Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 433873 keer)

0 gebruikers (en 11 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1750 Gepost op: 9 november 2008, 19:52:47
Dode man in Terneuzen gevonden
zondag 09 november 2008 | 19:04 | Laatst bijgewerkt op: zondag 09 november 2008 | 19:27

Tekstgrootte  


Politiemensen onderzoeken het sterfgeval in Terneuzen. foto Camile Schelstraete

TERNEUZEN De politie heeft vanmiddag in een pand aan de Dr. Buijzestraat in Terneuzen het levenloze lichaam gevonden van een 44-jarige man.

Technisch onderzoek heeft nog niet duidelijk gemaakt hoe de man om het leven is gekomen. Op dit moment is een buurtonderzoek gaande. Sectie moet morgen uitwijzen waaraan en hoe de man is gestorven.

Bron: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/4009851/Dode-man-in-Terneuzen-gevonden.ece


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1751 Gepost op: 10 november 2008, 00:24:34
Dode man in Terneuzen gevonden

Mijn serie foto's:

Politie


FO


FO


Begrafenisonderneming (ofzo)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1752 Gepost op: 10 november 2008, 12:03:37
Volgens mij werken een aantal HV diensten ook volgens zo'n rooster...

http://www.ad.nl/rotterdam/economie/2760794/lsquoVolcontinudienst_slecht_voor_lichaamrsquo.html

maandag 10 november 2008
‘Volcontinu-dienst slecht voor lichaam’
Door GERT ONNINK

ROTTERDAM - Het draaien van volcontinu-diensten in de haven en de industrie is niet goed voor het menselijk lichaam, zegt de Arbo Unie. Daarom haken veel oudere werknemers op den duur af.
Het draaien van volcontinu-diensten in de industrie en haven is niet goed voor het menselijk lichaam. Dat stelt onderzoeker Edo Houwing van de Arbo Unie, die studie heeft gedaan naar de gevolgen van verschillende werkritmes in onder meer de voeding en transport.

In de Rotterdamse haven werken volgens FNV Bongenoten tienduizenden mensen in de volcontinu volgens een schema van inmiddels vijf ploegen die in drie verschillende tijdsperiodes opkomen. Zodoende hebben fabrieken en bedrijven 24 uur per etmaal en zeven dagen in de week een permanente bezetting.

Volgens Houwing is de opzet van twee ochtenden, twee middagen, twee nachten en dan drie dagen vrij uiteindelijk de minst slechte optie. ,,Laat ik het zo zeggen: je hebt slechte en minder slechte roosters.’’ Bij containeroverslagbedrijf ECT wordt het werkritme 5-5-5 gehanteerd. De keuze voor 2-2-2 krijgt steun uit wetenschappelijke hoek; het zou beter zijn voor het bioritme.

De Arbo-man stelt dat een werknemer die een jaar volcontinu ‘overleeft’ het daarna zeker twintig jaar aan kan. ,,Maar zodra mensen ouder worden, zo rond de 40 en 50 jaar, dan zie je ze steeds vaker afhaken.’’

FNV-bestuurder Egbert Schellenberg ziet die ontwikkeling ook in Rotterdam. ,,In de chemie- en oliesector merk je dat oudere werknemers steeds meer moeite krijgen met een nachtdienst. Dus proberen ze er van af te komen.’’

Het systeem van de volcontinu staat overigens niet meer ter discussie, stelt de vakbondsman. ,,Wel willen werkgevers meer verplichte opkomstdagen in het vrije weekeinde. Je kan je voorstellen dat niet iedereen het daar mee eens is.’’


mon3aantje

  • Inspecteur, Politie eenheid Den Haag
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 670
Reactie #1753 Gepost op: 10 november 2008, 12:19:34
Nieuwe website - Is dit van jou.nl - toont gestolen spullen

Politie Hollands Midden, 10-11-2008 • Politie Hollands Midden start de website www.isditvanjou.nl om gestolen spullen te herleiden naar de rechtmatige eigenaren.

De website www.isditvanjou.nl toont spullen die zijn aangetroffen bij een verdachte die eind september werd aangehouden. De verdachte afkomstig uit Leiden had een groot aantal spullen in zijn bezit waarvan het vermoeden is dat ze gestolen zijn.
Groot aantal spullen
23 horloges, 17 mobieltjes en spullen variërend van een digitaal fotolijstje tot een zakmes worden op de website getoond. De 86 getoonde artikelen konden niet herleid worden naar de rechtmatige eigenaren. De politie nodigt daarom gedupeerden van een woninginbraak uit om de spullen op de website te bekijken. Mogelijk dat hun gestolen spullen er tussen staan.

De website dient twee doelen. Ten eerste wil de politie de spullen weer terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaren. Een aantal van de apparaten en sieraden hebben nog (emotionele)waarde. Ten tweede wil de politie kunnen aantonen dat de verdachte betrokken is geweest bij uiteenlopende inbraken of dat hij de spullen heeft geheeld. Op het eerste gezicht staan er daarom ook minder waardevolle spullen op de website. Onder deze categorie valt bijvoorbeeld de linnentas met de afbeelding van een baby. Mogelijk dat deze tas tijdens een inbraak is weggenomen. Wanneer de rechtmatige eigenaar de tas herkent en zich meldt, dan kan het een nieuw impuls zijn voor de recherche om verder onderzoek te doen.

Bezit aantonen
Personen die hun eigendommen herkennen moeten dit aan de politie kunnen aantonen. Dit kan door middel van een aangifte of door een ander bewijsmateriaal, zoals bijvoorbeeld foto’s of een aankoopbewijs.

Aanmelden voor nieuwsbrief
De website zal, bij succes, vaker worden ingezet om gestolen spullen terug te kunnen brengen bij de rechtmatige eigenaren. Personen die op de hoogte willen blijven van deze nieuwe ontwikkelingen, kunnen zich op de site aanmelden voor de nieuwsbrief.


free3

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 447
Reactie #1754 Gepost op: 10 november 2008, 17:24:24
‘Volcontinu-dienst slecht voor lichaam’

ROTTERDAM - Het draaien van volcontinu-diensten in de haven en de industrie is niet goed voor het menselijk lichaam, zegt de Arbo Unie. Daarom haken veel oudere werknemers op den duur af.
Het draaien van volcontinu-diensten in de industrie en haven is niet goed voor het menselijk lichaam. Dat stelt onderzoeker Edo Houwing van de Arbo Unie, die studie heeft gedaan naar de gevolgen van verschillende werkritmes in onder meer de voeding en transport.


ik werk zelf op de vuilverbranding in amsterdam ook volgens dit systeem alleen dan 7 dagen achtereen maar het bevalt mij beter dan welk rooster ik ooit heb gehad.
tussen een ploegenwissel zit namelijk altijd 24 uur(om 1400 af bijvoorbeeld en de dag erna om 1400 beginnen)


groet free

Quote aangepast. Mod. Jerommeke88
hoofdbrandwacht/chauffeur rode kruis alkmaar ehbo met AED-bedienaar


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1755 Gepost op: 11 november 2008, 11:45:18
Vrouw verzint weerzinwekkende straatroof

Gepubliceerd: gisteren 12:23
Update: gisteren 13:07

De vrouw die donderdag in Den Haag op een weerzinwekkende manier zou zijn beroofd, heeft het hele verhaal verzonnen. Dat liet de politie maandag weten. De 21-jarige Haagse zei dat ze met het mes op de keel van haar pincode was beroofd. De dieven dreigden zelfs haar 2-jarige dochtertje te ontvoeren.

De vrouw deed aangifte, maar de politie ontdekte afgelopen weekeinde dat haar verhaal verzonnen was. ,,De vrouw heeft toegegeven dat de beroving nooit heeft plaatsgevonden. De politie zal de kosten van het onderzoek op haar verhalen'', aldus een woordvoerder.

Waarom de Haagse de straatroof heeft verzonnen is onbekend. Wel houdt zij vol dat haar portemonnee eerder die donderdag is gerold. Het is niet duidelijk of deze verklaring op waarheid berust, aldus de politie. ,,De vrouw heeft van de zakkenrollerij in elk geval geen aangifte gedaan.'' De Haagse heeft een proces-verbaal gekregen voor het doen van valse aangifte.

http://www.depers.nl/binnenland/259933/Vrouw-verzint-straatroof.html


jeroenbos

  • jeugdbrandweer/ fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 697
Reactie #1756 Gepost op: 11 november 2008, 16:12:58
dinsdag 11 november 2008 14:09 uur
Woudenberg bereidt rampenoefening voor
 
WOUDENBERG - In Woudenberg wordt volgende week een rampenoefening gehouden. Plaats van handeling is het bedrijf Van Appeldoorn Chemical Logistics, gelegen vlakbij de A12 tussen Woudenberg en Scherpenzeel, maar wat er gaat gebeuren moet geheim blijven.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag en het transport van gevaarlijke stoffen, dus chemie zal een belangrijke rol spelen bij de oefening, die operatie Granaatappel is gedoopt.

Omwonenden zijn inmiddels op de hoogte en is gevraagd op 18 november mee te werken.


jvo

  • ACH
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,933
  • geel busje, geel pak
    • Youtubekanaal
Reactie #1757 Gepost op: 11 november 2008, 22:19:22
http://www.bnr.nl/artikel/10478071/berucht-iraans-schip-rotterdam


Citaat van: www.bnr.nl
Berucht Iraans schip in Rotterdam
11 november 2008, 18:17 | BNR.nl
Het beruchte Iraanse schip de MV Iran Deyant is vanmiddag aangekomen in de haven van Rotterdam. Het containerschip haalde onlangs het wereldnieuws toen het bij Somalië gekaapt werd. Zestien kapers zouden zijn overleden toen zij in aanraking kwamen met de geheimzinnige lading van het schip.

Het onwaarschijnlijke verhaal van de MV Iran Deyant begint eind juli toen het schip vanuit Singapore via de Chinese chemiehaven Nanjing naar Rotterdam vertrok. In de wateren van Somalië werd het zoals dit jaar al tientallen andere schepen, overvallen.

Volgens lokale ooggetuigen brachten de kapers de boot naar de vissershaven Eyl, waarna volgens de eigenaar, de Iraanse staatsrederij IRISL, tientallen miljoenen dollars voor de boot werden geëist.

Toen de Somali's wilde weten wat er in de containers zat, weigerde de bemanning antwoord te geven en in de papieren stond alleen maar dat er 'minerale materialen of olie' werd vervoerd. Dus braken de kapers de containers open, waarna ze pakjes met zandachtig bruinbeige spul aan zouden hebben getroffen.

Haaruitval en ademhalingsproblemen
Volgens een Amerikaanse krant kreeg een flink aantal kapers na enkele dagen last van blaren en huidwonden, haaruitval en ademhalingsproblemen, waaraan uiteindelijk zestien van hen overleden. Vanaf dat moment wemelt het van de speculaties over de lading wat er in het schip zit.

Russische media citeerden een anonieme veiligheidsagent die zei dat het schip Israël of een haven op Malta aan had moeten doen, een haven die als smokkelaarshaven te boek staat.

Schurkenstaat Iran
Daar komt bij dat de VS de Iraanse rederij kort voor deze tocht op een zwarte lijst zette. IRIS is de Iraanse staatsvervoerder voor illegale transporten, zegt de terrorismewoordvoerder van het Amerikaanse Ministerie van Financiën Andrew de Souza.

De Nederlandse vertegenwoordiger van de rederij zegt dat er geen bewijzen zijn voor de verdachtmakingen. De Amerikanen, die Iran als een schurkenstaat zien, hebben waarschijnlijk politieke redenen om de reder op een zwarte lijst te plaatsen, zegt een woordvoeder.

Veel is dus onduidelijk, maar één ding is in elk geval een feit: het schip is vandaag aangekomen in de Rotterdamse haven. In een memo van het havenbedrijf staat dat op het schip extra controle moet worden uitgevoerd.

Lijkt me spannend.....   :o
-When responding to a call, always remember that your ambulance was built by the lowest bidder-


Diamondback

  • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,427
  • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #1758 Gepost op: 11 november 2008, 22:30:05
Geinig, we zullen de p2000 meldingen in het snotje houden voor OGS meldingen van enige omvang in het Rotterdamse... ;)

Voor wie vannacht echt niks te doen heeft: de conspiracy theoriën zijn niet van de lucht m.b.t. deze tobbe. Google maar effe op MV Iran Defiant en deze nacht vliegt voorbij. ^-^


C337

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,363
Reactie #1759 Gepost op: 11 november 2008, 22:45:07
Agenten vervolgd na dood arrestant

Justitie moet zes agenten van de politie Amsterdam-Amstelland alsnog vervolgen voor doodslag op een arrestant in zijn cel op 16 juni 2003. Dat heeft het gerechtshof besloten.
Het hof meent dat er sterke aanwijzingen zijn dat de agenten een 42-jarige Amsterdammer in zijn cel op het hoofdbureau van politie aan de Elandsgracht hebben doodgedrukt.
Het Openbaar Ministerie besloot eerder de agenten niet te vervolgen, omdat de man door een combinatie van cocaïnegebruik en een zwak hart overleden zou zijn.
http://www.at5.nl/media/at5nieuws_item.asp?newsid=38629

Bron: AT5