Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 444567 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1710 Gepost op: 31 oktober 2008, 10:38:29
'Nederland ontsnapt aan terroristische aanslag'
Uitgegeven: 31 oktober 2008 07:01
Laatst gewijzigd: 31 oktober 2008 09:23

AMSTERDAM - Het hoofdkwartier van Europol in Den Haag is ontsnapt aan een aanslag. De Telegraaf meldt vrijdag dat een aanslag met een vrachtwagen vol explosieven is voorkomen.
 
Dat heeft de Belgisch-Marokkaanse Abdelkader Belliraj, hoofdverdachte van een terreurnetwerk in Marokko, gezegd tegen een Arabische krant. Naar eigen zeggen voorkwam hij de aanslag op het hoofdkwartier van Europol.  

De ochtendkrant polste een woordvoerder van de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD, maar die liet weten niet te beschikken over informatie dat er daadwerkelijk sprake zou zijn geweest van een aanslag.

Biologische wapens

Belliraj gaf eerder aan dat hij van Al-Qaeda opdracht had gekregen in Europa op zoek te gaan naar mensen die biologische wapens konden maken.

De Marokkaan zou contact onderhouden met de gevaarlijkste terroristen ter wereld, Osama bin Laden en diens rechterhand Ayman al-Zawahiri.

Bron: http://www.nu.nl/news/1815593/13/%27Nederland_ontsnapt_aan_terroristische_aanslag%27.html


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1711 Gepost op: 31 oktober 2008, 13:25:43
Brandweer Bronckhorst zoekt water
 
HENGELO - De brandweer in de gemeente Bronckhorst gaat de komende tijd in het buitengebied op zoek naar bronnen die gebruikt kunnen worden voor het oppompen van bluswater.

De gemeente Bronckhorst heeft een groot buitengebied waar nog niet op iedere gewenste plek bluswater aanwezig is. Omdat ook het aanvoeren van water tijd kost gaat de brandweer op zoek naar alternatieven.

Bezitters van bijvoorbeeld beregeningsinstallaties of andere bronnen kunnen die bij de brandweer melden.

http://www.omroepgelderland.nl/index.php?id=58942


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1712 Gepost op: 31 oktober 2008, 13:35:19
Angst om brand in bouwval
Door LEO DE VRIES

AMERSFOORT - Omwonenden van de voormalige Turkse bakkerij in de Schimmelpenninckstraat maken zich ...
 ... ernstige zorgen over de veiligheid van het pand tijdens de verbouwing.

Onlangs moest de brandweer uitrukken om een brandje op het dak te blussen, ontstaan nadat eigenaar Taspinar een lekkage had geprobeerd te dichten met dakleer en gasbranders.

Omdat Taspinar zelf beneden in de weer was met een slijptol, merkte hij de brand niet op. Buurjongens zagen de rook en waarschuwden omwonenden.

Het was niet de eerste keer dat de buurt werd opgeschrikt door gillende sirenes voor huisnummer 49. Drie weken geleden was er ook al brand. Volgens Taspinar ging het toen om brandstichting door een van de huurders.

Omwonenden van de vervallen bakkerij zetten hun vraagtekens bij de veiligheid van de verbouwing. Het huis heeft geen dak meer, met lekkage als gevolg. De dakbalken van de bovenverdieping zijn verrot, zegt de eigenaar. Daarom wil hij een plat dak maken, maar de gemeente Amersfoort geeft geen toestemming. Een deel van de zijgevel is met balken gestut om te voorkomen dat de muur naar beneden komt.

Op de begane grond wordt het plafond gestut, omdat een binnenmuur is gesloopt. Taspinar heeft uit het oogpunt van veiligheid de gasleidingen naar de bovenverdieping afgesloten. Daar verhuurt hij vier kamers. Hij woont zelf beneden.

De buurt houdt zijn hart vast. ,,Dit kan zo niet langer,’’ zegt overbuurman Raadgever. ,,Straks valt de hele boel in elkaar. Onbegrijpelijk dat de gemeente dit allemaal toelaat, omdat het huis altijd vol zit met huurders, soms zelfs met kinderen.’’

Ondanks de gebreken en de bouwvallige staat stelt een gemeentewoordvoerder dat er geen sprake is van een onveilige situatie. Dat zou de inspecteur van bouw- en woningtoezicht deze week hebben vastgesteld. Ook is het haar niet bekend dat er huurders in het huis zitten. ,,Voor zover wij weten woont er één persoon op dat adres.’’

http://www.ad.nl/amersfoort/2734863/Angst_om_brand_in_bouwval.html


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1713 Gepost op: 31 oktober 2008, 13:38:04
Gewonde explosie bekent schuld
UTRECHT - De 22-jarige Utrechter die zaterdag zwaargewond raakte bij een gasexplosie in zijn woning aan de Marnixlaan, heeft bekend deze zelf te hebben veroorzaakt.
 
 Hij verklaarde dat hij zelfmoord had willen plegen.

Omdat hij ook andere mensen in gevaar bracht, ziet de politie hem nu als verdachte in deze zaak.

De Utrechter liet een grote hoeveelheid gas in zijn woning vrij en raakte zelf zwaargewond door de explosie. Omwonenden raakten niet gewond.

Agenten verhoorden de man woensdag in het Brandwondencentrum in Beverwijk. De man wordt psychische hulp geboden. De politie zal hem verder horen, wanneer hij voldoende hersteld is.

http://www.ad.nl/utrecht/2733900/Gewonde_explosie_bekent_schuld.html


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1714 Gepost op: 31 oktober 2008, 13:43:51
Brandweer tegen sluiten 'Oene'
door Sanne Voets. vrijdag 31 oktober 2008 | 05:58 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 31 oktober 2008 | 09:50

EPE/OENE - Met brandweerwagens en in kostuum waren gisteren alle drie de vrijwillige brandweerkorpsen (Oene, Epe en Vaassen) aanwezig bij de raadscommissievergadering. Zij waren daar om te protesteren tegen de opheffing van de kazerne in Oene.

Burgemeester en wethouders willen een nieuwe kazerne laten bouwen aan de Meent, de nog aan te leggen ontsluitingsweg van industrieterrein Kweekweg naar de N309/A50. Het pand zou ook onderdak moeten bieden aan de Oener brandweer en een volwaardige ambulancepost.

Slechts twee van de zestien brandweermannen uit Oene zouden mee kunnen naar de nieuwe Eper kazerne. Oene ziet de samenvoeging daarom als sanering. De aanrijtijden voor Oene en Wissel worden ook niet beter van de samenvoeging.

Portefeuillehouder brandweer, burgemeester Marijke van Lente, gaf aan dat vooral de samenwerking met de ambulance een reden is voor de snelle overweging en beslissing. Van Lente kreeg het overigens flink te verduren. Waarom was zij die bewuste 21 oktober niet aanwezig bij het de melding van het slechte nieuws aan de drie postcommandanten van de kazernes? De brandweercommandant van Epe, Voorst en Apeldoorn moest dit doen. "Dit is het enige waarbij ik zeg, ja, dat had ik misschien anders moeten doen. Ik wil mij verontschuldigen dat ik daarvoor niet de tijd in mijn agenda heb vrijgemaakt ", was de reactie van Van Lente.

Commandant Kruise gaf aan dat hij in een lastige positie zit. Hij is brandweercommandant, maar ook adviseur naar het Eper college toe. Bij het laatste moet hij een zeer zakelijk en objectief advies geven. "Maar Kruise is niet degene die beslist", aldus Van Lente.

De raad leek zeer onder de indruk van de betogen van de insprekers, namelijk alle postcommandanten, vertegenwoordigers van de Oener Ondernemersvereniging en het Oener belang en een inwoner uit het nabijgelegen Nijbroek.

Het collegevoorstel is een achterliggend stuk van de programmabegroting. De raad krijgt geen apart voorstel voor de opheffing van de kazerne in Oene. Alleen met een amendement kan de raad ingrijpen. Het is nog niet duidelijk of hij dat gaat doen.

Bij de politieke partijen leven nog veel vragen en zij moeten zich nog verdiepen in de totale materie.

http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/epe/3960404/Brandweer-tegen-sluiten-Oene.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1715 Gepost op: 31 oktober 2008, 13:49:18
Auto brandt uit na draaien shaggie
vrijdag 31 oktober 2008 | 12:12 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 31 oktober 2008 | 12:16
 
BERGENTHEIM - De auto van een 28-jarige inwoner van Bergentheim is gisteren geheel uitgebrand na een eenzijdige aanrijding op de Haarweg.

De man draaide al rijdend een shaggie en botste hierdoor tegen een links naast de weg geparkeerde personenauto. Zijn auto vloog hierna in brand. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies bij de ademanalyse 425 ug/l.

http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/3963126/Auto-brandt-uit-na-draaien-shaggie.ece


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #1716 Gepost op: 31 oktober 2008, 17:46:53
Regio krijgt 1,5 miljoen extra voor betere rampenbestrijding

APELDOORN - De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland krijgt extra geld voor verbetering van de rampenbestrijding.

Daarover zijn afspraken gemaakt met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Het doel is de rampenbestrijding en crisisbeheersing versneld te verbeteren en regionaal te organiseren.

De regio krijgt een bedrag van 1,5 miljoen. De helft is al overgemaakt. De andere helft volgt als blijkt dat de regio zich eind 2009 aan de afspraken heeft gehouden.

Wat er precies met het geld gaat gebeuren, is volgens Herma van Eijk van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland nog niet duidelijk. "Het zou extra personeel kunnen zijn, maar daar hebben we nog geen zicht op." Volgens Van Eijk betekent het akkoord met de minister niet dat er veel op de schop moet. "We hadden al allerlei verbeteringen in gang gezet en zijn nog in discussie met de minister over de aansturing van de brandweer." Dat kan nog een pittig debat worden. De minister ziet in regionalisering van de brandweer een belangrijk middel om de rampenbestrijding en crisisbeheersing op orde te brengen. Het is daarbij de bedoeling dat er in elke regio één regionale brandweerorganisatie is, onder leiding van een regionale brandweercommandant. De 22 gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zien dat vooralsnog helemaal niet zitten. De regio is bezig de korpsen in de 22 gemeenten onder te brengen in zes clusters. Elk cluster van pakweg vier gemeenten krijgt waarschijnlijk een eigen commandant. "Ons gebied vraagt een andere opzet dan bijvoorbeeld Rotterdam. We zitten hier met een groot aantal gemeenten en grote afstanden. Als je van Oldebroek naar Winterswijk moet, overbrug je 140 kilometer. Daarom vragen wij ruimte om het op onze eigen manier te organiseren", geeft Herma van Eijk aan. De visie van de minister over de brandweer leidde al tot veel commotie bij vrijwilligers. Volgens de minister is dat niet nodig. "Het moet niet betekenen dat brandweermensen de voeling met hun eigen dorp of stad verliezen, integendeel.

http://www.destentor.nl/


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1717 Gepost op: 31 oktober 2008, 18:51:16
Man zette wapen tegen hoofd agent

AMSTERDAM - De man die donderdag in Amsterdam een agent bedreigde met een vuurwapen, zou dat tegen het hoofd van de politieman hebben gehouden.  
Ook zou hij de agent hebben geboeid met zijn eigen boeien en zijn dienstwapen hebben afgepakt. Dat heeft de politie vrijdag bevestigd. Donderdag maakte zij al bekend dat in het Erasmuspark in Amsterdam een medewerker was bedreigd.

Dat gebeurde nadat politiemensen de scooter van twee jongens wilden controleren. De politie heeft twee mannen van 22 en 32 aangehouden.

(ANP)
http://www.ad.nl/binnenland/2735124/Man_zette_wapen_tegen_hoofd_agent.html

In de metro van vandaag staat er nog een groot stuk over op de voorpagina.


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1718 Gepost op: 1 november 2008, 00:58:00
Politie rukt uit voor Halloweengrap

LOCHRISTI - Politie en een ziekenwagen snelden naar de Hoogstraat in Beervelde, omdat daar een auto tegen een boom geknald was, en er een bloedend lichaam uithing. Maar de wagen bleek een wrak, het lijk een pop, de bloedsporen rode verf.

Een en ander was een onderdeel van de Halloweenverrassingstocht die de Middenstand Beervelde had georganiseerd. Proces-verbaal werd opgemaakt. Of de organisatoren een rekening zullen krijgen, is nog niet duidelijk. (rtl)

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=HI22DT7H


weetje_hgl

  • geen hulpverlenings achtergrond, puur interresse.
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 456
  • Aub, gebruik geen vaktaal, denk aan mij...;-)
Reactie #1719 Gepost op: 1 november 2008, 14:17:20
geen hulpverlenings achtergrond, puur interresse.