Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 450070 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2180 Gepost op: 3 november 2007, 13:21:47
http://www.brabantsdagblad.nl/regios/heusdenaltena/article2105673.ece

'Het gaat om 'n flowerbedje, meer niet'
door Hub Dohmen

Zaterdag 3 november 2007 - VEEN - Exploitant Dennis Goemaat (29) is not amused. Burgemeester Frans Buijserd sluit zijn café dit en komend weekeinde om middernacht. "En waarom?", vraagt hij zich hardop af.

Volgens Aalburg was Goemaat betrokken bij het in brandsteken van pallets op het kruispunt Witboomstraat- Mussentiend in Veen. "Ik heb de jongens een pakketje vuurwerk verkocht. 'n Flowerbedje, waar gaat het over, zeg?"
"En", geeft hij toe, "ze vermoeden dat het plan hier beraamd is. Tja ... Maar het ergste is nog dat ik opgeladen ben. En van zondag op maandag in de cel heb gezeten." Het is schieten met een kanon op een mug, zo betoogt Goemaat.
Het is een veel gehoord verhaal in het verleden, de branden zijn 'voorbereid' in café ? Maar de gemeente en het openbaar ministerie hebben het nooit kunnen hardmaken. Dat geldt ook voor het publiek geheim dat de harde kern van de stokers uit een vriendenclub in het dorp kwam.
De geslotenheid van de gemeenschap speelt de overheid parten. Althans, tot het weekeinde van 19 en 20 oktober jongstleden. Omstreeks vier uur 's nachts ging het waaibomenhout in vlammen op. Tien personen scandeerden beledigende teksten richten politie, die snel ter plaatse was. Acht personen werden door de politie opgepakt.
"Het is toch niet verboden om naar een vuurtje te kijken?", aldus Goemaat. Volgens hem zit er meer achter de vervroegde sluiting van zijn zaak.
"Het is de laatste keer dat Buijserd kan laten zien dat hij de baas is in Veen." De eerste burger van Aalburg vertrekt volgende maand naar Nieuwkoop.
Hoewel de gemeente Aalburg gisteren actief naar buiten trad met het nieuws dat het horecacomplex aan de Maasdijk in Veen tot 11 november korter open mag zijn, weigerde burgemeester Frans Buijserd een toelichting. Volgens woordvoerster Desiree Brabers van de politie Midden- en West-Brabant heeft de sluiting van ? alles te maken met 'het vermoeden dat de eigenaar van de zaak betrokken is geweest bij de brandstichting op 20 oktober in Veen'.
De maatregel is gebaseerd op de algemene plaatselijke verordening, de APV. In artikel 2.3.1.5. lid 1 staat dat de openingstijden van een horeca-etablissement beperkt kunnen worden als de openbare orde, veiligheid, rechtszekerheid of gezondheid in gevaar is.
Het langstzittende raadslid van Aalburg, Veener Cees Honcoop van de gelijknamige lijst, geeft burgemeester Buijserd een schouderklopje. "Er wordt handelend opgetreden. Dat is positief", zegt Honcoop. "In het dorp zijn de mensen de brandjes spuugzat."
Voorzitter Gerrit Duijzer van de dorpsraad, tevens exploitant van de plaatselijke supermarkt, formuleert voorzichtig. "Meneer Goemaat is een zakelijke relatie van me", zegt hij. Duijzer wil wel met een 'algemene opmerking' reageren. "Er is geen draagvlak meer voor de branden. Wat we meemaken, zoals die palletbrand, is de laatste stuiptrekking."
Onder de bezoekers van café ? wordt toch anders gereageerd. Henno Timmermans: "Kijk, wat Dennis doet, moet hij weten. Daar bemoei ik me niet mee. Maar weet je wat het is? De gemeente wil gewoon een zondebok."
Ondertussen is nog onduidelijk wat er gebeurt met de acht verdachten van de palletbrand in de vroege ochtend van 20 oktober. Volgens politiewoordvoerster Desiree Brabers loopt het onderzoek nog steeds. Ze sluit niet uit dat er nog nieuwe aanhoudingen volgen.
De officier van justitie zal moeten besluiten of Justitie overgaat tot vervolging van de acht verdachten.
De kans is in elk geval groot. Het is zeer de vraag of burgemeester Frans Buijserd dit nog zal meemaken. Als burgemeester van Aalburg, dan.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2181 Gepost op: 3 november 2007, 13:29:55
http://www.gelderlander.nl/maasland/article2106118.ece

Tweede verdachte van brand opgepakt

03 nov 2007, 07:00 - OPLOO/EINDHOVEN - Na haar vriend, die afgelopen dinsdagmorgen in Eindhoven door de politie van zijn bed werd gelicht, is gistermorgen Lieke van Lierop door de politie voor verhoor meegenomen.

Volgens een woordvoerder van de politie is de 19-jarige vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van haar vader Jan van Lierop.

De 52-jarige Oploonaar werd in de vroege morgen van woensdag 16 mei dood aangetroffen in zijn woning op de Striep in Oploo. In de slaapkamer waar het levenloze lichaam van Van Lierop lag had eerder brand gewoed.

Volgens Lieke van Lierop eerder deze week wordt haar vriend beschuldigd van moord cq. doodslag en brandstichting. De vrouw was dinsdagmorgen bij haar vriend op het moment dat de politie hem arresteerde. Ze kreeg toen al van de politie te horen dat er een tweede verdachte was. Dat zij de tweede zou zijn die als vermoedelijke dader wordt aangemerkt, was bij haar toen nog niet bekend.

De 19-jarige vrouw, die met haar vriend een flatwoning bewoont in Eindhoven, is gistermorgen voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Den Bosch. Haar 24-jarige vriend zit eveneens nog vast.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2182 Gepost op: 3 november 2007, 13:33:49
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/drenthe/article2661406.ece

Jongens bekennen brandstichting kanoverhuurbedrijf Coevorden

Gepubliceerd op 02 november 2007, 16:41
Laatst bijgewerkt op 02 november 2007, 16:56
coevorden -

De brand bij kanoverhuurbedrijf Aquano in Coevorden is opgelost. Twee jongens van 17 jaar en 20 jaar hebben de brandstichting bekend. Dat heeft de politie vandaag naar buiten gebracht. De opslagruimte van het kanobedrijf werd door de brand afgelopen augustus volledig verwoest.


De twee jongens, die allebei uit Coevorden komen, hebben ook toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de vernieling bij een tankstation aan de Euregioweg in Coevorden. Ze zijn eind september aangehouden. Volgens de politie wordt de schade bij het kanobedrijf en het tankstation geschat op 12.000 euro.
De verdachten hebben bij de politie verklaard dat de zucht naar spanning en vooral verveling het motief is voor de brandstichting. Over de straftoemeting moet nog een beslissing vallen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2183 Gepost op: 3 november 2007, 13:37:44
http://www.ad.nl/groenehart/alphen/article1793545.ece

vrijdag 02 november 2007
Brandweerfusie in de ijskast

BODEGRAVEN - Het plan voor een fusie van de brandweerkorpsen Reeuwijk en Bodegraven gaat voorlopig even in de ijskast.
De verbetering van de kwaliteit van brandweertaken kan dan ondertussen meer prioriteit krijgen.

De deze zomer nieuw benoemde brandweercommandant Joop Uitterhoeve heeft dit voorgesteld aan Reeuwijkse en Bodegraafse raadsleden. De gemeenteraad besloot vorig jaar de korpsen van de in de toekomst fuserende gemeenten samen te voegen. Ook Driebruggen en Nieuwerbrug zouden samensmelten. Uitterhoeve wil daarmee nog even wachten, fusies kunnen altijd nog.

Omdat uit landelijk onderzoek is gebleken dat ook gemeenten als Reeuwijk en Bodegraven nog heel wat kunnen verbeteren op het gebied van kwaliteit, geeft hij daaraan de voorkeur. Het wil zeggen dat hij een pleidooi doet voor meer betaalde medewerkers bij de brandweer, naast de vrijwilligers. ,,We komen te vaak tijd tekort om alles te doen. Er wordt steeds meer van de mensen verwacht.’’ Het gaat dan vooral om extra taken als het oefenen met de vrijwilligers, het steeds meer vragende arbo-beleid, het beoordelen van bouwaanvragen en het keuren van bestaande gebouwen.

De Bodegraafse burgemeester Lokker steunt zijn commandant. ,,Het gaat er niet alleen om of een brand goed geblust wordt, het is minstens zo belangrijk alles te hebben gedaan om het uitbreken van brand te voorkomen.’’


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2184 Gepost op: 3 november 2007, 13:40:15
http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/11/art000001C81E0F9CFCC739.html

03 November 2007
Trein bekogeld, machinist gewond

Een 54-jarige machinist is gisteren licht gewond geraakt toen een steen door een ruit van zijn cabine werd gegooid bij het station Diemen-Zuid. Hij raakte gewond door rondvliegend glas.

De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in. De trein werd 75 meter voor het station bekogeld met stenen, waarvan er een door de voorruit vloog. Een andere steen raakte een ruit van een wagon, maar dat ruit raakte alleen beschadigd.

Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor Getuigen kunnen zich melden bij de spoorwegpolitie. De machinist dacht dat de trein beschoten werd en is niet verder gereden.


brielle

  • Gast
Reactie #2185 Gepost op: 3 november 2007, 13:54:24
Verdachte schietpartij maandag voorgeleid
Uitgegeven: 3 november 2007 13:36
Laatst gewijzigd: 3 november 2007 13:37

MONSTER - De verdachte in de schietpartij in Monster wordt maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Dat heeft de politie zaterdag gemeld. Bij het schietincident kwamen vrijdagmiddag een 68-jarige man en vrouw in een huis aan de Ruysdael om het leven.
 
De verdachte, een 40-jarige man uit Naaldwijk, meldde zich kort na de schietpartij op het politiebureau. Hij zei het echtpaar te hebben neergeschoten.

bron: nu.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #2186 Gepost op: 4 november 2007, 17:52:40
Inbreker belandt onder bus

DEN HAAG - Een 44-jarige inbreker is in de nacht van zaterdag op zondag hard gestraft voor zijn voorgenomen misdaden.
 
De Hagenaar werd gesnapt bij een auto-inbraak en vluchtte de rijbaan op.
Een aankomende bus van HTM kon de man niet meer ontwijken. De onfortuinlijke inbreker kwam onder de bus terecht en moest met ernstig letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Dat liet de politie zondag weten.


Meisje met brommer op snelweg

EDE - De politie in Ede heeft zondagmorgen vroeg een 16-jarig meisje uit Barneveld aangehouden, die met haar brommer over de snelweg A30 (Ede - Barneveld) reed. Het meisje had viermaal te veel gedronken voor een beginnend bestuurder, aldus de politie.

Automobilisten die de brommer zagen rijden, waarschuwden de politie. Die trof het meisje aan bij een tankstation langs de snelweg, waar zij haar bromfiets van nieuwe benzine voorzag. De Barneveldse had nog geen bromfietsrijbewijs, maar was wel juist afgelopen donderdag voor haar theorie-examen geslaagd. (ANP)

Bron: www.AD.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2187 Gepost op: 5 november 2007, 10:41:37
Brandweer laat gebeld voor bejaardentehuis

MOSKOU (ANP) - Zeker twintig mensen zijn zondag in de Russische stad Toela omgekomen door een brand in een bejaardentehuis. Het personeel was uiterst traag met het alarmeren van de brandweer, zei maandag een zegsman van het ministerie van Rampenbestrijding.
Er was volgens hem genoeg tijd de bewoners te evacuëren maar er gebeurde niets. Pas een half uur nadat de brand zondag rond het middaguur was uitgebroken, is de brandweer gebeld. De autoriteiten vrezen dat het dodental nog verder stijgt. In het tehuis, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Moskou, woonden meer dan tweehonderd mensen.
Er was geen enkele veiligheidsmaatregel ten aanzien van brandgevaar genomen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De laatste maanden zijn in Rusland tientallen mensen omgekomen door branden. Die ontstonden meestal door het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften.

www.hetnet.nl



gelukkig is het in nederland beter geregeld qua alarmeren van de brandweer , en de diverse hulpmiddelen zoals brandmelders en rookmelders


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2188 Gepost op: 5 november 2007, 10:55:15
Man schiet om zich heen in Overvecht
UTRECHT - Winkelcentrum Overvecht in Utrecht is zojuist deels afgesloten en ontruimd. De politie laat weten dat op het dak van een woning bij de winkels een man in het wilde weg om zich heen heeft geschoten.
Een arrestatieteam is een appartementencomplex aan de Roelantdreef binnengegaan.

www.rtvutrecht.nl
 :-\


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2189 Gepost op: 5 november 2007, 11:17:40
Schietende man op dak in Utrecht
Uitgegeven: 5 november 2007 11:09
Laatst gewijzigd: 5 november 2007 11:16

UTRECHT - In Utrecht is maandag een deel van winkelcentrum Overvecht afgesloten. Een politiewoordvoerder laat weten dat op het dak van een woning bij de winkels een man in het wilde weg om zich heen heeft geschoten.
 
Het winkelcentrum is afgesloten en ontruimd, meldt RTV Utrecht. De omroep meldt dat de man op het dak van de Albert Heijn zou hebben gestaan.  

www.nu.nl