Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 434262 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1650 Gepost op: 15 oktober 2008, 17:37:22
Jongens leggen stoelen op rijbaan
woensdag 15 oktober 2008 | 16:11

APELDOORN - Vier Apeldoornse jongens hebben in de nacht van dinsdag op woensdag voor gevaar gezorgd door stoelen op de Arnhemseweg en Laan van Malkenschoten te leggen.

De vier 17-jarigen hadden de stoelen weggehaald van een terras bij een hotel in Beekbergen. Agenten herkenden de jongens op de Roerdompweg in Apeldoorn, omdat ze daar met nog altijd één terrasstoel rondfietsten. De vier zijn aangehouden.

Een van de stoelen is beschadigd geraakt, maar voor zover bekend hebben zich geen ongelukken voorgedaan. De politie heeft de ouders van de jongens ingelicht; zij konden hun kinderen op het bureau ophalen in de wetenschap dat er nog een boete en een alternatieve straf volgen. Ook moeten de vier excuses aanbieden aan de eigenaar van de stoelen en de schade vergoeden.

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/3878150/Jongens-leggen-stoelen-op-rijbaan.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1651 Gepost op: 15 oktober 2008, 17:39:24
Ontruiming supermarkt Holten verloopt vlekkeloos
woensdag 15 oktober 2008 | 13:55 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 15 oktober 2008 | 14:00

HOLTEN - De Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Holten is woensdagochtend met succes ontruimd. Het ging slechts om een oefening, maar de brandweer van Rijssen-Holten was bijzonder te spreken over het personeel van de supermarkt. De medewerkers zorgden ervoor dat binnen vier minuten alle klanten het pand hadden verlaten.

Deze ontruimingsoefening werd gehouden vanwege de nationale brandpreventieweek. De brandweer wil met acties als deze mensen leren dat ze direct reageren als ze een brandalarm horen.

Als dank voor hun medewerking kreeg het personeel een gratis rookmelder en de klanten een bosje bloemen.

http://www.destentor.nl/regio/deventer/3877506/Ontruiming-supermarkt-Holten-verloopt-vlekkeloos.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1652 Gepost op: 15 oktober 2008, 17:40:42
Ambulance gaat mogelijk naar Epe
woensdag 15 oktober 2008 | 07:47 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 15 oktober 2008 | 11:07

HEERDE - De ambulances die momenteel in Heerde zijn gestationeerd, verkassen mogelijk naar Epe. Dat voornemen heeft Connexxion Ambulance Services (CAS). Sinds deze maand maakt AmbulanceZorg Noord Oost Gelderland (Aznog) onder de naam Connexxion Ambulance Services deel uit van Connexxion.


"We willen een strategische keuze maken", zegt Connexxion-zegsman Erwin Hartman. "Door het materiaal en de mensen naar Epe te verplaatsen, willen we de aanrijtijden verkorten." Hartman stelt dat een besluit binnen afzienbare tijd wordt genomen.Hij kon gisteren nog niet zeggen wanneer en waar de ambulances mogelijk in Epe komen te staan.

De Veluwe en de Achterhoek vormen samen de veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland. Daarin werken gemeenten samen op het gebied van brandweer en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen.

Binnen de veiligheidsregio rijden nu 24 ambulances, waarvan de meeste (zeven) in Apeldoorn staan. Verder staan er vier in Zutphen en in Doetinchem, twee in Heerde, Groenlo, Winterswijk en Varsseveld en één in Borculo.

De overname van Aznog door Connexxion heeft volgens woordvoerder Erwin Hartman overigens geen gevolgen voor de circa 170 werknemers. "Sterker nog, we hebben iedereen keihard nodig."

Connexxion onderzoekt de mogelijkheden voor overname van nog meer ambulancediensten. Het liefst ziet de vervoerder op deze wijze een landelijk netwerk ontstaan.

http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/3875135/Ambulance-gaat-mogelijk-naar-Epe.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1653 Gepost op: 15 oktober 2008, 17:44:11
Ondervraagde burgers geven brandweer een ruime voldoende
door Jos Pelgrom. woensdag 15 oktober 2008 | 13:29 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 15 oktober 2008 | 10:39

KAMPEN - Het is kennelijk weer koek-en-ei binnen het brandweerkorps van Kampen. "De sfeer zit er weer goed in", stelt burgemeester Jan Oosterhof naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek onder de spuitgasten zelf.

Ook Kampenaren (onderzoek naar imago van de brandweer) beoordelen het korps als goed. Slechte verhoudingen binnen de brandweer leidde twee jaar geleden door miscommunicatie tot veel wrevel. Aanleiding voor het onderzoek vormde de wens van de brandweer om de kwaliteit van de geleverde diensten verder te verbeteren. Van de 1712 inwoners die zijn benaderd, namen 493 inwoners deel aan het onderzoek. De brandweer wordt goed beoordeeld door de inwoners. Het grootste deel van de inwoners beoordeelt de brandweer met een 8 (57 procent). Dertien procent een 9 of 10, terwijl 26 procent blijft steken op het rapportcijfer 7. Als positieve kenmerken worden bijvoorbeeld genoemd dat de brandweer snel ter plaatse is en dat veel vrijwilligers het korps een herkenbaar gezicht geven. Negatieve kenmerken die in het onderzoek naar voren kwamen waren onder andere het gedoe (in 2006) rondom de commandant en het feit dat men in IJsselmuiden eerder ter plekke is dan in Kampen. Oosterhof is blij met de goede beoordeling. "Een goede opsteker voor de ruim 65 vrijwilligers die ons korps telt. Ook ben ik blij dat de rust in ons korps is wedergekeerd." De medewerkers tonen zich ook zeer tevreden; 96 procent is trots op zijn korps.

http://www.destentor.nl/regio/kampen/ijsselmuiden/3876289/Ondervraagde-burgers-geven-brandweer-een-ruime-voldoende.ece


jeroenbos

  • jeugdbrandweer/ fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 697
Reactie #1654 Gepost op: 15 oktober 2008, 20:53:58
'Haal mijn arm er dan maar af'

De 19-jarige Mike de Bruijn uit Oud-Alblas wist maandagavond niet wat hij hoorde. Zijn onderarm lag naast zijn bovenarm, zó complex was de breuk. ,,Maar de ambulance wilde niet komen. Ik heb moord en brand geschreeuwd. Ik kon het niet geloven.’’
 
Mike is voetballer bij De Alblas uit zijn woonplaats en maandagavond werkte hij een wedstrijd af op het veld van Nieuw-Lekkerland. ,,We speelden een wedstrijd met ons elftal voor spelers onder de 23 jaar,’’ zegt De Bruijn. ,,Een redelijke wedstrijd. We stonden wel met 1-0 achter, maar het ging er sportief aan toe.’’ In de 24ste minuut sprint laatsteman De Bruijn naar de bal. Naast hem doet Nieuw-Lekkerland-aanvaller Jeroen Wolf hetzelfde.

,,Er was sprake van een schouderduw. Heel normaal eigenlijk. Ik viel en hoorde een krak. Iederéén hoorde een krak. Toen wist ik meteen: dit zit niet goed.’’ Mike breekt zijn arm. Maar wel op zo’n manier, dat voor iedereen duidelijk was dat er sprake was van een complexe breuk. ,,Hij had in feite twee ellebogen,’’ zegt Rien van Anrooij, die als leider van Nieuw-Lekkerland bij de wedstrijd aanwezig was. ,,Ik ben tevens bedrijfshulpverlener en wilde eerste hulp bieden. Maar het zag er zó ernstig uit, dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Er waren zelfs toeschouwers die het niet konden aanzien. Die trokken wit weg.’’ Er wordt direct gebeld met 112. ,,Iemand belde en die kreeg te horen dat er geen ambulance rijdt voor een gebroken arm,’’ zegt oud-Nieuw-Lekkerland-voorzitter Van Anrooij. ,,Toen heb ik gezegd: geef mij die telefoon maar even.’’

Van Anrooij laat de medewerkster van de meldkamer weten dat hij bedrijfshulpverlener is en dat de blessure zo ernstig is, dat er een ambulance moet komen. ,,En toen kreeg ook ik te horen dat die niet zou komen. We zouden het slachtoffer maar even in een auto moeten zetten en zelf naar het ziekenhuis rijden. Maar dat was ondenkbaar. Ik ben boos geworden en heb gezegd: ik hang nu op en u zorgt maar dat er een ambulance komt.’’

Die ambulance komt ook, maar tegen die tijd ligt Mike al ruim een half uur op de grond. ,,Ik riep: kunnen we geen rechtzaak beginnen? Dat kan ik me nog herinneren. Ik heb ook geroepen: haal mijn arm er maar af, zó hevig was de pijn,’’ zegt Mike vanuit zijn ziekenhuisbed in Dordrecht. Hij heeft inmddels een operatie achter de rug, volgende week wacht hem een tweede. ,,Het is mogelijk dat ik blijvend letsel overhoud. Ik snap echt niet dat ik zo lang op een ambulance heb moeten wachten. Onbegrijpelijk.’’

Directeur Jos Bax van de ambulancedienst geeft ruiterlijk toe dat er een inschattingsfout is gemaakt. ,,Daar doe ik niet moeilijk over. De banden met opnames zijn teruggeluisterd en het is duidelijk dat er eerder besloten had moeten worden om een ambulance te sturen. Er had minder gediscussieerd moeten worden. Voor mij is het duidelijk: we komen liever tien keer voor niets, dan één keer te laat.’’

Maar de meldkamer, zo vertelt Bax, moet wel een nauwkeurige afweging maken. ,,Dat noem ik managen van schaarste. Er staat nu eenmaal niet op elke hoek van de straat een ambulance. Je moet voorzichtig zijn met de middelen die je hebt. En met een gebroken arm kun je ook met een auto naar het ziekenhuis worden gebracht. Alleen in dit geval was dat anders.’’


http://www.ad.nl/drechtsteden/2696781/Haal_mijn_arm_er_dan_maar_af.html


rozema12

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 513
Reactie #1655 Gepost op: 16 oktober 2008, 00:08:08
Wereldrecord voor vuurspuwende studenten
Uitgegeven: 15 oktober 2008 20:26
Laatst gewijzigd: 15 oktober 2008 21:48

EINDHOVEN - Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben sinds woensdag het wereldrecord vuurspuwen in handen. Op de Eindhovense campus bliezen om zeven uur 's avonds 267 mensen tegelijk een vuurbal in de lucht.

Volgens Menno van Geloven van de organiserende studievereniging Intermate ging het om een veilige recordpoging onder het wakende oog van de brandweer.

Alle vuurspuwers gebruikten Romeinse olie als brandstof. Het goedje heeft als voordeel dat het alleen bij verneveling vlam kan vatten. Druppels brandstof op lichaam of kleding zijn daardoor niet brandgevaarlijk. Om helemaal zeker te gaan, volgden alle deelnemers een week vooraf een korte cursus vuurspuwen.

Jubileumfeest

Het vlammende evenement was onderdeel van het zilveren jubileumfeest van Intermate. De Eindhovenaren verdringen met hun nieuwe record de Tilburgse studievereniging D'Artagnan uit het Guiness Book of Records.

De Tilburgers scherpten in maart 2007 het wereldrecord aan met 115 vuurspuwers.

(c) ANP

bron: nu.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1656 Gepost op: 16 oktober 2008, 16:38:34
Agent gewond bij aanrijding Huizen
HUIZEN Een 51-jarige motoragent is woensdag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Huizen.
De agent wilde op de Bestevaer een bestelbusje controleren dat voor een stadsbus reed. Hij haalde daarom de bus in, maar had niet gezien dat er een tegenligger aankwam.
De tegemoetkomende automobiliste kon de motoragent niet meer ontwijken. De agent werd van zijn motor geslingerd en liep een gebroken pols en gebroken rugwervel op. De tegenligster, een 45-jarige vrouw uit Amsterdam, bleef ongedeerd.

www.rtvnh.nl

beterschap voor de motor agent


chauff 77

  • Gast
Reactie #1657 Gepost op: 16 oktober 2008, 19:20:40
Bron: Politie Regio Utrecht

--------------------------------------------------------------------------------
 
Woerden/Maarssen/Breukelen - Op woensdag 15 oktober vonden diverse verkeerongevallen plaats.
Zo vond rond 11.30 uur in Woerden een botsing plaats op het kruispunt van de Leidsestraatweg en de Jozef Israëlslaan. Een 71-jarige automobiliste uit Zegveld sloeg met haar auto linksaf, waarbij zij een 69-jarige fietsster uit Woerden over het hoofd zag.  De 69-jarige vrouw liep hierbij licht letsel op.

Rond 14.45 uur vond in Maarssen een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto op de kruising Industrieweg en Maarssenbroeksedijk. De 20-jarige Maarssense bestuurder van de auto wilde rechtsaf de Maarssenbroeksedijk oprijden. Hij stopte voor de kruising en liet het verkeer voorgaan. Hij trok vervolgens op en zag de van rechts komende bromfiets te laat. De 17-jarige bestuurster uit Wilnis en haar 13-jarige passagier uit Maarssen liepen letsel op en moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De jongen hield er een gebroken been aan over en het meisje een blessure aan knie, hand en elleboog.

Ook in Breukelen vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Om 18.15 uur gaf een 41-jarige Utrechtse automobiliste geen voorrang aan een bromfietser op de kruising van de Vrijheidslaan met de Straatweg. De 16-jarige bestuurster van de bromfiets en haar 15-jarige passagier, beiden uit Breukelen, moesten per ambulance naar het ziekenhuis. De jongen had een gebroken been, het meisje een aantal kneuzingen.
 

--------------------------------------------------------------------------------


basseman

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 678
Reactie #1658 Gepost op: 18 oktober 2008, 02:33:34
ANP
gepubliceerd op 17 oktober 2008 20:01, bijgewerkt op 17 oktober 2008 22:19

HILVERSUM - Wegens een brand zijn vrijdagavond rond half zeven tussen de vijftig en zestig journalisten van de NOS kort geëvacueerd geweest uit hun redactiegebouw in het Hilversumse Mediapark. De NOS heeft dat bevestigd.

Het vuur ontstond op de hoogste verdieping van het gebouw dat leeg stond. De brandweer had het brandje snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Alleen het Jeugdjournaal is door de evacuatie enkele minuten later begonnen, volgens een woordvoerder.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend

bron; volkskrant.nl
'T is elke keer weer brandweer...


guest4965

  • Gast
Reactie #1659 Gepost op: 18 oktober 2008, 07:26:26
Vier mensen dood door buikgriep in GGZ-instelling

ETTEN-LEUR - Een uitbraak van het Noro-virus in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Etten-Leur heeft het leven gekost aan vier oudere patiënten.

Het gaat om besmetting met het Noro-virus die de bewoners zouden hebben opgelopen tijdens een bedevaartreis naar Lourdes. Dat heeft de GGZ instelling Breburg Groep vrijdag bevestigd.

Overlijden
De Breburg Groep houdt wat de doodsoorzaak van de vier cliënten een slag om de arm. "Bij deze cliënten heeft het overlijden mogelijk te maken met de infectie, in die zin dat de infectie de gezondheid van deze mensen ernstig heeft ondermijnd. Rechtstreeks verband is nog niet aangetoond, maar is ook niet uit te sluiten", aldus de instelling.

Het Norovirus komt vaak in de winter voor. Wie besmet is, krijgt last van misselijkheid, braken, hoofdpijn, diarree, maagkrampen, spierpijn, malaise en koorts. Gezonde jonge mensen zijn er na gemiddeld drie dagen vanaf, bij ouderen met een zwak gestel kunnen de verschijnselen langer aanhouden. Een geneesmiddel tegen buikgriep bestaat niet.

Infectie

Om verdere verspreiding van de infectie tegen te gaan heeft de Breburg Groep voor de locatie Etten-Leur alle activiteiten en therapieën stopgezet. Ook bezoeken aan de kapper of externe specialisten en overplaatsingen naar andere locaties zijn gestopt. De instelling houdt continu overleg met de GG&GD in de regio West-Brabant.
(c) ANP

www.nu.nl