Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 449100 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2350 Gepost op: 18 december 2007, 21:56:11
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2829419/_Besmettingen_hepatitis_door_prikpen__.html?p=6,1

Besmettingen met hepatitis door prikpen

ROTTERDAM -  Ook in een verzorgingstehuis in de regio Rotterdam is vermoedelijk een prikpen verkeerd gebruikt, waardoor twee bewoners zijn besmet met hepatitis B..

De twee werden geprikt met dezelfde pen als een andere bewoner die al hepatitis had, meldt de NOS.

Ook in een zorgcentrum in Almere en in de Van Mesdag tbs-kliniek in Groningen is de naald van de gebruikte prikpen niet altijd vervangen door een nieuwe, waardoor mensen het risico lopen op een hepatitis- of hiv-besmetting.

De gebruikte pen is eigenlijk bedoeld voor thuisgebruik van diabetespatiënten en niet voor gebruik op verschillende mensen. De fabrikant van de pennen heeft dat nog eens in een waarschuwingsbrief duidelijk gemaakt.


firemanr

  • Gast
Reactie #2351 Gepost op: 19 december 2007, 09:30:09
Politie schotelt arrestant hasjcake voor
Uitgegeven: 18 december 2007 21:08

AMSTERDAM - Een Zeeuw die was opgepakt voor hennepteelt heeft van de politie hasjcake als lunch voorgeschoteld gekregen. De politie had de cake eerder in beslag genomen en in de diepvries bewaard.

De cake is per ongeluk opgediend aan de verdachte.  



De 41-jarige man kreeg op het bureau van Goes een lunchpakket met koffie. Hij nam een hap van de cake en bemerkte dat het hasjcake was. Agenten die de etensresten kwamen ophalen, werden door de man op de hoogte gebracht.

De politie zegt te onderzoeken hoe de cake op het bord van de verdachte is terechtgekomen.

(c) Novum

 
Bron: http://www.nu.nl/news/1361127/122/rss/Politie_schotelt_arrestant_hasjcake_voor.html
 ;D ;D


SteKel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 638
Reactie #2352 Gepost op: 19 december 2007, 16:53:42
Politie schotelt arrestant hasjcake voor
Uitgegeven: 18 december 2007 21:08

AMSTERDAM - Een Zeeuw die was opgepakt voor hennepteelt heeft van de politie hasjcake als lunch voorgeschoteld gekregen. De politie had de cake eerder in beslag genomen en in de diepvries bewaard.

De cake is per ongeluk opgediend aan de verdachte.  



De 41-jarige man kreeg op het bureau van Goes een lunchpakket met koffie. Hij nam een hap van de cake en bemerkte dat het hasjcake was. Agenten die de etensresten kwamen ophalen, werden door de man op de hoogte gebracht.

De politie zegt te onderzoeken hoe de cake op het bord van de verdachte is terechtgekomen.

(c) Novum

 
Bron: http://www.nu.nl/news/1361127/122/rss/Politie_schotelt_arrestant_hasjcake_voor.html
 ;D ;D

Foutje, maar hééééél erg bedankt  ;D
Groeten uit Den Haag, Gerard  


Karim

  • Gast
Reactie #2353 Gepost op: 19 december 2007, 18:12:31
Vrouw na ongeluk vergeten en afgevoerd in autowrak

Soms lees je van die bizarre berichten, die je gewoon met iemand wilt delen. Als ik nu op mijn werk zou zitten had ik het een collega verteld, maar ik zit nu thuis achter mijn PC, dus jullie hebben de eer. In het Amerikaanse Los Angeles zat een vrouw voorin als passagier naast haar zoon in de auto toen ze een ongeluk kregen.

De auto zat flink in elkaar en toen de hulpdiensten arriveerden werd de zoon bevrijd en afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de vrouw werd compleet over het hoofd gezien. Pas toen de vrouw een dag later als vermist werd opgegeven, onderwierp men het wrak aan een nadere inspectie en trof men een dode vrouw aan.

De vrouw was klein van postuur en zat “verborgen” onder de uitgeklapte passagiersairbag in het wrak dat behoorlijk verkreukeld was. Momenteel wordt onderzocht hoe het kon gebeuren dat de politie en hulpverleners ter plaatse de vrouw over het hoofd zagen. Autopsie moet uitwijzen of de vrouw op slag dood was als gevolg van het ongeluk, of later is overleden. Als het laatste het geval is, dan is dit zeker in Amerika goed voor een forse claim. Het zal je moeder maar zijn.


Bron : Los Angeles Times , orginele artikel :

Body is found in L.A. tow yard a day after car accident

Authorities want to know how the woman was overlooked when the driver, her son, was removed at crash scene.

By Kenneth R. Weiss, Los Angeles Times Staff Writer
December 17, 2007

The body of an elderly woman was discovered Sunday in the front passenger side of a crumpled car in a San Fernando Valley towing company's yard -- a day after paramedics had removed her son from the same vehicle after a crash, authorities said.

The woman, whose identity was not released, had apparently been left in the car at the accident scene in Tarzana even as her son was taken to a hospital, police said.

Related Stories
- Woman found in tow yard died soon after crash, officials say Investigators began looking for her after family members reported that two relatives -- not one -- were missing, Officer Mike Lopez of the Los Angeles Police Department said.

"We conducted a follow-up to the tow yard, and we discovered the woman inside the vehicle," Lopez said. "She was dead."

LAPD detectives and officials on Sunday afternoon and evening swarmed the vehicle lot at Howard Sommers Towing Inc., an official police impound and tow yard in Canoga Park, trying to determine how city paramedics and traffic officers had failed to spot the woman in the damaged vehicle.

The slightly built woman had been concealed beneath an air bag that had deployed during the accident, police said. The vehicle was badly banged-up after crashing into a building.

The Los Angeles County coroner's office dispatched investigators late Sunday to examine and remove the body.

"There are a lot of questions and we don't have all of the answers," Lopez said, adding that authorities are "conducting an investigation surrounding this unfortunate incident."

The incident began about 10 a.m. Saturday when the vehicle driven by the woman's son hit a parked car in a bank parking lot and then crashed into the building at 19255 W. Ventura Blvd.
Los Angeles Fire Department paramedics removed the driver from the vehicle and took him to Northridge Hospital Medical Center, said spokesman Brian Humphrey. He did not release the driver's name, age or medical condition.

The car was then towed about seven miles to the impound yard, where it sat overnight. The city's Department of Building and Safety, meanwhile, was called in to check for structural damage at the bank after the car was pulled from the building.

On Sunday afternoon, authorities called the impound yard and asked an employee to look in the vehicle for anything unusual, a source said.

About 3:15 p.m., the Fire Department's emergency medical technicians were summoned by the towing yard, Humphrey said. "We had one person declared deceased at the scene. . . .

"Obviously, there is interest in our department in what happened. We are awaiting the results of the LAPD investigation. It's purely a law enforcement investigation at this time."

The coroner's office dispatched investigators late Sunday to examine and remove the woman's body.

They did not reach an immediate conclusion as to the precise time or cause of death, said coroner's spokesman Lt. John Kades. Such details will come after a more thorough examination of the body.

"The doctors may have a conclusion after the autopsy if this person died instantly or not," Kades said.

"That's a possibility, but there's no way to tell or predict."


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2354 Gepost op: 19 december 2007, 18:36:28
Brand in Witte Huis

WASHINGTON -  In het gebouwencomplex van het Witte Huis in Washington is woensdag kennelijk brand uitgebroken. Dikke rookwolken stegen op vanuit de ramen van het Executive Office Building, waar stafleden kantoor houden, alsmede de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad. Verdere details ontbreken vooralsnog.
  

Foto: REUTERS

Binnen een uur was de brand onder controle. President George Bush en Cheney bevonden zich op het moment van de brand in de westelijke vleugel van het Witte Huis. Er is niemand gewond geraakt, maar het gebouw waar de brand uitbrak is uit voorzorg wel ontruimd

www.telegraaf.nl


SteKel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 638
Reactie #2355 Gepost op: 20 december 2007, 18:21:27
Extra geld voor hulpdiensten Haaglanden

DEN HAAG - Hulpdiensten in de regio Den Haag krijgen 1,6 miljoen euro extra om rampen en crises beter te kunnen bestrijden. Dat staat in een overeenkomst tussen de veiligheidsregio Haaglanden die uit negen gemeenten bestaat, en minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken.
 
Het geld is voor de komende twee jaar. De 1,6 miljoen is ook bedoeld om de brandweerkorpsen in één regionaal korps te laten opgaan.

Het is de bedoeling dat het regionaal brandweerkorps vanaf 2009 een feit is. De beroepskrachten en vrijwilligers komen dan formeel in dienst van de regionale brandweer. Ook het materieel, zoals kazernes, brandweerwagens en uitrusting, komt in regionaal beheer.

Bron: Radio TV West
http://denhaag.rtvwest.nl
Groeten uit Den Haag, Gerard  


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2356 Gepost op: 20 december 2007, 23:11:40
http://www.gooieneembode.nl/viarss/nieuws/mark.bedet.vermist/AR2409/html.aspx

Mark Bedet Vermist
 20 december 2007 10.00   Van onze redactie + Foto Miché   2 reacties

http://www.gooieneembode.nl/_resized/size500/photos/35e6b937-e012-495b-a81f-0e164fbcefe4.jpg
Mark Bedet (foto: Foto Miché)

HILVERSUM - Mark Bedet uit Kortenhoef is afgelopen zondag van huis weggegaan en heeft sindsdien niets meer van zich laten horen.

Op station Hilversum heeft hij een kaartje gekocht naar Amsterdam. Zondagmiddag om circa 17:00 uur en maandagmorgen circa 10:30 uur heeft hij een pin-transactie gedaan bij de Rabobank aan de van Baerlestraat in Amsterdam zuid.

Mark is een jongen van 17 jaar. Hij is klein ongeveer 1.60 meter, maar heeft een fors postuur. Zijn ouders zijn heel erg ongerust. Mark is een jongen die gek is van de brandweer. Mogelijk dat hij bij een incident staat te kijken. Mark maakte ook diverse foto's voor 112actueel.nl en www.brandweerwijdermeren.tk

Mocht iemand hem zien of herkenen op de foto en hem gezien hebben wil die contact opnemen met onderstaand telefoonnummer. Spreek hem eventueel aan en vertel hem dat een ieder die om hem geeft (in het bijzonder zijn ouders en zusjes) hem missen en dat hij iets van zich moet laten horen. Ook kun je hem naar onderstaand telefoonnummer verwijzen.

Zijn signalement is:

Jongen
Donkere huidskleur
Donker bruine ogen
Zwart gemilimeterd haar
ca. 160cm lang
Stevig postuur.
Hij draagt een camouflage broek met beige erin.
Beige trui met capuchon.
Donker camouflage jas van Coolcat
Bruin leren schoenen met groene accenten.

Mensen die meer weten kunnen bellen naar 06-10318369


FF_holland

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 869
  • Leuk forum!
Reactie #2357 Gepost op: 21 december 2007, 07:45:09
:-\
Eén correctie:  www.brandweerwijdemeren.tk


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2358 Gepost op: 21 december 2007, 16:11:01
Wagen vol geladen

Veghel - Donderdagmiddag controleerde de politie op de Bundersweg in Veghel een personenbusje. De bus werd bestuurd door een 30 jarige Pool. Naast hem zaten nog twee landgenoten. Achterin zaten, op elkaar gepropt en zonder enige bewegingsruimte, nog eens 24 mannen.

De bus was niet ingericht voor het vervoer van zoveel personen en de bestuurder had daar evenmin het vereiste rijbewijs voor het vervoer ervan.

Geen van de inzittenden kon zich legitimeren, reden waarom allen zijn overgebracht naar het bureau. Alle identiteitspapieren zijn korte tijd later naar het bureau gebracht waarna iedereen na controle weer in vrijheid kon worden gesteld. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt. Ook tegen de eigenaar van de personenbus wordt proces-verbaal opgemaakt omdat de auto technische gebreken vertoonde. De auto had twee gladde voorbanden, de rechter koplamp was defect, de claxonbediening was afwezig, het rempedaal was niet meer voorzien van een stroef oppervlak en er staken scherpe delen uit aan de voorzijde van de auto.


SteKel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 638
Reactie #2359 Gepost op: 21 december 2007, 16:21:15

Fotograaf: razende_reporter
Bron: http://www.nufoto.nl
Groeten uit Den Haag, Gerard