Je kan een hoop kosten besparen, kunnen vele beroeps posten ook gesloten worden en weer met vrijwilligers worden bemand, de meeste meldingen bij een beroepspost zijn toch vaak OMS. Die kosten zijn nu relatief laag, die jongens lopen er toch, ik denk dat de grootste kosten nu bij vrijwliggers zijn, die komen ten slotte op voor de melding...
Zou je kunnen doen zij het niet dat je denk ik een opkomst probleem krijgt en de zorgnorm niet meer gaat halen
Een gemeente heeft geen beroepsbrandweer omdat het leuk is, maar omdat er een bepaald risico heerst en waarbij de frequentie van uitrukken een grote rol speelt.
Het opheffen van beroepsposten in steden zou dus wel kunnen maar dit is ook maar relatief. (Kijk wat er in A'dam speelt !). Het opkomst probleem bij de vrijwilligers is nu al een probleem laat staat als die in de steden met het drukke verkeer naar de kazerne moeten komen.
Het beeld dat heerst m.b.t. de beroepsbrandweer blijkt wel weer
Maar om je even een kijkje in de keuken te geven hierbij enkele cijfertjes waaruit blijkt dat er meer gebeurt dan alleen OMS'en rijden:
Voor wat betreft onze kazerne in de maand juli tot heden (19 juli) zijn er 98 meldingen geweest waarvan 33 OMS'en. (dit is exclusief de meldingen welke rechtstreeks op de kazerne binnen komen).
Houd je dus 65 overige meldingen over wat neer komt op ruim 3.4 meldingen per dag. Een sluiting van een beroepspost zal dus niet zo snel plaats vinden
Houd dan rekening met het feit dat je voor een uitruk van zes personen gemiddeld een groep van ruwweg 15 vrijwilligers op moet roepen om aan die 6 mensen te komen x 3.4 x 7 x 52.
Tel dan uit waar de (tijd)winst zit
maar dit even terzijde.