Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 443147 keer)

0 gebruikers (en 18 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1230 Gepost op: 2 augustus 2008, 14:04:22
Gewapende overval op supermarkt Rosmalen

Zaterdagmiddag omstreeks tien over half twee hebben twee gewapende personen een overval gepleegd op een supermarkt aan de Hoogstraat in Rosmalen.

Hierbij is vermoedelijk een geld bedrag buit gemaakt. De overvallers zijn ontkomen. De politie is ter plaatse voor opvang van de getuigen en stelt een onderzoek in op dit moment.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1231 Gepost op: 2 augustus 2008, 23:08:24
Gewonden na ongeluk met touringcar Ossendrecht
Uitgegeven op zaterdag 02 augustus 2008 om 22:42:36  

(Novum) - In het Brabantse Ossendrecht is zaterdagavond een touringcar in een greppel beland. Twee inzittenden zijn gewond geraakt, meldt een woordvoerder van de politie. Zeven anderen kwamen met de schrik vrij.

Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur op de Laagstraat. De bus heeft een Belgisch kenteken. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De twee gewonden zijn vervoerd naar een ziekenhuis in België en Bergen op Zoom. Ze waren nog aanspreekbaar na het ongeluk, meldt de politiewoordvoerder.

De toedracht van het ongeluk is onduidelijk. De touringcar wordt uit de greppel getakeld.

[Copyright 2008, Novum]


guest4965

  • Gast
Reactie #1232 Gepost op: 3 augustus 2008, 10:54:15
Zwemmen in Noordzee blijft gevaarlijk

DEN HAAG - De Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) waarschuwt dat het ook zondag nog gevaarlijk kan zijn om te zwemmen langs de kust. Door een combinatie van harde zuidwestenwind en een vloedstroom als gevolg van springtij kunnen verraderlijke onderstromen ontstaan, die zwemmers kunnen meesleuren in zee.

Dat heeft een zegsvrouw gemeld. Volgens de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) geldt het gevaar voor de hele Nederlandse Noordzeekust.

De Haagse reddingsbrigade heeft de afgelopen dagen al tientallen zwemmers hulp moeten bieden die onverwacht in moeilijkheden raakten. Het gevaar dreigt met name rond golfbrekers, die tijdens springvloed niet of nauwelijks te zien zijn.

Stroming
Bij springtij is eb extra laag en de vloed is extra hoog waardoor er extra stroming in het water is. Doordat de meeste pieren onder water verdwijnen, kunnen zwemmers volgens de medewerkers van de Reddingsbrigade de stromingen rond de golfbrekers nauwelijks inschatten.

Bovendien heeft de zuidwestenwind de afgelopen week de bodem tussen de verschillende zandbanken uitgesleten, waardoor de toch al verraderlijke stromingen nog sterker kunnen worden.

Weer
De Reddingsbrigade adviseert badgasten vooral niet te ver de zee in te gaan en golfbrekers te mijden. "Gelukkig nodigt het weer vandaag minder uit om te gaan zwemmen", merkt de zegsvrouw op.

Bron: www.nu.nl


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1233 Gepost op: 3 augustus 2008, 11:43:30


V16.01

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 499
Reactie #1234 Gepost op: 3 augustus 2008, 12:13:36
Muntendam - Een 37-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela heeft zaterdagnacht in Muntendam voor een grote ravage gezorgd. De bestuurder die onder invloed van alcohol was, verloor op de Middenweg de macht over het stuur en reed een huiskamer binnen van een seniorenappartement aan de Kerkstraat.

De 80-jarige bewoonster van de woning was op dat moment in een slaapvertrek naast de woonkamer.

Herkenning

Agenten zagen de man in het centrum van Veendam rijden. De bestuurder viel op vanwege zijn rijgedrag. Zo reed hij tegen de rijrichting in over het Kerkplein. Ook reed hij over een trottoir. De agenten meenden de man te herkennen van een incident eerder die nacht in de Kerkstraat en wisten dat hij alcohol had gedronken. Er werd door middel van een stopbord en lichtsignalen een stopteken gegeven. De Pekelder ging er echter met hoge snelheid vandoor in de richting van Muntendam. Agenten gingen achter de verdachte aan, maar verminderden hun snelheid toen er snelheden van ruim 160 km/u werden gehaald. Hierdoor raakte ze het verdachte voertuig uit het oog.

 

Lantaarnpaal

Op de Kerkstraat in Muntendam reed de man in een bocht met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal. Hierdoor werd zijn voertuig gelanceerd en reed door de voorpui de woonkamer van het seniorencomplex binnen. De lantaarnpaal werd door de kracht uit de grond getrokken en werd enkele meters weggeslingerd. Onderdelen hiervan vernielden de gevel en enkele ruiten van het complex.

 

Bloedproef

De 37-jarige Pekelder is opgenomen in een ziekenhuis. Hij was na het ongeval aanspreekbaar en heeft een blaastest gedaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen. De 80-jarige bewoonster van het appartement raakte niet gewond, maar was hevig geschrokken. Net als andere bewoners van het seniorencomplex. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rij- en kentekenbewijs wordt in beslag genomen.


www.112groningen.nl
Voormalig lid SIGMA Twente Rode Kruis Haaksbergen EHBO-er Fc Twente Plv. Coördinator EHBO Fc Twente


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1235 Gepost op: 3 augustus 2008, 14:22:56
Meeuwenredster bevrijd uit modder  
 
ELBURG - Een medewerkster van de dierenambulance kwam zaterdagavond bij een poging tot het redden van een meeuw vast te zitten in een gracht in Elburg.

De vrouw zat vast in de modderige bodem van de gracht. De duikgroep van de Elburgse brandweer rukte uit om haar te bevrijden.

Uiteindelijk werd de vrouw veilig naar de kant gebracht. Ook de meeuw bleef ongedeerd. »

http://www.omroepgelderland.nl/index.php?id=53560

livep2000
19:48:57 02-08-08I BRAN PRIO 2 Algemeen Dienstverlening : ZWOLSCHEWEG ELBURG (ELBU)  
0801889BRW Elburg ( Duikploeg )


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1236 Gepost op: 3 augustus 2008, 14:45:05
Ruim tweeduizend mensen bestrijden brand Antalya
Uitgegeven: 3 augustus 2008 13:58

ISTANBUL - Meer dan tweeduizend mensen zijn zondag betrokken bij het bestrijden van de grote bosbrand die woedt in de Turkse kustprovincie Antalya. Dat heeft het staatspersbureau Anatolia gemeld.
 
De brand in Antalya brak donderdag uit. Door het vuur viel tot nu toe een dode. Zaterdagmiddag lieten de Turkse autoriteiten nog weten dat ze de brand vermoedelijk aan het eind van die dag onder controle zouden hebben.

Die voorspelling bleek te optimistisch. De brandweerlieden waren zondag nog druk in de weer.

Wind

Een medewerker van het bosbeheer liet weten dat het door de harde wind een zwaar karwei is de brand onder controle te krijgen. Hij zei dat de wind zaterdag was geluwd, maar zondag weer sterker was geworden.

http://www.nu.nl/news/1685140/21/Ruim_tweeduizend_mensen_bestrijden_brand_Antalya.html


guest4965

  • Gast
Reactie #1237 Gepost op: 3 augustus 2008, 15:11:18
Dode A'dammer in water Lelystad
LELYSTAD In het water van de Zilverparkkade in het centrum van Lelystad is zaterdagochtend het stoffelijk overschot gevonden van een 33-jarige Amsterdammer.

Vermist
De man was sinds dinsdag 29 juli als vermist opgegeven. Hij had zijn woning verlaten en was niet teruggekeerd.
Voorbijgangers zagen zaterdagochtend rond 10.30 uur het lichaam van de man drijven in het water.

Doodsoorzaak onbekend

Waaraan de man is overleden is nog niet bekend gemaakt. Ook is niet bekend of er sprake is van een misdrijf. De politie onderzoekt de zaak.



Bron: www.rtvnh.nl


guest4965

  • Gast
Reactie #1238 Gepost op: 3 augustus 2008, 15:13:31
Bootje gezonken in de Herengracht

Op de Herengracht is zaterdag een bootje gezonken.
De boot was dichtbij de kade toen er een speedboot langsvoer. Volgens omstanders maakte die boot zo veel golven dat het water in de kleinere boot terecht kwam.
Een ooggetuige meldde AT5 dat de opvarenden van de speedboot even bleven kijken. Toen zij zagen dat het bootje begon te zinken, zijn ze er vandoor gegaan.

Bron: www.at5.nl


Nou zeg, het moet niet gekker worden...!


Kolkkie

  • Verzorgende-IG i.o., Sportmasseur, EHV-er, Fotograaf (niet-HV)
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 523
Reactie #1239 Gepost op: 3 augustus 2008, 16:45:45
Paddogebruiker overleden na sprong uit raam

(Novum) - Een 18-jarige Hagenaar is vrijdagavond omgekomen nadat hij in 'zeer verwarde' toestand uit het raam was gesprongen. De politie kreeg rond 21.30 uur de melding dat hij door verkeerd gebruik van hallucinogene paddestoelen erg in de war was geraakt. Dat laat de politie zondag weten.

De man had zich in zijn woning aan de Albert Schweizerlaan opgesloten en was al uit het raam gesprongen toen de politie arriveerde. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij diezelfde avond aan zijn verwondingen overleed.

Toen het ambulancepersoneel de man probeerde te stabiliseren voor vervoer, explodeerde een zuurstoffles van de ambulance. Daarbij raakten twee agenten en een ambulancebroeder lichtgewond. De Arbeidsinspectie onderzoekt hoe de fles heeft kunnen exploderen.

Vorig jaar ontstond ophef over paddo's nadat een 17-jarig Frans meisje in Amsterdam was gesprongen na paddogebruik. Ook zij overleed. De Tweede Kamer werkt sindsdien aan een verbod op de paddestoelen, maar dat kon niet meer voor het zomerreces worden geregeld.

Bron www.nieuws.nl
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.