Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 450082 keer)

0 gebruikers (en 9 gasten bekijken dit topic.

NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #2010 Gepost op: 11 oktober 2007, 14:49:41
Dode bij steekpartij school Amsterdam
Uitgegeven: 11 oktober 2007 12:55
Laatst gewijzigd: 11 oktober 2007 14:42

AMSTERDAM - Bij een ROC aan de Vlaardingenlaan in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft donderdag rond het middaguur een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een 16-jarige scholier overleden, liet de politie weten.

Steekpartij TEC Amsterdam  

Het incident vond op het schoolplein voor de Technisch College Amsterdam plaats. Aan de steekpartij zou een ruzie met een medescholier vooraf zijn gegaan. Het slachtoffer zou in zijn nek geraakt zijn.

Het plein werd al snel afgezet door de politie. Bij de school waren drie ambulances aanwezig. Of er een traumahelikopter is geweest, is nog niet duidelijk. De politie heeft een 14-jarige verdachte aangehouden. Beiden zijn leerling van het college.

Metrostation

Volgens RTV Noord-Holland vluchtte de dader na het incident naar metrostation Henk Sneevlietweg. Leerlingen van de school zouden hem zijn gaan halen. Volgens de omroep werd de jongen in elkaar geslagen voordat hij kon worden overgeleverd aan de politie. (c) NU.nl/ANP

Bron: www.nu.nl


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2011 Gepost op: 11 oktober 2007, 14:50:58
Steekpartij bij school Amsterdam
AMSTERDAM - Bij een ROC aan de Vlaardingenlaan in het stadsdeel Slotervaart (Amsterdam) heeft donderdag rond het middaguur een steekpartij plaatsgevonden. Voor zover bekend is er één zwaargewonde.
Het incident vond op het schoolplein voor de de TEC Amsterdam plaats. Het plein is afgezet door de politie.
Bij de school staan drie ambulances. Er is ook een traumahelikopter aanwezig.

www.nu.nl

Ik zie volgens mij overduidelijk een MMT-busje staan.  ???


Dode na steekpartij ROC in A'dam  :(
AMSTERDAM Bij een steekpartij aan het Technisch College aan de Vlaardingenlaan in Amsterdam West is vanmiddag een 16-jarige leerling doodgestoken.
De politie heeft een 14-jarige jongen aangehouden. Beiden zijn leerling van het college. Het slachtoffer zou in zijn nek zijn geraakt. Aan de steekpartij zou een ruzie met de 14-jarige vooraf zijn gegaan. De jongen vluchtte na het incident naar het metrostation Henk Sneevlietweg.
Leerlingen van de school gingen hem halen en sloegen de jongen in elkaar voordat hij werd overgeleverd aan de politie.

11 oktober 2007 - 13:35

http://www.rtvnh.nl/nieuws/
Samen sterk in de hulpverlening!


nick1107

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 626
Reactie #2012 Gepost op: 11 oktober 2007, 16:23:53

Scholier doodgestoken in Amsterdam
 
Gepubliceerd op donderdag 11 oktober 2007
 
Een 16-jarige scholier is donderdag overleden door een steekpartij bij het Technisch College in Amsterdam. Dat heeft de politie laten weten.
De politie heeft een 14-jarige verdachte aangehouden. Beiden zijn leerling van het college.

Leerlingen van de school haalden hem in en sloegen de jongen in elkaar voordat hij werd overgeleverd aan de politie.

Schoolplein
De steekpartij vond rond half een donderdagmiddag plaats aan de Vlaardingenlaan voor het schoolplein. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

De politie onderzocht donderdagmiddag de achtergrond en de toedracht en zette de straat bij het college af. In het schoolgebouw waren op dat moment mensen maar de lessen leken stilgelegd.

De twee zouden volgens omstanders ruzie hebben gekregen over een pen. De 14-jarige verdachte zou daarbij het slachtoffer in de nek hebben gestoken en daarna naar een nabijgelegen metrostation zijn gerend. Daar zou hij in elkaar zijn geslagen door andere jongens en vervolgens zijn opgepakt door de politie.

Burgemeester
Burgemeester Job Cohen van Amsterdam en wethouder Hennah Buyne van Onderwijs zijn donderdagmiddag naar de school gegaan waar de dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden.

Cohen en de onderwijswethouder wilden zich ter plaatse laten informeren over wat er heeft plaatsgevonden, liet een woordvoerster van de gemeente weten. Cohen liet in een eerste reactie weten de dood van de scholier ,,verschrikkelijk'' te vinden.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs reageerde eveneens geschokt op de dodelijke steekpartij bij het Technische College in Amsterdam. ,,Dit is een verschrikkelijk bericht. De school moet een veilige plek zijn'', zei ze donderdag in een eerste reactie
 bron : planet


Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #2013 Gepost op: 11 oktober 2007, 16:39:14
Het begint gewoon verdomme op Amerika te lijken, niet normaal dat zoiets nog kan gebeuren. Jammer dat die 14-jarige jongen geen levenslang kan krijgen, daar is die helaas nog te jong voor. Ik denk dat hij 5-jaar krijgt, daar gaat dan nog eens 2 jaar vanaf (want zo gaat dat hier in Nederland), tenslotte blijft er nog maar 3 jaar over.

*--**--**--**--*

Celstraf voor moord op struisvogel

Twee Amerikanen zijn tot vijf maanden celstraf veroordeeld voor het doodschieten van een struisvogel. Ze schoten het beest neer omdat ze zich in hun mannelijke eer aangetast voelden. Het beest, genaamd Gaylord, had een trap uitgedeeld aan Timothy McKevitt (19) en Jonathon Porter (21), toen zij in beschonken toestand inbraken bij een struisvogelboerderij ten zuiden van San Francisco.

Hun vrouwelijke metgezellen konden alleen maar lachen om de verdedigende acties van Gaylord, maar McKevitt en Porter liepen verwondingen op en besloten wraak te nemen. Ze haalden een geweer en vuurden zeker zeven schoten af op de struisvogel, die aan zijn verwondingen overleed.

(HLN)

Reactie: Als ze dat nu altijd konden doen, zou niemand er nog ooit aan beginnen, soms heb je van die debielen in de wereld, alles kan maar. The world is fucked up!

*--**--**--**--*


Michel D.

  • POL/NRK/SIGMA
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,209
Reactie #2014 Gepost op: 12 oktober 2007, 10:14:26
Babe-posters P-magazine verboden bij brandweer
De 20m² grote babe-posters van P-magazine zijn niet welkom bij de Antwerpse brandweer. Dat burgemeester Patrick Janssens zich uitsprak tegen (half)naakte vrouwen in de kazernes, heeft hij geweten. Het protest houdt aan, onder meer via een getrukeerde foto van pin-up Janssens op het net.

Janssens dreigde vrijdag met tuchtstraffen als de posters van (half)naakte vrouwen niet verdwijnen uit de brandweerkazernes.

Ondertussen vond het protest van de spuitgasten ook al zijn weg naar het internet, met een gephotoshopte foto van Janssens als blootmodel en de ode Zot van H'er.

De korpsleiding verspreidde ondertussen een dienstmededeling. “Daarin staat dat er rekening moet worden gehouden met iedereen. Respect voor iedereen”, stelt brandweerwoordvoerder Johan Van Olmen. “Er wordt niet expliciet vermeld dat zulke posters moeten worden weggehaald. Dat is een beoordeling voor de leiding van elke kazerne.” En als de 20 m² grote babe-posters van P-magazine arriveren? “Die zullen moeten verdwijnen.” Geen spreekverbod “Van spreekverbod met de pers is geen sprake”, reageert Van Olmen nog. “De mededeling herinnert wel aan de algemene richtlijn voor alle ambtenaren van de stad dat alleen bevoegden extern mogen communiceren.”

En hoe zit het bij P-magazine? “De aanvragen stromen vanuit heel Vlaanderen binnen”, zegt redactiechef Michaël Lescroart.

“Zelfs Nederlandse brandweerlieden zijn enthousiast, maar zullen we moeten teleurstellen.”

Hoeveel posters P-magazine zal verspreiden, is nog onduidelijk. Lescroart: “Een aantal pompiers heeft de posteraanvraag al weer geannuleerd, onder druk van hun oversten. Ook in enkele Antwerpse kazernes mogen er geen posters komen. Een beetje triest toch.”

PeDM, CM

Bron: www.gva.be


Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #2015 Gepost op: 12 oktober 2007, 17:17:11
Het moet toch echt niet gekker worden :o

Tiener steekt scholier en schooldirecteur neer

AMSTERDAMROTTERDAM - Een 15-jarige jongen is vrijdagmiddag in Rotterdam gearresteerd na een steekpartij waarbij een 15-jarige scholier en een adjunct-directeur van dezelfde school gewond raakten. De politie vermoedt dat een eerdere ruzie tussen de verdachte en de leerling aanleiding was voor de steekpartij.

Het incident vond plaats op de Spanjaardstraat in de wijk Delfshaven. De 51-jarige vrouw, adjunct-directeur van een school in Rotterdam-West, liep rond 11.00 uur met een aantal leerlingen over straat toen de 15-jarige verdachte op hen afkwam. Hierna ontstond een steekpartij, waarbij de 15-jarige scholier gewond raakte.

Toen de vrouw tussenbeide kwam, raakte ook zij gewond. Beide slachtoffers liepen verwondingen op aan onder meer gezicht en armen en zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Na onderzoek kon de 15-jarige verdachte vrijdagmiddag worden gearresteerd. Hij zit voorlopig vast voor verhoor. Leerlingen die getuige waren van het incident zijn op school opgevangen. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

http://www.nu.nl/news/1271729/14/Tiener_steekt_scholier_en_schooldirecteur_neer.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2016 Gepost op: 12 oktober 2007, 19:15:48
Zie ook: http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php/topic,12768.0.html  ;)

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/60223

Luchthaven Stadskanaal dicht om brandveiligheid

Stadskanaal - Het luchtvaartterrein van Stadskanaal gaat binnen twee weken dicht als de exploitant zijn brandweervoorzieningen niet volgens de wettelijke eisen in orde brengt. Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat meegedeeld aan de Stichting Luchthaven Stadskanaal.

Het vliegveld voldoet volgens de inspectie niet aan de ‘’Brandweerregeling Burgerluchtvaartterreinen 2004’’. Zo vervoert het brandweervoertuig onvoldoende blusstof en heeft de exploitant tot nu toe niet aangetoond dat men de beschikking heeft over een met de burgemeester afgestemd calamiteitenplan.

Tijdens een veiligheidscontrole in maart kwam aan het licht dat het vliegveld onvoldoende middelen gebruikt voor een veilige exploitatie van het luchtvaartterrein. Ondanks herhaaldelijk verzoek van de inspectie heeft de exploitant onvoldoende corrigerende maatregelen genomen.



http://avia-dejavu.net/EHSTE.htm

 Stadskanaal airfield (EHST)     
   Ultralight aircraft   ULM-aeroplanes    »Stadskanaal airfield«   Micro Light Aeroplanes                                                                Nederlands    
   Stadskanaal airfield in the Netherlands is situated near Vledderveen, Northeast of Stadskanaal at the co-ordinates N 52° 59' 46",  E 0.07° 01' 13". The runway direction is 06-24, the length of the grass runway is 300 meters. The towerfrequency of Stadskanaal airfield is 123.425 MHz. Only flights with MLA's (Micro Light Aeroplanes) are permitted. The airfield is owned and operated by the "Luchthaven Stadskanaal" foundation.    
     History of the airfield goes back to 14 July 1961 when the Ministry of Traffic and Public works indicated the land on which the airfield is situated as airfield "Onstwedde". Philips constructed for their flight division a 750 meter runway and the airfield was operational in 1961. The airfield was hardly used by the Philips Vliegdienst and was transferred to the municipal Stadskanaal. When Mastboom Vliegbedrijf used the airfield for their Piper Super Cub and Piper Pawnee cropsprayers it looked like an airfield, but it remained idle. Over the years there were ideas how to use the idle airstrip, including an aviation park of retired airliners.    
     Finally the airstrip got back to live in 1983 when it was let to the Vereniging van Ultralichte Vliegtuigen "Westerwolde". August 30, 1983 a Comco Sherpa I was the first ultralight aircraft to start at Stadskanaal. The first real training-aircraft was the Sky-Walker. Since 1993 the airfield is owned by the related "Luchthaven Stadskanaal" foundation. Nowadays Stadskanaal houses over 80 Micro Light Aeroplanes in 6 hangars. The club-home is a pavilion with restaurant and tower.    
   

Ultra Light Motorised aeroplanes became in 1981 a new dimension in the Dutch airspace. For the registration of the Dutch ultra light aeroplanes a separate register was created, starting with PH-1A1 on 16 September 1981. The registration of an ULM in the Dutch Ultra-Light register means that the ultralight motorised aircraft is granted dispensation on the aviation law. With this dispensation it is allowed to fly under strict conditions with this ultralight aeroplane. On 16 June 2003, the issuing of rules about the ultralight aeroplanes has been laid down in the regulations Micro Light Aeroplanes.


basseman

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 678
Reactie #2017 Gepost op: 12 oktober 2007, 20:42:01
20:39:18 12-10-07 17 I POLI 419 Schietpartij 1 Abrikozentuin 25 rt  
710122039181430020      1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )
710121513271430020
15:13:27 12-10-07 17 I POLI 111 Aanr + letsel 1 Oud Pernisseweg/thv zwembad pns Auto/ voetg gew. aan gezicht  
710121513271430020      1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )
710121240051430020
12:40:05 12-10-07 17 I POLI 111 Aanr + letsel 1 Gerard Burgerlaan vdg  
710121240051430020      1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )
710121237201430020
12:37:20 12-10-07 17 I POLI 111 Aanr + letsel 1 Walenburgerweg/Bentinckplein rt auto/auto nekklachten  
710121237201430020      1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )
710121112521430020
11:12:52 12-10-07 17 I POLI 414 Mishandeling 1 Spanjaardstraat/2e Schansstraat rt  
710121112521430020      1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )
710121108031430020
11:08:03 12-10-07 17 I POLI 414 Mishandeling 1 Spanjaardstraat/2e Schansstraat rt  
710121108031430020      1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )
710120631141430020
06:31:14 12-10-07 17 I POLI 111 Aanr + letsel 1 A15 Re A15 Zuidbaan Hm 38-45 - 47-57 51,0 rt/1 persoon uit voertuig gehaald  
710120631141430020      1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )
710120617351430020
06:17:35 12-10-07 17 I POLI 121 Aanr 1 A15 Re A15 Zuidbaan Hm 38-45 - 47-57 51,0 rt/mogelijk beknelling/brw en ggd rijden  
710120617351430020      1430020 Politie Rotterdam-Rijnmond ( Persinformatie Politie )
'T is elke keer weer brandweer...


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2018 Gepost op: 12 oktober 2007, 20:45:25
wat wil je hiermee aangeven?


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #2019 Gepost op: 12 oktober 2007, 22:25:52
Dode door schietpartij in Rotterdam

ROTTERDAM - Door een schietpartij in de Abrikozentuin in Rotterdam-zuid is vrijdagavond een dode gevallen. Dit zei een woordvoerder van de politie.
Verdere gegevens ontbreken nog.

Bron: www.AD.nl