Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 443529 keer)

0 gebruikers (en 24 gasten bekijken dit topic.

Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #1530 Gepost op: 26 september 2008, 13:07:43
Dit is wel één van de meest bizarre dingen die ik ooit heb gezien. Dat zit echt niet goed in die koppies....  :-X

Dit is echt niet normaal  ::) :o
Ook zonder enige aanleiding ... floep / boem / plat ..... :-X
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Menneke86

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 401
Reactie #1531 Gepost op: 26 september 2008, 14:49:28
Sodeju  ???


Michel D.

  • POL/NRK/SIGMA
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,209
Reactie #1532 Gepost op: 26 september 2008, 14:58:33
Dit is wel één van de meest bizarre dingen die ik ooit heb gezien. Dat zit echt niet goed in die koppies....  :-X

Gister werd de complete reportage uitgezonden bij de BCC, in het programma Traffic Cops. Ik heb eerlijk waar met kippevel op de bank gezeten toen ik dat zag..... Dit was echt ongelofelijk.....  :-\

Heb de complete en originele film (ongecensureerd) hier geplaatst: http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php/topic,25200.msg598594/topicseen.html#msg598594


guest4965

  • Gast
Reactie #1533 Gepost op: 26 september 2008, 18:29:30
Weer zaak ongeldig door afluisteren

Opnieuw is een strafvervolging ongeldig verklaard doordat politie en justitie telefoonverkeer tussen een advocaat en zijn cliënt hebben afgeluisterd.
De beklaagde werd verdacht van een gewapende straatroof. In maart 2006 werd hij afgeluisterd, toen hij een afspraak maakte met zijn advocaat. Toen hij op het Amsterdamse kantoor verscheen, werd hij gearresteerd.
Vorig jaar veegde de rechtbank de strafzaak tegen de Hells Angels van tafel, nadat was gebleken dat er tal van telefoongesprekken met advocaten waren afgeluisterd en uitgewerkt, maar niet vernietigd.

www.at5.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1534 Gepost op: 26 september 2008, 23:36:07
In Nederland hebben we het nog niet zo slecht...  ;)

http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2008/sept08/26-09-08/Nat_GEDETINEERDE%20ZORGT%20VOOR%20OPSCHUDDING.asp
  
GEDETINEERDE ZORGT VOOR OPSCHUDDING  

Geplaatst: 26/09/2008

Paramaribo -  Penitentiaire ambtenaren van de strafinrichting te Duisburg zijn vanaf gisteren in beraad. Zij hebben het resocialisatieproces van de gedetineerden, links laten liggen maar zorgen wel voor de bewaking van de gedetineerden en de verstrekking van voedsel en drank. De aanleiding hiertoe is geweest, de aanhouding en in verzekeringstelling van de penitentiaire ambtenaar N.F. tijdens zijn werkzaamheden, afgelopen woensdag. De penitentiaire ambtenaren willen graag dat hun metgezel zo snel mogelijk op vrije voeten wordt gesteld. Indien dit niet gebeurt, wordt de actie verscherpt.

Secretaris van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname, Max Breinburg, betitelt tegenover Dagblad Suriname, de aanhouding als te zijn: ‘het verstoren van het werksysteem’. Hij typeert het voorval als een normaal werkincident. ‘Als zaken zo door blijven gaan, weten wij niet meer hoe wij moeten handelen wanneer wij aan het werk zijn’, reageerde hij onthutst. Detailinformatie over het incident wilde hij niet kwijt.

Dagblad Suriname sprak met enkele penitentiaire ambtenaren, die wel het fijne van de zaak doorvertelden. Het gaat er namelijk om dat de zoon van een bekende politieke figuur binnen de gemeenschap en binnen het Korps Brandweer Suriname, is ingesloten wegens het in beschonken toestand maken van een aanrijding met dodelijke afloop. Deze gedetineerde zou de penitentiaire ambtenaren op vrij regelmatige basis hebben gemolesteerd. Verder zou op zijn kamer ook een hoeveelheid marihuana zijn aangetroffen. Toen hij hierop werd gewezen door de dienstdoende penitentiaire ambtenaar, N.F., zou het in een handgemeen zijn uitgemond.

‘De aanhouding van een penitentiaire ambtenaar is voor het eerst gebeurd’, zegt Breinburg. Het verbaast hem dan ook ten zeerste dat hoewel het eerste politieonderzoek heeft uitgewezen dat zaken niet van dien aard zijn dat er vervolging nodig is, er vanuit hogere hand de opdracht wordt gegeven voor een tweede politieonderzoek. Dit zou hebben plaatsgevonden door een andere politie unit. ‘En dit wekt twijfels bij ons op en geeft ook duidelijk aan dat iets niet klopt.’

‘Alle actoren zijn hierbij betrokken. Ook de minister is ervan op de hoogte’, gaf de ondervoorzitter van de bond Kenneth van Leeuwaarde te kennen. Naar zijn zeggen, heeft de bond gistermorgen een heel vruchtbaar gesprek gehad met de directeur van de penitentiaire inrichting, Soekhoe. Hij gaf ook het volgende prijs: ‘Vruchtbaar in die zin dat hij zich kan terugvinden in de manier van ons actiemodel. Wij weten dat de directeur ook een baas boven zich heeft. Deze directeur kent het probleem ook. Hij is penitentiaire ambtenaar geweest. De directeur is niet de bevoegde persoon op dit moment om zaken op te lossen, wanneer zaken bij de justitie liggen en onderzocht worden’, zei hij nogal ferm. De vraag of gedetineerden onder druk gezet zouden worden, werd zowel door Breinburg als Van Leeuwaarde ontkennend beantwoord. ‘Wij kennen onze plichten en wij kennen ook onze rechten. Wij streven er zoveel mogelijk naar om de gedetineerden zo menswaardig mogelijk te behandelen.’

Asha Bhagwat


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1535 Gepost op: 26 september 2008, 23:40:58
Zomaar twee berichtjes.... in de eerste lees je de onschuld van de eigenaar... in de tweede de waarheid...  ;)



http://www.ijmuidercourant.nl/nieuws/regionaal/ijmond/article3900971.ece/Verbazing_over_handelwijze_politie_bij_havenbedrijf_

Verbazing over handelwijze politie bij havenbedrijf

    * Gepubliceerd op 26 september 2008, 16:53
    * Laatst bijgewerkt op 26 september 2008, 16:54

IJmuiden -

Havenbedrijf Van Laar aan de Trawlerkade is binnengevallen door de politie, KLPD, de douane, arbeidsinspectie en brandweer. Tegen het bedrijf is na de inval proces-verbaal opgemaakt. Eigenaar Paul van Laar snapt niets van dit grote machtsvertoon. ,,Er zijn zo vaak controles.''

Zie IJmuider Courant van zaterdag voor het hele verhaal










http://www.webregio.nl/302011222150824965/Gezamenlijke+milieucontrole+heeft+resultaat.aspx

Gezamenlijke milieucontrole heeft resultaat

26 september 2008

IJMUIDEN - De douane, politie, Provincie Noord-Holland en de KLPD hebben bij een gezamenlijke controle afgelopen donderdag bij een bedrijf op de crawlerkade in IJmuiden diverse milieuovertredingen ontdekt. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd in verband met de opslag van gevaarlijke stoffen.


In een schip bleek een aggregaat te draaien dat dieselolie lekte en daardoor gevaar opleverde voor de bemanning. Daarop werd de Arbeidsinspectie en de brandweer ook ingelicht over deze situatie. In overleg met de brandweer en de Arbeids Inspectie werden de werkzaamheden stilgelegd.

Door de douane werden alle op het bedrijf aanwezige olietanks bemonsterd, net als de voertuigen van de personeelsleden. De tanks van de voertuigen bleken allen gevuld te zijn met rode diesel. Dit is diesel waarop geen belasting is geheven. Door de verantwoordelijke instanties wordt proces-verbaal opgemaakt.


 ;)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1536 Gepost op: 26 september 2008, 23:43:32
http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3770901/Ontruiming-na-lekkende-vaten.ece

Ontruiming na lekkende vaten

donderdag 25 september 2008 | 17:55 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 26 september 2008 | 12:38

EINDHOVEN - Enkele lekkende vaten met chemische stoffen waren er donderdag de oorzaak van dat een bedrijfspand op het Flight Forum acuut ontruimd moest worden.

Personeel van het overslagbedrijf SCS ontdekte de lekkende vaten even na vijf uur en alarmeerde de brandweer. Die kwam al snel tot de conclusie dat het om gevaarlijke stoffen ging: "Stoffen die in geen geval met elkaar in contact mochten komen", aldus officier van dienst T. Bosmans. De vaten zijn vervolgens gescheiden van elkaar naar buiten gebracht door de brandweer en veilig verpakt.

Waarom de vaten aan het lekken zijn geslagen, is niet duidelijk geworden. Nadat het overslagcentrum met goederen van en voor Eindhoven Airport goed was gelucht, kon even na half zeven al het personeel weer aan de slag. Tientallen medewerkers van SCS en collega-bedrijven hadden al die tijd buiten op straat gebivakkeerd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1537 Gepost op: 26 september 2008, 23:53:17
http://www.ad.nl/binnenland/2648405/In_2007_ontslag_voor_120_politiemensen.html

vrijdag 26 september 2008
In 2007 ontslag voor 120 politiemensen

RIJSWIJK (ANP) - Vorig jaar zijn er 120 politiemensen ontslagen omdat ze de wet of politieregels hebben overtreden.
55 politiemensen namen zelf ontslag omdat er een onderzoek tegen ze was ingesteld, 89 anderen kregen voorwaardelijk ontslag. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Nederlands Politie Instituut (NPI).

Het gaat niet alleen om onderzoeken naar gedrag in werktijd, maar om gedrag in privé-tijd. De delicten lopen uiteen van geweld, zedendelicten en vermogensdelicten. Vooral onderzoeken naar geweldstoepassingen komen vaak voor.

In 2007 werden er in totaal 1498 onderzoeken geregistreerd. In 781 gevallen werd de verdenking weerlegd of niet aangetoond. Bij de overige gingen de meeste over plichtsverzuim.

Het NPI heeft de cijfers gekregen uit de registratie van de interne onderzoeken door de 26 korpsen van de politie. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat het NPI met de cijfers komt.


Sam Hendrix

  • Gast
Reactie #1538 Gepost op: 27 september 2008, 09:42:49
Laagste aantal zelfmoorden sinds 1975
Uitgegeven: 24 september 2008 09:31
Laatst gewijzigd: 24 september 2008 17:09

DEN HAAG - Het aantal mensen dat zich vorig jaar het leven benam, is het laagst sinds 1975. De afname is opvallend omdat het aantal zelfdodingen de laatste vijftien jaar rond de 1500 schommelde.
 
Dit blijkt woensdag uit door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar buiten gebrachte cijfers.

In 2007 pleegden 1353 personen zelfmoord. Dat is 11 procent minder dan in 2006 toen 1524 zelfdodingen plaatsvonden, meldt het CBS.

Vrouwen

Vooral het aantal vrouwen dat een einde aan hun leven maakte, daalde aanzienlijk (14 procent). Ophangen, wurgen of verstikken zijn de meest gebruikte manieren waardoor mensen hun leven beëindigen.

Bijna de helft van de mannen en een derde van de vrouwen die zich in 2007 het leven benamen, deed dit op deze wijze. Wel steeg het aantal mannen dat voor de trein sprong van 117 naar 142.

Gescheiden

Getrouwde vrouwen benemen zich het minst het leven, gescheiden mannen het meest. De meeste zelfdodingen doen zich voor op middelbare leeftijd. Onder twintigers is een op de vijf sterfgevallen het gevolg van zelfdoding, aldus het CBS.

De daling van het aantal zelfmoorden deed zich in alle leeftijdsgroepen voor, maar niet onder zestigers.

Hulpverlening
 
De Tweede Kamer bespreekt volgende maand een initiatief om te komen tot online hulpverlening voor mensen met neiging tot zelfmoord.

Het plan is afkomstig van een groep die zich 113online noemt en bestaat uit onder meer vertegenwoordigers van hulporganisaties en GGZ-instellingen.

Internettherapie

Volgens 113online blijkt uit onderzoek dat internettherapie vaak net zo effectief is als "gewone'' therapie.

Het plan online suïcidepreventie wil de "laagdrempeligheid van internet combineren met een aanbod van hulp en therapie en contact met de lokale hulpverlening.''

(c) ANP



Cartoon (c) NU.nl


guest4965

  • Gast
Reactie #1539 Gepost op: 27 september 2008, 20:13:32
Opnieuw slachtoffer Thuiszorg-truc

Donderdag is in Oud-West opnieuw een bejaarde slachtoffer geworden van dieven die zich voor hebben gedaan als medewerkers van Thuiszorg.
Bij een negentigjarige man namen de oplichters al zijn spaargeld, ruim achtduizend euro, en de sieraden van zijn overleden vrouw mee.
Het is niet de eerste keer dat de man op deze manier is beroofd, twee maanden geleden namen twee vrouwen zijn pinpas mee om zo duizenden euro's van zijn rekening te halen. Eerder al werden ook andere bejaarden de dupe van oplichters. Thuiszorg wilde niet op de zaak reageren.

www.at5.nl

Het moet niet gekker worden... :-\ :-X :-X :'(