Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449299 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2320 Gepost op: 8 december 2007, 00:40:19
http://www.tctubantia.nl/regio/enschede/2284139/Agente-voorwaardelijk-ontslagen.ece

Agente voorwaardelijk ontslagen

ENSCHEDE – Een 46-jarige agente heeft een voorwaardelijk ontslag van twee jaar gekregen wegens ernstig plichtsverzuim en onprofessioneel gedrag in de collegiale sfeer. De politie wil niet kwijt wat er precies gebeurd is.

Eerder werden al politiemedewerkers gestraft in verband met dezelfde zaak. Een 47-jarige leidinggevende werd ontslagen en een 46-jarige medewerker kreeg loonsvermindering.

http://www.tctubantia.nl/voorpagina/2096695/Leidinggevende-politie-Twente-ontslagen.ece

Leidinggevende politie Twente ontslagen

ENSCHEDE – Een 47-jarige leidinggevende bij de politie Twente is met onmiddellijke ingang ontslagen wegens ernstig plichtverzuim. Een 46-jarige medewerker van het korps is eveneens disciplinair gestraft en heeft een salarisvermindering voor de duur van twee jaar gekregen.

Wat er precies is gebeurd wil de politie niet zeggen, maar duidelijk is wel dat de straffen werden opgelegd na onderzoek „naar aanleiding van plichtsverzuim van deze medewerkers waarbij sprake is geweest van onprofessioneel gedrag in collegiale sfeer”.

Welke functie de 46-jarige medewerker heeft is onbekend. Ook doet de politie geen uitspraken over de aanleiding van het onderzoek.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2321 Gepost op: 8 december 2007, 11:29:52
http://www.ad.nl/rotterdam/hoeksewaard/article1880842.ece?nscategory=etalageArtikel

Ambulance? Laat maar zitten!
Door CLAUDIA LANGENDOEN
HELLEVOETSLUIS - In delen van de Rijnmond waar ambulances geregeld te laat arriveren, brengen verloskundigen hun cliënten in barensnood liever zelf naar een ziekenhuis.


Dertig à veertig minuten wachten op een ambulance, naast een vrouw met persweeën, is geen uitzondering in landelijke gebieden als Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. De helft van de ambulances komt daar te laat. Hazel Selens, verloskundige in Westvoorne en Brielle: ,,We gaan bij complicaties niet zitten wachten op een ambulance.’’ Marloes van der Waal, verloskundige in Krimpen aan den IJssel en omgeving: ,,Vaak zijn we zelf sneller.’’

Maar deze noodgreep kan niet in elke situatie worden toegepast. Willy Boudeling, werkzaam in Hellevoetsluis: ,,Als een vrouw in shock raakt, kun je niet én zuurstof toedienen en een auto besturen. Dan moet je wel een ambulance bestellen. Maar als je ze dan hard nodig hebt, zijn ze er vaak niet voor je.’’

In Nederland begint 33 procent van de zwangeren de bevalling thuis. De helft moet halverwege alsnog naar het ziekenhuis. ,,Thuisbevallen is dus alleen verantwoord als we kunnen vertrouwen op tijdig ambulancevervoer,’’ stelt Margreet van Bergen van de vereniging Kind en Ziekenhuis. Thuisbevallen ontraden, gaat haar te ver. ,,Bespreek de problemen met toekomstige ouders, zodat ze weloverwogen kunnen beslissen over een thuisbevalling.’’ Dat gebeurt nu niet.

Door zelf te rijden, slim en sluw te zijn, kunnen de verloskundigen de situatie nog aan. Niet zelden scheurt een vroedvrouw met een puffende vrouw naast zich illegaal over een busbaan, in de hoop niet te worden aangehouden. Willy Boudeling maakte in mei mee dat het bijna fout afliep. Een vrouw verloor meer dan een liter bloed. ,,De ambulance was er pas na veertig minuten.’’ Een ambulance deed er in september ruim een halfuur over om bij een vrouw in Oostvoorne te komen die al een uur lang persweeën had.

Rotterdam-Rijnmond heeft al jaren te weinig ambulances. Minister Klink (Volksgezondheid) weigert het aantal te vergroten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2322 Gepost op: 9 december 2007, 14:14:49
http://www.gelderlander.nl/maasenwaal/2285987/Buurt-Brandweer-te-laat-in-Heerewaarden.ece

Buurt: 'Brandweer te laat in Heerewaarden'

08 dec 2007, 03:04 - HEEREWAARDEN - Volgens buurtbewoners was de brandweer dinsdagavond veel te laat bij een brand aan de Hogestraat in Heerewaarden, waarbij een woning totaal verwoest werd.

De brandweer was volgens hen pas tegen tienen aanwezig, terwijl de brand om kwart over negen uur uitbrak.

Commandant Peter Kramer van de brandweer Bommelerwaard ontkent dit. "Toen de melding binnenkwam, na half tien, werd meteen groots alarm geslagen. Voor tienen waren we aan het blussen."

Korpsen uit Dreumel, Beneden- Leeuwen, Zaltbommel en Tiel stonden de Maasdrielse brandweer bij. Omdat het vuur later in de nacht weer oplaaide, was de brandweer tot de ochtend in touw.

Even was nog onduidelijk of er iemand in het huis aanwezig was. Woensdagavond waren er al volop geruchten dat op het moment van de brand een Poolse man op de eerste verdieping lag te slapen. Volgens politie en brandweer valt dat in de categorie broodjeaapverhaal. Kramer zegt wel dat het huis bewoond werd door een aantal Polen, maar hoeveel dat er precies zijn, wordt nog nagetrokken. Volgens buurtbewoners gaat het om een echtpaar en een kind. Op dit moment zouden zij op vakantie zijn in Polen. Het gezin zou sinds een maand of negen in het huis wonen, dat al langer dan een jaar te koop stond.

Hoe de brand is ontstaan is niet helemaal duidelijk. Kramer denkt niet aan brandstichting. "Het vermoeden bestaat dat het vuur in de keuken is begonnen, maar helemaal zeker is dat nog niet."

Dinsdagavond, een half uur nadat de brand gemeld werd, kwamen er ook meldingen binnen dat er een auto op de Van Heemstraweg in de buurt van Heerewaarden in brand stond. Politiewoordvoerder Ben van Ingen Schenau bevestigt dat een auto, die geparkeerd stond bij sluis Sint Andries, in vlammen opging. "We zijn er inmiddels van overtuigd dat de twee zaken niets met elkaar van doen hebben."


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2323 Gepost op: 9 december 2007, 17:05:44
http://www.tctubantia.nl/voorpagina/2289424/Preventief-fouilleren-in-Hengelo.ece

Preventief fouilleren in Hengelo

HENGELO - Het preventief fouilleren heeft zaterdadavond in Hengelo zijn primeur beleefd. Vlak voor middernacht is een team van de politie Twente de binnenstad ingetrokken, met in het kielzog belangstellende raadsleden.


Eerder was daar al een ruim gebied rondom het stadscentrum voor aangewezen. Afhankelijk van de resultaten van deze zaterdagavond wordt besloten of het vaker zal gebeuren. PvdA, GroenLinks, Burgerbelangen, SP en Progressief Hengelo hebben eerder aangegeven moeite te hebben met het preventief fouilleren, omdat ze het een te zwaar middel vinden. W. Jager van GroenLinks noemde het eerder 'een vorm van spierballenvertoon'.

Er zijn bij de controle 13 steekwapens aangetroffen, uiteenlopend van messen tot schroevedraaiers en een schaar. Ook trof de politie bij 5 mensen een hoeveelheid wiet aan. Er is niemand aangehouden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2324 Gepost op: 9 december 2007, 19:15:26
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2734764/_Flevoziekenhuis_stuurt_nota_zorg_dode_baby__.html

Flevoziekenhuis stuurt nota zorg dode baby
door een onzer verslaggevers

Almere -  Het Flevoziekenhuis in Almere heeft de 15-jarige Chantal Keune, die op de badkamervloer bevallen is van een zoontje wat daarna overleed, een declaratie gestuurd voor de zorg bij de geboorte.

Ook schrijft het ziekenhuis dat ze de declaratie liefst aan de zorgverzekeraar willen sturen, maar dat het kindje, Jamie Keune, dan wel even voor een zorgverzekering moet worden aangemeld. "Uw kind krijgt een eigen polisnummer van de zorgverzekeraar", schrijft het ziekenhuis. Het jongetje overleed kort na de geboorte overleed is afgelopen week gecremeerd. De brief komt dan ook als een volslagen schok voor de ouders van Chantal. "Dit is toch gewoon een horrorfilm geworden? We kunnen dit gewoon niet meer bevatten", zegt de vader van Chantal, Martin Keune.

Het Flevoziekenhuis erkent dat de brief niet verstuurd had mogen worden en werkt aan een excuusbrief.

Chantal zit in de justitiële jeugdinrichting Rentray in Lelystad. Haar thuissituatie is te onstabiel om terug te keren naar huis, meent Jeugdzorg.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2325 Gepost op: 9 december 2007, 19:17:33
http://www.bndestem.nl/breda/2291132/Echtpaar-botst-tegen-politie.ece

Echtpaar botst tegen politie

09 dec 2007, 18:20 - BREDA - Een echtpaar uit Prinsenbeek is gistermiddag op de Backer en Ruebweg in Breda in botsing gekomen met een politiewagen.

Het echtpaar reed in de richting van Teteringen. De politieauto kwam uit de andere richting aanrijden en sloeg op de kruising met de Emerparklaan linksaf. Hierbij werd de auto van het echtpaar geraakt. De brandweer heeft de twee inzittenden uit het wrak moeten bevrijden. De slachtoffers zijn met enkele schrammen en blauwe plekken naar het ziekenhuis gebracht voor een controle. De politieagenten bleven ongedeerd.

De agenten waren onderweg naar een melding van huiselijk geweld in Etten-Leur. Collega's hebben deze melding overgenomen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2326 Gepost op: 9 december 2007, 21:53:59
http://www.destentor.nl/zutphen/2289348/Jonge-Zutphense-bruut-verkracht.ece

Jonge Zutphense bruut verkracht
door Peter ten Cate

ZUTPHEN - Een 19-jarige vrouw uit Zutphen is vrijdagnacht op weg naar haar huis (in de wijk Leesten) meermalen verkracht door een jongeman.

Hij heeft haar ook nog meegenomen naar een landhuis, in de volksmond het 'spookhuis' genoemd, aan de Ooijerweg vlakbij ziekenhuis Het Spittaal. De vrouw is volgens de politie door de jongeman ernstig mishandeld en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie is een uitbreid onderzoek begonnen naar de gewelddadige verkrachting.

Rond tien over half vier 's nachts kreeg de politie een melding van een getuige dat hij een damesfiets met damestas had aangetroffen ter hoogte van de parkeerplaats bij het Graaf Ottobad aan de Keucheniusstraat. Gewaarschuwde agenten stelden daarna direct in de omgeving een onderzoek in. In de damestas werden persoonlijke spullen aangetroffen, maar op het adres van de eigenaresse werd in eerste instantie niemand aangetroffen. De politie zette vervolgens onmiddellijk de omgeving af en begon een tevergeefse zoektocht naar de jonge vrouw. Daarbij werd ook een speurhond ingezet.

Rond half zeven meldde het slachtoffer zich zaterdagmorgen zelf bij de politie en werd duidelijk dat ze, komend uit de stad en fietsend richting Leesten, ter hoogte van het zwembad door een jongeman van haar fiets was getrokken. Hierna werd ze meerdere malen door hem verkracht. De feiten hadden plaats langs het verbindingsweggetje tussen het zwembad en de nabijgelegen voetbal- en hockeyvelden op het complex Zuidveen. De verdachte zou zijn slachtoffer, volgens politiewoordvoerder Anton de Ronde, al die tijd van haar vrijheid hebben beroofd. ,,Hij heeft haar ook nog meegenomen naar het zogenaamde 'spookhuis' aan de Ooijerweg vlakbij het Zutphense ziekenhuis.'

Bij de verdachte zou het gaan om een blanke jongeman tussen de 18 en 21 jaar met een pezig postuur. Hij is ongeveer 1.65 à 1.75 lang en heeft een rechte scherpe neus. Ook heeft hij een spleetje tussen de tanden. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, zwarte halflange jas met capuchon en bontkraag.

De politie zoekt contact met mensen die de jongeman afgelopen nacht in het uitgaanscentrum van Zutphen hebben gezien. Mogelijk zijn er ook krantenbezorgers of mensen die vroeg op pad waren die de jongeman, die er uiteindelijk lopend richting de Zuidwijken vandoor is gegaan, hebben gezien. Voor tips: 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2327 Gepost op: 9 december 2007, 22:11:41
http://www.ad.nl/groenehart/gouda/article1881056.ece?nscategory=dichtbij

15 Tieners betrapt op indrinken
Door ED SLUIS en NYNCKE ERNST

REEUWIJK - Een onalledaags avondje uit beleefden circa achthonderd pubers vrijdagavond toen ze de Reeuwijkse discotheek Citylife binnen wilden gaan.
http://www.ad.nl/multimedia/archive/00134/citylife_indrinken__134828a.jpg
Een jonge bezoekster van Citylife moet blazen voor ze naar binnen gaat. De tieners waren onder de indruk van de politiemacht. FOTO PIM MUL
Voor de deur stond politie met echte blaaspijpjes. Iedereen moest de controle op alcoholgebruik ondergaan; benevelde kinderen werden weggestuurd. Dit gebeurde vijftien van de 869 gecontroleerde jongeren.

Iedere maand organiseert Citylife een avond voor jonge tieners, kinderen tussen 12 en 15 jaar oud. Sommigen komen lopend of op de fiets naar de Reeuwijkse uitgaanstent, de meesten worden per auto door een ouder aangevoerd. Het rare is, beweren betrokkenen, de kinderen melden zich steeds vaker ‘ingedronken’ aan de deur. Ongetwijfeld omdat ze weten dat er binnen geen druppel alcohol is te krijgen.

Het uitgaansfeestje voor adolescenten vrijdagavond heette Winter Wonderland Party, de laatste uitgaansavond in 2007 voor deze doelgroep in Citylife. Niet voor niets hadden de initiatiefnemers van de actie, gemeente Reeuwijk, de politie en de discotheek, deze avond uitgekozen voor de controle. Juist vanwege hun leeftijd worden veel jongeren door een ouder gebracht. En zo zou dus deze groep bereikt kunnen worden door middel van informatiefolders.

De actie is lang voorbereid, zeggen Denise de Mooy van de gemeente en Citylife-eigenaar Jos Verkleij. Laatstgenoemde vertelt over de trend onder heel jonge bezoekers, om voor het avondje uit, eerst alcoholische drank te nemen. ,,Dat komt steeds vaker voor.’’

Soms gebeurt het thuis. Maar uit de flesjes en alcoholische verpakkingen die rondom de disco worden aangetroffen, valt af te leiden dat het indrinken vooral ook buiten in de omgeving plaatsvindt. Verkleij en zn medewerkers zien het bewijs soms wel eens pal voor de deur.

,,Het gebeurt wel eens dat een ouder een kind hier afzet dat een Breezer in de hand heeft.’’ Hij wijst achter zich, in de richting van het dorp. ,,Je ziet ze ook wel ter hoogte van de kerk in een groepje staan drinken. Dan is een colafles gevuld met het een en ander.’’ Eén keer heeft de Citylife-baas meegemaakt dat een ambulance moest worden gebeld omdat iemand echt zat was.

Verkleij praat geregeld met politie en gemeente. Daar heeft hij zelf het probleem van indrinken door heel jonge jeugd aan de orde gesteld. Bij dat overleg heeft de politie voorgesteld om het maar eens in de praktijk te gaan testen. ,,We willen er nou wel eens een vinger achter krijgen, zodat we weten waarover we het precies hebben,’’ aldus De Mooy. ,,Hoe groot is het probleem nou eigenlijk?

Verkleij heeft wel aarzelingen gehad over zijn medewerking. ,,We willen als onderneming natuurlijk aan de ene kant heel graag klanten binnen hebben. Aan de andere kant zitten we natuurlijk ook weer niet te wachten op overlast van hun dronkenschap.’’

Voor de Citylife-eigenaar gold sterk dat de proef een ‘luchtig karakter’ zou krijgen. Dat is ook de reden dat de actie geheel zonder gevolgen bleef. Kinderen die positief bliezen, werden echter wel zonder pardon weggestuurd.

Hetzelfde gold voor kinderen die weigerden aan de blaasproef mee te doen, ook zij konden rechtsomkeert maken naar huis. ,,Maar er worden geen namen en adressen opgeschreven of ouders achteraf schriftelijk benaderd,’’ benadrukt De Mooy.

Van de 869 gecontroleerde jongeren hadden vier meiden erg diep in het glaasje gekeken; zij zaten op zes tot acht glazen drank. Zeven jongens en vier meiden hadden één tot twee glazen gehad. Allen waren 14 en 15 jaar oud.

Volgens Miranda Brandsen van de gemeente wordt een vervolg niet uitgesloten. Een eventuele volgende keer zal een later controletijdstip worden gekozen om een oudere leeftijdsgroep te kunnen controleren. ,,Iedereen was erg tevreden over het verloop. Ook ouders hebben positief gereageerd,’’ weet Brandsen.

De jongeren zelf waren vooral onder de indruk van de royale politiemacht die zij bij aankomst aantroffen. Voor de meesten was het bovendien de eerste keer dat ze moesten ‘blazen.’

Een goede actie, vinden verscheidene meiden en jongens. ,,Het gebeurt wel eens dat dronken jongeren zich in de discotheek misdragen,’’ weten Charona en Marieke (14 jaar). Leon Okkerse (14) en Dennis Schouten (13) horen ook steeds vaker van drankmisbruik. Al met al een prima actie, ook vanwege de gezondheidrisico’s, stellen de 12-jarige Sharon Smit en Melanie Pijnacker en moeder Jacqueline Pijnacker.


rob dierenambulanc

  • Gast
Reactie #2328 Gepost op: 11 december 2007, 15:40:21
Werkstraf voor vier hondengeleiders

De rechtbank in Zutphen heeft vier  
 hondengeleiders van de politie tot    
 werkstraffen van 120 tot 210 uur en    
 vier maanden voorwaardelijke celstraf  
 veroordeeld.Ze hadden zich niet aan de
 regels voor geurproeven gehouden.      
                                        


 Drie andere speurhondengeleiders werden
 vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
 Sinds 1997 moeten geurproeven blind    
 worden uitgevoerd,zodat de geleiders de
 uitkomst niet kunnen beïnvloeden.      
                                        
 Door de hoge werkdruk gebeurde dit niet
 bij de groep in Eefde.In hun verbalen  
 schreven de hondengeleiders dat ze de  
 regels wel hadden gevolgd.Er zijn nu  
 2865 geurproeven ongeldig verklaard.

BRON NOS TT


Sam Hendrix

  • Gast
Reactie #2329 Gepost op: 11 december 2007, 18:35:05
Honderden patiënten Almere mogelijk besmet met hiv
Uitgegeven: 11 december 2007 17:44
Laatst gewijzigd: 11 december 2007 17:59

ALMERE - Door een fout in gezondheidscentrum De Spil in Almere zijn 621 mensen mogelijk besmet met hiv of hepatitis, omdat zij met dezelfde pen werden geprikt. Dat maakte een woordvoerder van de Zorggroep Almere dinsdag bekend. Alle betrokkenen worden onderzocht.
 
De bewuste prikpen is uitsluitend bedoeld voor thuisgebruik, maar werd van augustus 2006 tot en met augustus 2007 toch gebruikt in het centrum. Waarom het instrument daar werd gebruikt, kon de woordvoerder niet zeggen. De bewuste patiënten zijn per brief op de hoogte gebracht.

Diabetes  

Dergelijke prikpennen zijn bedoeld voor diabetespatiënten en zijn voorzien van meerdere naalden. Na elke prik moet de gebruiker aan de pen draaien zodat er een nieuwe naald verschijnt. Zorggroep Almere sluit niet uit dat medewerkers dit vergaten te doen en dat hierdoor mensen met dezelfde naald zijn geprikt.

Pas toen er een nieuwe medewerker werd ingewerkt, kwam de misstand aan het licht. Zij kaartte die aan bij Zorggroep Almere. Naast het onderzoek heeft die organisatie het voorval gemeld aan de Inspectie voor de Volksgezondheid.

(c) ANP