Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449510 keer)

0 gebruikers (en 8 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2250 Gepost op: 15 november 2007, 18:18:42
NOS teletekst 15 November 2007 16:27
 
Verkeersboetes in april 20% omhoog

Vanaf april volgend jaar gaan de boetes met 20 procent omhoog. Volgens minister Hirsch Ballin gaat het vooral om verkeersboetes. De verhoging was al afgesproken in het regeerakkoord.

Hirsch Ballin heeft nu vastgesteld met welk percentage de boetes omhoog gaan. In 2009 komt er een nieuwe verhoging. Dat komt door de veranderingen die de regeringspartijen in september hebben aangebracht in de begroting.

De coalitiepartners spraken toen onder meer af dat schoolboeken eerder gratis worden dan het kabinet wilde. Dat wordt onder meer gefinancierd uit de hogere verkeersboetes.
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2251 Gepost op: 15 november 2007, 22:47:18
Brandweerman geschorst na publicatie in seksblad
Uitgegeven: 15 november 2007 10:39

DEVENTER - Een brandweerman van het korps in Deventer is geschorst na een naaktreportage in een seksblad. Collega's zijn niet langer bereid met hem de straat op te gaan, meldde de gemeente Deventer donderdag.
 
De gemeente bevestigde hiermee een bericht van die strekking in regionale krant De Stentor. De man, in vaste dienst bij de brandweer, legde in de naaktreportage heel duidelijk het verband met zijn werkzaamheden.

"Collega's zijn met name bang om op straat in zijn aanwezigheid daarop aangesproken te worden."

Bron: Nu.nl

http://www.destentor.nl/deventer/2165013/Deventer-brandweerman-voor-vijf-dagen-naar-huis-gestuurd.ece

Persverklaring
Week 46, 15 november 2007
De korpsleiding van de Deventer brandweer heeft besloten een medewerker met verplicht verlof te sturen gedurende vijf dienstdagen. De leiding heeft hiertoe besloten omdat de betrokken medewerker heeft geposeerd voor een pornoblad en een daarbij behorende DVD. Ook was de man enige tijd zichtbaar op een website van het desbetreffende tijdschrift. Hij heeft in deze publicatie vermeld dat hij als beroepsbrandweerman werkzaam is en woonachtig in de gemeente Deventer. Dat is de belangrijkste aanleiding om de man enige dagen met verlof te sturen en om verdere maatregelen te overwegen. De man had kunnen weten dat hij met zijn handelwijze de goede naam van de brandweer en zijn medewerkers heeft geschaad.

Maarten-Jan Stuurman,
woordvoerder bij de gemeente Deventer


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2252 Gepost op: 15 november 2007, 22:49:12
http://www.foxymagazine.nl/

Foxy zorgt voor opwinding op de beurs

Op dringend verzoek van "de brandweerman" hebben wij de afbeeldingen van de website gehaald. Verder hopen wij dat de gifpijlen niet op hem, maar op B&W van Deventer gericht worden, sinds vandaag genaamd Staphorst aan de IJssel, die flagrante inbreuk maken op het prive-leven van een brandweerman die de afgelopen 26 jaar onder vaak zeer gevaarlijke omstandigheden de Deventer gemeenschap heeft gediend. Op de KAMASUTRA beurs laten mokkels en koppels uit alle delen van het land zich erotisch fotograferen. Waarom doen ze dat? Omdat het opwindend en spannend is, omdat je er niemand kwaad mee doet en omdat volwassen, hardwerkende belastingbetalers ZELF beslissen wat zij in hun prive-tijd doen!


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2253 Gepost op: 16 november 2007, 10:56:27
Tientallen zieken na vogelshow in Weurt
WEURT - Tientallen mensen zijn ziek geworden na een bezoek aan een show van de Vogelvereniging Vogelvrienden in Weurt bij Nijmegen. Zes mensen zijn er zo ernstig aan toe dat zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. De GGD onderzoekt of er sprake is van de besmettelijke papegaaienziekte.  De show op 3 en 4 november is volgens Vogelvriendensecretaris Geert Willems door 150 tot tweehonderd mensen bezocht. Het duurt gemiddeld een dag of tien voor een besmetting met papegaaienziekte klachten geeft. Vanaf woensdag bleek dat veel mensen die bij de Weurtse vereniging betrokken zijn, dezelfde klachten van keelpijn, rillerigheid en een grieperig gevoel hadden.

Keurmeester
Vijf leden van de vereniging liggen in het ziekenhuis in Nijmegen. In Eindhoven is een keurmeester opgenomen. De GGD regio Nijmegen verwacht zeer snel te kunnen vaststellen of er inderdaad sprake is van papegaaienziekte, zegt een woordvoerster.
Maar voor het zover is wil de gezondheidsorganisatie vrijdagmorgen eerst met onder meer behandelend artsen en leden van de vogelvereniging praten om te horen wat er precies is gebeurd. De GGD verwacht vrijdagmiddag meer te kunnen zeggen over de aanpak van de mogelijke uitbraak.

Druten
De show die vogelvereniging Onze Vogels in het Gelderse Druten komend weekeinde wilde organiseren, is afgelast. Het bestuur wil geen risico lopen dat een eventuele uitbraak van papegaaienziekte verder wordt verspreid.
Dat is besloten nadat vrijdag bekend werd dat tientallen mensen ziek zijn geworden na een bezoek aan de show van vogelvereniging Vogelvrienden in Weurt, dat ongeveer 15 kilometer van Druten ligt.
www.nu.nl

voor wie meer wil weten
http://www.rivm.nl/ziekdoordier/zoon_op_rij/papegaaienziekte.jsp


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2254 Gepost op: 16 november 2007, 12:35:42
Toezicht C2000 (juli 2007) net gepubliceerd op de website
De Inspectie OOV wil rapporteren over de door haar in het kader van toezicht C2000 uitgevoerde activiteiten, Daarbij maakt zij onderscheid tussen de periode tot oktober 2006  (afronding landelijk C2000 project) en de periode daarna. Het in 2004 bijgestelde beveiligingsbeleid C2000 is daarbij het vertrekpunt. De Inspectie OOV geeft een beeld weer van de wijze van naleving van het beveiligingsbeleid op basis van twee regionale pilot onderzoeken. Tevens geeft de Inspectie aan welke activiteiten zij vanaf oktober 2006 oppakt. Bij het uitkomen van deze rapportage kan de situatie op punten afwijken van de beschreven situatie vanwege de dynamische omgeving.
www.minbzk.nl

klik hier[/]


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2255 Gepost op: 17 november 2007, 14:45:16
http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2007/nov07/17-11-07/Nat_Brand%20aan%20de%20Kwattaweg.asp

Brand aan de Kwattaweg:
Brandweer kan brand winkel Nanhoe niet blussen

Geplaatst: 17/11/2007

Paramaribo -  De brandweer moest bij de uitgebroken brand bij winkel Nanhoe aan de Kwattaweg gisteren machteloos toekijken hoe het pand helemaal afbrandde. Brandweerlieden stonden letterlijk met open mond naar de brand te kijken en konden niets uitvoeren. Volgens ooggetuigen arriveerde de brandweer wel op tijd. Toen was slechts van een rookontwikkeling sprake, maar door een ernstig tekort aan water ontstond er een vlammenzee. De brandputten in de buurt hadden een te lage druk en betekenden dus niets. De brand breidde zich daarna razendsnel uit. Winkel Nanhoe was een winkel in bouwmaterialen die tjokvol zat met bouwmaterialen en verf.

De verf zorgde ervoor dat de brand hevig is gaan woeden. In totaal brandden twee panden af. Een belendende pand liep waterschade op. Kries Gadjradj, beleidsadviseur van de brandweer, die ook op de plek aanwezig was, zegt dat indien deze brand in de binnenstad was uitgebroken, het een ramp zou zijn geweest. ‘Het is niet de schuld van de brandweer dat er geen water was, dus de jongens konden niets doen. Bij elke nieuwe wijk die er wordt aangelegd moet voor genoeg water worden gezorgd. Mensen hebben geen water aan de Kwatta, hoe ga je dan een brand blussen?’ Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het hoe en waarom van de brand is nog steeds onduidelijk. De materiële schade is enorm.

Gregory Rijssen


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2256 Gepost op: 17 november 2007, 14:46:36
http://www.destentor.nl/salland/2173842/Draaiboek-nodig-voor-brandweervrouw.ece

'Draaiboek nodig voor brandweervrouw'
door Henri Bruntink

OLST/WIJHE - De brandweer van Olst-Wijhe gaat de komende week intensief op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

De pijlen worden daarbij uitdrukkelijk ook op vrouwen gericht. Volgens de vier vrouwen die nu al meedraaien is het allemaal goed te doen. Zeker als je van actie en uitdaging houdt.

Met vier vrouwen op zo'n zeventig vrijwilligers zit Olst-Wijhe ongeveer op het gemiddelde. De blusgroepen van Olst en Wijhe hebben elk twee dames in hun midden. Die van Wesepe en Welsum zijn (nog) mannenbolwerken.

In Olst zijn Erna Vlaskamp en Greet Knol dit jaar druk aan het blokken geweest om de basisopleiding te volbrengen. Ze staan op het punt om die af te ronden, waarna ze volledig inzetbaar zijn. In Wijhe is sprake van vrouwen met ervaring. Erna Ellens is er al zeven jaar bij en Annemarie de Ram kan bogen op bijna 15 jaar brandweerervaring. Ze begon in 1993 in Lemmer en verhuisde in 1999 naar Wijhe.

Drie van vier zijn bij de brandweer gekomen omdat ze er dichtbij huis mee geconfronteerd werden. Erna Ellens: ,,Mijn vader was brandweerman, dus het heeft altijd mijn interesse gehad. Ik leerde de in's en out's goed kennen en zo was het eigenlijk een logische stap dat ik zelf ook bij de brandweer ging.'' Annemarie de Ram had een buurman die vrijwilliger was. ,,Ik vond die onverwachte actie als hij moest uitrukken altijd erg spannend. Later zag ik een advertentie waarin brandweermensen werden gevraagd. Daar stond 'man/vrouw' achter toen ben ik gaan na denken. Ik knipte de advertentie uit, liet die nog enige tijd liggen maar uiteindelijk heb ik toch gereageerd.'' Ook Erna Vlaskamp had een familielid bij de brandweer. ,,Ik ben gevraagd. Ik had er nooit over nagedacht en eerst vond ik dat mijn kinderen nog te klein waren. Nu heb ik de stap alsnog gezet. Ik heb altijd al wel van een beetje spannende en pittige dingen gehouden.

Greet Knol is er op een wat andere manier bij gekomen. ,,Vroeger wilde ik altijd bij de politie. Ik ben uiteindelijk in de zorg terecht gekomen. Later ging ik bij mijn man in de zaak maar daar miste ik vooral het werken met collega's. Toen ik voor een goed doel een spandoek wilde laten ophangen, heeft de brandweer mij daarbij geholpen. Toen zag ik hoe ze plotseling alles uit hun handen lieten vallen en moesten uitrukken. Dat vond ik geweldig. Van het een kwam het ander.''

Tussen mannen en vrouwen is in principe geen verschil binnen de brandweer. De opleiding is gelijk en beide seksen moeten in principe alle taken kunnen uitvoeren. In de praktijk blijken de mannen nogal eens geneigd om te zeggen: 'Laat mij dat maar doen meisje. Dat is veel te zwaar.' Dan gaat het bijvoorbeeld over het werken met zwaar gereedschap om auto's open te knippen. ,,Tijdens de opleiding moeten wij dat gewoon zelf doen'', zegt Greet Knol. Annemarie de Ram drukt het tactisch uit: ,,Bij dat soort dingen zijn er altijd wel liefhebbers die vooraan staan.''

Wat hen ook is opgevallen dat je als vrouw bij de brandweer thuis meer moet regelen. ,,Als moeder moet je een draaiboek hebben waardoor je hals over kop weg kunt. Dat betekent dat je een beroep moet doen op buren en familie om op de kinderen te passen als dat nodig is.''

En dan is er nog dat andere subtiele verschil: De dames horen van hun mannelijke collega's altijd dat hun vrouwen - op het moment dat het alarm gaat - meehelpen om geen seconde verloren te laten gaan. Schoenen klaarzetten, autosleutels klaarleggen en meer van dat soort zaken. ,,Als bij mij het alarm gaat hoor ik naast me alleen gesteun, bij wijze van protest tegen de nachtelijk onrust'', zegt een van de vier lachend.

De teamgeest, het korpsgevoel en de samenwerking. Dat zijn dingen die de vrouwen noemen als het gaat om wat het leukst is aan het werken bij de brandweer. Maar ook termen als humor, gezelligheid en saamhorigheid worden uitdrukkelijk genoemd. Moeilijker kanten heeft het werk natuurlijk ook. Sommige verkeersongelukken laten hun sporen na. Vooral als er bekenden van leden van de blusgroep onder de slachtoffers zijn. En dat komt voor in dorpen als Olst en Wijhe, waar bijna iedereen elkaar kent. De opvang na potentieel traumatische ervaring is goed. Vooral onderling vangen de brandweermensen elkaar goed op. ,,Vrouwen zijn dergelijke momenten van meerwaarde'', meent Annemarie de Ram. ,,Wij durven ons toch eerder zwakker op te stellen en emoties te tonen. Daarmee schep je ruimte voor je mannelijke collega om dat ook te doen. In een pure mannenwereld is dat een stuk lastiger.'' En je moet thuis kunnen praten over wat je meemaakt, zo vinden ze alle vier.

Iemand die bij de brandweer wil moet bij voorkeur overdag goed beschikbaar zijn. Je bent in principe altijd inzetbaar, tenzij je jezelf 'uitroostert' op momenten dat je te ver weg bent. Dat gaat tegenwoordig helemaal digitaal. ,,Als ik van Zwolle naar Olst rij, meld ik mezelf even buiten Wijhe alweer in. Want als je een inzet mist, dan baal je als een stekker'', zegt Greet Knol.



De brandweer gaat de komende week onder meer bij scholen folders uitdelen aan vrouwen. Maar ook mannelijke vrijwilligers zijn welkom. Op 11 december wordt een informatieavond gehouden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2257 Gepost op: 18 november 2007, 09:49:44
http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/11/art000001C829BD6D2D2B5F.html

18 November 2007
Bijna treinbotsing bij Sittard

Vannacht zijn ruim honderd passagiers ontsnapt aan een frontale treinbotsing bij Sittard.

Even na half één reed een trein het station van Sittard uit en botste bijna frontaal op een binnenkomende intercity die op hetzelfde spoor reed. De twee voertuigen kwamen op vier meter van elkaar tot stilstand. Bij het incident raakte een wissel licht beschadigd.

De politie heeft nog geen idee hoe de twee treinstellen op hetzelfde spoor terecht zijn gekomen. Bij de machinisten en de treindienstleider werd direct een alcoholtest afgenomen, maar de drie hadden niets gedronken.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2258 Gepost op: 18 november 2007, 10:45:59
http://www.ad.nl/utrecht/article1830121.ece

zaterdag 17 november 2007
Taxichauffeurs op de vuist met politie
Door JURGEN VAN DIJK

De aanhouding van een taxichauffeur in het centrum van Utrecht is vannacht uitgelopen op een vechtpartij tussen taxichauffeurs en omstanders tegen de politie. Daarna trokken tientallen chauffeurs op naar het politiebureau Paardenveld.

De aanleiding tot de kloppartij was een opstopping van taxi’s op de Lange Jansstraat ter hoogte van De Neude. Omdat daarbij de straat geblokkeerd raakte sommeerde de politie de chauffeurs door te rijden. Dat deden ze ook op een na. Deze chauffeur werd aangehouden wegens belediging van de politie. Daarbij trapte de chauffeur een politieagent in de rug waarna versterking werd opgeroepen. Andere taxichauffeurs en omstanders bemoeiden zich ermee waarna een vechtpartij ontstond. De politie hanteerde de wapenstok en arresteerde acht personen: drie chauffeurs en vijf omstanders. Zes van hen zitten nog vast.

Hiermee was het niet gedaan: tientallen chauffeurs trokken naar het politiebureau om verhaal te halen. Volgens de politie ontstond een dreigende sfeer, met name toen werd opgeroepen de ruiten in te gooien. Uiteindelijk gebeurde dit niet en kwam ook de wapenstok er niet meer aan te pas. Het is onduidelijk of de getrapte agent letsel heeft opgelopen, verder zijn er volgens de politie geen gewonden gevallen.

Volgens bronnen in de Utrechtse taxiwereld is het tekort aan taxistandplaatsen in het centrum van de stad de aanleiding tot het conflict. Hierdoor zou vaker irritatie ontstaan als taxi’s in de weg staan. Bij de escalatie op De Neude was ook een chauffeur betrokken van de UTC, de grootste taxicentrale van Utrecht. Zaterdag zat hij nog vast maar UTC-voorzitter Duco Douwstra vertelt dat zijn chauffeur is opgepakt omdat hij de ruzie wilde filmen met zijn mobieltje. ,,En voorzover ik weet is dat niet verboden.’’ Volgens Douwstra werd de politie boos en sloeg de UTC-chauffeur. De voorzitter en andere taxibedrijven zeggen dat de chauffeur die de agent heeft getrapt een ’vrije rijder’ was, niet aangesloten bij een grote centrale. Douwstra gaat ervan uit dat iedereen nu afgekoeld is maar wil graag een discussie aangaan met projectontwikkelaars over het aantal taxistandplaatsen in de toekomst.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2259 Gepost op: 18 november 2007, 15:38:18
http://www.destentor.nl/deventer/2177601/Twee-mensen-onwel-door-ammoniakwolk.ece

Twee mensen onwel door ammoniakwolk

GORSSEL - Twee bewoners van een woning aan de Veldhofstraat in Gorssel zijn zaterdagavond onwel geraakt door een ammoniakwolk. Zowel ambulance als brandweer en politie was snel ter plaatse.

Het betreft hier een appartementencomplex, dat al deels bewoond wordt. Uit onderzoek bleek dat in één van de woningen werd gewerkt aan een parketvloer. Daarbij werd onverdunde ammoniak gebruik om het hout te behandelen. De emmer met ammoniak was vanaf het balkon leeggegooid in de tuin. De dampen die daarna vrijkwamen trokken door het raam van een nabijgelegen appartement naar binnen en daardoor raakten de twee bewoners onwel. Na behandeling door ambulancepersoneel en luchten van de kamer konden de bewoners (49 en 52 jaar oud) terug in hun woning. Ook de hond van de bewoners had er last van en werd door een dierenarts onderzocht.
De brandweer heeft een deel van de grond afgegraven en de grond verdund met veel water om de concentratie van ammoniak te verminderen. Tegen de man die de ammoniak naar buiten gooide, een 34-jarige inwoner uit Zutphen, is proces-verbaal opgemaakt.