Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 444088 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1860 Gepost op: 26 november 2008, 16:48:10
Klachten politiegeweld ongegrond
 
ARNHEM - Klachten over politiegeweld op de Korenmarkt in Arnhem in februari zijn ongegrond. Dat heeft het Openbaar Ministerie geconcludeerd.

Drie mannen uit Castricum hadden geklaagd dat ze te hard door agenten waren aangepakt. De drie maakten deel uit van een groep die uit een café waren gezet. Vervolgens weigerden ze weg te gaan. Toen ze vervolgens werden aangehouden, zouden ze een klap van de politie hebben gekregen.

Het Bureau Veiligheid en Integriteit heeft het geval uitgebreid onderzocht. Uiteindelijk hebben de klagers hun klacht ingetrokken.

http://www.omroepgelderland.nl/index.php?id=60918


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1861 Gepost op: 26 november 2008, 16:59:35
Brandweerwedstrijd in Apeldoorn-Zuid
woensdag 26 november 2008 | 05:50

APELDOORN/EPE - De regionale brandweer houdt vanavond in Apeldoorn een wedstrijd voor meetploegen.

Die vindt plaats in het zuiden van de stad. Acht teams - afkomstig uit onder andere uit Apeldoorn, Epe en Brummen - strijden om de titel 'beste meetploeg'.

De gespecialiseerde brandweermannen dragen bluspakken en ademluchtmaskers. Op vier plekken moeten ze verschillende metingen verrichten. Dat zijn de Christiaan Geurtsweg, de Laan van Westenenk, de Albert Schweizerlaan en de Dubbelbeek.

De wedstrijd vormt de afsluiting van een serie oefeningen. Vorig jaar is de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland begonnen met de competitie. Toen bleek dat het wedstrijdelement extra motiverend werkte voor de deelnemers, kreeg het een vervolg.

http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/epe/4104551/Brandweerwedstrijd-in-ApeldoornZuid.ece


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #1862 Gepost op: 26 november 2008, 22:15:42
'Brand in brandweer-kazerne'

HILVARENBEEK - Het was een verontrustende noodoproep die de brandweer van Hilvarenbeek vandaag kreeg.

Een noodoproep vanwege een brand op de Hakvoortseweg: op het adres van de eigen kazerne. Op die plek stond een grote groep Bekenaren al te kijken hoe de rook uit de ramen van de kazerne kringelde. Commandant Sasbout Korting kan er achteraf wel om lachen. "De beheerder was een rookapparaat, waar van die disco-rook voor oefeningen uitkomt, aan het controleren", zegt hij. "Hij ging thuis even koffie drinken met zijn vrouw, terwijl dat apparaat warm werd. Niet verwachtend dat het apparaat op 'aan' zou springen."

Terwijl de beheerder koffie dronk en de kazerne zich tot de nok toe met rook vulde, sloeg een voorbijganger alarm bij 112. "Die passant heeft eerst nog op de deuren gebonsd, maar kreeg geen gehoor", zegt Korting. "Toen zijn we als brandweer ingeschakeld. De beheerder was inmiddels al weer terug bij de kazerne: hij heeft een masker opgezet en het apparaat uitgezet en de ramen geopend."

Zo liep de brand met een sisser af. Het rookapparaat van brandweer Hilvarenbeek 'functioneert naar behoren'.

http://www.brabantsdagblad.nl/


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #1863 Gepost op: 27 november 2008, 08:18:27
A35 afgesloten door ongeluk

De A35 tussen Hengelo Zuid en Enschede is nog zeker tot vanmiddag afgesloten door een gekantelde vrachtwagen. De koeien die de vrachtwagen vervoerde ontsnapten na het ongeluk.

Ze zijn inmiddels door de politie in de berm gedreven. Omdat sommige koeien er slecht aan toe zijn, bekijkt de veearts welke koeien moeten worden afgemaakt. De chauffeur van de vrachtwagen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeer wordt omgeleid. Vanuit Enschede naar Hengelo kunnen automobilisten wel over de A35 rijden


Foto Frans Strikker

www.rtvoost.nl

06:46:31 27-11-08  GROUP-1 PRIO 1 GRIP 1 : A35 R 64,2 : ENSCHEDE 9193RBT 9197RBT 9194RBT 9115RBT 9116RBT 9113RBT 6091ZWT

06:27:31 27-11-08  GROUP-1 PRIO 1 Middel ongeval Autosnelweg : A35 R 64,2 : ENSCHEDE 1131HGC 1171HGC 1091MTW 4131EHP 4171EHP


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1864 Gepost op: 27 november 2008, 10:49:15
Haagse lokwoning binnen uur doelwit inbraak
Uitgegeven: 27 november 2008 06:43
Laatst gewijzigd: 27 november 2008 09:07

DEN HAAG - De eerste keer dat de politie in Den Haag een lokwoning gebruikte om woninginbraken te bestrijden, leverde gelijk succes op.
 
Binnen een uur werd er al ingebroken in de woning in de Schilderswijk, zo liet de politie donderdag weten.  

De politie leverde de woning met camera's eind september op. Binnen een uur ging het alarm af. Uit de woning werden onder meer mobiele telefoons en kleingeld gestolen. Camerabeelden lieten zien dat er zes inbrekers betrokken waren bij de inbraak.

De politie heeft vijf Hagenaars van 16 en 17 jaar aangehouden. Vier van hen kwam de politie begin november op het spoor. De vijfde verdachte zat al vast voor een andere woninginbraak. De politie is nog op zoek naar de zesde verdachte.

Lokvrachtwagen

In Eindhoven heeft de poltie in de nacht van woensdag op donderdag zes mannen aangehouden nadat ze op een parkeerterrein langs de A58 bij Tilburg een lokvrachtwagen hadden opengesneden. Dat meldde de politie donderdag.

Na het opensnijden van de doeken probeerden ze te vluchten. De politie kon de zes aanhouden. Het bestelbusje dat ze bij zich hadden, stond op naam van een bekende ladingdief die al drie keer daarvoor was aangehouden. Met de lokvrachtauto zijn in een jaar veertig verdachten aangehouden.

http://www.nu.nl/news/1859440/14/Haagse_lokwoning_binnen_uur_doelwit_inbraak.html


IkWilbert

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,495
  • BHV'er
Reactie #1865 Gepost op: 27 november 2008, 13:45:17
In Enschede is woensdagmorgen een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto. Dat gebeurde op de Broekheurnering.

De agenten in de politieauto waren onderweg naar de Assinklanden in Enschede. Ze reageerden op een noodoproep. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk is gebeurd. De vrouw wordt in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld. De verkeersanalisten van de politie IJsselland gaan het ongeval onderzoeken

rtvoost.nl


Rein

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 894
Reactie #1866 Gepost op: 27 november 2008, 15:40:01
Abradio.nl:

Naakte katten moordenaar opgepakt

Haarlem - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 04:00 uur een naakte man met twee dode katten aangehouden op de Kleverlaan in Haarlem-Noord.

De man was flink in de war, zat onder het bloed en had twee dode katten over iedere schouder hangen.

"Wij stonden wat te praten op de hoek van de Kleverlaan met de Rijksstraatweg toen deze man aan kwam lopen. Hij was naakt en ik dacht nog bij me zelf, vast een student die een bijzonder slecht feestje heeft gehad. Toen de man langs ons liep zeiden we zelfs nog even gedag. Hij ging de hoek om en toen pas drong het tot ons door dat de man twee dode katten over zijn schouders had hangen en dat hij onder het bloed zat", aldus een anonieme ooggetuige tegen AB-Radio.

De ooggetuige heeft direct de hulpdiensten gealarmeerd die snel ter plaatse kwamen. De politie heeft de man ter hoogte van de Verspronckweg op de Kleverlaan aan kunnen houden. De man verzette zich flink bij zijn aanhouding, waarbij hij de agenten met de dode katten heeft proberen te slaan. De man is uiteindelijk per ambulance overgebracht naar de crisis opvang. Het is onduidelijk waarom de man zo in de war was, ook is het onduidelijk van wie de katten zijn.

De politie bevestigt de aanhouding en heeft de zaak in onderzoek.


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #1867 Gepost op: 27 november 2008, 16:57:07
Ex-brandweerman vecht ontslag aan

Een oud-brandweerman uit Denekamp heeft voor de rechter zijn ontslag aangevochten.

De man zat bij de vrijwillige brandweer totdat hij werd gearresteerd voor brandstichting. Hij heeft de brandstichting aanvankelijk bekend, maar trok die bekentenis later weer in. Hoewel de rechtbank de Denekamper heeft vrijgesproken, wil de gemeente Dinkelland hem niet terug bij de brandweer. De gemeente zegt dat andere brandweerlieden niet meer met hem willen werken. Bovendien rekent ze hem aan dat hij eerst heeft bekend. De verdediging van de man vindt dat te weinig reden om hem weg te sturen. De rechtbank doet binnen een week uitspraak

www.rtvoost.nl


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #1868 Gepost op: 27 november 2008, 17:05:31
Met Ferrari te water tijdens proefrit

De bestuurder van een Ferrari 348 is woensdag in het water van het Winschoterdiep bij Waterhuizen beland. De chauffeur wist zichzelf te redden van een verdrinkingsdood.

De racewagen stond bij een onderhoudsbedrijf, toen een van de monteurs de Ferrari warm reed voor een test. Aangekomen bij de rotonde van de Waterhuizerweg raakte de racewagen van de weg. "Bij het uitrijden van een rotonde ging het fout. De auto begon te glijden over het gladde wegdek. Ik probeerde het voertuig nog te corrigeren, maar doordat ik brede werkschoenen droeg trapte ik zowel gas als rem in", vertelt het slachtoffer.

Het gevolg was dat hij van de weg afraakte en dat de peperdure auto met een boog het kanaal in vloog. Gelukkig zag de ongelukkige bestuurder kans zichzelf in veiligheid te brengen. "Pas na bijna verdronken te zijn kon ik de voorruit uit de sponning trappen en zo uit de auto ontsnappen", zegt de bestuurder.

De Ferrari 348 raakte door het ongeluk zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf uit het water worden getakeld.


Foto: Martin Nuver

http://www.telegraaf.nl/


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1869 Gepost op: 27 november 2008, 17:51:17
Man steekt auto buurman in brand
 
WEKEROM - De politie heeft woensdag een 53-jarige man uit Wekerom aangehouden op verdenking van brandstichting.

De man zou rond 17.40 uur de auto van zijn 55-jarige buurman in brand hebben gestoken. Volgens de politie zou het tweetal al langere tijd een conflict met elkaar hebben.

De 55-jarige man waarschuwde de politie nadat zijn auto in de brand stond en hij zijn buurman daarbij had zien weglopen. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

http://www.omroepgelderland.nl/index.php?id=60996