Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449515 keer)

0 gebruikers (en 13 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1910 Gepost op: 25 september 2007, 23:59:19
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/58979

Omzet schade-verzekeraars stagneert

Amsterdam - Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars voorziet een omslag in de omzet van schadeverzekeraars. De jarenlange groei stagneerde vorig jaar al. Op basis van de halfjaarcijfers van dit jaar berekent het CVS dat deze kentering doorzet

De afnemende resultaten zijn toe te schrijven aan een combinatie van geringe premiestijgingen (1,2%) en aanzienlijke brand- en stormschade in de eerste helft van dit jaar. In de meeste deelmarkten bij schadeverzekeraars is sprake van een stabiel resultaat of zelfs een lichte stijging. Maar het resultaat van brandverzekeraars is dusdanig laag, dat het totaalresultaat van schadeverzekeraars naar schatting zal dalen van 11% in 2006 naar 7% in 2007.

Schadeverzekeraars opereren in een verzadigde markt, waarin scherp geconcurreerd wordt. Hierdoor stijgt het premievolume maar bescheiden. Maar samen met meer aandacht voor preventie en selectieve acceptaties zorgt dit voor goede resultaten en voor een afname van de schadelast. Zware incidenten, zoals de storm van 18 januari (ruim 300 miljoen euro) en een aantal grote branden (ruim 200 miljoen euro) eerder dit jaar, kunnen het positieve patroon makkelijk doen omslaan.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1911 Gepost op: 26 september 2007, 00:00:09
http://www.gelderlander.nl/liemers/article1924410.ece

Diefstal van gevaarlijk reinigingsmiddel

Dinsdag, 25 september 2007 - DUIVEN - In Duiven is een gevaarlijk reinigingsmiddel gestolen. Het gaat om Murodex ZR, een agressief corrosief middel, dat snel brandwonden kan veroorzaken.

VOLGENDE
Volgens een woordvoerder van de politie brand het middel als het op de huid komt meteen in. Het middel is zeker uitermate gevaarlijk als het in handen zou komen van (kleine) kinderen.

Het reinigingsmiddel stond, samen met een hogedrukreiniger, op een aanhanger die op een bedrijventerrein aan de Rivierweg in Duiven stond. Onbekenden hebben die aanhanger het afgelopen weekend gestolen. Het middel is een roze gelachtige gelei en zit verpakt in witte jerrycans. Daarvan stonden er vijftien in de aanhanger. Omdat het goedje zo gevaarlijk is, hoopt de politie dat het snel wordt teruggevonden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1912 Gepost op: 26 september 2007, 00:12:25
en dan klagen wij over de aanrij tijden...  :-X

http://www.cq-link.com/modules.php?name=News&file=article&sid=21967
   
 Echtgenoot verkeersslachtoffer: “Mijn vrouw kon geen autorijden”    Verberg foto

Tuesday, September 25 @ 04:01:21 MDT

PARAMARIBO – Bij het verkeersongeval dat zondag op de J.S.P. Kraagweg in Coronie heeft plaatsgevonden waarbij twee doden zijn gevallen, is niet de 29-jarige Reshma Malaha de bestuurster geweest van het voertuig, maar Nicol Kisto.

Dit meldt de diepbedroefde Toelsie Malaha, de echtgenoot van Reshma. “Mijn vrouw kon geen autorijden, laat staan dat ze met hoge snelheid reed.” Het was de 20-jarige Nicol Kisto die de auto bestuurde. Volgens Malaha zaten er vijf mensen in het voertuig. “Reshma zat naast mij op de achterbank en naast haar zat een zekere Melvin die eigenlijk achter het stuur hoorde te zitten. Ik vraag me af waarom hij het stuur had overgedragen aan Nicol. Wij waren naar Nickerie geweest voor een baithak gana optreden voor de dc en waren op weg naar huis.” Volgens Malaha was de snelheid waarmee Kisto reed tussen de 120 en130 kilometer per uur. Op een bepaald moment verloor zij de controle over het stuur en raakte het voertuig van de weg. Het voertuig ging enkele keren over de kop en kwam terecht in de trens. Op het moment dat het voertuig over de kop ging vlogen Melvin en het echtpaar Malaha uit de auto. “Ik zag mijn vrouw met haar gezicht in het water liggen zonder dat ze bewoog. Ik haalde haar uit het water zonder mij te realiseren dat ze dood was. Ik zag Melvin een eindje verder kruipen en voor hem was het ook moeilijk om overeind te komen. De andere dame die ook voorin zat, probeerde ook uit de auto te komen. Twee vrouwen die langsreden hebben haar hulp aangeboden en het lijk van Nicol uit het voertuig gehaald.” De politie en de brandweer arriveerden na een uur ter plekke en het duurde ook dik twee uren voordat de drie gewonden met de ambulance naar Paramaribo zijn vervoerd.
Times of Suriname(www.surinametimes.com)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1913 Gepost op: 26 september 2007, 00:13:22
http://www.cq-link.com/modules.php?name=News&file=article&sid=21958

Burgers blijven grasbrandjes stichten       Verberg foto

Tuesday, September 25 @ 03:45:53 MDT

PARAMARIBO - “Het lijkt alsof de burgers gewoon doorgaan met het aansteken van grasbranden”, zegt adjunct-brandmeester Richard Buitenman van post Geyersvlijt.

Hij zegt dat manschappen van zijn kazerne een druk weekend achter de rug hebben. Tussen vrijdag en zondag heeft de brandweer zeker 9 keer moeten uitrukken om grasbrandjes te blussen. Op een van de locaties deed de desbetreffende persoon alsof hij de brandweer niet verstond. De andere keren trof de brandweer niemand aan op het brandadres. Ook hebben werknemers van de SWM gisteren aan de Twee Kinderenweg een gedeelte van het grasveld in de fik gestoken met als argument dat zij het terrein wilden opschonen. Wat de brandmeester als positief ervaart is dat burgers de brandweer nu sneller op de hoogte stellen wanneer zij een grasbrand opmerken. Hierdoor kan voorkomen worden dat de grasbrand uitgroeit en allerlei nare gevolgen krijgt. Buitenman zegt dat de brandweer overtreders voorlopig nog waarschuwt, maar dat in oktober, de laatste maand van de ‘Droge Tijd’-campagne, daadwerkelijk zal worden begonnen met het beboeten van burgers die zich schuldig maken aan vuilverbranding op de bermen, achtererven en het aansteken van hoogstaand wied op blote percelen.
Times of Suriname(www.surinametimes.com)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1914 Gepost op: 26 september 2007, 00:15:43
http://www.gelderlander.nl/nijmegen/article1924431.ece

Wethouder Martens biedt excuses aan voor slechte communicatie
door Jacqueline de Bekker

Dinsdag, 25 september 2007 - MOOK - Dat had het karig gevulde zaaltje van 't Stutje nu ook weer niet verwacht. Wethouder Piet Martens op z'n knieën om zijn gehoor excuses aan te bieden.
 
Slideshow image
Piet MartensArchieffoto: Theo Peters

Excuses voor de slechte communicatie met omwonenden over de nieuwe Mookse brandweerkazerne.

Maar het gebeurde toch ècht, gisteravond. In Mook zelf waar een handjevol belangstellenden tekst en uitleg kreeg over die nieuw te bouwen kazerne en gemeentewerf aan de Veldweg. Een aanwonende beklaagde zich aan het eind van de avond over het feit dat geen enkele buur vooraf bij de plannen betrokken was. Terwijl gebruikers zoals de brandweer en de buitendienst, samen met gemeente en bouwer vanaf het begin wèl konden meepraten. "En nu staan we voor een voldongen feit. We kunnen niets meer veranderen."

Piet Martens trok meteen het boetekleed aan: "Dat hebben we niet goed gedaan. U heeft helemaal gelijk."

De plannen voor de brandweerkazerne en gemeentewerf in Mook, pal naast de milieustraat, zijn vergevorderd en ook de Mookse gemeenteraad heeft inmiddels zijn fiat aan de bouw gegeven.
Dus inderdaad, gaf wethouder Martens toe, veel valt er niet meer tegenin te brengen. De bouw staat gepland voor 2008.

Martens zal zelden een zaal hebben gekend die zo meegaand was. Een vrouw: "We hadden misschien eerder aan de bel moeten trekken. We wisten het twee jaar geleden al."

Neemt niet weg dat de buurt zorgen heeft. Over de wekelijkse oefenavonden van de brandweer bijvoorbeeld. Die vinden nu al aan de Veldweg plaats en een aanwonende vindt het wel erg veel herrie. Op de vraag waarom de sirenes ook aan zijn bij het oefenen, moest een aanwezige brandweerman het antwoord schuldig blijven. "Ik heb me nooit gerealiseerd dat dat te veel zou kunnen zijn. Doen we ze dus niet meer aan."

Ook denkt de buurt dat er veel gestolen zal worden, want 'dat gebeurt nu al'


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1915 Gepost op: 26 september 2007, 00:16:11
http://www.enschede.tctubantia.nl/170536/enschede_goed_bereikbaar_voor_hulpverleners

Enschede goed bereikbaar voor hulpverleners

ENSCHEDE - De woningen in Enschede zijn goed bereikbaar voor de hulpverlenende diensten. Dat blijkt uit een controle van de brandweer gedurende de vakantieperiode. Onder het motto 'Meer rood op straat' testte de brandweer dertig dagen lang de bereikbaarheid in de stadsdelen Noord, Oost, West en Centrum. Auto's die verkeerd geparkeerd stonden, kregen een flyer achter de ruitenwisser. In deze flyer wordt uitgelegd waarom een goede bereikbaarheid zo belangrijk is voor brandweer, ambulance en politie. Regelmatig komt het voor dat hulpverleners op weg naar een incident vertraging oplopen of zelfs niet verder kunnen, omdat er bijvoorbeeld een auto dubbel geparkeerd staat. Naast deze tests in de wijk had de brandweer de burgers gevraagd eventuele knelpunten door te geven. Op die manier werd melding gemaakt van een bereikbaarheidsprobleem in nieuwbouwwijk De Groene Bogen en aan de Onlandhorst. Door bouwwerkzaamheden was de bereikbaarheid in De Groen Bogen niet optimaal. Overleg met alle betrokken partijen leidde inmiddels tot een bevredigende oplossing. Tijdens de Nationale Preventieweken in oktober wordt de bereikbaarheid in Zuid getest.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1916 Gepost op: 26 september 2007, 00:19:17
En het AD schenkt daar aandacht aan.....  ::) ::) :-X

http://www.ad.nl/rotterdam/article1687242.ece

maandag 24 september 2007
’Iedereen wil toch weten waar die sirene naar toe gaat?’

ROTTERDAM - De berichtgeving over branden en aanrijdingen in Lansingerland is ver onder de maat, vindt Berkelnaar Jasper van der Burg.
Als de brandweerauto, politiewagen of ambulance met loeiende sirene langsrijdt, is de kans groot dat er de volgende dag niets over is terug te vinden in de plaatselijke media. ,,Iedereen wil toch weten waar die sirene naar toe gaat,’’ zegt de 20-jarige Jasper.

De Berkelnaar is daarom samen met plaatsgenoot Tim Schuurmans de website Lansingernieuws.nl begonnen. Het tweetal heeft zich als doel gesteld om elke rit van brandweer, politie en ambulance binnen 24 uur op de website te hebben, als het even kan met een foto.

In de paar dagen dat de website nu in de lucht is, zijn er al ruim honderd verschillende bezoekers geweest. ,,Niet slecht voor een site waarvoor nog geen enkele reclame is gemaakt,’’ zegt Jasper die journaslistiek studeert.

Het tweetal zorgt zelf voor de verslaggeving en de fotografie van de branden, aanrijdingen en ambulanceritjes in de drie dorpen aan de noordrand van Rotterdam. Dat heeft al een aardige oogst opgeleverd: een gekantelde vrachtwagen, een buitenbrandje, paard te water, scootercontrole, man onwel en een bevalling waarbij het twee ambulances en het traumateam in actie moesten komen.

Bij het laatste bericht hebben Jasper en de 16-jarige Tim zelf ook een rol gespeeld. ,,Die tweede ambulance en het traumateam konden de straat niet vinden. Toen hebben wij ze met de fiets naar het huis geloodsd,’’ vertelt Jasper.

Het tweetal komt aan zijn informatie via de site P2000 waar alle brandweer- en ambulancemeldingen uit heel Nederland zijn te vinden. Als ze op een melding uit Lansingerland stuiten, springen ze op de fiets. ,,Ook hebben wij het geluk dat de vader van Tim bij de Berkelse brandweer werkt. Daarmee zitten zij dus dicht bij het vuur,’’ zegt Jasper.

De twee Berkelnaren beseffen dat de doelstelling -binnen 24 uur elke inzet van hulpdiensten op Lansingernieuws- ambitieus is. Ook omdat het tweetal zelf overdag in de schoolbanken zit. Daarom wordt dan ook de hulp ingeroepen van de lokale bevolking. Jasper: ,,Mensen die tip of foto’s hebben, kunnen die aan ons mailen. Wij zetten het dan op de site met de naam van de maker erbij vermeld.’’


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1917 Gepost op: 26 september 2007, 00:23:09
http://www.ad.nl/rotterdam/drechtsteden/article1690976.ece

'Traangas kwam uit schuur politieagent'
Door TOBIAS DEN HARTOG

BARENDRECHT - Het traangaspatroon dat maandag voor paniek zorgde op de Barendrechtse vmbo-school De Gaarde, is zeer waarschijnlijk afkomstig uit het schuurtje van het ouderlijk huis van de 16-jarige Barendrechtse jongen die is aangehouden.
afbeelding vergroten Een scholiere in Barendrecht zit bij te komen nadat ze onwel raakte van het traangas. FOTO CEES KUIPER
Pikant is het feit dat de vader van de knul politieagent is, bevestigt ook de politie.

Nota bene tegenover collega’s van zijn vader verklaarde de jongen dat hij het patroon, dat hij met klasgenoten openknipte, had ’gevonden in een parkje’. Aan klasgenoten vertelde hij maandag echter openlijk en herhaaldelijk dat het patroon ’gewoon’ uit de schuur bij zijn huis afkomstig was. Nadat de jongen het ding opende, kregen vijftien leerlingen last van hevig tranende ogen, een brandende keel en hadden zij een licht gevoel in het hoofd.

De politie kan, omdat het onderzoek nog loopt, niet bevestigen dat de jongen zijn verklaring dat hij het patroon slechts had gevonden, inmiddels heeft gewijzigd. ,,Het enige dat wij kwijt kunnen is dat de vader inderdaad agent is, maar dat het aangetroffen patroon niet behoort tot de standaarduitrusting van een agent,’’ laat een woordvoerder van de politie weten.

De jongen blijft dan ook officieel verdachte in de zaak. Hem wordt verboden wapenbezit aangerekend. Traangaspatronen zijn evenwel moeizaam te bemachtigen voor tieners. ,,Je moet er voor naar België of Duitsland,’’ verklaart een medewerker van ’legerwinkel’ D.U.M.P in Rotterdam.

De Ridderkerkse Kevin Leeuwesteijn was één van de klasgenootjes die aanwezig was bij het openen van het patroon in een kas achter de school. ,,Hij gebruikte een soort heggenschaar. Dat ding was ongeveer anderhalve centimeter dik. Er kwam wit poeder uit en toen we het eenmaal roken kregen we direct last van onze ogen. Het was even schrikken, dat wel.’’


Sander-K

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 370
Reactie #1918 Gepost op: 26 september 2007, 00:26:34
26 September 2006: Brand in Zuidtangent bus

Regio – De datum 26 September zal de buschauffeur van een Zuidtangent bus niet snel meer vergeten.

Vandaag exact één jaar geleden ging een Zuidtangent bus geheel in vlammen op ter hoogte van Vijfhuizen.

Het is dinsdag 26 september 2006. Rond 10:15 uur komt de volgende melding binnen bij de brandweer van Hoofddorp: "10:16 BR 1 BRAND IN BUS N205 - VFH - TS644 HV681". AB-Radio fotograaf Jeffrey Koper twijfelt in eerste instantie of hij wel naar deze melding zal gaan.

"Ik dacht bij me zelf het zal wel een vastgelopen rem zijn, dat komt wel vaker voor", zegt Koper. Toch besluit hij een kijkje te gaan nemen. "Op een gegeven moment zag ik de brandweer de busbaan oprijden richting Vijfhuizen. Ik was net iets eerder als de brandweer en zo kon ik unieke beelden schieten", zegt Koper Trots.

"Jeffrey belde rond 10:30 uur naar de redactie. Jeffrey meldde ons toen dat er een Zuid-Tangent bus van voor tot achter in de gloria stond en dat er geen gewonden waren", zegt AB-Radio hoofdredacteur Roderick de Veen. "Direct zijn we toen de website gaan update met dit nieuws. Later die dag was de foto landelijk nieuws op internet en stond de foto de volgende dag in vele kranten. Wij waren natuurlijk enorm trots, AB-Radio is tenslotte een vrijwilligersorganisatie", zegt de Veen.

De foto van Jeffrey Koper is verkozen tot beste nieuwsfoto van 2006 van het Haarlems Dagblad. Connexxion laat weten dat de bus na het incident als schroot is afgevoerd. De chauffeur heeft niets overgehouden aan het incident. Nu één jaar later publiceren we nogmaals alle beelden en exclusief materiaal van 26 september 2006.

(Voor de foto's en meer www.abradio.nl)


marcel-beets

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 294
  • hoofdbrandwacht + ademluchtmedewerker
Reactie #1919 Gepost op: 26 september 2007, 09:04:41
http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/waterland/article2484845.ece#reacties


Veehouder in Warder redt tien kalveren uit brandende stal

Gepubliceerd op 25 september 2007, 17:12
Laatst bijgewerkt op 25 september 2007, 17:18

 warder -  
De blikseminslag bij de boerderij van veehouder Theo Bouwman in Warder schudde het hele dorp in de nacht van maandag op dinsdag met een daverende klap wakker.




Iedereen kan het gelukkig nog navertellen en de materiële schade valt achteraf nog mee maar de schrik zit er nog steeds in bij boerin Ina. Ze heeft het verhaal al diverse keren aan buurtbewoners verteld. ,,Die ene keer kan er nog wel bij'', vindt ze.

,,Het was een verschrikkelijk harde klap. Theo ging naar de wc en we roken direct een brandlucht. Toen hij naar buiten keek, sloegen de vlammen metershoog uit het dak en ik heb meteen 112 gebeld.''

Ina aarzelde geen moment en maakte uit voorzorg alle kinderen wakker; Suzan (18) Stephan (16) en Irene (10). Terwijl brandweerkorpsen op weg naar Warder gingen, bedacht Theo zich dat er kalveren in de getroffen schuur stonden. Hij stormde de stal in en joeg het jongvee naar buiten. Met gevaar voor eigen leven redde hij alle tien kalveren. Theo zelf relativeert zijn heldhaftig optreden. ,,Je doet wat je doen moet. Het gebeurt allemaal in een paar seconden. Het werd nog even benauwd omdat de rook en het vuur zo heftig werden. M'n vrouw riep nog dat ik de schuur niet meer in mocht maar er stonden er nog drie. Ik kreeg de hekjes niet los en heb ze toen met de hand over het hek getild. Het lievelingskalfje van Irene zat erbij, een roodbont beestje. Je denkt er niet bij na, je handelt naar je gevoel.''