Nog even een vraag over die opkomst tijd, na alarmering, van al die reddingbrigades die 24/7 inzetbaar zijn:
Bedoel je dan dat ook die boten na 5-15 minuten te water liggen?
Kan het me bijna niet voorstellen namelijk...
Doruz,
je moet het meer zien in het kader van de hulpverlening. De reddingsbrigade mag geen vertragende factor zijn in een spoedeisende hulpverlening. Dat impliceert dat op een drukke stranddag er verwacht kan worden dat er binnen die gezette tijd een voertuig klaar moet staan voor slachtoffervervoer.
Zo kan er voor het slachtoffervervoer op het strand in Zandvoort en Bloemendaal een keuze gemaakt worden uit de Reddingsbrigade van Zandvoort en/ of Bloemendaal, KNRM Zandvoort en Brandweer Zandvoort. De laatste heeft het nadeel dat er dan geen redvoertuig meer beschikbaar is voor de uitruk van de Brandweer Zandvoort, een KHV van de KNRM is te hoog om een zwaar slachtoffer in te tillen en de opkomsttijden van de reddingsbrigades met een hulpverleningsvoertuig ligt in de winter tussen de 5 en 7 minuten en de voertuigen zijn helemaal geprepareerd voor het materiaal van de aanrijdende ambulances. Daarbij doet een ambulance er ongeveer 7 á 11 minuten over om vanaf de kazerne op het strand aan te komen.
Om terug te komen op het slachtoffervervoer, officieel is het met de zelfredzaamheid van de burger dusdanig geregeld, dat de ambulancezorg "ophoudt" aan de verharde openbare weg. Nu kan je als RAV dat niet aan je laars lappen en zal er ambulancezorg geleverd gaan worden, maar niet meer binnen de gezette tijdslimieten. Dus wat is de opkomsttijd van de reddingsbrigade . . . . . . . . .
Voor zover ik weet is er geen enkele strand-reddingsbrigade die een opkomsttijd voor het te water gaan heeft. En dan nog met hoeveel eenheden? Wat voor eenheid moet dat zijn, hebben we het over een rampenvlet voor een spoedeisende hulpverlening? Geen idee hoe dat op het IJsselmeer en de randmeren is.
RR
(statussen is meten en dus weten)