Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449725 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Christian010

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,829
Reactie #1920 Gepost op: 27 september 2007, 22:08:21
Politie luisterde naar doodmartelen R'dammer
Gepost door Rob - Bron: De Telegraaf (restricted) / AD
Gepubliceerd: donderdag 5 juli 2007 @ 09:19

De 28-jarige Rotterdammer Björn Jue is vorige maand in een woning in Pernis doodgemarteld terwijl de politie buiten stond te luisteren naar zijn doodstrijd. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juni werd het slachtoffer door Wouter A. (25) en diens vriend Jeffrey van S. vastgebonden. Ze begonnen hem in koelen bloede te martelen, waarop Jue uit alle macht om hulp bleef roepen.

Buren, gealarmeerd door het gegil, waarschuwden de politie. Twee agenten die ter plekke kwamen besloten echter niet de deur te forceren maar versterking op te roepen. Dat duurde een klein half uur. Al die tijd schreeuwde het slachtoffer het uit, terwijl de agenten buiten samen met bezoekers van een nabijgelegen café, voor de woning stonden te luisteren. Als er wel direct actie was ondernomen door de twee agenten, had Björn waarschijnlijk nog geleefd, zo schrijft De Telegraaf.

De gang van zaken is bevestigd door het Rotterdamse Openbaar Ministerie. Het OM zegt vooralsnog echter geen reden te zien om de Rijksrecherche onderzoek naar de bizarre gebeurtenissen te laten doen.

Gisteren werd in deze zaak overigens een derde verdachte opgepakt op verdenking van betrokkenheid. Dat betreft een 24-jarige vrouw uit de havenstad. Ze zou een kennis van het slachtoffer Björn zijn. Door het vertellen van kwaad over hem zijn de twee eerder opgepakte verdachten mogelijk aangezet tot hun daad.

De ex-vriendin Magda van verdachte Wouter A. deed de afgelopen week in de media haar relaas over het gebeurde. Wouter zou zijn geïnspireerd door de horrorfilm Hostel 2. Daarin wordt iemand doodgemarteld.



Moord Pernis: falen politie niet belangrijk in strafzaak
Door PAUL SMITS

ROTTERDAM - Het rapport van de Rijksrecherche over het mogelijke falen van de politie in de geruchtmakende moordzaak Pernis zal geen rol spelen in de berechting van de drie verdachten.
 
Een scene uit de film Hostel II.
 Wel zullen de twee dienders nader worden gehoord die met Jeffrey van S. (25) buiten hebben staan praten, terwijl Walter A. (25) nog in zijn woning aan de Pastoriedijk was met het kermende slachtoffer Björn (28).

Dit werd gisteren duidelijk bij de eerste zitting over de moord in Pernis. De twee mannen en Björns vriendin Marian D. (24) staan daarvoor terecht. Walter en Jeffrey zouden in de nacht van 15 op 16 juni bij een uit de hand gelopen beroving onder invloed van drank en drugs Björn zo hebben toegetakeld dat hij ter plekke bezweek. Marian wordt kwalijk genomen dat ze op het idee van de beroving is gekomen. En zij had het idee, stelt justitie, dat als Björn erna naar de politie wilde stappen, hij kon worden gechanteerd met het bezit van kinderporno en het mishandelen van haar.

De moord is gruwelijk omdat Björn urenlang als het ware zou zijn gemarteld. Hij werd vastgebonden, zijn mond werd afgeplakt en op de grond is hij geschopt en geslagen. Naar aanleiding van de herrie bij de mishandeling waarschuwden de buren de politie. Die zou allesbehalve adequaat hebben opgetreden.

De als eersten gearriveerde twee politiemensen hebben gewoon met Jeffrey staan praten toen die naar buiten was gegaan. Walter was nog binnen met het slachtoffer, die het hoorbaar van pijn uitschreeuwde.De agenten zouden hebben gevraagd of er een wapen in de woning was en of de deur open was. Er is geen wapen gevonden, maar de agenten durfden niet naar binnen.

Pas na geruime tijd was er assistentie en viel de politie de dijkwoning binnen. Toen was het al te laat.

Het ingrijpen lijkt niet alleen door door miscommunicatie bij de politie lang te hebben geduurd. Ook belemmerde een gemaakte afzetting eerst de doorgang voor een extra politiewagen en later voor een ambulance. De Rijksrecherche doet een onderzoek naar deze gang van zaken.

Ondanks een dringend verzoek van raadsman A. Jhingoer namens hoofdverdachte Walter, vindt de rechtbank het niet nodig het Rijksrechercherapport af te staan als dat gereed is. Wel mogen de advocaten de twee politiemensen horen die met Jeffrey hebben gepraat. En ze krijgen een ontbrekend deel van de communicatie met de meldkamer, zodat ook op die manier misschien meer zicht wordt gekregen op het vermeende geklungel van de politie.

De rechtszaak is aangehouden voor nader onderzoek. Er moeten vooral nog veel getuigen worden gehoord. Onder hen zijn een omwonende en de ex-vriendin van Walter, die in de media onder meer het spectaculaire verhaal verteld dat haar oude partner zich zou hebben laten inspireren door een horrorfilm. Het naspelen van een horrorscenario klopt volgens justitie niet.

De verdachten zeiden gisteren bijna niets. Walter is een kleine, gedrongen gestalte, Jeffrey -ook verdacht van bezit van cocaïne en een vuurwapen- een wat langere, timide figuur en Marian een verzorgd uitziend dametje. De rechtszaak is voor onbepaalde tijd uitgesteld in verband met onderzoek.
Bron: AD.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1921 Gepost op: 27 september 2007, 23:49:02
http://www.telegraaf.nl/buitenland/71846721/21_Canadezen_gewond_bij_reddingsoefening.html

do 27 sep 2007, 22:08
21 Canadezen gewond bij reddingsoefening op zee
CORNER BROOK - Eenentwintig Canadezen zijn donderdag met rookvergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis opgenomen na een reddingsoefening ten westen van Newfoundland.

Bij de oefening werd een ramp nagebootst op een veerboot. De gewonden bevonden zich in een gemotoriseerde reddingboot die vlam vatte. Toen moest er een echte reddingsactie op touw worden gezet om twee opvarenden met een helikopter van boord te halen en naar het ziekenhuis in Corner Brook te brengen. Negentien anderen moesten daar ook naar toe nadat ze per boot aan de wal waren gebracht. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1922 Gepost op: 28 september 2007, 08:59:29
Ongeluk Betuweroute kan honderden levens eisen
(Novum) - Als op de Betuweroute een trein met brandbare vloeistoffen verongelukt, kunnen honderden doden vallen. Dat komt doordat op twaalf locaties langs het spoor woningen niet of moeilijk kunnen worden ontruimd. Dat blijkt uit een rapport dat Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) donderdagavond openbaar maakte. Het gaat om locaties in onder meer Duiven, Zevenaar, Tiel en Gorinchem.
De gestelde termijn van dertig minuten voor ontruiming kan niet worden gehaald als er meer dan twintig huizen in een straal van tweehonderd meter langs het spoor staan. Bij tien tot twintig woningen zou de ontruiming moeilijk worden. Bij een ongeluk met brandbare vloeistof kan een vuurbal ontstaan met een diameter van 150 meter, die tot tweehonderd meter een zeer hoge warmtestraling geeft.

Volgens TNO en het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra worden alle mensen in die straal gedood. Buiten die cirkel veroorzaken weggeslingerde brokstukken van de opengebarsten tank bovendien schade.
Hoge geluidsschermen langs de Betuweroute maken de bestrijding van brand bovendien moeilijk of onmogelijk. Door de schermen verspreiden de vloeistoffen zich anders dan waneer er geen geluidsschermen zijn. Op sommige plekken langs de route worden schermen hoger dan twee meter geplaatst. De veiligheid voor omwonenden is daar lager dan op locaties zonder schermen.
Vanaf 2015 moeten er dagelijks vijfduizend wagons over de Betuweroute rijden. Eurlings heeft aangekondigd maatregelen te onderzoeken om de veiligheid te vergroten.
www.nieuws.nl


basseman

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 678
Reactie #1923 Gepost op: 28 september 2007, 10:22:59
Wat een drukte voor niets, op de Betuwe route gaan toch nooit treinen rijden ;D
'T is elke keer weer brandweer...


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1924 Gepost op: 28 september 2007, 10:29:22
Bejaarde man vermist bij woningbrand
Hattem - Bij een uitslaande brand in de nacht van donderdag op vrijdag in een woning aan de Berg en Bos in het Gelderse Hattem wordt een 86-jarige man vermist. De brandweer is sinds vrijdagochtend onder het puin van de ingestorte woning nog steeds op zoek naar de 86-jarige mannelijke bewoner. De 76-jarige echtgenote van de man raakte gewond maar wist zichzelf vannacht rond 02.45 uur tijdens de brand via een raam in veiligheid te brengen en sloeg direct alarm bij de buren. Dit heeft de politie bevestigd.
Vrijdag omstreeks 02.42 uur kwam de melding binnen van een uitslaande brand in een woning aan de Berg en Bos in Hattem. De brandweer rukte direct met groot materieel, waaronder een ladderwagen, uit. In de woning waren op het moment van uitbreken van de brand de twee hoofdbewoners, een ouder echtpaar, aanwezig.
De 76-jarige vrouw slaagde er in via een raam de woning te verlaten en bij buren alarm te slaan. Zij wist te vertelen dat haar 86-jarige echtgenoot in de woning was achtergebleven. De vrouw raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Ze liep snijwonden op en had rook binnen gekregen. Volgens de laatste informatie maakt de vrouw het inmiddels na behandeling lichamelijk weer goed.
De brandweer heeft direct na aankomst getracht de man te zoeken in de woning. Als gevolg van de hevige brand kon slechts een klein deel van de woning doorzocht worden en daar werd de man niet aangetroffen. Door de vuurzee was de brandweer gedwongen zich uit de woning terug te trekken en zich op dat moment te beperken tot het blussen.
Rond 03.27 uur was de brandweer de brand meester. Omliggende panden hebben geen gevaar gelopen voor overslaan van de brand. De woning, die was voorzien van een plat dak, brandde geheel uit. Er kwamen volgens meting van de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrij in de omgeving.
Volgens de politie was de brandweer vrijdagochtend rond 08.00 uur nog bezig om samen met een sloopbedrijf delen van het dak en de zijmuren te verwijderen. Als het instortingsgevaar is geweken kan er verder op zoek worden gegaan naar het slachtoffer.
Zodra de situatie het toelaat zal het Team Forensische Opsporing van de politie in samenwerking met de brandweer een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand. Over de oorzaak is op dit moment nog niets te zeggen. Voor een aantal buurtbewoners is bemiddeld in contact met slachtofferhulp.
www.blikopnieuws.nl


mon3aantje

  • Inspecteur, Politie eenheid Den Haag
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 670
Reactie #1925 Gepost op: 28 september 2007, 11:53:36
'Veel ambulances te laat'

DEN HAAG - In 9 procent van de noodgevallen zijn ambulances niet binnen vijftien minuten op de plaats van bestemming. Dat blijkt uit een onderzoek van AmbulanceZorg Nederland, dat vrijdag is gepresenteerd.
 
Volgens de koepelorganisatie zijn ambulances vooral te laat in dunbevolkte gebieden waar de ziekenwagens grote afstanden moeten afleggen om ergens te komen.  

Volgens AmbulanceZorg Nederland heeft het aantal ambulances in de landelijke gebieden te maken met de hoeveelheid geld die bestuurders voor ambulancezorg beschikbaar stellen.

Inzichten
Het komt ook voor dat ambulances in stedelijke gebieden te laat aankomen bij een noodgeval. In die gebieden is de organisatie van de ambulancezorg nog niet aangepast aan de laatste inzichten, zegt de koepelorganisatie van ambulancebedrijven.
(c) ANP

Bron: www.nu.nl


rick

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 533
  • ambu
Reactie #1926 Gepost op: 28 september 2007, 12:17:07
Inzichten
Het komt ook voor dat ambulances in stedelijke gebieden te laat aankomen bij een noodgeval. In die gebieden is de organisatie van de ambulancezorg nog niet aangepast aan de laatste inzichten, zegt de koepelorganisatie van ambulancebedrijven.

Welke inzichten ??? het schuiven met statistieken?  O0 Oh ik snap het al nog niet overal rijden van die soloauto's die de bevolking dat gevoel van veiligheid moeten geven dat ze dezelfde hulp krijgen als een echte ambu. :D. nee ik kan u niet vervoeren wel vast een naaldje geven maar voornamelijk ben ik hier omdat mijn baas onder de 15 minuten moet scoren en uw verzekeraar geen echte ambu wil betalen.  :P

nee fantastische "inzichten" hans kazan zou er jaloers op zijn,


korsakoff

  • Gast
Reactie #1927 Gepost op: 28 september 2007, 12:34:41
Nou Rick, ik denk dat dit meer heeft te maken met het DAM-men: Dynamisch Ambulance Management... Dat zorgt ervoor dat de werkelijk dichtsbijzijnde ambu (bijvoorbeeld in de buurt maar net klaar met een ritje) er heen gaat ipv eentje van de post verderop.


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1928 Gepost op: 28 september 2007, 13:55:47
Ambulance stopt dronken automobiliste

HEERLEN - De bemanning van een ambulance heeft donderdagmiddag een dronken automobiliste bij Heerlen het verder rijden belet en daarmee wellicht een aanrijding voorkomen. Dat meldde de politie vrijdag.
Het ambulancepersoneel zag dat de vrouw slingerend over de N281 reed en bijna van de weg raakte. Bij een verkeerslicht moest de 62-jarige bestuurster uit Nuth stoppen. De broeders sprongen uit de ambulance, trokken het portier van de auto open en haalden de sleutel uit het slot. De gealarmeerde politie ontfermde zich daarna over de vrouw, die te veel alcohol op had en in haar tasje nog een aangebroken fles sherry binnen handbereik had. Ze moest haar rijbewijs inleveren.


Agenten krijgen drugs aangeboden

ROTTERDAM - Een drugsrunner heeft in Rotterdam donderdag de verkeerde 'klanten' uitgekozen. In het centrum vroeg hij aan surveillerende agenten in burger of zij cocaïne of heroïne wilden kopen. De politiemensen aarzelden geen moment en sloegen de man in de boeien. Waarop die zich zijn voorstel ineens niet meer kon herinneren.

Bron: www.AD.nl


korsakoff

  • Gast
Reactie #1929 Gepost op: 28 september 2007, 15:24:42
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/59081

Fotograaf doet aangifte van mishandeling
Tynaarlo - Dinsdagavond deed een 42-jarige fotograaf uit Ten Boer aangifte van mishandeling door de 45-jarige Henk S uit Assen. Hij verklaarde dat hij na een woordenwisseling bij een horecagelegenheid aan de Vriezerweg een kopstoot had gekregen. De 45-jarige man, bekend als mede eigenaar van een 112 website in Drenthe, werd daarop aangehouden waarbij hij zich verzette, hierop werd hij geboeid. Bij zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten.

Tijdens de aanhouding maakte zijn 45-jarige echtgenote, Jeanette S., foto’s van de agenten. Zij weigerde, ook na vordering van de agent, om de foto’s te verwijderen of de camera af te geven. Daarop werd zij aangehouden en de camera in beslag genomen. De man wenste geen verklaring af te leggen, de camera is na verhoor teruggegeven en de geheugenkaart blijft in beslag genomen.

Een woordvoerder van de politie Drenthe, 'Wij hebben de geheugenkaart in beslag genomen omdat S. in het verleden foto's van agenten op het internet gepubliceerd heeft met weinig vleiende teksten. Met de inbeslagname proberen wij dit te voorkomen'.

Het is niet de eerste keer dat Henk S. zich schuldig maakt aan beledigingen. Eerder werd S. al veroordeeld door de rechter tot een boete van € 600 voor het beledigen van een agente.