Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449523 keer)

0 gebruikers (en 16 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2260 Gepost op: 18 november 2007, 17:36:35
http://www.politie-rijnmond.nl/

    
Brandstichting in kliko's

Gepubliceerd op dinsdag 13 november 2007

HELLEVOETSLUIS - De recherche van het district De Eilanden is op zoek naar getuigen van de brandstichting van vijf kliko's die in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 november plaatsvond.

De vernielingen van de vuilcontainers vonden rond middernacht plaats in de omgeving van de Wanmolen. De brand in één kliko sloeg over naar een gezamenlijke carport van twee woningen aan de Wanmolen waardoor de carport, de twee woningen en twee auto's beschadigd raakten.

De politie wil graag in contact komen met getuigen, zij worden verzocht zich te melden bij de recherche van het district De Eilanden via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2261 Gepost op: 18 november 2007, 17:41:44
http://www.politie-rijnmond.nl/

DIEF VALT METERS NAAR BENEDEN
Een 56-jarige Rotterdammer is donderdagochtend gewond geraakt nadat hij enkele meters naar beneden viel. Rond half tien werd de ambulance gealarmeerd. De man zou in een pand aan de Graafstroomstraat tussen twee muren naar beneden gevallen zijn, hierbij raakte hij zwaargewond. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse geopereerd aan een ingeklapte long. Kort hierna is hij overgebracht naar het EMC ziekenhuis.
De man had aangegeven dat hij de eigenaar van het pand was. De werkelijke eigenaar kwam echter enkele minuten later aan. Na onderzoek bleek dat het slachtoffer waarschijnlijk geprobeerd had om koper uit het pand te stelen. Bij zijn bezittingen werden ook materialen aangetroffen die veel gebruikt worden voor inbraak. Deze zijn in beslaggenomen. De recherche stelt een onderzoek in.


15-11-07   09:35:53   Ambulance   Rotterdam-Rijnmond   A1 HELI Graafstroomstraat 71 thv Rotterdam rt
1420059 Ambulance Lifeliner 2 traumaheli


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2262 Gepost op: 18 november 2007, 20:15:08
zo 18 nov 2007, 19:50
Man doodgeschoten in Amsterdam

AMSTERDAM -  De Amsterdamse politie heeft zondagavond een doodgeschoten man aangetroffen in Amsterdam-Noord. Zij houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit, aldus een woordvoerder.
Het slachtoffer is door zijn hoofd geschoten. Een voorbijganger zag de man rond 19.00 uur liggen op een ventweg langs de Zuiderzeeweg en belde de politie. Het is nog onduidelijk hoe lang hij er al lag. Ook over zijn identiteit is nog niets bekend.

www.telegraaf.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2263 Gepost op: 18 november 2007, 20:40:14
Tikfout: vliegtuig crasht op A1
Uitgegeven op zondag 18 november 2007 om 19:49:51, bijgewerkt om 19:53:00  

(Novum) - Automobilisten hebben zondagavond eventjes in de waan geleefd dat er een vliegtuig op de A1 was neergestort. Dat kwam door een tikfout van een medewerker van Rijkswaterstaat. Tussen 18.12 en 18.23 werd gemeld dat de rijstroken richting Amsterdam waren afgesloten door de crash.

Een verkeerde codering was de oorzaak, licht de VerkeersInformatieDienst zondagavond toe. De code 'ACI' geeft in het systeem aan dat een weg is afgesloten door een ongeval; een 'AIC' staat voor een neergestort vliegtuig.


[Copyright 2007, Novum]

www.nieuws.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2264 Gepost op: 19 november 2007, 09:03:06
Pony's op hol en Burgemeester redt kind
  
Haaglanden, 18-11-2007
  
De intochten van Sinterklaas verliepen in twee gemeentes in de regio Haaglanden anders dan anders. Zo redde de burgemeester van de gemeente Midden-Delfland een 8-jarig jongetje uit het water in Den Hoorn. Na afloop van de intocht in Nootdorp sloegen twee pony's die de koets van de Sint hadden getrokken op hol.

Burgemeester haalt kind uit water tijdens intocht
Voor een 8-jarige jongetje uit Den Hoorn verliep de intocht van Sinterklaas wel heel bijzonder dit jaar. Het kind stond met zijn ouders op de walkant van de Hoornseweg naar de intocht van Sinterklaas te kijken. Om maar niets van dit feest te missen, rekte het jongetje zich steeds meer naar het water uit. Plotseling gleed hij door het natte gras uit en belandde in het water. Burgemeester Rodenburg die in de buurt stond en dit zag gebeuren, bedacht zich geen moment en trok het kind direct uit het water. Buiten een nat pak ondervond het jongetje geen nadelige gevolgen. In de Hoornbloem kon hij op adem komen. Hij werd door de aanwezige zwarte pieten extra verwend met pepernoten.

Pony’s op hol na Sinterklaasoptocht
Nootdorp – Twee pony’s (Haflingers) die de koets hadden getrokken waarin Sinterklaas en burgemeester Buddenberg naar het Paradeplein waren gebracht, sloegen zaterdagmiddag 17 november na afloop van de intocht met koets en al op hol en veroorzaakten een aanrijding op de Kerkweg. De pony’s waren tijdens de intocht al onrustig geweest door de muziek en kinderen. Na afloop van de intocht ging het op de Julianastraat met de Vrijenbansestraat mis. Een van de pony’s kwam met haar achterbeen over de middenbeugel (lamoen) van de koets en raakte in paniek. Een omstander probeerde nog om de pony’s los te maken, maar dat mocht niet baten. Nadat de koetsier van de bok was gesprongen, sloegen de paardjes met koets en al op hol. Om op de Kerkweg op een stilstaande auto te botsen. Een pony viel op de motorkap van de auto en raakte los, de ander schampte de auto en kon eveneens van de koets loskomen. Een pony rende terug naar zijn stal aan de ’s Gravenweg, de ander galoppeerde door richting Renbaan waar het een 53-jarige Nootdorpse omver liep. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht. De pony zou volgens omstanders vervolgens op een auto hebben gestaan en gleed daarna uit tegen een gevel aan. De pony raakte gewond aan haar hoofd en benen. Een veearts heeft de pony onderzocht en het beest kon na onderzoek terug naar haar warme stal. De Nootdorpse werd vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis waar zij aan haar verwondingen is behandeld.
www.politie.nl


Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #2265 Gepost op: 19 november 2007, 11:03:38
Reactie op bovenstaand bericht: Niet zo gek dat die paarden op hol slaan, dit is gewoon pure kwelling voor die paarden. Zoveel mensen zijn ze niet gewend.


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2266 Gepost op: 19 november 2007, 17:46:27
Brandweer moet soms wagen aanduwen

Gepubliceerd op 19 november 2007, 17:41
Laatst bijgewerkt op 19 november 2007, 17:42

uitgeest -  Hij voldoet niet aan de Arbo-regels. De tankautospuit van de Uitgeester brandweer lekt bovendien olie en moet soms worden aangeduwd. En toch doet het college niets met het onderzoek van de brandweer naar snelle vervanging van de 19 jaar oude wagen.

De vrijwilligers hebben zelf onderzoek gedaan naar een nieuwe wagen. De aanschaf daarvan werd in oktober goedgekeurd door de voltallige gemeenteraad. In dat onderzoek stuitten ze op een buitenkansje, een wagen die op voorraad leverbaar was. Die aanschaf zou behalve een jaar levertijd ook veel kosten besparen. Niet alleen was die wagen G 15.000 goedkoper, het zou ook voorkomen dat er G 30.000 aan onderhoud voor de huidige wagen betaald moest worden.
Tot grote verbazing van de vrijwilligers, besloot het college niet in te gaan op hun voorstel.

Burgemeester Mieke Baltus weet waarom: ,,Die tankautospuit is een afdankertje van een ander korps. Nu al is bekend dat die wagen geen goede motor heeft. Als de gemeente die wagen zou kopen, zouden we binnenkort in de problemen zitten. Dat willen we natuurlijk ook niet.''

www.nhd.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2267 Gepost op: 20 november 2007, 12:08:57
Buurt ontruimd na gaslek in Halle
 
Raymond Conters, hoofd van de brandweerafdeling, legt de situatie uit aan de aanwezige pers.HLN UPDATE 11:45  
In Halle is vanochtend een gaslek ontstaan ter hoogte van de Albertstraat en de Sint-Rochusstraat nadat een man met een kleine bobcat een gat in de leiding sloeg. Er is ook een waterlek. Dat meldt de VRT. Volgens burgemeester Dirk Pieters kan deze combinatie tot een ontploffing leiden. Hij kondigde dan ook het gemeentelijk rampenplan af.

Opnames Witse
De hulpdiensten zijn ter plaatse. De brandweer van Halle heeft bijstand gekregen van de nabijgelegen korpsen van Tubeke en Lennik. In een straal van honderd meter werd de volledige buurt ontruimd. De crew van het populaire Eén-programma Witse - die in de buurt aan het filmen was - moest eveneens de set verlaten. De geëvacueerde mensen worden voorlopig opgevangen in de brandweerkazerne van Halle. De kinderen van een school die aanvankelijk binnen de veiligheidsperimeter lag, worden toch niet geëvacueerd.

Crisisvergadering
Met twee tankwagens trekt de brandweer momenteel een watergordijn op om een eventuele ontploffing te voorkomen. De burgemeester van Halle Dirk Pieters en de hulpdiensten houden een crisisvergadering op het stadhuis van Halle. (belga/tdb)



Raymond Conters, hoofd van de brandweerafdeling, legt de situatie uit aan de aanwezige pers.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2268 Gepost op: 20 november 2007, 15:55:31
http://www.ad.nl/rotterdam/voorneputten/article1836041.ece

 maandag 19 november 2007
´Mijn hondje kwam naar mijn kamer, doodsbang´
Door MARLIES VAN LEEUWEN

OOSTVOORNE - Ineens hoorde Robin (12) zondagavond een harde klap. Hij was alleen thuis. Dit is niet pluis, dacht hij. De jongen ontvluchtte zijn slaapkamer via het dak en belde de politie.
http://www.ad.nl/multimedia/archive/00132/Robin_132586a.jpg
 FOTO JOHN DE PATER
Buiten keek hij of hij de inbrekers nog zag, maar die waren al gevlogen. Kort daarna arriveerde de politie. Het hele huis in Oostvoorne was overhoop gehaald.

De inbraak heeft de jongen flink doen schrikken. Niet vreemd, want zaterdagavond hadden de dieven al geprobeerd om in de vrijstaande villa in te breken. Toen Robin de volgende dag geen zin had om met zijn ouders mee te gaan naar een strandtent in de buurt, instrueerde zijn vader hem om op z’n slaapkamer te blijven met de deur op slot en de telefoon bij zich. ,,Want misschien zouden ze terugkomen.’’


En dat gebeurde. ,,Om kwart voor zeven sloeg de hond aan,’’ vertelt Robin. Een halfuurtje later hoorde hij een klap. ,,Er was iets op de grond gevallen. Ik hoorde voetstappen. Mijn hondje kwam naar mijn kamer, doodsbang.’’

Hij klom uit zijn raam en belde zijn ouders, maar die namen niet op. ,,De muziek stond zo hard in die strandtent. Doordat mijn tas van de barkruk afviel, zag ik dat Robin vier keer gebeld had. Hij had mijn man zelfs tien keer gebeld,’’ zegt zijn moeder.


Intussen had Robin 112 gebeld. Toen de politie kwam, zat hij rillend van de kou in zijn pyjama verstopt in de tuin. Van de inbrekers ontbrak elk spoor. De buit was volgens het gezin niet groot.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2269 Gepost op: 20 november 2007, 16:17:04
http://www.destentor.nl/veluwewest/2181944/Zwaargewonde-bij-botsing-met-shovel.ece

Zwaargewonde bij botsing met shovel

HARDERWIJK - Alle geluk van de wereld dat er geen passagier zat in het kleine personenautootje - een Suzuki Swift - die maandagmorgen rond een uur of elf werd aangereden door een shovel op de kruising Lorentzstraat-Newtonweg.
http://www.destentor.nl/multimedia/archive/00603/ST_FOTO_2879868-wvo_603357b.jpg
Van de Suzuki, die werd geramd door de shovel, bleef een wrak over. De bestuurder, een bejaarde Hierdenaar, werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. foto Sacha Wunderink

De zijkant van het autootje is er bijkans uitgereden. De bestuurder van de Suzuki werd zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hij reed op de Newtonweg, terwijl de shovel naderde vanuit de Lorentzstraat.