Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 450047 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1970 Gepost op: 4 oktober 2007, 10:00:44
Autodief overlijdt na wegrijden met gestolen auto
Uitgegeven: 4 oktober 2007 09:38

AMSTERDAM - Een autodief is woensdagavond rond 21.00 uur overleden nadat hij in het Limburgse Hulsberg met zijn gestolen auto tegen een boom reed.
Erwin Meurs

De man was na het zien van een politiecontrole met hoge snelheid weggereden. Op de Aalbekerweg tussen Nuth en Hulsberg werd de snelheid hem fataal, meldt de politie donderdag.

De man had eerder op de avond een proefrit in de auto gemaakt. De eigenaar van de auto reed met hem mee. Bij een tankstation stapte de eigenaar even uit waarop de bestuurder er vandoor ging.

Achtervolging


Vervolgens kwam hij langs een politiecontrole en reed volgens de politie met hoge snelheid door. Er werd geen achtervolging ingezet. Enkele minuten later ontving de politie het bericht dat de man tegen een boom was gereden.

De politie maakt de identiteit van de man nog niet bekend.

Bron: nu.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1971 Gepost op: 4 oktober 2007, 14:53:30
Gemeente Amsterdam vreest voetbalrellen
Uitgegeven: 4 oktober 2007 13:59

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam vreest dat zich rond de wedstrijd tussen Ajax en Dinamo Zagreb van donderdagavond rellen zullen voordoen. Daarom heeft burgemeester Job Cohen een veiligheidsrisicogebied aangewezen, meldt de gemeente.
ANP

In dat gebied is de politie bevoegd preventief te fouilleren. Aanleiding voor de maatregel zijn rellen die rond de eerste, door Ajax met 1-0 gewonnen ontmoeting tussen de twee clubs plaatsvonden in de Kroatische hoofdstad. Uit 'inlichtingen en andere informatiekanalen van de politie' is gebleken dat Ajax-supporters van plan zijn de confrontatie met de Kroaten te zoeken.

Het veiligheidsrisicogebied omvat onder meer het oostelijk deel van het centrum, een stuk van Amsterdam-Oost en de omgeving van de Amsterdam Arena.

Bron: Nu.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1972 Gepost op: 4 oktober 2007, 14:54:24
Douane stuit op cocaïnesmokkel via insecten
Uitgegeven: 4 oktober 2007 11:31
Laatst gewijzigd: 4 oktober 2007 11:53

DEN HAAG - De douane is op een opmerkelijke methode gestuit voor het smokkelen van drugs: insecten gevuld met cocaïne.

In juli trof de douane in Amsterdam een postpakketje uit Peru aan waarbij scanbeelden een afwijkend beeld lieten zien, zo maakte het ministerie van Financiën donderdag bekend.

Na onderzoek bleek dat er in het pakketje meer dan honderd dode insecten zaten. De dieren hadden in de rugstreek een opening waar drugs waren ingebracht.

In totaal ging het om 300 gram cocaïne met een geschatte straatwaarde van 8000 euro.

Bron: nu.nl

Shell vervolgd voor verzwijgen gifwolk

Uitgegeven: 4 oktober 2007 09:53
Laatst gewijzigd: 4 oktober 2007 10:03

MOERDIJK - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat Shell Moerdijk vervolgen voor het verzwijgen van een gifwolk die op 31 maart 2004 vrijkwam. Een woordvoerder van Shell heeft donderdag een bericht hierover in BN/De Stem bevestigd.
ANP

Volgens het OM ging het om een wolk van 1000 tot 2000 kilo etheenoxide dat zeer explosief en brandgevaarlijk is. Justitie meent dat de regio is ontsnapt aan een ramp.

Het veiligheidsprotocol verplicht bedrijven uitstoot boven de 100 kilo etheenoxide te melden bij de provincie. Shell Moerdijk is echter nalatig geweest, meent justitie.

Het bedrijf moet ook voor de rechter verschijnen omdat het in 2004 te veel polyclische aromatische koolwaterstoffen (pak's) heeft geloosd. Door een storing kreeg Shell een ontheffing van het waterschap tot 6 kilo. Later bleek dat bij een van de twee lozingen bijna 22 kilo in het water was beland.

Omvang


Een woordvoerder van Shell zegt dat in eerste instantie niets wees op een uitstoot van meer dan 100 kilo etheenoxide. Pas enkele dagen later, toen nader onderzoek uitwees dat de omvang veel groter was, werd de provincie Noord-Brabant ingeseind. "We hebben daarna maatregelen genomen om herhaling te voorkomen en voor de provincie was daarmee de kous af."

Shell erkent dat er te veel pak's zijn geloosd maar zegt dat dit gebeurde via een persleiding naar een zuiveringsinstallatie en niet direct op het oppervlaktewater

Bron: nu.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1973 Gepost op: 4 oktober 2007, 20:09:54
Vluchtende man springt van galerijflat

AMSTERDAM - Een nog onbekende man is donderdagavond van de zevende verdieping van een galerijflat in Amsterdam Zuid-Oost gesprongen. De man was op de vlucht voor de politie, aldus een politiewoordvoerder.

Traumahelikopter

Het incident deed zich voor in flatgebouw Gravenstein. Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer is, maar wel dat een traumahelikopter naar het gebouw is gevlogen.

Bron: www.nu.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1974 Gepost op: 4 oktober 2007, 21:41:25
Vluchtende man springt van galerijflat
18:49 - LIFELINER 1 / MMT INZET VOOR : CPA AMSTERDAM/GRAVESTEIN PORTIEK A/AMSTERDAM AMSTERDAM-ZUIDOOST/COORDINATEN 37 O 35

--

Gewonden tijdens voetbalrellen Amsterdam

Uitgegeven: 4 oktober 2007 17:58
Laatst gewijzigd: 4 oktober 2007 21:35

AMSTERDAM - Drie politieagenten zijn donderdagavond gewond geraakt tijdens rellen rond de voetbalwedstrijd Ajax-Dinamo Zagreb in de Amsterdam ArenA. In de buurt van het nabijgelegen supportershome van Ajax bekogelde een groep hooligans de agenten met stenen en flessen.

Een politieman moest met beenletsel naar het ziekenhuis. De andere twee zijn ter plaatse behandeld aan hoofdwonden.

Geweldpleging


De politie heeft 42 mensen aangehouden, de meesten voor openlijke geweldpleging. Volgens een woordvoerder zijn daar geen Kroaten bij. De politie hield 's middags in de binnenstad en in de buurt van de ArenA al twaalf voetbalsupporters aan. Daarbij werden messen, een knuppel, traangas, een boksbeugel en een ploertendoder in beslag genomen. Die eerdere arrestanten waren vooral aanhangers van de Kroatische club.

Veel voetbalsupporters hadden zich 's middags op en rond de Amsterdamse Wallen verzameld voor de wedstrijd tussen beide clubs. Sommige groepen probeerden de massaal aanwezige Mobiele Eenheid (ME) te provoceren, maar het bleef volgens de politie relatief rustig in de binnenstad.

Korte tijd rommelde het 's middags in de Warmoesstraat. Agenten te paard droegen een grote groep Kroatische supporters op de straat te verlaten. Uiteindelijk gaven de supporters gehoor aan de oproep.

Fouilleren

Uit vrees voor rellen besloot burgemeester Job Cohen van Amsterdam dat de politie in bepaalde delen van de stad tot middernacht preventief mag fouilleren. De maatregel vloeide voort uit berichten dat Ajax-aanhangers wraak willen nemen op de Kroaten. Op 19 september werden bij een uitwedstrijd in Zagreb vijf Amsterdamse fans toegetakeld door fans van Dinamo.

bron: nu.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1975 Gepost op: 4 oktober 2007, 23:05:23
Dode en zwaargewonde bij schietpartij Den Haag
Uitgegeven: 4 oktober 2007 22:36
Laatst gewijzigd: 4 oktober 2007 22:36

DEN HAAG - Een schietpartij op de Bontekoekade in Den Haag heeft donderdagavond een nog onbekend persoon het leven gekost. Een andere persoon, van wie de identiteit ook nog niet bekend is, raakte bij het incident zwaargewond.
ANP

Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Dat heeft een woordvoerder van de Haagse politie laten weten.

Aanleiding


De schietpartij vond plaats omstreeks 21.20 uur. Over de aanleiding is nog niets bekend.

Bron: Nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1976 Gepost op: 5 oktober 2007, 00:50:22
http://www.telegraaf.nl/buitenland/72303131/Homolicht_beboet.html?p=18,1

do 4 okt 2007, 15:17

Homolicht beboet

AMSTERDAM - Brandweerlieden die een stel enorme schijnwerpers op een stel vrijende homo's in een bosje richtten, hebben een dikke boete gekregen.Eén van de vier uitgelichte mannen diende een klacht in en werd in het gelijk gesteld.

De brandweermannen in Bristol zagen het bewegen in de struiken en zetten de enorm felle lampen erop die normaal worden gebruikt bij brandbestrijding. Na het 'dolletje' vervolgden ze hun weg naar de kazerne.

De baas van de brandweer was 'not amused' en schorste de heren om later twee van hen een boete van ruim 2500 euro te geven. De ervaren brandweermannen, met gemiddeld 26 dienstjaren, werden ook nog eens in rang teruggezet en overgeplaatst.

Het geld van de boetes is door de brandweerleiding gestort op rekening van een vereniging die opkomt voor homo-rechten.

De brandweerlieden zijn woedend en zeggen dat ze als criminelen zijn behandeld terwijl ze zelf een strafbare handeling hebben belicht. De brandweercommandant zegt dat de vuurbestrijders op dat moment helemaal niet op die plaats hoefden te zijn, en dat het aanzetten van de lampen waarschijnlijk een vooropgezet plan was.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1977 Gepost op: 5 oktober 2007, 08:59:09
'Toestel had tijdelijk startverbod'
Het vliegtuig dat 15 jaar geleden neerstortte op de Bijlmer had een dag eerder in New York een startverbod gekregen. Dit heeft onderzoeksjournalist Pierre Heijboer onthuld.
De verkeersleiding in de VS wilde het toestel aan de grond houden omdat technici een mankement aan de motor hadden gezien. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA greep echter in en stond toe dat het vliegtuig alsnog vertrek.
Wat Heijboer al jaren wist, werd woensdagavond na het AT5-programma In de Heeren, min of meer bevestigd door Theo Meijer, voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie naar de Bijlmerramp.

Heijboer: ontstellend en onthutsend
Pierre Heijboer noemt het "ontstellend en onthutsend" dat de Amerikanen de EL/AL Boeing hebben laten vertrekken terwijl ze wisten dat er iets mis was het toestel.
Eén van de technici in New York zou letterlijk hebben gezegd: "Let that piece of junk go". Ofwel: laat dat wrak maar vertrekken.
"Wat ik even onthutsend vind is dat zowel de Raad voor de Luchtvaart en de parlementaire enquêtecommissie dit geweten hebben en dit bewust geheim gehouden hebben", aldus Heijboer. De commissie zou niets hebben gezegd omdat het niet tot hun opdracht behoorde.
www.at5.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1978 Gepost op: 5 oktober 2007, 13:51:24
Bus leeg na opsteken twintig middelvingers
Uitgegeven: 5 oktober 2007 13:17

AMSTERDAM - Bij een grootscheepse controleactie op twee busstations in Almere zijn twintig scholieren uit een bus geplukt die massaal hun middelvinger opstaken naar controleurs van Connexxion en agenten.

Omdat zij minderjarig zijn, zijn alleen hun ouders op de hoogte gebracht van de gedragingen van hun kroost, meldt de politie.

De politie, controleurs van de busvervoerder, een leerplichtambtenaar en een toezichthouder van de jeugdreclassering controleerden donderdag ongeveer 2250 buspassagiers op de busstations Oostvaardersbuurt en Almere Buiten.

Overlast


De aanleiding voor de gezamenlijke controle is langdurige overlast 'van groepen scholieren, asociale passagiers en notoire zwartrijders'.

Tientallen zwartrijders zijn bekeurd. In totaal zijn zestig bekeuringen uitgedeeld. Zes passagiers zijn opgepakt voor belediging en wangedrag.

Zij scholden de controleurs uit of weigerden hun plaatsbewijs te laten zien. Zij kregen boetes tussen de 130 en 350 euro.

Bron: Nu.nl


Goegol

  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 16
Reactie #1979 Gepost op: 5 oktober 2007, 17:29:16
Twee baby's gevonden in Rotterdam

Uitgegeven: 5 oktober 2007 15:48
Laatst gewijzigd: 5 oktober 2007 16:44

ROTTERDAM - In Rotterdam zijn vrijdagmiddag op straat twee pasgeboren baby's gevonden. Een vrouw trof de kinderen aan voor de deur van haar woning aan de Kopenhagenstraat in Rotterdam-Alexander.
ANP

De vrouw ontdekte het tweetal rond 14.45 uur en nam ze mee naar binnen. Direct daarna waarschuwde ze de politie.

Overleden

Toen agenten arriveerden, bleek een van de kinderen al te zijn overleden, aldus een woordvoerder van de politie. Het andere kind is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Het zijn volgens de zegsman baby's van enkele dagen oud. Wie de ouders van de kinderen zijn of wie ze te vondeling heeft gelegd, kan de politie nog niet zeggen. Zij heeft de omgeving afgezet en is een buurtonderzoek begonnen.
(c) ANP

www.nu.nl