Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 443132 keer)

0 gebruikers (en 10 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1210 Gepost op: 29 juli 2008, 22:48:07
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/80018

Springen van meisje voorkomen

Leiden - Door de inzet van politiediensten en andere hulpverlenende instanties is maandagavond 28 juli voorkomen dat een meisje van een gebouw van het opvangcentrum voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking aan de Zoeterwoudsesingel is gesprongen. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

Maandagavond rond 23.10 uur werd gemeld dat het meisje in de dakgoot van het vier etages tellende gebouw stond. De politie zette onderhandelaars en een team in dat is gespecialiseerd in het overmeesteren van personen onder moeilijke omstandigheden.

Ook stonden een ambulance en de brandweer met een springkussen stand-by. Rond 01.35 uur lukte het om het meisje te overmeesteren. Zij is overgedragen aan de hulpverlening. De Zoeterwoudsesingel is door deze actie enige tijd afgesloten geweest.


toverboer

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 176
Reactie #1211 Gepost op: 29 juli 2008, 23:30:35
Maatregelen Zwarte Cross door regen
 
LICHTENVOORDE - Het Achterhoekse festival Zwarte Cross is zaterdagavond enkele uren afgesloten geweest.

De organisatie vreesde een chaotische situatie wanneer bezoekers wegens de regenval in korte tijd terug zouden keren naar de camping. Ook werden nieuwe bezoekers van het festival van het terrein geweerd.

Het is de tweede dag op rij dat de Zwarte Cross wordt geteisterd door slecht weer. De organisatie hoopt op 115-duizend bezoekers, maar dat streven lijkt vanwege het slechte weer niet haalbaar.
 
Bron: RTV Gelderland

viel nog al mee  de groote buien gingen net wat meer naar het noorden
kermis  is wel een uur stil gezet ook werden span doeken opgeruimt  
Alarmering  van sigma contener was uit voorzorg  
waaren zon 100 000 mensen
was weer een mooi feest  8) :D


Mike!

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 91
  • 112ijmond.nl
    • 112ijmond.nl
Reactie #1212 Gepost op: 30 juli 2008, 09:32:45
Bij een eenzijdig ongeval op de Spoorsingel in Beverwijk zijn vannacht twee mensen om het leven gekomen. De auto reed vanaf broekpolder richting de brandweerkazerne en is door nog onbekende oorzaak gecrasht. Door de extreem hoge snelheid is de auto uit elkaar gespleten en om een boom heen gevouwen, andere delen zijn tientallen meters verderop in de sloot terecht gekomen. Uit voorzorg is de traumahelikopter uit Nijmegen gaan vliegen.  De identiteit van de slachtoffers is nog onbekend en de politie doet hier onderzoek naar.

Ook is er nog een politiehelikopter overgevlogen om te kijken of er ergens anders nog eventueel slachtoffers lagen dit was gelukkig niet het geval. De Spoorsingel is enkele uren dicht geweest voor al het verkeer. (Later meer informatie!) (Bron: 112beverwijk.nl)

www.112beverwijk.nl


mvb

  • Fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,349
Reactie #1213 Gepost op: 30 juli 2008, 10:36:54
Twee doden door ongeval Beverwijk

BEVERWIJK -  Een man en een vrouw zijn woensdagochtend om het leven gekomen door een verkeersongeval in Beverwijk. Dat heeft de politie laten weten. De twee zaten in een auto die op de Spoorsingel waarschijnlijk met hoge snelheid tegen een boom reed. Zij overleden ter plekke.

Het voertuig brak door de botsing in tweeën waarbij het voorste deel in de nabijgelegen sloot terechtkwam. De man werd door hulpdiensten levenloos naast een van de wrakstukken gevonden. De vrouw werd later door duikers uit het stuk auto in de sloot gehaald. Ze bleek ook overleden.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1214 Gepost op: 31 juli 2008, 00:33:53
Politie houdt drie mensen aan in verband een ruzie

Ravenstein - De politie heeft woensdagmiddag en avond in totaal drie mensen aangehouden naar aanleiding van twee incidenten die woensdagmiddag in Ravenstein plaatsvonden op verschillende plekken. Om ongeveer twee uur is er een treffen tussen twee groepen van in totaal ongeveer tien mensen in de Verlengde van Paltzstraat. Daar wordt door een 18-jarige man uit Ravenstein met een hamer gedreigd. Ook vernielt hij een auto met die hamer door er meerdere klappen op te geven. Hij is om half vier aangehouden voor deze feiten in zijn woning.

Tijdens dit treffen dreigt een 21-jarige vrouw uit Herpen. Zij is omstreeks half acht op de Maasdijk aangehouden voor dit feit. Korte tijd later, omstreeks half drie, wordt door iemand van de groep ingereden op iemand van de rivaliserende partij. De man, op de fiets, kan nog net op zij springen om een ernstige aanrijding te voorkomen volgens zijn aangifte. De bestuurder van de auto, een 20-jarige Ravensteiner, is om half negen in zijn woning aangehouden voor poging tot doodslag.

De aanleiding voor deze incidenten is vermoedelijk een vernieling van een ruit van een woning aan de Jacoba van Badenhof. In de nacht van dinsdag op woensdag is de ruit met een mokerkop ingegooid. De bewoners waren nog achter de dader aangelopen maar konden hem niet te pakken krijgen. Men had een vermoeden wie de dader was en de politie denkt dat daardoor dit geweld losbarstte.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft daarom direct de aanhoudingen verricht. De zaak zal verder grondig onderzocht worden. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: Politie Brabant-Noord


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1215 Gepost op: 31 juli 2008, 14:51:48
Training voor beheersen natuurbranden
door Rob van Gemert. donderdag 31 juli 2008 | 02:53

APELDOORN - Niet als een kip zonder kop blussen, maar een bos- of heidebrand slim proberen te beheersen.

Met dat doel zijn de bevelvoerders en officieren van de regionale brandweer het afgelopen voorjaar opgeleid. Hun theoretische kennis over natuurbranden is bijgespijkerd.

Aanleiding voor de trainingen was een rapport dat de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vorig jaar uitbracht. Daarin stond dat de brandweer onvoldoende is voorbereid op het bestrijden van natuurbranden, hoewel die in deze regio een groot risico vormen. Slechts een beperkt aantal leidinggevenden zou over de juiste kennis, kunde en improvisatievermogen beschikken.

André Meilink, van de afdeling operationele voorbereiding van de VNOG, coördineert de training van leidinggevenden. "We hebben onderzocht of we alle natuurbranden aankunnen. De conclusie was 'nee'. Als het vuur bijvoorbeeld in de kronen van de bomen zit, kunnen we het amper aan."

"Daarom hebben we ervoor gekozen het beheersen van een brand als uitgangspunt te nemen. Bijvoorbeeld door het vuur voor zwaartepunten, zoals campings, bezoekerscentra of huizen, af te buigen. Of door het vuur richting een graasweide te 'sturen' door op bepaalde plaatsen te blussen."

Meer kennis over natuurbranden leidt volgens Meilink in sommige gevallen tot een andere tactiek. Als voorbeeld wijst hij op heidebranden. "Die verspreiden zich in hoefijzervorm in de richting van de wind. Eerst probeerden we vanuit de rook de brand tegen te houden. Nu rijden we achter het vuur aan, over verbrand terrein. Van die kant blussen we. Zo halen we de snelheid uit de brand."

In de nieuwe tactiek is een centrale rol weggelegd voor een zogeheten 'coördinator verplaatsing'. Dat is een extra brandweerofficier die er voor moet zorgen dat de eenheden op de juiste plaats komen en het schaarse water wordt gebruikt waar het het hardst nodig is. "We willen een brand nu veel meer sturen", legt Herma van Eijk, woordvoerster van de VNOG,uit. "Van die coördinator verwachten we dat hij als het ware boven de brand gaat staan."

Voor kennis over natuurbranden kijkt de brandweer naar grote branden elders in de wereld, in bijvoorbeeld Portugal, Griekenland en Australië. Meilink neemt daarvan dingen mee, maar volgens hem is de manier van brandbestrijding op die plekken niet zonder meer toe te passen op de Veluwe. "In die landen is de omvang met de natuur heel anders. Als in Australië een paar honderd hectare bos afbrandt, zeggen ze: 'so what'. Op de Veluwe heeft een brand veel meer impact. Het is het grootste pretpark van Nederland."

De trainingen bestaan tot nu toe volledig uit theorie. Bevelvoerders leren bijvoorbeeld een brand te herkennen aan de kleur van de rook. Of ze analyseren de bestrijding van een brand aan de hand van oude videobeelden. Het is de bedoeling dat de brandweer vanaf volgend jaar ook in de praktijk gaat oefenen. "Dat betekent niet dat we een stuk bos in de fik steken", legt Meilink uit. "We markeren het met linten om een brandsituatie te simuleren."

Niet alleen door training van officieren en bevelvoerders wil de brandweer slagvaardiger worden bij natuurbranden. Ze zet ook in op preventie, door overleg met natuur- en terreinbeheerders, bijvoorbeeld campingeigenaren. Daarnaast zijn de korpsen beter gaan samenwerken, zodat het gemakkelijker wordt elkaar te assisteren. Volgens Meilink en Van Eijk zijn de VNOG en de regio Gelderland Midden de voortrekkers van die landelijke samenwerking. Meilink: "Er is nu bijvoorbeeld één procedure voor vliegtuigjes. Een vliegtuigje dat vanuit Teuge opstijgt richting Utrecht en boven de Veluwe een brand ziet, kan die nu melden en de bestrijding coördineren."

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/apeldoorn/3490824/Training-voor-beheersen-natuurbranden.ece


Crashtender

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,172
Reactie #1216 Gepost op: 31 juli 2008, 15:37:32
Wilde achtervolging in Harderwijk
 
HARDERWIJK - Een gestolen auto is donderdagochtend tegen de Harderwijkse brandweerkazerne gebotst. Dat gebeurde nadat de autodief tijdens een achtervolging door de politie uit de auto sprong.

De Mercedes Benz reed door en botste tegen de kazernedeur. Die raakte licht beschadigd.

De auto werd rond half tien gestolen in Nijkerk. Agenten zetten vanaf de A28 de achtervolging in. De dief reed Harderwijk in en sprong bij de kazerne uit de auto. De politie heeft de man nog niet te pakken, hij vluchtte te voet een woonwijk in.
 
Bron: RTV Gelderland
Reageer in een crisissituatie met kalmte en bedenk in een kalme periode dat er altijd weer ergens een crisis in de maak is.


Bart S

  • Gast
Reactie #1217 Gepost op: 1 augustus 2008, 00:57:28
Hof wijst domeinnaam 112.nl toe aan staat
Uitgegeven: 31 juli 2008 15:48
Laatst gewijzigd: 31 juli 2008 15:58

AMSTERDAM - De domeinnaam 112.nl moet naar een overheidswebsite verwijzen. Het gerechtshof in Amsterdam bekrachtigde donderdag het vonnis van de kortgedingrechter.
 
Die oordeelde vorig jaar mei al dat Bram Heerink, die de domeinnaam in 2001 claimde, deze vanwege de naamsbekendheid niet meer mag gebruiken en moet afstaan. Heerink had beroep ingesteld tegen dit vonnis.
 
Motivering

De Amsterdamse rechtbank had als motivering gesteld dat de staat 'een onmiskenbaar belang heeft om de burgers goed en snel te kunnen informeren, in het bijzonder op het gebied van hulpdiensten'.

Het hof noemt dit belang 'zwaarwegend'. In de hele EU is 112 het voorgeschreven telefoonnummer om met spoed de hulp van politie, ambulance of brandweer in te roepen.

Heerink laat in een reactie weten niet zo blij te zijn met de uitspraak. "Dat kunt u zich voorstellen." Juristen hebben volgens hem gezegd dat het vonnis van vorig jaar aan alle kanten rammelde. Hij gaat het vonnis bestuderen, en sluit eventuele vervolgstappen niet uit.

Belang

Heerink had zich er volgens het hof van bewust moeten zijn dat hij in strijd handelde met het 'evidente en zwaarwegende belang van de staat waartegen het zijne niet opwoog'.

Ook was het onrechtmatig dat hij weigerde om, behalve dan door een volgens het hof onredelijke financiële vergoeding, mee te werken aan de overdracht van de domeinnaam.

Wie nu www.112.nl intypt, wordt doorgeleid naar www.112sos.nl, een website van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is nog onduidelijk of het ministerie 112.nl in de toekomst gaat gebruiken.

(c) Novum


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #1218 Gepost op: 1 augustus 2008, 10:33:07
Wilde achtervolging in Harderwijk
 
HARDERWIJK - Een gestolen auto is donderdagochtend tegen de Harderwijkse brandweerkazerne gebotst. Dat gebeurde nadat de autodief tijdens een achtervolging door de politie uit de auto sprong.

De Mercedes Benz reed door en botste tegen de kazernedeur. Die raakte licht beschadigd.

De auto werd rond half tien gestolen in Nijkerk. Agenten zetten vanaf de A28 de achtervolging in. De dief reed Harderwijk in en sprong bij de kazerne uit de auto. De politie heeft de man nog niet te pakken, hij vluchtte te voet een woonwijk in.
 
Bron: RTV Gelderland

Inderdaad een behoorlijke achtervolging, echt overal hoorde je politie! De deur van de kazerne (luik van de HV-274) had er een beste deuk inzitten, hebben ze gerepareerd door er een nieuwe plaat tussen te zetten. Fotos staan op: http://www.nwvfoto.nl/
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1219 Gepost op: 1 augustus 2008, 16:16:40
Twee inbrekers aangehouden

Regio Brabant-Noord/Limburg-Noord - Met de aanhouding van twee inbrekers denkt de politie minimaal elf inbraken opgelost te hebben. Op zestien juni is een 21-jarige man uit Venlo op heterdaad aangehouden bij een poging inbraak in een woning aan de Vierhoekseweg in Langeboom. Hij probeerde daar met een medeverdachte de woning binnen te komen maar dat werd gezien door een bewoner. De verdachten vluchtten weg in aparte auto's maar het lukte de politie één van de auto's tot stoppen te dwingen. De recherche is direct een onderzoek gestart. Uit informatie bleek dat deze man vermoedelijk verantwoordelijk was voor meerdere inbraken in de regio Brabant-Noord en Limburg-Noord. De recherche van deze twee regio's begonnen samen een onderzoek. Tijdens dit onderzoek zat de verdachte in bewaring. Op 28 juli werd de medeverdachte, een 23-jarige inwoner uit Swalmen, aangehouden. Hij is door de Rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 21-jarige man uit Venlo is ondertussen in afwachting van zijn rechtzaak in vrijheid gesteld.

Bij de inbraken, gepleegd in Zeeland, Langeboom, Grubbenvorst, Linne, Maasbree en Deurne, werden hoofdzakelijk sleutels weggenomen van auto's die dan ook weer gestolen werden. Ook werden er computers, geld en pasjes gestolen. Enkele gestolen auto's zijn terug gevonden en aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven.


Nepwapen ingenomen

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie de melding dat enkele jongeren zich ophielden aan de Bossche Pad en dat zij nepwapen bij zich zouden hebben. De politie trof een 17 jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aan die in het bezit was van een imitatie pistool dat er bedrieglijk echt uit zag. Het wapen is in beslag genomen en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Een 19 jarige Bosschenaar die aanvankelijk was weggelopen kwam kort daarna terug. Bij naamscontrole bleek dat hij nog een geldboete van 100 euro moest betalen. Hij is aangehouden. Nadat de boete betaald was is hij weer in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Brabant-Noord