Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 443051 keer)

0 gebruikers (en 9 gasten bekijken dit topic.

erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1020 Gepost op: 5 juli 2008, 15:58:59
Brandweer en voetbal samen op Kroonplein
Tonnie van der Sligte . maandag 30 juni 2008 | 03:17 | Laatst bijgewerkt op: maandag 30 juni 2008 | 08:15

LEMELERVELD - Een hoosbui om drie uur 's middags zorgde ervoor dat de interesse voor het pleinfeest in Lemelerveld zaterdagmiddag een half uurtje op zich liet wachten.


Maar daarna was er geen vuiltje meer aan de lucht. Het zonnetje kwam tevoorschijn en daarmee ook de belangstelling. Zo konden de activiteiten van start gaan.

Op initiatief van de carnavalsvereniging De Sprokkelaars werd het hele weekend een pleinparty gehouden op het Kroonplein, geïnspireerd op het EK-voetbaltoernooi. Er waren allerlei wedstrijden: playstationvoetbal, een voetbalquiz voor de jeugd en voor volwassenen, brandweervoetbal, blokjesvoetbal en penalty schieten Er werden voetbalbeelden bekeken op een groot scherm en zondagavond werd daarop de EK-finale geprojecteerd. DJ Jeronimo en enkele Lemelerveldse artiesten zorgden voor extra feeststemming.

De pleinparty werd gecombineerd met demonstraties van de vrijwillige brandweer Dalfsen, die dit jaar het 60-jarig bestaan viert. Sinds januari 2008 heeft deze gemeente ook een jeugdbrandweerkorps van twaalf leden (12 tot 16 jaar). Deze brandweerlieden in spe gaven zaterdagmiddag een demonstratie weg van hun kennis. Dat gebeurde heel gedisciplineerd. Iedereen stelde zich vlot en keurig op voor het aflegsysteem (de benaming voor het uitleggen van de slangen voor het transport van water naar de brand). Frank Snijder uit Nieuwleusen vindt het brandweerwerk erg mooi. Voor hem was de keuze om bij de jeugdbrandweer te gaan haast vanzelfsprekend. "Mijn vader is ook bij de brandweer en het werk spreekt me erg aan. Ik wil beroeps worden. Ik weet dat het niet altijd makkelijk is. Het meest spannend? Ja dat is toch wel het blussen van een brand."

Dat werk mag de jeugd nog niet doen, maar wedstrijden houden met andere brandweerkorpsen in de omgeving wel en dat gebeurt dan ook regelmatig.

Vijf jongere kinderen deden een wedstrijdje. Hoe snel trek je een brandweerpak aan? Wie wint de brancardrace en het mooiste: wie weet met een straal water het snelst de letters 'brandweer' om te spuiten? Vooral dat laatste was met de dikke brandslang een zware klus. Het fanatieke ploegje ging strijdvaardig aan de slag. De oudste Roel won de wedstrijd.

Hoe bij een auto-ongeluk te handelen demonstreerden leden van de brandweerkorps met de EHBO. Een van hen gaf uitleg over de handelingen. De auto lag gekanteld en er zat een persoon bekneld in de wagen. Van het begin van het incident tot het eind duurde de operatie ongeveer drie kwartier. "Van belang is dat de passagier op een veilige en verantwoorde manier uit het voertuig wordt gehaald. Veilig voor de hulpverleners en passagier", deelde de brandweerman mee. Wie geen last had van hoogtevrees (en dat waren velen) kon het gehele plein en de omgeving in ogenschouw nemen vanaf een hoogwerker.

http://www.destentor.nl/regio/salland/3352243/Brandweer-en-voetbal-samen-op-Kroonplein.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1021 Gepost op: 5 juli 2008, 16:59:46
Winterswijkse overleden na ongeval
 
RUURLO - Een 27-jarige vrouw uit Winterswijk is om het leven gekomen na een ongeval vrijdagmiddag op de Vordenseweg in Ruurlo.

Rond half vijf 's middags verloor de Winterswijkse de macht over het stuur op de Vordenseweg. Zij botste met haar auto tegen een boom en raakte bekneld. De brandweer moest eraan te pas komen om het slachtoffer uit het autowrak te bevrijden.

De vrouw werd naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. Daar overleed zij gisteravond als gevolg van haar verwondingen.

http://www.tvgelderland.nl/index.php?id=51859

livep2000
16:24:19 04-07-08BRANPRIO 1 Verkeersongeval (beknelling: ja) : VORDENSEWEG - N319 RUURLO (RUUR) 40635
0802999BRW N-O Gelderland ( Monitorcode )
0802861BRW N-O Gelderland ( OvD Achterhoek-Oost )
0800434BRW Ruurlo ( Blusploeg )
0800334BRW Ruurlo ( Monitorcode/Lichtkrant )
0800134BRW Ruurlo ( Bevelvoerder )


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1022 Gepost op: 5 juli 2008, 17:01:10
Politie krijgt taart van gedupeerde
 
PUTTEN - Een man wiens auto tijdens Koninginnenacht is beschadigd in Putten, was zo blij dat verdachten zijn aangehouden dat hij de politie een taart als beloning heeft gebracht.

De man reed in de nacht van 29 op 30 april over de Engweg. Er liep een groepje jongeren en één van hen gooide een fiets voor de auto. De bestuurder werd daarna uitgescholden. Om problemen te voorkomen reed de man weg, waarbij zijn auto werd vernield.

De politie heeft na onderzoek twee jongens van 18 en 20 jaar aangehouden. De gedupeerde beloonde de politie daarop met gebak.

http://www.tvgelderland.nl/index.php?id=51811


maffiabaas

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 64
Reactie #1023 Gepost op: 5 juli 2008, 19:28:36
Tien gewonden door brand Nederlandse bus


HAGEN - Op de Autobahn vlakbij het Duitse Hagen is zaterdag een Nederlandse bus in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Tien van de negentig inzittenden raakten lichtgewond.
ANP

De passagiers varieerden in leeftijd van achttien tot zeventig jaar. Sommigen van hen moesten de bus door ingeslagen ruiten verlaten. Zij konden hun reis later met een vervangende bus voortzetten.

De brand was door nog onbekende oorzaak uitgebroken in de motor. Andere bestuurders hadden de 31-jarige buschauffeur erop gewezen dat er dichte rook uit de bus kwam. Die bracht het voertuig daarop op de vluchtstrook tot stilstand.

De snelweg A1 van Hagen naar Keulen was tijdens de blus- en bergingswerkzaamheden zo'n drie uur gestremd. Er ontstond schade ter waarde van 300.000 euro.
(c) ANP


Het is goed raak met al die bussen...
Laast ook al een bus in brand die van de efteling af kwam.


Chris81

  • Gast
Reactie #1024 Gepost op: 5 juli 2008, 19:35:38
Lijkt me sterk, onder de 12 ben je niet strafbaar. Kan de vader hiervoor een bekeuring krijgen? ???

Dat ligt aan de opzet. Als vader en daar lijkt het wel op, het jochie bewust laat rijden, dan kan hem dat ten laste worden gelegd.

Groeten  Chris


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1025 Gepost op: 6 juli 2008, 10:41:27
Auto met drie kinderen te water
Almere - Zaterdagmiddag even na twaalven is een auto met vier personen van de weg geraakt en in het water beland. Politie, ambulances en brandweer rukten direkt uit naar het incident, waarbij drie kinderen betrokken waren.

Het ongeval gebeurde bij het oprijden van de A-6 vanaf de Veluwedreef nabij het Confectiecentrum, plaatselijk bekend als "de paddenstoel".

De vermoedelijke oorzaak van het ongeval was dat de bestuurster achterom keek naar de kinderen die op dat moment "vervelend aan het doen" waren. Hierdoor miste ze de bocht, kwam in de berm terecht en kon niet meer op tijd terug de weg op sturen. De auto reed van het talud af, schoot zo'n 50 meter door een stuk grasland en kwam tot stilstand in een sloot.

Een getuige heeft het ongeval bij de hulpdiensten gemeld en is direkt naar de auto gegaan om hulp te verlenen. De inzittenden raakten slechts licht gewond en konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld. De auto is zwaar beschadigd.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/78743/Auto_met_drie_kinderen_te_water

livep2000
12:19:36 05-07-08BRANPRIO 1 : 681 683 671 642 994 A6 R 53,3 ALMERE Drenkeling
0701101BRW Almere-Stad ( Kazernealarm )
0700292BRW Almere ( TS-642 )
0700181BRW Almere-Stad ( Bevelvoerder Vrijwilligers Ploeg 1 )
0700180BRW Almere-Stad ( Vrijwilligers Ploeg 1 )  
0700163BRW Almere-Stad ( Beroeps Hv )  
0700160BRW Almere-Stad ( Beroepsgroep )  
0700013BRW Flevoland ( OvD-Zuid Alarm )
0700001BRW Flevoland ( Monitorcode )


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1026 Gepost op: 6 juli 2008, 10:43:08
NVBR wil aantal nodeloze uitrukken halveren
Arnhem - De Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding (NVBR) is een project gestart om de grote hoeveelheid nodeloze uitrukken van de brandweer met de helft te verminderen. Jaarlijks rijdt de brandweer uit voor een groot aantal loze meldingen, die in de meeste gevallen afkomstig zijn van een brandmeldinstallatie. 'Dit gaat ten koste van de veiligheid en de motivatie van de medewerkers', zegt programmaleider Koos Scherjon van de NVBR.

Jaarlijks 70.000 loze meldingen
Per jaar komen er rond de 70.000 loze meldingen binnen bij de brandweer. Ondanks veel maatregelen hiertegen, zoals verbetering van de techniek, het uitdelen van boetes aan gebouweigenaren en voorlichting aan de gebruikers, daalt dit aantal niet.

De klassieke methode om het aantal loze meldingen terug te dringen, werkt niet voldoende. Als alle installaties volgens de norm zouden werken, blijft de brandweer nog steeds geconfronteerd met een grote hoeveelheid loze meldingen. Daarom heeft het bestuur van de NVBR ertoe besloten om een project te starten waarin meer efficiënte maatregelen worden gevonden.

Halveren nodeloze uitrukken
Het doel van het project is om het aantal keren dat de brandweer voor niets uitrukt, te halveren. Volgens Scherjon ligt het antwoord niet in het afschaffen van brandmeldinstallaties, die een wezenlijk onderdeel vormen van het pakket aan veiligheidsmaatregelen.

Nieuwe innovatieve ideeën
Wel is het wenselijk nog eens goed te kijken of de maatregel (automatische brandmeldinstallatie) altijd in balans is met de risico's en wie verantwoordelijk is voor de eerste reactie op een alarm (eigenaar of brandweer). Daarom zal gezocht worden naar nieuwe, innovatieve ideeën die het probleem goed kunnen aanpakken.

Drie tot vijf jaar
Het project richt zich niet persé op de korte termijn, al zullen er maatregelen gevonden moeten worden die snel tot resultaten kunnen leiden. Scherjon denkt drie tot vijf jaar nodig te hebben voor een meer duurzame oplossing. Tot die tijd roept hij de korpsen en gemeenten wel op om te blijven werken aan eigen maatregelen tegen nodeloze uitrukken.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/78461


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #1027 Gepost op: 6 juli 2008, 10:46:04
Man raakt gewond bij explosie op jacht
Noord Scharwoude - Zaterdagmiddag 5 juli vond er rond 14.30 uur een explosie plaats op een jacht in Noord-Scharwoude (Noord-Holland).

Bij deze explosie liep een man ernstige brandwonden aan zijn armen, handen en hoofd op, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Het jacht lag in de buurt van de Roskamsluis afgemeerd toen de explosie zich voordeed. Op dat moment was de man aan boord. Zijn vrouw bevond zich op de wal, waardoor zij ongedeerd bleef.

De boot is geheel verwoest. De man is naar een ziekenhuis gebracht.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/78739
 
P2000 Meldingen:
livep2000
14:33:51 05-07-08AMBUA1 Buizerd, hotel restaurant De Spoorstraat 124 NOORD-SCHARWOUDE Scheepsbrand
0220999CPA NH-Noord ( Monitorcode MKA )
0220188CPA NH-Noord ( Ambu 188 Alkmaar/De Mossel/Schagen )

            
livep2000
14:31:44 05-07-08BRANPrio 1 Buizerd, hotel restaurant De Spoorstraat 124 NOORD-SCHARWOUDE Scheepsbrand NHN526 LDK645 LDK842
0202999BRW NH-Noord ( Monitorcode )
0202997BRW NH-Noord ( GmS Koppelingscode )
0201989BRW Langedijk ( Lichtkrant Gemeente )
0201988BRW Langedijk ( Lichtkrant Kazerne )
0201973BRW Langedijk ( Blusgroep 3 )
0201971BRW Langedijk ( Blusgroep 1 )
0200684BRW NH-Noord ( OvD Noord Kennemerland-Oost )
0200178Meldkamer NH-Noord ( Code t.b.v. Schakeling/Activering )


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #1028 Gepost op: 6 juli 2008, 10:53:48
Brand verwoest slaapvertrek manege Lennisheuvel
door Tim Durlinger. zondag 06 juli 2008 | 10:07 | Laatst bijgewerkt op: zondag 06 juli 2008 | 10:13

LENNISHEUVEL – Een kleine uitslaande brand heeft zondagmorgen een slaapvertrek verwoest van manege S-Hoeve in het Boxtelse kerkdorp Lennisheuvel. In het gebouw waren op dat moment geen mensen aanwezig en de twaalf paarden die er op stal staan konden op tijd in veiligheid worden gebracht.


Een fietser zag volgens de Boxtelse brandweercommandant Jasper Derks rook uit de manege aan de Brede Heide komen en sloeg alarm: ,,Samen met een buurvrouw heeft hij vervolgens de paarden eruit gehaald.”

De brand woedde aan de achterzijde en richtte flinke schade aan een slaapvertrek aan. Dat wordt gebruikt voor onder meer ponykampen, wist Derks. Hoe de brand is ontstaan, kon hij niet zeggen.De brandweer kon het vuur snel blussen en voorkomen dat het oversloeg naar de naastgelegen kantine van de manege. In de ruimtes voor de paarden stond nagenoeg geen rook, aldus de brandweercommandant. De brand werd bestreden door de korpsen van Boxtel en Liempde. Een ladderwagen van de Bossche brandweer werd ook opgeroepen, maar hoefde niet in actie te komen.

Een geëmotioneerde eigenaresse Marion van Nunen vertelde dat zij ruim een maand geleden nog zelf in de manege woonde. Volgens haar is er drie weken geleden ook ingebroken in de S-Hoeve

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/meierij/3384414/Brand-verwoest-slaapvertrek-manege-Lennisheuvel.ece Foto Tim Durlinger/BD


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1029 Gepost op: 6 juli 2008, 10:59:40
Vurig afscheid van onaardige schooljuf
Soest - Omdat zij de laatste herinneringen aan de in hun ogen onaardige lerares latijn helemaal achter zich wilden laten, besloten twee scholieren uit Soest om hun werkschrift ritueel te verbranden. Dat deden ze op een bankje langs de A.P. Hilhorstweg. Ze hadden echter geen rekening gehouden met de wind, want toen een brandend stukje papier aan hun aandacht ontsnapte en in de berm aan de overkant terechtkwam, veroorzaakte dit een brandje in het pas gemaaide gras.

Ze konden het zelf niet direct uit krijgen, maar met hulp van voorbijgangers lukte het de vlammen tot staan te brengen. De brandweer had aan één straal voldoende om het vuur helemaal uit te maken. De bevelvoerder sprak het tweetal vermanend toe en wees hen op de gevolgen van hun ondoordachte daad. Hevig snikkend boden zij hun excuses aan en lieten weten hun lesje wel te hebben geleerd, al was ook dat geen latijn…..


http://www.blikopnieuws.nl/bericht/78588