een onweerscomplex kan nooit heel lang op 1 plaats hangen
je zal altijd moeten kijken waar de bui zich bevind natuurlijk
het volgende even van:
http://www.meteodemarne.nl/Extreem/index.htm afgehaald
Onweer
Onweer is een bijzonder opvallend verschijnsel dat vrij vaak in Nederland voorkomt. Op gemiddeld 107 dagen per jaar onweert het wel ergens in ons land. In de zomermaanden juli en augustus gemiddeld zestien dagen per maand, in de wintermaanden december, januari en februari slechts op drie dagen per maand. Net als alle andere verschijnselen in het weer nemen ook bij onweer de hoeveelheid en hevigheid toe als het warmer wordt. In de zomer ontstaat onweer vooral boven het warme land, terwijl in de herfst de onweersbuien juist voor onze kust liggen, boven het relatief warme zeewater.
Onweer bestaat uit twee verschijnselen, die overigens wel met elkaar te maken hebben: donder en bliksem. Het zijn de audio en video van hetzelfde meteorologische proces. Van de bliksem, een lichtende flits in de lucht, is bekend dat die kan inslaan. In Nederland gebeurt dat zo’n 100.000 keer per jaar. Dat lijkt veel, maar per vierkante kilometer is het maar twee of drie keer in een heel jaar, dus de kans dat de bliksem bij u inslaat, is niet zo groot. Wat er kan gebeuren als de bliksem inslaat, is beter te begrijpen als u weet wat bliksem precies is.
------
de kans dat bliksem inslaat is niet heel groot en als de bliksem al is ingeslagen is de kans dat het in de zelfde straat nogmaals inslaat wel heel erg klein
blijf echter altijd op je hoede en als je het niet vertrouwt dan niet naar buiten