Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449758 keer)

0 gebruikers (en 16 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2220 Gepost op: 10 november 2007, 10:31:49
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2484759/Rechters_negeren_Kims_bekentenis.html?p=4,1

Rechters negeren Kims bekentenis
door Fred Soeteman

AMSTERDAM -  Haar joggingbroek zat onder de bloedspatten en tot tweemaal toe bekende zij dat ze, met 87 messteken, dochtertje Romy (anderhalf jaar) en zoontje Daniël (zes maanden) in hun bedjes had gedood. Maar toch is Kim V. (22) gisteren vrijgesproken.

Acht jaar cel was tegen haar geëist, en daarnaast tbs met dwangverpleging.

De vrijspraak is vernietigend voor de methodes van sommige rechercheurs. De rechtbank in Haarlem heeft Kim V.'s bekentenissen niet gebruikt voor het bewijs van haar vermeende hoofdrol in de bloedige tragedie die zich juni 2006 afspeelde in haar flat in Purmerend.

Een van de redenen is dat Kim bekende, vlak voordat zij in een rouwcentrum afscheid van haar kinderen zou nemen, en direct nadat een politieofficier, met opgeheven armen, haar intimiderend zíjn scenario had opgedrongen.

Volgens de rechtbank presenteerde deze hoofdinspecteur de verdachte een aantal gegevens als vaststaande feiten, die nog niet door onderzoek waren bevestigd, dan wel later onjuist bleken.

Kim had tot dan toe verklaard dat een zekere Benny in haar flat was binnengedrongen, naar haar ex-vriend had gevraagd en toen op de kinderen af was gegaan.

De politieman: "Ik weet dat je het gedaan hebt. Onder invloed van cocaïne, weliswaar, dat is de enige verlichtende factor die er is voor jou. Er is geen man bij jou in de flat geweest. Dan zouden we daar sporen van hebben aangetroffen, Kim. Want we hebben namelijk zo'n lijst van sporen op jou aangetroffen. En die rechter die kijkt daarnaar, en die concludeert klinisch op papier dat jij het hebt gedaan. En nou moet jij met een leugen leven, maar zo ga jij dus zo meteen afscheid nemen van Romy en Daniël, dat is jouw keus, hè."

Sporen

Ook de wijze waarop Kims bekentenis werd opgetekend heeft van de rechtbank de waardering 'bijzonder onzorgvuldig en onwenselijk' gekregen. Sommige verhoren worden in het vonnis getypeerd als 'onbehoorlijk en intimiderend'. De rechtbank oordeelt dat Kim zo onder druk had gestaan, dat niet gezegd kan worden dat zij haar verklaringen in vrijheid had afgelegd.

Een week later, na de crematie van de kleintjes, vertelde Kim opnieuw hoe zij hen had gedood. Het vonnis daarover: "De rechtbank kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de veelvuldige en sturende verhoren voor verdachte, vanwege haar zwakke identiteit, zo indringend zijn geweest, dat zij het scenario, dat verbalisanten haar op de 22e hadden aangereikt, is gaan inkleuren, wat heeft geleid tot de bekennende verklaring (...)"

Met betrekking tot de dna-sporen zegt het vonnis dat geen van de geraadpleegde experts heeft kunnen uitsluiten dat sommige daarvan afkomstig zijn van een nog onbekende andere dader. En zelfs als zou worden aangenomen dat Kim - gezien de spatjes op haar broek - zich dicht bij de bloedbron moet hebben bevonden, zegt dat nog niet dat zij bij de doding een actieve rol heeft gehad. Bovendien is onder haar nagels geen bloed van de kinderen aangetroffen.

"Let wel, de rechtbank zegt niet dat u het niet gedaan kúnt hebben", zo rondde rechtbankpresident mevr. mr. M.Th. Goossens de uitspraak af. "We constateren wel dat er onvoldoende bewijs is dát u het hebt gedaan."

Het OM heeft hoger beroep aangekondigd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2221 Gepost op: 10 november 2007, 12:25:21
Nee, het gaat om de échte perspagers. Niet om de 'naderberichtjes' die via de p2000 worden afgegeven... Gebruik de zoekfunctie van het forum even, dan kom je meer te weten :)

 ^-^ ::) ::) :-X

Pilot P2000 in Rijnmond groot succes

De pilot P2000 - naar de pager waarmee journalisten uitgerust worden en waarop ze meldingen krijgen van ongelukken en dergelijke - die enkele maanden geleden van start ging in de regio Rijnmond is een groot succes gebleken. De journalisten die er gebruik van maken zijn er over het algemeen zeer tevreden over. Het streven is nu om deze pager P2000 en het meldsysteem zoals dat in Rijnmond is gebruikt - met nog enkele verbeteringen - voor het einde van dit jaar in het gehele land in te voeren.

Jacqueline Wesselius

Op 6 september werd besloten de in Rotterdam Rijnmond gestarte pilot als voorbeeld voor het hele land te nemen. Dat werd afgesproken tussen onder anderen de NVJ - die bijdroeg met suggesties ter verbetering van het systeem - en Fup Goudswaard, voorzitter van de Raad van hoofdcommissarissen van politie.
Over C2000, het inmiddels overal ingevoerde, nieuwe alarmeringssysteem bleven n.l. veel klachten komen. Ook P2000, waarbij pagers worden ingeschakeld, is buiten Rotterdam Rijnmond nog vaak onbevredigend voor (foto)journalisten, want het systeem blijft teveel afhankelijk van de goede wil of alertheid van degene die de meldkamer bemenst. Bovendien ontbreken berichten die alleen bij de politie binnenkwamen.
Ook zijn er grote regionale verschillen in de wijze waarop de pers gealarmeerd wordt; in de ene regio werkt het systeem redelijk, in de andere ronduit slecht. Goudswaard erkent dat.
Samen met onder anderen de NVJ is besloten om in  Rotterdam Rijnmond de politie op het P2000 systeem toe te voegen om de relevantie voor (foto) journalisten te vergroten. Het systeem werkt nu goed, op een paar details na. De brandweer met name zou nog specifieker kunnen zijn.
Het is de bedoeling dat slechts in enkele gevallen – zoals arrestaties – er geen melding komt op de pagers van de geabonneerde journalisten. Het streven is dat alle korpsen deze versie van P2000 nu eind 20007/begin 2008 invoeren.

http://www.villamedia.nl/journalist/n/2007.19.p2000.shtm


korsakoff

  • Gast
Reactie #2222 Gepost op: 10 november 2007, 13:51:00
En ik maar denken dat de "zaanse verhoormethode' allang verboden was. Ik hoop van ganser harte dat de betrokken politieagenten aan de hand van dit vonnis een uitgebreide bijscholing krijgen alvorens ze weer 'losgelaten' worden op nieuwe verdachten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2223 Gepost op: 10 november 2007, 20:50:13
http://www.ad.nl/amsterdam/article1813850.ece

Brand in begeleid wonen project

DIEMEN - Een nog onbekende man is zaterdagavond door een brand in Diemen om het leven gekomen. De brand brak omstreeks 19.00 uur uit in een woning aan het Bomenrijk.
afbeelding vergroten FOTO ANP
In het pand verbleven drie ex-psychiatrische patiënten in een project begeleid wonen. De woning is onbewoonbaar verklaard, aldus de brandweer.

Brandweerlieden konden het slachtoffer nog naar buiten krijgen. Pogingen om hem te reanimeren waren tevergeefs. Een andere bewoner heeft rook binnengekregen in een poging zijn medebewoner te redden. De derde bewoner was niet thuis.

Naastgelegen woningen hebben rook- en waterschade opgelopen. Over de oorzaak is nog niets bekend. (ANP)


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2224 Gepost op: 11 november 2007, 09:39:07
Baby Jurriaan gered door alarmmat

MIDDENBEEMSTER -  Dolgelukkig omarmen Astra Kuiper en Eelco Botter hun kleine Jurriaan, die dankzij een speciaal bewakingsmatje gered is van de wiegendood. De zes maanden oude baby stopte donderdagavond plotseling met ademhalen, maar omdat er een sensormatje onder zijn matrasje lag, werden zijn ouders meteen gealarmeerd en overleefde de baby het.
  
De kleine Jurriaan mocht na een ziekenhuisopname van een paar dagen gistermiddag weer met zijn blije ouders mee naar huis. Astra was op de negenmaandenbeurs geattendeerd op het hulpmiddel. "Jurriaan heeft een slechte start gehad door een B-streptokokkeninfectie bij de geboorte. Dan word je toch wat voorzichtiger", legt vader Eelco de aankoop uit. Astra en Eelco waren de schrik gistermiddag nog amper te boven. Eelco: "We zaten voor de buis, toen we een soort alarm hoorden. We zijn als een speer naar boven gevlogen en daar lag onze kleine Jur met een grauwige kleur in zijn bedje. We hebben hem meteen opgepakt en heen en weer bewogen waarna hij weer langzaam en onregelmatig begon te ademen. Toen de ambulance kwam, lachte hij alweer een beetje."

www.telegraaf.nl


08346

  • Gast
Reactie #2225 Gepost op: 11 november 2007, 14:14:52
  Middelburg behaalt goed resultaat op wedstrijden.

      KRUININGEN - De jeugdbrandweer van Middelburg heeft het vandaag met drie
      ploegen op genomen tegen zeeuwse tegenstanders.

      De jeugdbrandweer uit Middelburg heeft vandaag mee gedaan aan de Zeeuwse vaardigheidstoetsen
      in Kruiningen. Vooraf aan de wedstrijd werd er een theorietoets afgelegd.
      De Middelburgse aspiranten behaalde een vijfde plaats, de junioren 1 een tweede plaats en de junioren 2
      een zesde plaats.

      Al met al een redelijk resultaat om weer terug te keren naar Middelburg.

Kijk voor foto's en binnenkort ook een video op: www.112arnemuiden.nl



Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #2226 Gepost op: 11 november 2007, 16:13:08
Twee F-16's door geluidsbarrière

In Midden-Nederland zijn veel mensen geschrokken van een zware dreun. Die blijkt veroorzaakt door twee F-16's die door de geluidsbarrière vlogen.

De F-16's van de luchtmachtbasis in Leeuwarden waren naar de Zeeuwse eilanden gestuurd, vermoedelijk omdat daar geen contact meer kon worden gemaakt met een helicopter.

De zware knal was in een groot deel van Midden-Nederland te horen. In Almere sneuvelden verschillende ruiten.

www.nos.nl

Heeft iemand ze nog gehoord? :P


Michel D.

  • POL/NRK/SIGMA
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,209
Reactie #2227 Gepost op: 11 november 2007, 16:19:46
Twee F-16's door geluidsbarrière

In Midden-Nederland zijn veel mensen geschrokken van een zware dreun. Die blijkt veroorzaakt door twee F-16's die door de geluidsbarrière vlogen.

De F-16's van de luchtmachtbasis in Leeuwarden waren naar de Zeeuwse eilanden gestuurd, vermoedelijk omdat daar geen contact meer kon worden gemaakt met een helicopter.

De zware knal was in een groot deel van Midden-Nederland te horen. In Almere sneuvelden verschillende ruiten.

www.nos.nl

Heeft iemand ze nog gehoord? :P

Even een citaat uit een MSN-gesprek met Ger@rd:

11-11-2007  15:07:57  <<<<Michel>>>>  Gerard  hmmz
11-11-2007  15:08:00  <<<<Michel>>>>  Gerard  straaljagers
en even later:
11-11-2007  15:26:06  <<<<Michel>>>>  Gerard  hmm..... ik weet niet wat hier allemaal gebeurd....
11-11-2007  15:26:15  <<<<Michel>>>>  Gerard  harde klap en de boel begint te trillen.....
11-11-2007  15:26:24  <<<<Michel>>>>  Gerard  (en nee, das geen gekkigheid)

;)


Peter71

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 21,386
  • Hoofdbrandwacht
Reactie #2228 Gepost op: 11 november 2007, 16:23:12
Twee F-16's door geluidsbarrière

In Midden-Nederland zijn veel mensen geschrokken van een zware dreun. Die blijkt veroorzaakt door twee F-16's die door de geluidsbarrière vlogen.

De F-16's van de luchtmachtbasis in Leeuwarden waren naar de Zeeuwse eilanden gestuurd, vermoedelijk omdat daar geen contact meer kon worden gemaakt met een helicopter.

De zware knal was in een groot deel van Midden-Nederland te horen. In Almere sneuvelden verschillende ruiten.

www.nos.nl

Heeft iemand ze nog gehoord? :P
Een daverende dreun,en de ramen trilden ook gezellig mee :|


Shire

  • Verkeersleider / OvD-OV in Rotjeknor.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 828
  • Back to the sixties.
Reactie #2229 Gepost op: 11 november 2007, 19:32:05
Citaat
Een daverende dreun,en de ramen trilden ook gezellig mee
Onderstaand verhaal van:  http://www.milspotters.nl/nieuwslezen.php?id=66

QRA Scramble
Leeuwarden, 11 november 2007

Leeuwarden - In de middag zijn er 2 F-16 straaljagers vanaf Leeuwarden opgestegen om een niet geindentificeerde helikopter te onderscheppen. De vliegtuigen zijn hierbij door de geluidsbarriere gegaan.

De 2 F-16's AJ61 en AJ14 waren opgestegen nadat ze van de gevechtsleiding een bericht hadden gekregen over een ongeidentificeerd vliegtuig in de buurt van Gouda. De vliegtuigen zijn op hun weg hier naartoe door de geluidsbarriere gegaan. De knal is gehoord in grote delen van midden Nederland. Volgens de laatste berichten zijn er in omgeving Almere ramen geklapt door de knal.

Toen de vliegtuigen eenmaal bij het doel aankwamen vloog deze zeer laag (200ft) en bleek het om een helikopter te gaan. Deze blauwe helikopter was aan het landen in de omgeving van Bergen op Zoom.
Kort hierna zijn de F-16's terug gegaan naar Leeuwarden.

Gehele actie via de boordradio te volgen op:
http://www.milspotters.nl/dlview.php?id=170
De hele dag met metro-treinen spelen en nog betaald krijgen ook ! Soms buiten spelen als OvD-OV