Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449508 keer)

0 gebruikers (en 7 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1900 Gepost op: 24 september 2007, 22:11:45
http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/09/art000001C7FEBF3E92A1DF.html

24 September 2007
Kinky seks eindigt in catastrofe

Wat een kinky onderonsje had moeten worden om hun seksleven wat spannender te maken, is voor de Engelse Stuart en Zoe heel anders afgelopen met een paar agenten en brandweerlieden erbij.

Stuart maakte z'n liefje met handboeien vast aan het bed, maar verloor toen de sleutel. Na lang zoeken zat er niets anders op dan de politie te bellen. Zoe zat toen al twee uur vast aan het bed. Drie agenten kwamen langs en wisten met een zaag de boeien los te maken van het bed, maar ze kregen ze niet open.

Op naar de brandweer dus. Daar waren wel 20 spuitgasten om ze te helpen."Ik heb nog nooit zo gebloosd", aldus Zoe.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1901 Gepost op: 24 september 2007, 22:12:33
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/article2479615.ece

Rookmelder voorkomt schade in Emmen

Gepubliceerd op 24 september 2007, 17:15
Laatst bijgewerkt op 24 september 2007, 17:17
emmen -  Dankzij het afgaan van een rookmelder is een beginnende brand gisterochtend in een woning aan de Beatrixstraat in de kiem gesmoord. Dat meldt de gemeente Emmen.

De bewoonster had op een deur wasgoed opgehangen om te laten drogen. Het wasgoed stond in contact met een paar spotjes, waardoor het is gaan branden. Door de rookontwikkeling ging de melder af. De bewoonster kon daardoor haar kind, dat in de naastgelegen kamer lag te slapen, in veiligheid brengen.

Ze belde de brandweer en slaagde erin zelf de brand te blussen. De brandweer hoefde alleen nog een controle te verrichten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1902 Gepost op: 24 september 2007, 22:15:58
http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/denhelder/article2479578.ece?secId=529

Geduld van Vitalis raakt op

Gepubliceerd op 24 september 2007, 17:03
Laatst bijgewerkt op 24 september 2007, 17:11
Saskia Ruiter van schoonmaakbedrijf Meyer Specialistische Reiniging bv uit Heerhugowaard haalt met een stofzuiger het roet weg uit het containerhok. Foto Leo Blank den helder -

Het geduld van woningcorporatie Vitalis met overlast in en rond de flats aan de Dintelstraat raakt op. Na de vierde brand op rij in hetzelfde afvalcontainerhok worden maatregelen getroffen. Er komen in alle hokken sprinklerinstallaties en rookmelders. Kunststof containers worden vervangen door minder brandbare bakken van staal of aluminium. Er wordt ook overwogen om bij de hoofdingangen van de flats camera's te bevestigen.


Zondagochtend moest de brandweer opnieuw uitrukken om een een brand in het huisvuilcontainerhok in de achterste flat te blussen. Het was de vierde keer in enkele weken dat in het hok brand uitbrak. Maandag rond het middaguur arriveerde een schoonmaakbedrijf uit Heerhugowaard. Dat heeft twee dagen nodig om de ruimte schoon te maken.

Voor eigenaar Vitalis is de maat vol. Manager woondiensten Nanne Muller spreekt van een uitzonderlijke situatie, die de corporatie nog nergens heeft meegemaakt. Vitalis is eigenaar van 12.000 huizen en appartementen in Nederland. Ook van de jongste brand is aangifte gedaan bij de politie. Volgens Muller heeft die geen idee in welke richting de dader(s) gezocht moet(en) worden.

Vitalis wil een mogelijke aanhouding niet afwachten. Binnenkort worden er in de containerhokken van de drie flats sprinklerinstallaties aangebracht. Dit automatische brandblussysteem gaat in werking wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt. Ook komen er rookmelders en worden de kunststof containers vervangen door stalen of aluminium afvalbakken. In het uiterste geval wordt gedacht aan camera's bij de ingangen van de flats.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1903 Gepost op: 24 september 2007, 22:20:35
http://www.barneveldsekrant.nl/index.php?&mod[594][detail_id]=148159

'Harde aanpak Kootkazerne'
dinsdag 18 september 2007

STROE - Defensie moet de verouderde brandmeldinstallaties op de Generaal Majoor Kootkazerne in Stroe vóór 1 maart 2008 vervangen.
Dat eist het gemeentebestuur van Barneveld op straffe van een dwangsom van € 50.000,-. Bovendien moet Defensie vóór 1 oktober dit jaar programma's van eisen voor de installaties hebben die zijn goedgekeurd door de Barneveldse brandweer. Hieraan is een dwangsom van € 25.000,- gekoppeld.
Door deze maatregelen willen burgemeester en wethouders snel een einde maken aan de talrijke loze brandmeldingen op de Kootkazerne. De brandweer van Garderen rukte vorig jaar 43 keer voor niets uit naar het legercomplex en dit jaar tot dusver 17 maal.
Defensie is al begonnen met het vervangen van brandmeldinstallaties. ,,We doen dat gebouw voor gebouw en verwachten dat we netjes op tijd klaar zijn'', reageert woordvoerster Wilma Blom. ,,Een aantal detectoren komt op een andere plek te hangen, zodat het alarm niet afgaat als toevallig een douchedeur open staat.''
[Lees het complete verhaal in de Barneveldse Krant van dinsdag 18 september]


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1904 Gepost op: 24 september 2007, 22:48:12
http://www.leeuwardercourant.nl/nieuws/regio/article2464870.ece

Dode kalfjes door huwelijksvuurwerk

Gepubliceerd op 21 september 2007, 13:00
Laatst bijgewerkt op 21 september 2007, 13:17
RINSUMAGEEST -

Een groots vuurwerk bij het Eeltjemeer ter gelegenheid van een huwelijk op 25 mei is voor veehouders in de omgeving uitgelopen op een drama. Koeien sloegen op hol, braken door hekken en schrikdraad en kwamen in sloten terecht.

Veehouder Jitse de Vries aan het Rietveld heeft daardoor voorlopig al zes kalveren verloren. De Vries heeft met zijn buurman Andries van der Veen en meer veehouders in de buurt en langs de Lauwersseewei bezwaar ingediend bij de provincie tegen het verlenen van de vergunning voor het evenement. De vogelwacht Rinsumageest/Sijbrandahuis heeft eveneens bezwaar ingediend.

De Vries werd om vijf uur 's middags ingelicht, zijn buurman hoorde officieel niets, maar werd wel door De Vries ingelicht. Rond half tien werd het vuurwerk afgestoken. Van der Veen had zijn vee op stal staan, waar dikke paniek uitbrak. Veel veehouders belden direct de politie, maar De Vries kwam daar niet eens aan toe. ,,Ik stie by de dyk om foar te kommen dat de kij der hinne fleane soenen.''

Van negentien drachtige koeien moest hij maar afwachten wat de gevolgen zouden zijn. Zeven daarvan hebben inmiddels gekalfd, waarbij zes kalfjes levenloos ter wereld kwamen. De Vries is ervan overtuigd dat de groei van de vruchten is gestopt door de stress veroorzaakt door het vuurwerk. De dierenartsenkliniek in Dokkum bevestigt dat spontane abortussen het gevolg kunnen zijn van stress.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1905 Gepost op: 24 september 2007, 23:12:39
http://www.ad.nl/fun/bizar/article1688023.ece

Nieuw record bij snelheidscontrole

LONDEN - Een chauffeur is maandag tot tien weken cel veroordeeld wegens te hard rijden. De rechter achtte de snelheid van 277 kilometer per uur, waarmee deze automobilist begin dit jaar in een Porsche door Oxfordshire scheurde, crimineel onvoorzichtig, genotzuchtig en gevaarlijk voor anderen.
afbeelding vergroten Porsche
De man brak het record dat eerder was gemeten bij snelheidscontroles op de Britse eilanden. Dat was van een Schotse autohandelaar die in 2003 251 kilometer per uur reed.
De veroordeelde mag ook drie jaar lang geen auto rijden. Hij heeft verder zijn baan verloren, want hij reed in een auto van 140.000 euro die van zijn baas was. De luxe auto's verhurende werkgever was helemaal niet op de hoogte van deze privérit van zijn chauffeur.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1906 Gepost op: 24 september 2007, 23:16:56
http://www.ad.nl/rotterdam/drechtsteden/article1687339.ece

 maandag 24 september 2007
’Anders had ik nu bij z'n graf gestaan’
Door DRIEKUS VAN DE VEN

DORDRECHT - Het zou voor de 73-jarige Alex van Strien een gewoon potje tafeltennis worden. Maar de avond kreeg voor de Dordtenaar een hele andere wending.
afbeelding vergroten

Van Strien kreeg een hartaanval en belandde donderdag in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Teamgenoot en vriend Jelte Thoma (67) reanimeerde hem en wist van Strien van de dood te redden.

Thoma, die lid is van Tafeltennisvereniging Dordrecht, had zijn wedstrijd die avond verloren. Van Strien stond op voorsprong en won zijn wedstrijd. Nadat van Strien klaar was, moest hij optreden als scheidsrechter bij een andere partij. Om te bepalen wie de service zou krijgen, moest er getost worden. Dat moment kan Thoma zich nog goed herinneren.

,,Hij gooide de munt op, liep terug naar zijn stoel en nog voordat hij wilde gaan zitten, stortte hij ineen,’’ vertelt hij.

Thoma bedacht zich geen moment en rende op zijn teamgenoot af om hem te helpen.

,,Help, help, bel een ambulance, riep ik. Ik zag al door de manier waarop hij viel dat het niet goed was. Zijn gezicht werd spierwit en zijn ogen draaiden weg. Ik heb een reanimatiecursus gehad,dus ik wist wel wat ik moest doen. Dit kon ik niet alleen dus vroeg ik omstanders om hulp. Eén jongen stapte naar voren en bood zichzelf aan.’’

De 22-jarige Coen Striegel gaf van Strien een hartmassage terwijl Thoma hem beademde.

,,Samen hebben we hem plat op de grond gelegd. Ik heb hem toen beademd. Iedere keer als er weer wat lucht uit zijn longen kwam, blies ik er weer lucht in. Alex hield op met ademen waardoor de jongen ook wilde stoppen met de hartmassage. Doorgaan, doorgaan, riep ik tegen hem. Na zo’n vijf minuten kwam de ambulance. Het ambulancepersoneel heeft Van Strien een elektrische schok gegeven. Toen hij met de ambulance werd afgevoerd, was hij weer bij bewustzijn.’’

Van Strien werd opgenomen in het Albert Schweizer ziekenhuis in Zwijndrecht. Vrijdag is hij overgeplaatst naar de locatie Dordwijk in Dordrecht. Thoma heeft zijn sportmaatje alweer gesproken.

,,Hij is gelukkig nog steeds dezelfde, het gaat goed met hem en hij begint weer een kleurtje te krijgen. De doktoren willen nog wel onderzoeken wat de oorzaak van de hartstilstand was. Als ze de oorzaak niet kunnen achterhalen, plaatsen ze een kastje bij zijn hart. Dit kastje controleert of het hartritme goed is.’’

Thoma is blij dat hij zijn vriend heeft kunnen helpen dankzij de reanimatiecursus die hij heeft gevolgd.

,,Ik heb de cursus gevolgd omdat ik al twee keer iemand had zien sterven als gevolg van een hartstilstand. De eerste keer was het mijn buurman en de tweede keer was het een jongeman die tijdens het sporten een hartstilstand kreeg. Toen kon ik niets doen maar dankzij de reanimatiecursus heb ik dit keer Alex kunnen helpen. ’’

De teamgenoot van Van Strien vindt dat er nog te weinig mensen zijn die een reanimatiecursus volgen.

,,Voor 15 euro kun je al een cursus bijwonen. Ik neem deze week contact op om opnieuw mijn kennis te testen. ’’

Thoma vindt dit erg belangrijk en noodzakelijk, omdat een reanimatie veel kennis vereist. Terwijl Thoma zijn teamgenoot reanimeerde, zag hij dat er vrijwel niemand was die wist wat hij of zij moest doen.

Uit de grond van zijn hart zegt hij: ,,Ik hoop dat meer mensen een reanimatiecursus gaan volgen, zodat ze weten wat te doen bij een hartstilstand. Als ik die cursus niet had gevolgd had ik nu bij zijn graf gestaan.’’


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1907 Gepost op: 24 september 2007, 23:24:16
http://www.telegraaf.nl/binnenland/71527341/Gewonden_door_instortende_galerij.html?p=19,1

ma 24 sep 2007, 01:07
Gewonden door instortende galerij

ARNHEM - De galerij langs de bovenetage van noodwoningen is niet berekend op het houden van een feestje. Het balkon kan maximaal de belasting van acht mensen aan.

Dat heeft de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente Arnhem volgens een woordvoerder vastgesteld toen in 2005 een bouwvergunning is afgegeven voor het plaatsen van dertig voormalige asielzoekerswoningen als studentenhuisvesting aan de Marsdiep in Arnhem. De beperking zou zowel bij woningbeheerder Willemsen de Koning als bij de gebruikers bekend moeten zijn.

Zondagavond brak een deel van de galerij langs een duplexnoodwoning aan de Marsdiep af, toen er volgens eigen opgave van de bewoners twaalf tot vijftien mensen tegelijkertijd op stonden tijdens een feestje.

Zes studenten raakten gewond, terwijl de brandweer zeven mensen met een ladder van de eerste verdieping moest bevrijden. Vijf gewonden konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Een 23-jarige man liep een gebroken rugwervel op en is opgenomen. Voor de bewoners van de bovenverdieping is maandag vervangende huisvesting in het hotel op sportcomplex Papendal in Arnhem geregeld.

Aan de Marsdiep staan vijf blokken van elk drie beneden- en drie bovenwoningen. De noodwoningen waren tot 2005 in gebruik bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Sindsdien zijn de voormalige asielzoekerswoningen op tal van plaatsen in het land in gebruik als studentenhuisvesting. Voor de woningen aan de Marsdiep is voor vijf jaar een vergunning verleend, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Politie en gemeente doen onderzoek naar de omstandigheden waaronder de acht meter brede galerij zondagavond kon afbreken. Onder meer wordt uitgezocht of de bewoners voldoende duidelijk is gemaakt dat de woningen en de balkons niet geschikt zijn voor alle vormen van gebruik, omdat het nu eenmaal noodhuisvesting is.

Twee jaar geleden brak in Lent bij Nijmegen ook een galerij van een dergelijk rijtje woningen. Dat gebeurde eveneens toen tijdens een studentenfeestje. Onderzoek van de VROM-inspectie wees uit dat die galerij de zware last niet kon dragen door ondeugdelijke bevestiging van de balkons aan het huizenblok. Volgens de gemeente Arnhem is de constructie van de galerijen aan de Marsdiep anders dan die in Lent.

De afgebroken galerij aan de Marsdiep zat met negen zware keilbouten vast, zo is maandag vastgesteld. Of deze bevestiging voldoende stevig was, moet het onderzoek uitwijzen. De gemeente verwacht pas in de loop van de week meer te kunnen zeggen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1908 Gepost op: 24 september 2007, 23:45:53
http://www.destentor.nl/deventer/article1923377.ece

Filmer politiegeweld probeert opnames terug te halen

DEVENTER - De maker van het door een agent gewiste filmpje probeert de video op zijn mobieltje met behulp van speciale software alsnog terug te halen.

Op de opname zou te zien zijn hoe een 19-jarige Deventenaar met geweld wordt aangehouden door de politie. Strafpleiter Jan Vlug van Deventer advocatenkantoor Vlug, Huisman en Maarsingh noemt het ‘ontoelaatbaar’ dat een agent videomateriaal van een mobiele telefoon heeft verwijderd.
„De politie mag een camera wel in beslag nemen, maar vervolgens kan alleen de rechter beslissen wat met de in beslag genomen opnames gebeurt”, vertelt Vlug. De strafpleiter bestempelt de actie van de Deventer agent als ‘machtsmisbruik’. Volgens Frank van der Meijden van de Politieacademie in Apeldoorn is het agenten toegestaan om materiaal te wissen, als ‘de rechtsgang wordt belemmerd’. „Maar dat lijkt nu niet het geval. Als je je werk goed doet, hoef je niet bang te zijn om gefilmd te worden”, aldus Van der Meijden.


http://www.destentor.nl/deventer/article1915289.ece

Klacht tegen politie Deventer na wissen filmpje van aanhouding
door Peter Winterman

DEVENTER - Een agent uit Deventer heeft een filmopname gewist van de gewelddadige aanhouding van een dronken 19 - jarige Deventenaar.
Zie ook:
Filmer politiegeweld probeert opnames terug te halen

De maker van het filmpje, Cochise Ruhulessin, heeft gisteren een klacht ingediend bij de regiopolitie IJsselland.

In reactie op de klacht zegt districtschef van de politie in Deventer Lute Nieuwerth het 'te betreuren' dat een agent filmopnames heeft gewist. "Dat is niet de taak van de politie", aldus Nieuwerth. De districtschef kan wel begrip opbrengen voor de actie van de agent. "De verdachte was zo laveloos, dat hij zijn broek had uitgedaan. Daarom vond de agent het niet gepast dat er opnames gemaakt werden. De verdachte viel een andere man aan van wie hij bijna de vingers had gebroken."

Volgens Ruhulessin gebruikte een tweede agent bij de aanhouding in de Keizerstraat 'buitensporig geweld'. "De jongen probeerde zich los te wurmen uit de greep van de agent en kreeg een aantal vuistslagen in z'n gezicht en een trap", zegt de maker van het filmpje.

Politiechef Nieuwerth stelt dat het in sommige gevallen is toegestaan om 'proportioneel' geweld te gebruiken. "Daar kan ook een vuiststoot bij horen. Dronken personen kunnen heel vervelend zijn", aldus Nieuwerth. Lopende de klachtenprocedure wil hij verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

De 19-jarige verdachte heeft vorig weekeinde geen aangifte van mishandeling gedaan tegen de politie. Hij krijgt een boete voor openbare dronkenschap.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1909 Gepost op: 25 september 2007, 23:51:32
http://www.veiligheid.nl/csi/websiteveiligheid.nsf/wwwVwContent/l1actueelnieuwskinderdagverblijvenwerkenhardaanveiligheid.htm


Kinderdagverblijven werken hard aan veiligheid
24-09-2007
   

Ruim twee jaar na de introductie van de Wet Kinderopvang gebruiken de meeste kinderdagverblijven de methode “veiligheidsmanagement” voor het uitvoeren van de verplichte risico inventarisatie veiligheid. Dit blijkt uit een evaluatiestudie van Consument en Veiligheid.

Wet Kinderopvang
Sinds januari 2005 is de Wet Kinderopvang van kracht geworden. Deze wet regelt onder meer dat ondernemers in de kinderopvang zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid binnen de opvang. Om de kinderopvang hierbij te ondersteunen ontwikkelde Consument en Veiligheid de methode ‘Veiligheidsmanagement’ voor Kinderdagverblijven. De verplichte risico-inventarisatie veiligheid maakt deel uit van de methode.

Landelijke dekking
Uit het onderzoek onder kinderdagverblijven blijkt dat de methode door 94% van de ondervraagden wordt gebruikt voor het maken van de verplichte risico-inventarisatie veiligheid. De kinderdagverblijven beoordelen de methode ruim voldoende. Tweederde van de ondervraagden geeft aan dat het uitvoeren van de risico-inventarisatie veiligheid veel tijd kost. Dat geldt met name voor de eerste keer dat de RIV wordt uitgevoerd. Het onderzoek toont ook aan dat de methode hen helpt bij het opstellen en uitvoeren van een veiligheidsbeleid, waaronder brandveiligheid, gedragsregels en ongevallenregistratie.

Nieuwe ontwikkelingen
Uit het onderzoek blijkt dat de kinderdagverblijven behoefte hebben aan een digitale versie van de methode omdat dit de werkbaarheid en het gebruiksgemak verder vergroot. Daarnaast hebben de kinderdagverblijven te kennen gegeven geïnformeerd te willen blijven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheidsmanagement door middel van een website, nieuwsbrieven en workshops.
Consument en Veiligheid onderzoekt met relevante partners de mogelijkheden om de wensen en behoeften van de kinderdagverblijven uit te werken en uit te voeren.

Meer weten?
Het onderzoeksrapport kunt u downloaden onder het kopje 'lees dit ook'.
Vragen over het instrument Veiligheidsmanagement, methode voor kinderdagverblijven kunt u stellen aan de servicedesk van Consument en Veiligheid, 020-511 4567
of via info@veiligheid.nl.


Jaarlijks vinden er gemiddeld ongeveer 900 Spoedeisende Hulpbehandelingen plaats als gevolg van een ongeval op een kinderdagverblijf. Enkele tientallen kinderen per jaar worden opgenomen in een ziekenhuis. Er overlijdt hooguit 1 kind per jaar als gevolg van een ongeval op een kinderdagverblijf. (Bron: Letsel Informatie Systeem 2001-2005, Consument en Veiligheid)

Consument en Veiligheid verwacht dat in werkelijkheid het aantal ongevallen op kinderdagverblijven nog groter zal zijn. Zo zijn bijvoorbeeld behandelingen bij de huisarts of kinderarts niet meegenomen in de genoemde aantallen.