid bij rampen, maar niemand weet wat dat betekent'', aldus Van Vollenhoven. Volgens de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is bij rampenbestrijding de structuur versnipperd. Ook realiseren bedrijven en instellingen zich volgens hem onvoldoende dat ze er tot de aankomst van de brandweer alleen voor staan. In januari zei hij al dat de raad het debat wil aanzwengelen. ,,Dat gaan we dit jaar nog doen.''

Bij alle incidenten die de Onderzoeksraad onderzocht, was de taakverdeling niet goed geregeld, zo zei hij. ,,In het maatschappelijk debat moet de balans tussen de verantwoordelijkheden van overheid en ondernemers duidelijk worden.''

Ladderwagen

Volgens hem wordt de brandweer nu vaker dan voorheen ter verantwoording geroepen. ,,Als het huis afbrandde, stond men vroeger nog te juichen om de inzet van de brandweer. Dat is nu niet meer zo.'' Ook meent hij dat de brandweer kritischer moet zijn bij het controleren van risicovolle gebouwen.

Van Vollenhoven opende het nieuwe centrale pand van de brandweer in Zwolle door met een ladderwagen door een groot doek te rijden. Volgens de Zwolse brandweer is het complex uniek, omdat het een oefenlocatie op eigen terrein heeft.



© 2007 Dagblad van het Noorden


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1888 Gepost op: 22 september 2007, 00:41:36
http://www.akoning734.photos.me.uk/c1370438.html

Wat vinden jullie van bovenstaande personen.... Opkomen voor asielzoekers maar wel even + 100dB in de oren van een paard blazen....  :-X


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1889 Gepost op: 22 september 2007, 08:48:21
http://www.akoning734.photos.me.uk/c1370438.html

Wat vinden jullie van bovenstaande personen.... Opkomen voor asielzoekers maar wel even + 100dB in de oren van een paard blazen....  :-X

die gozer vastzetten en ook 100dB in z'n oren toeteren weet hij gelijk hoe het bij het paard voelt (mijn mening)