Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449751 keer)

0 gebruikers (en 12 gasten bekijken dit topic.

Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #1960 Gepost op: 3 oktober 2007, 00:26:12
Vijf Nederlandse militairen gewond in Afghanistan

Vijf Nederlandse militairen zijn dinsdag in de Afghaanse provincie Uruzgan gewond geraakt toen hun patrouille werd beschoten door vijandelijke strijders. De slachtoffers zijn overgebracht naar het hospitaal op Kamp Holland en maken het goed, meldt het ministerie van Defensie.
Vijf Nederlandse militairen gewond in Afghanistan

De militairen werden onder vuur genomen bij Surkh Murgab, drie kilometer ten noordoosten van patrouillebasis Poentjak. De verwondingen variėren van schaafwonden en rugklachten tot botbreuken. De families van de betrokken militairen zijn ingelicht.

Bron: Nieuws.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1961 Gepost op: 3 oktober 2007, 12:15:30
Aanhoudingen voor inrijden op agenten

ROTTERDAM - Agenten hebben dinsdag een scooterbestuurder en een automobilist aangehouden, omdat beiden op verschillende plekken in Rotterdam op de politie waren ingereden.
 
Een politieman hield diverse schaafwonden, kneuzingen en een hoofdwond over aan de aanrijding met de scooter. Anderen bleven ongedeerd.

Beide mannen, een 22-jarige scooterbestuurder en de 40-jarige automobilist uit Arnhem, werden na een achtervolging afzonderlijk gearresteerd. De auto waarin de Arnhemmer reed, bleek gestolen. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Omsingelen

De scooterrijder viel op doordat hij zonder kentekenplaten over de Spinozaweg reed. Surveillerende agenten besloten de man te omsingelen en aan te houden. De 22-jarige verdachte keerde om toen hij de agenten zag. Een 41-jarige agent die achter hem reed, zag dit en stapte uit zijn auto om de jongen aan te houden. Op dat moment reed de man op hem in.

Fietspad

Enkele uren later viel in het centrum een automobilist op omdat hij met hoge snelheid op de Karel Doormanstraat over het fietspad reed. De politie gaf hem een stopteken, maar dit negeerde hij. Na een tweede stopteken bracht de 40-jarige man vlak voor de politie zijn auto tot stilstand en gaf vervolgens weer volop gas. De agenten moesten wegspringen om niet aangereden te worden.

De bestuurder reed met hoge snelheid weg. Voetgangers op een oversteekplaats moesten voor hem opzij springen.

Bron: www.nu.nl


Diamondback

  • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,427
  • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #1962 Gepost op: 3 oktober 2007, 12:47:53
Vrouw bevalt langs snelweg van zoon
 
3 oktober 2007, 09:34  
Een 28- jarige vrouw uit Bodegraven heeft langs de A12 het leven geschonken aan een zoon. De vrouw was met haar partner onderweg naar het ziekenhuishuis om ingeleid te worden. Ze kwamen echter niet verder dan de Bodegraven op de A12, omdat de bevalling al was begonnen.

De tocht naar het ziekenhuis is verder voortgezet in een ambulance die werd begeleid door een politiewagen. Het ziekenhuis werd echter net niet op tijd gehaald; op de parkeerplaats beviel de vrouw van een zoon, zo meldt het KLPD.

Moeder en zoon maken het goed.

Ook vorige jaar werd er langs de snelweg een kind geboren, toen langs de A10.
Laatst gewijzigd: 3 oktober 2007, 11:01

bron: vid.nl


Danis

  • IC verpleegkundige
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 56
  • Verpleegkundige, Rode Kruis
Reactie #1963 Gepost op: 3 oktober 2007, 16:03:32
03 Oktober 2007
Brandweer rukt uit voor pepertjes
De brandweer in Londen rukte uit met groot materieel na een melding van mogelijk giftige dampen in een straat in de Londense wijk Soho.

Omdat rekening werd gehouden met een terroristische aanval met biologische wapens, waren de brandweerlui voorzien van speciale pakken met gasmaskers. De straat in Soho werd afgezet en mensen in de omgeving werden geėvacueerd.

De brandweer forceerde de deur van een Thais restaurant, waar de lucht vandaan leek te komen. Eenmaal binnen, hoefden ze alleen hun neus nog maar te volgen. In de keuken vonden ze de boosdoener: een pan met aangebrande Spaanse pepertjes.
Bron: www.nos.nl


rjvaneyk

  • Noodhulpteam Hollands Midden
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 579
Reactie #1964 Gepost op: 3 oktober 2007, 17:01:33
Grote rampenoefening in Rotterdamse haven begonnen

ROTTERDAM - Met een nagespeelde aanvaring tussen een containerschip en een rondvaartboot is woensdagochtend in en rond de haven in Rotterdam een grote, landelijke rampenoefening begonnen. Ongeveer 2000 bestuurders, ambtenaren en hulpverleners doen eraan mee. Honderden mensen spelen de rol van slachtoffers en publiek.

Tijdens de oefening, die de naam Voyager heeft meegekregen, wordt een ongeval nagebootst waarbij veel slachtoffers vallen. Ook is er een terrorismedreiging en moeten chemische stoffen worden bestreden. Zowel de verantwoordelijk ministers in Den Haag als de autoriteiten in Rotterdam moeten besluiten nemen over de aanpak van de crisis.
Voyager is te vergelijken met de terreuroefening Bonfire, die begin april 2005 in en rond de Amsterdam Arena werd gehouden. Eens in de twee jaar is er zo'n grootschalige oefening, die bedoeld is om goed voorbereid te zijn op rampen en crises. Tijdens oefeningen moet blijken of de autoriteiten en hulpverleners goed met elkaar samenwerken, of ze de juiste procedures volgen en of de uitwisseling van informatie goed verloopt.

Paniek
De rondvaartboot die aan het begin van de oefening betrokken raakte bij de nagespeelde aanvaring, zit volgens het scenario volgepakt met vijfhonderd congresgangers. Ze raken in paniek omdat bij de confrontatie in de Rotterdamse haven een container op de rondvaartboot valt. Zowel in de losse container als op het containerschip breekt kort na de aanvaring brand uit.
Eerder op de woensdagochtend zijn vier mannen van een ander schip binnengebracht bij de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis Walcheren, zo blijkt uit het scenario van Voyager. Het viertal is plotseling ziek geworden, nadat het in contact kwam met een nog onbekende stof.

Huiszoeking
In Utrecht blijkt diezelfde ochtend een inval en huiszoeking te zijn gedaan. Daarbij is informatie gevonden waaruit blijkt dat er in oktober en november een aantal aanslagen gepland staat op verschillende bedrijven in de (petro)chemische sector.
De grootscheepse oefening Voyager moet duidelijk maken of de autoriteiten en hulpverleners goed met elkaar samenwerken, of ze de juiste procedures volgen en of de uitwisseling van informatie goed verloopt.

Rode Kruis
Behalve ministeries, de gemeente Rotterdam en operationele diensten doen ook de provincie Zuid-Holland en organisaties op het gebied van bewaking, inlichtingen en communicatie aan de oefening mee. Zo is het Rode Kruis, verantwoordelijk voor de opvang en verzorging van slachtoffers tijdens calamiteiten, een van de 'spelers'.
Hoewel er veel hulpverleningsdiensten bij de oefening zijn betrokken, blijft de normale inzet van politie, brandweer en ambulances gewaarborgd, verzekert het ministerie van Binnenlandse Zaken. Als zich een echte calamiteit voordoet, kan de oefening worden afgeblazen en zijn de hulpverleners beschikbaar om uit te rukken.
De landelijke rampenoefening kost 2 miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken gezegd. Aan de oefening, die ruim 2000 deelnemers telt, doen ook de meeste ministers mee, onder wie Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). Zij is verantwoordelijk voor de rampenbestrijding.

(c) ANP
www.nu.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rampenoefening verplaatst zich naar raffinaderij
ROTTERDAM - De grote, landelijke rampenoefening in Rotterdam heeft zich woensdag verplaatst dieper de haven in. Hier oefenen de deelnemers de dreiging van een terroristische aanval.

Rampenoefening Rotterdam  

Aan de Botlekweg op het terrein van ExxonMobil zijn rond het middaguur, in de oefening, terroristen binnengedrongen.  

Toeschouwers konden zien hoe een tiental gewapende terroristen kwam aanrijden in een grijze pick-up en een gekaapte tankwagen. Zij bedreigden de portier van ExxonMobil en gingen het terrein van de raffinaderij op, waarna de alarmsirenes begonnen te loeien.

Bom

Volgens het oefenscenario hebben de terroristen een bom bij zich. Als die tot ontploffing wordt gebracht, komen chemische en zeer giftige gassen vrij. Rond 13.00 uur arriveerde een arrestatieteam op het terrein. Ook de antiterreureenheid DSI is opgeroepen.

Topambtenaren

De situatie is inmiddels dermate ernstig dat een groep topambtenaren in Den Haag is samengekomen in het Nationaal Crisiscentrum, dat gevestigd is in het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij moeten zich ook bekommeren om milieuactivisten die zich hebben vastgeketend aan de gesloten sluisdeuren van de Prinses Beatrixsluis in het Lekkanaal bij Nieuwegein.

Eerder op de ochtend werd een ongeval waarbij veel slachtoffers vielen nagebootst. Ongeveer 2000 bestuurders, ambtenaren en hulpverleners van politie, brandweer en geneeskundige dienst doen mee. Honderden mensen spelen de rol van slachtoffer en publiek.

(c) ANP







Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1965 Gepost op: 3 oktober 2007, 17:27:25
Grote rampenoefening in Rotterdamse haven begonnen

ROTTERDAM - Met een nagespeelde aanvaring tussen een containerschip en een rondvaartboot is woensdagochtend in en rond de haven in Rotterdam een grote, landelijke rampenoefening begonnen. Ongeveer 2000 bestuurders, ambtenaren en hulpverleners doen eraan mee. Honderden mensen spelen de rol van slachtoffers en publiek.

Tijdens de oefening, die de naam Voyager heeft meegekregen, wordt een ongeval nagebootst waarbij veel slachtoffers vallen. Ook is er een terrorismedreiging en moeten chemische stoffen worden bestreden. Zowel de verantwoordelijk ministers in Den Haag als de autoriteiten in Rotterdam moeten besluiten nemen over de aanpak van de crisis.
Voyager is te vergelijken met de terreuroefening Bonfire, die begin april 2005 in en rond de Amsterdam Arena werd gehouden. Eens in de twee jaar is er zo'n grootschalige oefening, die bedoeld is om goed voorbereid te zijn op rampen en crises. Tijdens oefeningen moet blijken of de autoriteiten en hulpverleners goed met elkaar samenwerken, of ze de juiste procedures volgen en of de uitwisseling van informatie goed verloopt.

Paniek
De rondvaartboot die aan het begin van de oefening betrokken raakte bij de nagespeelde aanvaring, zit volgens het scenario volgepakt met vijfhonderd congresgangers. Ze raken in paniek omdat bij de confrontatie in de Rotterdamse haven een container op de rondvaartboot valt. Zowel in de losse container als op het containerschip breekt kort na de aanvaring brand uit.
Eerder op de woensdagochtend zijn vier mannen van een ander schip binnengebracht bij de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis Walcheren, zo blijkt uit het scenario van Voyager. Het viertal is plotseling ziek geworden, nadat het in contact kwam met een nog onbekende stof.

Huiszoeking
In Utrecht blijkt diezelfde ochtend een inval en huiszoeking te zijn gedaan. Daarbij is informatie gevonden waaruit blijkt dat er in oktober en november een aantal aanslagen gepland staat op verschillende bedrijven in de (petro)chemische sector.
De grootscheepse oefening Voyager moet duidelijk maken of de autoriteiten en hulpverleners goed met elkaar samenwerken, of ze de juiste procedures volgen en of de uitwisseling van informatie goed verloopt.

Rode Kruis
Behalve ministeries, de gemeente Rotterdam en operationele diensten doen ook de provincie Zuid-Holland en organisaties op het gebied van bewaking, inlichtingen en communicatie aan de oefening mee. Zo is het Rode Kruis, verantwoordelijk voor de opvang en verzorging van slachtoffers tijdens calamiteiten, een van de 'spelers'.
Hoewel er veel hulpverleningsdiensten bij de oefening zijn betrokken, blijft de normale inzet van politie, brandweer en ambulances gewaarborgd, verzekert het ministerie van Binnenlandse Zaken. Als zich een echte calamiteit voordoet, kan de oefening worden afgeblazen en zijn de hulpverleners beschikbaar om uit te rukken.
De landelijke rampenoefening kost 2 miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken gezegd. Aan de oefening, die ruim 2000 deelnemers telt, doen ook de meeste ministers mee, onder wie Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). Zij is verantwoordelijk voor de rampenbestrijding.

(c) ANP
www.nu.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rampenoefening verplaatst zich naar raffinaderij
ROTTERDAM - De grote, landelijke rampenoefening in Rotterdam heeft zich woensdag verplaatst dieper de haven in. Hier oefenen de deelnemers de dreiging van een terroristische aanval.

Rampenoefening Rotterdam  

Aan de Botlekweg op het terrein van ExxonMobil zijn rond het middaguur, in de oefening, terroristen binnengedrongen.  

Toeschouwers konden zien hoe een tiental gewapende terroristen kwam aanrijden in een grijze pick-up en een gekaapte tankwagen. Zij bedreigden de portier van ExxonMobil en gingen het terrein van de raffinaderij op, waarna de alarmsirenes begonnen te loeien.

Bom

Volgens het oefenscenario hebben de terroristen een bom bij zich. Als die tot ontploffing wordt gebracht, komen chemische en zeer giftige gassen vrij. Rond 13.00 uur arriveerde een arrestatieteam op het terrein. Ook de antiterreureenheid DSI is opgeroepen.

Topambtenaren

De situatie is inmiddels dermate ernstig dat een groep topambtenaren in Den Haag is samengekomen in het Nationaal Crisiscentrum, dat gevestigd is in het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij moeten zich ook bekommeren om milieuactivisten die zich hebben vastgeketend aan de gesloten sluisdeuren van de Prinses Beatrixsluis in het Lekkanaal bij Nieuwegein.

Eerder op de ochtend werd een ongeval waarbij veel slachtoffers vielen nagebootst. Ongeveer 2000 bestuurders, ambtenaren en hulpverleners van politie, brandweer en geneeskundige dienst doen mee. Honderden mensen spelen de rol van slachtoffer en publiek.

(c) ANP

]http://www.nufoto.nl/wp-content/uploads/2007/10/dsc_0157.jpg[/img]
]http://www.nufoto.nl/wp-content/uploads/2007/10/dsc_0132.jpg[/img]
]http://www.nufoto.nl/wp-content/uploads/2007/10/dsc_0004.jpg[/img]
]http://www.nufoto.nl/wp-content/uploads/2007/10/dsc02781.JPG[/img]
]http://www.nufoto.nl/wp-content/uploads/2007/10/dsc_0069.jpg[/img]

Pssssttt ------>>  http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php/topic,15829.80.html   ;)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1966 Gepost op: 3 oktober 2007, 22:44:40
http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/10/art000001C805B55D5640CC.html

03 Oktober 2007
Brandweer rukt uit voor pepertjes

De brandweer in Londen rukte uit met groot materieel na een melding van mogelijk giftige dampen in een straat in de Londense wijk Soho.

Omdat rekening werd gehouden met een terroristische aanval met biologische wapens, waren de brandweerlui voorzien van speciale pakken met gasmaskers. De straat in Soho werd afgezet en mensen in de omgeving werden geėvacueerd.

De brandweer forceerde de deur van een Thais restaurant, waar de lucht vandaan leek te komen. Eenmaal binnen, hoefden ze alleen hun neus nog maar te volgen. In de keuken vonden ze de boosdoener: een pan met aangebrande Spaanse pepertjes.


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1967 Gepost op: 3 oktober 2007, 22:48:10
@ palmpie, zie bovenkant van deze pagina


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1968 Gepost op: 4 oktober 2007, 00:07:37
Vermeende moordenaar winkelier verdacht van meer zaken
Uitgegeven: 3 oktober 2007 22:41

AMSTERDAM - De 16-jarige hoofdverdachte in de zaak van de doodgestoken avondwinkelier aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij twee andere overvallen.

De recherche heeft zeer sterke aanwijzingen dat de jongen een rol heeft gespeeld bij een gewapende overval op de Lidl supermarkt in Zaandam en een overval op een kledingzaak in Amstelveen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De Lidl supermarkt aan Spitsbergen in Zaandam werd op 16 juli door een jongeman overvallen. Hij bedreigde de caissičre met een vuurwapen en maakte geld buit.

De politie trof tijdens het onderzoek materiaal aan dat leidde naar de 16-jarige, reeds aangehouden, verdachte. Of de verdachte alleen is geweest of hulp heeft gehad is onduidelijk, aldus de politie

Kledingzaak


Op 7 augustus was een kledingzaak aan het Kostverlorenhof in Amstelveen aan de beurt. Hier gebruikte de dader een mes om de eigenaresse te bedreigen.

Hij bond haar vast met tape, doorzocht de winkel en ging er met een geldbedrag vandoor. Het slachtoffer wist zichzelf te bevrijden en bij een andere winkelier alarm te slaan.

Spullen

In het onderzoek naar de overval op de Nieuwe Kalfjeslaan vond de politie bij de 16-jarige verdachte thuis spullen die in verband te brengen zijn met de overval op de avondwinkel aan het Kostverlorenhof.

Bron: nu.nl


Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #1969 Gepost op: 4 oktober 2007, 07:33:15
Uitslaande brand en ramkraak in Etten-Leur

Bij een transportbedrijf in het Brabantse Etten-Leur heeft woensdagnacht een uitslaande brand gewoed. Een kwartier later kregen agenten een melding van een ramkraak bij een elektronicazaak in dezelfde plaats. De politie zegt er rekening mee te houden dat de inbrekers de brand hebben gesticht om agenten af te leiden van de kraak.

De uitslaande brand in het kantoorgedeelte van een transportbedrijf aan de Handelsweg werd even voor 04.00 uur gemeld. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen loods. De brand was rond 04.55 uur meester. Er vielen geen gewonden en er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij.

Vijftien minuten later kreeg de politie een melding van een kraak bij een elektronicazaak in het winkelcentrum in Etten-Leur. De inbrekers bleken met een vermoedelijk gestolen auto de pui aan de achterzijde te hebben binnengereden. De politie spreekt van een grote ravage. De dieven zijn met de auto gevlucht, hun buit is nog onbekend.

Bron: Nieuws.nl