bij ons (hoge) ben je nog een (woensdag) avond kwijt voor opleiding. Dat is bij de meeste brigades zo. Gaande weg ga je mee met de boot en daar wordt de praktijk geleerd. Bij ons gaat dat snel, we hebben soms vijf of meer akties per dag. Bij de meeste reddingsbrigades moet de ook nog zwemmend redden leren. Als je alle certificaten en diploma's wilt halen ben je zo 7 jaar verder. Maar die brigades vergeten dat je meestal in een boot zit. Dan hanteren veel brigades nog een opleiding voor varend redden: bink, opstapper, motordrijver en commandant. Roeien is daarbij een belangrijke bezigheid
.
Veel brigades hebben hun opleiding reeds aan deze tijd aangepast, informeer daarnaar.
Ben je (basis vaardigheden) opgeleid dan is het mogelijk in overleg dagen vast te stellen waarop je aanwezig bent op de post of voor de boot. Je kunt er net zoveel/weinig tijd insteken als je wilt. Als je veel diensten wil draaien prima. Heb je niet zoveel tijd, de keren dat je er wel bent onlast je toch iemand anders.
De juridische kant van de zaak is minder belangrijk, als we bijvoorbeeld hasjies aantreffen in een bootje wat wij gered hebben hoort niemand daar wat van. Mensen mogen niet bang worden om ons te hulp te roepen.
Maar je politie achtergrond en de mentaliteit welke dat werk vereist maken je tot een zeer gewilde aanwinst voor een reddingsbrigade.
Henk