Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 462367 keer)

0 gebruikers (en 21 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2050 Gepost op: 17 oktober 2007, 00:03:40
subsidie vragen?  :D

http://www.destentor.nl/veluwewest/article2019641.ece

Evenementen in het nauw
door Leon van den Berg

ZEEWOLDE - Er is beroering in Zeewolde, door het nieuwe evementenbeleid van de gemeente.

Kosten en organisatie worden dermate hoog of veeleisend, dat sommige organisatoren twijfelen aan het doorgaan van hun evenement. Heeft Zeewolde na 2007 nog een havenconcert, een Sailwolde? Vanavond bezoekt een delegatie van organisatoren de fractievergaderingen van de politieke partijen in de gemeenteraad.

"Het is voor een vrijwilliger niet leuk meer om te doen." "Het voelt alsof je alleen maar wordt tegengewerkt." Twee reacties op het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Zeewolde bij organisatoren ervan.

Strandpop was het eerste evenement dat strandde door de nieuwe eisen van de gemeente. Ten eerste stijgen de leges voor het verkrijgen van vergunningen in een aantal gevallen flink. De gemeente heeft ze 'kostendekkend' gemaakt, maar dat valt voor veel organisatoren flink tegen. Zo zouden de leges voor het havenconcert van 18 naar 180 euro stijgen. "Een wijntje schenken bij opening van een tentoonstelling, daarvoor alleen al was ik 210 euro kwijt geweest aan leges", aldus kunstenaar R. van den Broek.

Een tweede probleem voor de organisatoren is dat van de veiligheidseisen. Van de organisatoren wordt bijvoorbeeld een calamiteitenplan geëist. "Hoe moet een vrijwilligersorganisatie dat voor elkaar krijgen?", vraagt E. Wallenburg van onder andere de Van Z tot Z-tocht zich af.



De gemeente komt de organisatoren wel tegemoet met een draaiboek voor het organiseren van evenementen, vorige week uitgereikt aan belanghebbenden tijdens een voorlichtingsbijeenkomst. Ook heeft de gemeente een model-calamiteitenplan beschikbaar. Verder stellen alle betrokken hulpinstanties zoals brandweer, politie en GHOR (geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen) hun expertise ter beschikking, maar... voor niets gaat de zon op: een GHOR-advies kost bijvoorbeeld 76 euro.

Nog een nadelige maatregel, volgens E. Wallenburg: de gemeente Zeewolde stelt niet langer materiaal ter beschikking, zoals vuilcontainers, bezems. Wallenburg: "De gemeente eist dat het terrein schoon wordt opgeleverd. Weet je hoeveel afval daarvan afkomt? Als de gemeente niets ter beschikking stelt, moeten we alles gaan huren."

Wallenburg kan uit ervaring Zeewolde vergelijken met andere gemeentes bij de Van Z tot Z-tocht: "In Almere, Lelystad en Dronten staan tijdens onze wandeltocht waarschuwingsborden 'pas op, wandelaars', van de gemeente. In Zeewolde zelf hebben we eigen kartonnen borden moeten maken en plaatsen, want de gemeente heeft alle borden weggedaan. Waarom?"



Oppositiepartij CDA heeft de noodklok horen luiden en kwam vorige week als bijna enige (de VVD kwam halverwege de avond) bij de voorlichtingsbijeenkomst kijken waar de klepel hangt. "Hier komen we op terug", belooft een geschrokken raadslid K. Hopster na afloop. Na vanavond hopen de organisatoren ook de andere fracties wakker te hebben geschud.


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #2051 Gepost op: 17 oktober 2007, 11:15:53
Man raast met 280 kilometer per uur

LEIDSCHENDAM - Een 40-jarige man is dinsdagavond betrapt toen hij in een BMW met 280 kilometer per uur over de A4 reed.

Achtervolgende agenten konden hem niet bijhouden en verloren de snelheidsmaniak uit het oog toen die Leidschendam-Voorburg inreed, maakte de politie woensdag bekend.

De politie trof de auto dankzij een tip van een getuige korte tijd later aan in de Roomolenstraat. Agenten vonden de chauffeur, die verward reageerde, cocaïne op zak had en zei al enkele nachten niet hebben geslapen, in een tuin. Hij bekende drugs te hebben gebruikt. De BMW is in beslag genomen. (ANP)

Bron: www.ad.nl


IkWilbert

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,495
  • BHV'er
Reactie #2052 Gepost op: 17 oktober 2007, 12:22:10
Citaat
In een woning in de wijk Wesselerbrink in Enschede is het stoffelijk overschot gevonden van een 16-jarig meisje.

Volgens de politie is ze door een misdrijf om het leven gekomen. De moeder van het meisje is vanochtend om het leven gekomen bij een aanrijding met een trein tussen Enschede en Hengelo. Of er een verband is tussen de dood van het meisje en de dood van de moeder is nog niet duidelijk. Het huis van de slachtoffers aan de Saasveld-brink in Enschede is afgezet met schermen
rtvoost





RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2053 Gepost op: 17 oktober 2007, 12:25:08
Brandweer overnacht in hotel
De brandweer van Almelo logeert de komende weken in een hotel. De logeerpartij is nodig omdat de kazerne slecht te bereiken is door de aanleg van het verdiepte spoor in de stad.
De overweg in de Schoolstraat wordt vanaf maandag acht weken afgesloten. De brandweermensen die overdag in de kazerne zijn, slapen 's nachts in Preston Palace, omdat de kazerne geen slaapplaatsen heeft. Volgend jaar september gaat de overweg een half jaar dicht. Dan komen er slaapplaatsen bij de kazerne. De gemeente Almelo trekt 240.000 euro uit voor het onder dak brengen van de brandweermensen
www.rtvoost.nl

Het mag wat kosten.  ::)


Firefly

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 590
  • Risicobewustzijn is een kwaliteit!
Reactie #2054 Gepost op: 17 oktober 2007, 12:54:41
[
Het mag wat kosten.  ::)

Een goede zet van het management! O0
Ik denk dat dit beter uitgelegd kan worden, als dat de brandweer geen maatregelen neemt en te laat ter plaatse komt waardoor slachtoffers vallen en/of veel onnodige schade oplevert. Dan zal je achteraf alsnog onder de druk alsnog dezelfde maatregelen moeten treffen.
Brandwacht 1e klas + WVD


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2055 Gepost op: 17 oktober 2007, 13:28:17
Dochter dood, moeder pleegt zelfmoord
ENSCHEDE - In Enschede heeft de politie woensdag in een huis aan de Saasveldbrink het lichaam van een 16-jarig meisje gevonden. Haar 37-jarige moeder uit Enschede werd eerder dood aangetroffen bij het treinspoor aan de Kettingbrugweg in Hengelo.
Ze heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd door voor de trein te springen, maakte de politie woensdag bekend. De dochter is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gebracht.
De politie kreeg iets na achten een melding binnen dat er een vrouw onder de trein was gekomen. Nadat ze haar identiteit hadden vastgesteld, gingen agenten naar de Saasveldbrink om de familie in kennis te stellen en troffen ze daar het stoffelijk overschot van de dochter aan.
De politie is in het huis bezig met sporenonderzoek.
www.nu.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #2056 Gepost op: 17 oktober 2007, 14:10:55
Agent vindt fiets eega terug op internet  

AMSTERDAM - Een 16-jarige fietsendief uit Leeuwarden heeft het verkeerde rijwiel te koop gezet op internet.
 
Bij een sportschool in de stad nam hij uitgerekend de tweewieler weg van de echtgenote van een agent. De vrouw vond haar fiets online terug, waarna de jongen in een fuik werd gelokt.

Haar echtgenoot deed zich voor als geïnteresseerde en maakte een afspraak met de verkoper. Nadat de tiener met de fiets naar de afgesproken plaats was gekomen, werd hij direct ingerekend op verdenking van heling.

Op het politiebureau bekende hij de fiets te hebben gestolen, meldt de politie woensdag. Hij is met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. De fiets is inmiddels terug bij de vrouw van de agent.

Bron: www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2057 Gepost op: 17 oktober 2007, 18:26:47
http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/10/art000001C810CAD1543121.html

16:46 17 Oktober 2007
Belgische brandweer verkoopt pin-up

De brandweer van Antwerpen verkoopt 't beroemdste pin-up plaatje van België voor het goede doel. De poster kwam in het nieuws, omdat burgemeester Patrick Janssens het ongepast vond dat er een foto van een halfnaakte brandweervrouw in de kantine van de kazerne hing.

De burgemeester was begin oktober op bezoek in een kazerne en zag de poster hangen. Hij vond de plaat niet kunnen en wilde alle naaktfoto's in kazernes verbieden. De spuitgasten zelf snapten niets van de opschudding om de poster.

Nu publiceren ze de plaat dus als T- shirt, poster en sticker. De opbrengst gaat naar een brandwondencentrum.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2058 Gepost op: 17 oktober 2007, 18:42:07
http://www.cq-link.com/modules.php?name=News&file=article&sid=22922&new_topic=3
   
 JusPol wilt aansluiten op Politiediscussienet

Wednesday, October 17 @ 04:55:54 MDT

Paramaribo - Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie en de Nederlandse minister Dr. Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken, hebben gisteren tijdens een persbriefing een convenant ondertekend over de toekomstige aansluiting van Suriname op het ‘Politiediscussienet Criminaliteitsbestrijding.’ ‘We gaan bekijken en onderzoeken of het interessant is voor Suriname om aangesloten te worden en/of het technisch mogelijk is’, verklaarde minister Ter Horst. ‘Wij kennen in Nederland het Politiekennisnet. Dat is een intern net waarbij iedereen die bij de politie werkt gebruik kan maken van de informatie die daarop verschijnt. Daar zijn ook de Nederlandse Antillen op aangesloten en dat geldt ook voor Suriname.

Het Politiediscussienet biedt de mogelijkheden voor rechercheurs die met zaken bezig zijn om ook op dat terrein informatie uit te wisselen. Nederland doet dit al met de Antillen en nu is de vraag opgeworpen of het wellicht ook interessant is voor ons land daaraan mee te doen. Door aansluiting op het Politiediscussienet zal de uitwisseling van informatie op de werkvloer tussen de politiekorpsen in Nederland en het Korps Politie Suriname worden vergemakkelijkt. Dit draagt bij aan een effectievere bestrijding van de criminaliteit in en tussen beide landen. Tussen Nederland en Suriname bestaat er een intensief verkeer van personen en goederen, ook criminelen maken gebruik van de goede transportverbindingen door steeds te wisselen van verblijfplaats om zich zo aan rechtsvervolging in Nederland of Suriname te onttrekken. Tussen de Antillen en Nederland is een systeem voor informatie-uitwisseling opgezet. Ook Aruba zal zich hierbij binnenkort aansluiten.’

De ministers Ter Horst en Santokhi hebben afgesproken te onderzoeken op welk termijn en onder welke voorwaarden ons land ook op dat systeem kan worden aangesloten. Suriname en Nederland werken al intensief samen op basis van een onlangs vernieuwde overeenkomst politie-en brandweersamenwerking. De Nederlandse minister heeft bezoeken gebracht aan het KPS, het Korps Brandweer Suriname en het centrum Opa Doeli. Voor haar en haar delegatie is dit een buitengewoon en waardevol werkbezoek geweest. Voor minister Ter Horst was het een zekere terugkeer, omdat zij op drie jarige leeftijd een jaar in Suriname gewoond heeft. Gisteravond is de Nederlandse minister vertrokken richting Nederland.
Dagblad Suriname(www.dbsuriname.com)


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2059 Gepost op: 18 oktober 2007, 10:21:07
Brandweer oefent in slooppand
door Anneke Oomes


Donderdag 18 oktober 2007 - ULVENHOUT - De slooppanden aan de Poststraat in Ulvenhout zijn deze week gebruikt als oefenobject voor Post Centrum van Brandweer Breda.
  

De brandweer bezig met het stutten van de sloopwoning. foto Frank Poppelaars/ het fotoburo

De oefening bestond uit het stutten en schoren van muren en plafonds die dreigden in te zakken. In werkelijkheid heeft de brandweer niet vaak te maken met dergelijke uitrukken.

Regelmatig oefenen is dan ook de enige manier om de kennis op peil te houden. Een slooppand is daarvoor ideaal. De oefening kan dan zo realistisch mogelijk uitgezet worden.

In overleg met Stolwerk, die de sloop uitvoert, is het plafond zover doorgezaagd dat het doorzakt zodra daar kracht op wordt uitgeoefend.

De brandweermannen moesten het plafond daarom stutten met stempels om bij een slachtoffer te komen dat met zijn benen door het plafond was gezakt. Gelijktijdig moest een andere ploeg de buitenmuren stutten met schoren.

Vorig jaar werd in Oosterhout deze techniek gebruikt bij café Oud Brabant.

Overigens hoefde het slachtoffer dit keer niet uit zijn benarde positie bevrijd te worden. De brandweermannen oefenden alleen op het stabiliseren van de situatie.

Het materiaal dat bij deze oefening gebruikt wordt, zit niet in normale uitrukvoertuigen omdat het niet vaak gebruikt wordt. Specialistische hulpmiddelen zitten een speciale container die met een haakarmvoertuig wordt aangevoerd. Oefenen is een dagelijkse bezigheid voor brandweermannen. Ze krijgen verschillende deeloefeningen aangeboden.

Vaak is dat op de kazerne maar soms kan men de oefening realistisch benaderen, zoals nu in Ulvenhout.

Alle oefeningen samen vormen een oefenreeks, die wordt afgesloten met een grote oefening. Over enkele weken kan het korps een oud fabriekspand gebruiken voor een realistische eindoefening. Hier worden ze geconfronteerd met een situatie waarin een aantal deeloefeningen in praktijk moeten worden gebracht.

Bron: BNDeStem