Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449735 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Christian010

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,829
Reactie #1930 Gepost op: 28 september 2007, 16:15:40
Drie aanhoudingen na grote cocaïnevondst

De nationale recherche heeft deze week drie personen aangehouden voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de smokkel van 1674 kilo cocaïne.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) vond de douane deze partij harddrugs twee weken geleden in de haven van Rotterdam.

De onderschepte verdovende middelen hebben volgens justitie een groothandelswaarde van ruim 40 miljoen euro. Ze zaten verstopt in een container met koffie uit Costa Rica. De cocaïne werd ontdekt nadat een speurhond de drugs had geroken.

Nadat de cocaïne was ontdekt, volgde de politie het bewuste transport vorige week tot op het afleveradres in Weert. De bestemming van de container met drugs bleek een pand op een bedrijventerrein.

Het verdere onderzoek leidde uiteindelijk tot de drie arrestaties. Een van de verdachten is een 40-jarige ondernemer uit Maastricht. De container met drugs stond op zijn naam.

Ook arresteerde de nationale recherche nog een 25-jarige man uit Roermond en een 59-jarige man uit Eindhoven, van wie het OM vermoedt dat ze met het drugstransport te maken hebben.

De cocaïne is inmiddels vernietigd, meldt het OM. De verdachten worden vrijdag aan de rechter-commissaris in Rotterdam voorgeleid.

Bron: Rijnmond.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1931 Gepost op: 28 september 2007, 16:24:44
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/59081

Fotograaf doet aangifte van mishandeling
Tynaarlo - Dinsdagavond deed een 42-jarige fotograaf uit Ten Boer aangifte van mishandeling door de 45-jarige Henk S uit Assen. Hij verklaarde dat hij na een woordenwisseling bij een horecagelegenheid aan de Vriezerweg een kopstoot had gekregen. De 45-jarige man, bekend als mede eigenaar van een 112 website in Drenthe, werd daarop aangehouden waarbij hij zich verzette, hierop werd hij geboeid. Bij zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten.

Tijdens de aanhouding maakte zijn 45-jarige echtgenote, Jeanette S., foto’s van de agenten. Zij weigerde, ook na vordering van de agent, om de foto’s te verwijderen of de camera af te geven. Daarop werd zij aangehouden en de camera in beslag genomen. De man wenste geen verklaring af te leggen, de camera is na verhoor teruggegeven en de geheugenkaart blijft in beslag genomen.

Een woordvoerder van de politie Drenthe, 'Wij hebben de geheugenkaart in beslag genomen omdat S. in het verleden foto's van agenten op het internet gepubliceerd heeft met weinig vleiende teksten. Met de inbeslagname proberen wij dit te voorkomen'.

Het is niet de eerste keer dat Henk S. zich schuldig maakt aan beledigingen. Eerder werd S. al veroordeeld door de rechter tot een boete van € 600 voor het beledigen van een agente.

http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php/topic,19771.0.html


Christian010

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,829
Reactie #1932 Gepost op: 28 september 2007, 16:28:05
Vrachtwagen met suikerbieten in de brand

WAARDE - Op de zuidbaan van de A58 is donderdagmorgen rond 10.40 een vrachtwagen geladen met suikerbieten in brand gevlogen.

De vrachtwagen, bestuurd door een 53-jarige man uit de gemeente Terneuzen, is van de weg geraakt en tegen de rechtervangrail gebotst. Doordat het voertuig langs de vangrail schuurde, is er brand ontstaan waarbij de trekker en een groot deel van de carrosserie van de oplegger verbrandde. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
Tijdens de botsing is nagenoeg de hele lading suikerbieten op de weg onder het viaduct terechtgekomen. Hierbij raakte een geparkeerde auto beschadigd.

De oorzaak van het ongeval heeft vermoedelijk niets te maken met een technische storing van het voertuig.

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=2728


IkWilbert

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,495
  • BHV'er
Reactie #1933 Gepost op: 28 september 2007, 16:34:41
In Deventer heeft de politie de omgeving van de Kuilestraat afgezet.

Er zou geschoten zijn en er zou een man met een pistool rondlopen. Bewoners worden gesommeerd binnen te blijven. Een Arrestatie Team is onderweg

rtvoost.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1934 Gepost op: 28 september 2007, 16:45:08
De regen zorgt al vroeg op de ochtend voor chaos op de weg. Op de E313 in Tessenderlo kwam een man om het leven nadat hij met zijn terreinwagen inreed op een vrachtwagen. In Zwevegem kwam een 21-jarige chauffeur om het leven. Op de Antwerpse ring ging een wagen over de kop. En op de Brusselse buitenring ter hoogte van Zaventem gingen een aantal wagens uit de bocht.

Tegen vrachtwagen
Het ongeval op de E313 in Tessenderlo richting Antwerpen gebeurde rond 3 uur vanochtend. De terreinwagen knalde achterop een vrachtwagen. De snelweg werd een drietal uur afgesloten. Een mugteam, een ziekenwagen en de bevrijdingsploeg van de brandweer van Heusden-Zolder kwamen ter plaatse, maar voor de inzittende van de terreinwagen kon geen hulp meer baten. Door het ongeval werd de E313 richting Antwerpen volledig afgesloten. Er ontstond een file van een tweetal kilometer. Rond 6 uur werd de snelweg opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Tegen elektriciteitspaal
In de Vierkeerstraat in de Zwevegemse deelgemeente Heestert kwam vanochtend een 21-jarige chauffeur om het leven. Een tweede betrokkene verkeerde in shock. Het ongeval gebeurde toen beide wagens in de richting van Zwevegem reden. De achterligger raakte de eerste wagen waarna beide voertuigen aan het tollen gingen. De wagen van de 21-jarige bestuurder smakte tegen een elektriciteitspaal die afknapte. De wagen werd over de gracht gekatapulteerd en brak in twee. Voor de inzittende kon geen hulp meer baten.

Over de kop
Op de Antwerpse ring ging rond 5.30 uur een wagen over de kop ter hoogte van Berchem in de richting van Nederland. De chaffeur van de wagen raakte gewond. De ring werd volledig afgesloten. Sinds zeven uur is de weg opnieuw vrij gemaakt. Het verkeer verloopt nog steeds langzaam.

Uit de bocht
Op de Brusselse buitenring aan de afrit van Zaventem gingen drie wagens uit de bocht door het natte weer. De politie vraagt de automobilisten om hun snelheid aan te passen. Door de overvloedige regen is het zicht op sommige plaatsen beperkt en kan het glad zijn. (belga/tdb)

www.hln.be


Christian010

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,829
Reactie #1935 Gepost op: 29 september 2007, 10:55:42
Buurt zwaar aangeslagen door drama

HATTEM - Aangeslagen staat burgemeester Piet Zoon van Hattem met de paraplu in zijn hand te kijken naar de lijkwagen die langzaam de straat uitrijdt. Daarin het stoffelijk overschot van de 86 - jarige G.A. Steffens, die donderdagnacht om het leven kwam bij de uitslaande brand in zijn woning aan het Berg en Bos.

"Diep triest", zegt burgemeester Zoon terwijl hij de bergingswerkzaamheden bij de totaal verwoeste bungalow in ogenschouw neemt.

De eerste burger van het Veluwse Hanzestadje is de gehele nacht bij de brand aanwezig geweest. Vanaf het moment dat de brandweer in actie kwam om te zoeken naar de bewoner die er niet in was geslaagd zijn huis voortijdig te verlaten. Zoon sprak met omwonenden, stak hen waar nodig een hart onder de riem en liet zich contstant op de hoogte houden van de vorderingen van de zoekactie.

Adriaan Bakels, gepensioneerd makelaar, die in dezelfde straat woont als het echtpaar Steffens, werd gewekt toen zijn echtgenote reageerde op de deurbel.

Daarvoor stond de 76-jarige echtgenote van het slachtoffer, hevig bloedend aan haar handen en voeten om alarm te slaan.

Volgens Bakels bloedde zij hevig omdat ze een raam van haar woning had ingeslagen om naar buiten te kruipen. "Zij kon namelijk de sleutel van de deur niet vinden waarna zij snel reageerde door een raam in te slaan om zo het brandende huis te ontvluchten. Het was maar goed dat de ambulance snel ter plaatse was, want zij zat helemaal onder het bloed", aldus de Hattemer.

Ook J. Holsboer, die tegenover de familie Steffens woont, stond vrijdagochtend zwaar aangeslagen in de tuin. Bij hem was de echtgenote van het slachtoffer het eerst aan de deur ggeweest, maar vanwege zijn hardhorendheid had Holsboer de bel niet gehoord. "Ik ben erg geschrokken. Eerst dacht ik dat ons eigen huis in brand stond".

Nadat hij eenmaal gewekt was door de consternatie in de buurt vond hij nog de sporen van de vergeefse poging die Steffens echtgenote had ondernomen om de brandweer te waarschuwen. "Op de voordeur en op het pad lag nog het bloed van de wonden die zij had opgelopen".

Holsboer kende zijn overbuurman goed. Hij kwam vrijwel elke dag even aan het hek staan om onze hond wat lekkers te geven".

Volgens de Hattemer sloegen de vlammen metershoog uit het dak van de woning. "De vonken vlogen de lucht en het werd nog eens aangewakkerd door de stevige wind die er stond. Maar dankzij Onze Lieve Heer regende het gelukkig, zodat erger werd voorkomen. Er zijn namelijk nogal wat rieten daken in de directe omgeving van het brandende huis".

Holsboer prijst de inzet van de brandweerlieden

http://www.destentor.nl/veluwenoord/article1945972.ece


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1936 Gepost op: 29 september 2007, 13:10:23
Snelle automobilist

Flevoland - De bemanning van de videosurveillanceauto van Politie Flevoland heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Dronten. De man werd op de Vogelweg in Zeewolde/Almere geklokt op een gemiddelde snelheid van 191 km/h over een afstand van 3,5 kilometer. De topsnelheid bedroeg maar liefst 223 km/h. De snelheidslimiet op de Vogelweg bedraagt 80 km/h. De Vogelweg heeft ter plaatse een sterk golvend wegdek, waardoor de auto soms compleet los kwam van het wegdek. Omdat er geen gevaar voor andere weggebruikers was, is de auto niet in beslag genomen. De man kan wel een hoge boete en een ontzegging van zijn rijbevoegdheid tegemoet zien.

bron: politie flevoland


Michelle1983

  • Gast
Reactie #1937 Gepost op: 29 september 2007, 13:15:04
Die kan waarschijnlijk een boete van €1600 en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden tegemoet zien (als het de eerste keer is).


Henkie

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 365
Reactie #1938 Gepost op: 29 september 2007, 13:22:46
Die kan waarschijnlijk een boete van €1600 en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden tegemoet zien (als het de eerste keer is).

volgens mij spreekt er iemand met ervaring :P ::)


Michelle1983

  • Gast
Reactie #1939 Gepost op: 29 september 2007, 13:26:25
Nee hoor, iemand die de tarieven weet te vinden :P ::)