Ik weet niet waar KARIM zijn training gehad heeft, echter een groep van 30 personen in een zaaltje mag niet volgens de MFA normen.
De standaard MFA training voor een HAP opleiding vind ik wat mager.. en daar is MFA ook niet voor bedoeld..
Medic First Aid is een passantenopleiding waarvan de CIC+ versie vergelijkbaar is met het Oranje Kruis eerste hulp.
Dat er geen examen is voor een passantenhulpverlening, wil niet zeggen dat er niet getoetst wordt. Als het goed is, toetsen de instructeurs tijdens de training continue de vaardigheden van de cursisten. Echter mensen worden aangemoedigd te handelen en het is voor passantenhulpverlening niet noodzakelijk om een examen af te nemen.. Voor MFA CIC+ is er weldegelijk een examen voor andere doelgroepen.. Die kan optioneel gegeven worden en word ook sterk aanbevolen voor specifieke doelgroepen als HAP-Chauffeurs..
Wat wel veel gebeurd, is dat een Eerste Hulpdiploma een kleine basis is voor verdere interne scholing en opleiding en verdere training..
Of je er wat aan hebt, is afhankelijk of je een standaard versie of een doelgroep gerichte versie draaid. De twee daagse cursus (minimaal 12 uur, aanbevolen 16 uur) voldoet aan de eindtermen van het OK. Echter de leermethodiek is echt anders en je leert ook dat er meerdere wegen naar Rome zijn..