Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 462128 keer)

0 gebruikers (en 11 gasten bekijken dit topic.

Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #2130 Gepost op: 27 oktober 2007, 11:07:18
Zijn er toevallig ook enige foto's?

 ;)


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #2131 Gepost op: 27 oktober 2007, 11:29:18
Topic samengevoegd, daar het niet voldoet aan eisen voor eigen topic
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #2132 Gepost op: 27 oktober 2007, 13:29:09
Halfnaakte vrouw gewond bij ongeluk

SCHARWOUDE - Een 27-jarige Franse automobilist en zijn 26-jarige vrouwelijke Amsterdamse passagier zijn zaterdagochtend gewond geraakt door een ongeval op de N247 bij Scharwoude.
 
Opvallend was dat de vrouw, volgens getuigen, een ontbloot onderlijf had. Dat heeft de politie gemeld.

De Fransman reed met hoge snelheid over de provinciale weg vanuit de richting Oosthuizen en zag de rotonde bij Scharwoude over het hoofd. Hij reed rechtdoor, reed een lichtmast omver en ramde een grote kabelhaspel op een parkeerplaats. Vervolgens kwam de auto op de kop op een fietspad terecht.
Beide inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht. Van de man is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van drank of drugs was.

Over de exacte oorzaak van het ongeval kon de politie nog niets zeggen, omdat beiden nog niet aanspreekbaar zijn. (ANP)

Bron: www.AD.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2133 Gepost op: 27 oktober 2007, 14:29:19
http://www.telegraaf.nl/buitenland/73851011/Duitse_karter_is_politie_te_snel_af.html?p=24,2

vr 26 okt 2007, 17:51 | 39 reacties
Duitse karter is politie te snel af

BERLIJN - Een tiener in een kart is de Duitse politie te snel af geweest. Tijdens een achtervolging door de straten van Mönchengladbach kon de coureur zeven politieauto's afschudden.

De karter wist de bochten sneller te nemen dan de gefrustreerde agenten, aldus een politiewoordvoerder vrijdag. De 18-jarige jongen verstopte zich in een garage waarvan de deur openstond.

De politie slaagde erin de schuilplaats te ontdekken. De tiener reed niet alleen illegaal met een kart over straat, maar hij reed ook zonder rijbewijs.

Snelheidsduivels zijn geen vreemd verschijnsel in Mönchengladbach: de formule 1-coureurs Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen werden er geboren.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2134 Gepost op: 27 oktober 2007, 14:49:55
http://www.ad.nl/utrecht/amersfoort/article1775813.ece

‘Overvallers graaien de vitrine leeg’
Door ANOUSCHKA POLDERMAN

AMERSFOORT - ‘De daders hadden geen besef wat ze deden,’’ zegt Max Fred Meijer, eigenaar van juwelier Jewels Forever.

http://www.ad.nl/multimedia/archive/00129/JUWEEL_129542a.jpg
 Lege bustes wachten op een nieuwe slagbestendige etalageruit bij Jewels Forever. FOTO BUREAU BELL
Afgelopen dinsdag om 15.30 uur werd de zaak overvallen door twee mannen. Zij sloegen de winkelruit in.

,,Mijn vrouw kreeg een baksteen en glas tegen haar linkerheup, zij en arm aan,’’ vertelt Meijer. Deniz Meijer vervolgt: ,,Ik had gelukkig een horloge om, anders was het glas misschien helemaal door mijn arm gegaan. De daders stonden in de vitrine naar sieraden te grijpen en mijn man rende onmiddellijk naar ze toe. Hij gaf één van de mannen een schop en toen renden ze weg.’’

Max Fred Meijer is de daders achterna gerend tot pizzeria O Sole Mio, aan de Zuidsingel. Daar stapten de overvallers in de auto bij een vrouw.

,,Veel omstanders hadden het zien gebeuren en schoten te hulp,’’ legt Meijer uit. ,,Ik geloof dat wel twintig mensen foto’s maakten met hun mobieltje. Ik snap niet waarom zij een overval plegen op klaarlichte dag! Als ik niet in actie was gekomen, hadden ze nog een tijd door staan graaien in de vitrine.’’

De politie kwam meteen. ,,Het was een geluk bij twee ongelukken dat er een helikopter boven het Armando Museum hing, vanwege de brand,’’ legt Meijer uit. ,,Die volgde de daders in de auto en kon ze op de A1 naar de kant dirigeren. De heli landde op de snelweg. Politiemannen met getrokken pistolen haalden de twee mannen en de vrouw uit de auto en namen hen mee.’’

De overvallers komen uit Amsterdam en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. De bestuurster is een zus van één van de mannen.

Meijer: ,,Ik hoop dat ze er niet met enkel een taakstraf vanaf komen. Doordat ze een raam van 8millimeter dikte hebben ingeslagen in een ruimte waar mensen waren, is het waarschijnlijk poging tot doodslag.’’

De politie vond labels van sieraden in de auto. ,,Het was moeilijk te zien wat ze hadden meegenomen,’’ zegt Deniz Meijer. ,,De hele straat lag vol sieraden. Een armband ter waarde van 12.800euro is in ieder geval nog steeds kwijt.’’

Na anderhalve dag was het grootste deel van de ravage opgeruimd. De voorkant van de winkel is met planken dichtgetimmerd.

Het was de derde keer dat Jewels Forever is overvallen in dertien jaar tijd. Meijer: ,,Maar de vorige twee keren was het niet zo gewelddadig als deze keer.’’

Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over sieraden in reparatie. Het echtpaar woont boven en houdt alles in de gaten. ,,We hebben een rolluik, alarm, camera’s en we gaan nu nieuw glas laten zetten, dat niet ingeslagen kan worden.’’


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2135 Gepost op: 27 oktober 2007, 15:19:24
http://www.gelderlander.nl/arnhem/article2070496.ece

Verdachte aanrandingen opnieuw aangehouden

EDE (ANP) - De 43-jarige inwoner van het Brabantse Rijen is vrijdagavond opnieuw aangehouden op verdenking van aanrandingen van jonge meisjes in de omgeving van Arnhem en Ede.

De man was juist door de raadkamer van de rechtbank in Arnhem op vrije voeten gesteld, nadat hij in voorarrest had gezeten voor zes aanrandingen die hij bekende.
De politie hield de man vorige week op heterdaad aan. De rechter-commissaris besloot woensdag echter dat de man wegens niet nader bekend gemaakte persoonlijke omstandigheden vrijgelaten moest worden, ondanks de ernst van de zaak.
Het Openbaar Ministerie ging tegen dat besluit in beroep, maar de raadkamer van de rechtbank bekrachtigde vrijdagmorgen het besluit van de rechter-commissaris. In de loop van de vrijdag kreeg de politie een nieuwe aangifte binnen, waarna de man opnieuw is aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2136 Gepost op: 27 oktober 2007, 15:21:32
http://www.gelderlander.nl/arnhem/article2071402.ece

Plaats voor emoties bij de brandweer
door Wilma Reinders

27 okt 2007, 03:27 - DOORWERTH - Zelfdodingen, ongelukken, reanimatie bij hartfalen, branden: een brandweerman of -vrouw maakt zo het een en ander mee.
 
http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/00585/DG_F4_2667537-renku_585948b.jpg
Duikers van de brandweer zochten deze zomer in de Rijn naar een vermiste Renkumer, die later dood in zijn busje in het midden van de rivier werd gevonden. Voor de brandweerlieden een heftige gebeurtenis. archieffoto Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Hoe gaan die stoere mannen en vrouwen om met de soms heftige gebeurtenissen die ze voor hun kiezen krijgen?

Dick van den Brul, ondercommandant van de brandweer gemeente Renkum: "Traumaverwerking is eigenlijk pas iets van de laatste jaren. Vroeger had je inderdaad stoere mannen en vrouwen, machogedrag: 'Ik heb nergens last van'. Maar dat blijkt toch iets anders te liggen."

Jullie hebben vaak te maken met zelfdodingen, meestal op het spoor rond Wolfheze. Wat is jullie rol bij zo'n gebeurtenis?

Van den Brul: "Het klopt dat wij hier meer te maken hebben met zelfdodingen dan elders. De aanwezigheid van het psychiatrisch ziekenhuis speelt daarin zeker een rol. De technische recherche doet eerst onderzoek. Dan komt de begrafenisondernemer, die de plek 'ruimt'. Het laatste doen wij. Plat gezegd: de zaak is smerig en wij maken schoon. De trein, maar ook de rails, de paden en de omgeving."

Hoe emotioneel is dat?

"Het is toch elke keer weer een emmertje dat volloopt. Het hangt er ook van af hoe iemand in zijn vel zit: of de thuissituatie goed is, of het op het werk lekker loopt."

Jullie hebben in de nieuwe kazerne een speciale ruimte om deze emoties te verwerken. Hoe gaat dat?

"We komen na een inzet met z'n allen bij elkaar. Iedere blusploeg heeft twee mensen die speciaal opgeleid zijn door een psycholoog om met de collega's te praten. Dat is het BOT-team, het Bedrijfs Opvang Team."

Hoe gaat zo'n gesprek?

"We proberen het totale plaatje compleet te maken. Wat is er gebeurd, wat is er gedaan? Iedereen vertelt zijn verhaal. Omdat niet iedereen alles gezien heeft. Zodat sommigen niet denken: had hij maar dit of had zij maar dat gedaan, dan... De puzzel moet compleet worden."

Helpen die gesprekken?

"We zijn er in januari mee begonnen en onze ervaring is dat ze heel goed helpen. Mensen mogen ook huilen, daar kijkt niemand meer van op. Maar dat heeft wel even geduurd. Het past niet in de machocultuur. We trekken die emoties er ook niet koste wat koste uit, maar ze mogen op tafel komen."


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2137 Gepost op: 27 oktober 2007, 17:41:52
http://www.ad.nl/binnenland/article1777463.ece

 vrijdag 26 oktober 2007
Bloeiende handel in sukkels
Door ELLEN DEN HOLLANDER

ROTTERDAM - Oplichters gebruiken lijsten waarop namen staan van mensen die gemakkelijk zijn te beduvelen.

Deze lijsten, ook wel sukkellijsten genoemd, worden onderling geruild of verhandeld.

Op sukkellijsten, waarvan deze krant er een in zijn bezit heeft, staan namen, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen en bankrekeningnummers van mensen die geld verloren aan oplichters.

AD bezit de sukkellijst van slachtoffers van René van den Berg. De lijst werd tot voor kort nog gebruikt door zwendelaars. De ‘wonderbelegger’ maakte ruim 1400 beleggers miljoenen euro’s afhandig in een verboden piramidespel. Hij werd veroordeeld tot vijf jaar cel.

Sukkellijsten zijn er in soorten en maten: van mensen die blind rekeningen betalen van spullen die ze nooit krijgen, ondernemers die advertenties betalen die niet worden geplaatst en techneuten die investeren in verzonnen projecten.

,,Ik ken die lijsten wel,’’ zegt Frank Engelsman van het Amsterdamse detectivebureau Ultrascan. „Er zijn mensen die ‘boerenslim’ zijn. Die op het platteland wonen, wat geld hebben en bereid zijn iets te proberen. Ergens 500 euro instoppen, rendement ontvangen en vervolgens hup, in één keer 7,5 ton investeren.’’

Gek genoeg zijn het meestal juist intelligente mensen die goedgelovig zijn, stelt Engelsman. ,,Sukkellijsten van lager opgeleiden zijn er bijna niet.’’ Het is onbekend hoeveel lijsten circuleren, stelt het Britse Office of Fair Trading (OFT), maar ze zijn volgens een woordvoerder ‘wijdverspreid’. ,,Een lijst wordt samengesteld en gedeeld onder zwendelaars. Ze houden ze actueel,’’ aldus Jonathan Marciano van het OFT.

Het onderdeel van justitie dat economische fraude aanpakt, kon deze week geen antwoord geven op de vraag wat sukkellijsten zijn en of ze wijdverbreid zijn in Nederland. Een gedupeerde vrouw, die anoniem wil blijven, stelt dat sukkels wel degelijk leren. ,,Ik kijk nu wel honderd keer uit.’’


Kanarie

  • Gast
Reactie #2138 Gepost op: 27 oktober 2007, 18:31:52
Moslim houdt arts buiten operatiekamer
door onze correspondent

Zaterdag 27 oktober 2007 - Max Steenberghe - BREE -

Een Belgische anesthesist heeft een klacht ingediend tegen een moslim, omdat deze de operatiekamer blokkeerde waar zijn echtgenote een spoedoperatie moest ondergaan. De vrouw is uiteindelijk toch geopereerd, maar de dokter moest vanaf de gang instructies naar een verpleegster roepen.
 
Dokter Philippe Becx uit Bree werd 's nachts naar het ziekenhuis geroepen, omdat een moslima onmiddellijk een keizersnede moest ondergaan. Haar ongeboren baby had hartritmestoornissen en moest snel ter wereld komen.
Maar de echtgenoot van de vrouw wilde niet dat een man haar behandelde en blokkeerde de deur van de operatiekamer. Hij eiste een vrouwelijke anesthesist. Die was echter niet in het ziekenhuis.
Na twee uur vruchteloos praten werd een imam opgetrommeld. Die gaf de arts toestemming de vrouw een ruggenprik te geven. Maar daarvoor moest ze eerst geheel worden ingezwachteld, op een klein stukje huid na voor de naald. Bij de operatie zelf - de dienstdoende gynaecoloog was wel vrouw - moest dokter Becx buiten blijven staan. Hij schreeuwde zijn instructies door een kier van de deur naar een verpleegster, die binnen de anesthesie bijhield. Volgens de directie van het ziekenhuis heeft de dokter met 'bewonderenswaardig begrip' gehandeld: hij had de man ook kunnen laten verwijderen door de politie.

De anesthesist heeft nu een klacht ingediend bij de onderzoeksrechter in Tongeren voor het belemmeren van een arts bij de uitoefening van zijn functie en wegens discriminatie: hij mocht niet werken omdat hij man is. De anesthesist vindt ook dat hij morele schade heeft opgelopen, omdat hij zijn medische hulpplicht niet kon voldoen, terwijl hij wel aansprakelijk zou zijn voor eventuele complicaties. Ook de Belgische anesthesistenorganisatie heeft zich in de kwestie gemengd. De beroepsvereniging maakt vaker incidenten mee met moslims en mannelijke artsen en eist nu duidelijke regels van de overheid. "Begrip is mooi, maar de veiligheid mag nooit in het geding geraken", vindt voorzitter René Heylen.
De moslim wordt daarnaast schuldig verzuim aangerekend, omdat hij door zijn gedrag het leven van zijn echtgenote en kind in gevaar heeft gebracht.
De keizersnede is wel geslaagd, met moeder en kind gaat het goed.


Bron: meerdere bronnen; deze tekts heb ik gekopieerd van http://www.bndestem.nl/buitenland/article2072502.ece


Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #2139 Gepost op: 27 oktober 2007, 23:25:05
Familie moet begraven man opgraven voor SIM-kaart

CETINJE - In Montenegro heeft een familie een begraven man opnieuw moeten opgraven. De man was begraven met zijn gsm-toestel, maar de familie was vergeten de SIM-kaart in het toestel te stoppen.

De 67-jarige Arso Banjeglav uit Cetinje hing elke dag uren aan de lijn met zijn vrienden, en vertelde zijn zoon Brano dat hij wou begraven worden met zijn gsm. Na de begrafenis bleek echter dat de tienjarige kleinzoon van de overleden man, de SIM-kaart uit de gsm had gehaald toen hij ermee aan het spelen was.

Er zat dus niets anders op dan de kist terug op te graven om opa zijn SIM-kaart te bezorgen.

Bron: SAM