Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 444762 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #2000 Gepost op: 16 december 2008, 17:45:10
Belastingkantoor ontruimd na bommelding

EINDHOVEN - Een gebouw van de Belastingdienst aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven is dinsdagmiddag ontruimd wegens een bommelding.  
Voor zover bekend hebben ongeveer tweehonderd mensen hun werk moeten laten liggen en zijn niet meer teruggekeerd. Een bomverkenner stelde vast dat het loos alarm was, meldde de politie.

Het telefoontje van een anonieme beller kwam binnen in Apeldoorn. De verdachte zei dat tussen twee en vijf uur een bom zou afgaan. Bedrijfshulpverleners hebben het personeel geëvacueerd en schakelden daarna de politie in.

De politie onderzoekt de herkomst van het telefoontje.

www.nu.nl


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2001 Gepost op: 16 december 2008, 23:01:40
Mysterieus politie-onderzoek H'dorp

16 december 2008 - 17:27 - RTV NH

HOOFDDORP Een huis in Graan voor Visch in Hoofddorp is door de politie volledig afgeschermd. Er zou worden gegraven in en om het huis. De politie wil nog niets kwijt over de zaak.

Er gaan geruchten dat de politie op zoek is naar een lijk.

Het gaat om een huurwoning die regelmatig van huurder wisselt. In de woning zijn in het verleden enkele keren hennepkwekerijen ontmanteld. De huidige bewoner van het pand is verhoord, maar geldt niet als verdachte in de zaak.

Zoektocht vrouw snelkookpanmoord

16 december 2008 - 18:29 - RTV NH
 
HOOFDDORP (ANP) - Justitie is dinsdagmiddag een onderzoek begonnen naar het lichaam van het mogelijke tweede slachtoffer in de geruchtmakende snelkookpanmoord. Het onderzoek heeft plaats in en om een woning aan de Graan voor Visch in Hoofddorp. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem bekend.

Volgens een woordvoerder is justitie in de woning op zoek gegaan naar aanleiding van recent verkregen informatie.

Gruwelijke moord
Het OM eiste op 4 december een levenslange gevangenisstraf tegen verdachte Mehmet Y. die wordt verdacht van de gruwelijke moord op zijn jongste broer in 1997 en op zijn ex-vrouw in 2002. Y. zou zijn broer met een hamer hebben doodgeslagen. Daarna zaagde hij het lijk in stukken, kookte het hoofd in een snelkookpan en draaide de huid door de gehaktmolen.

Aanwijzingen
Y. zou zijn ex-vrouw hebben gewurgd, maar haar lichaam is nooit gevonden. Justitie heeft aanwijzingen dat het lichaam zich in of bij de Hoofddorpse woning bevindt. Het proces tegen Y. loopt nog tot 20 januari.

Zie ook:
'Justitie loog in snelkookpanmoord'
Eis snelkookpanmoord levenslang
 
16 december 2008 - 18:29
Zoektocht naar vrouw zaak snelkookpanmoord
Samen sterk in de hulpverlening!


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #2002 Gepost op: 17 december 2008, 11:42:19
Aanrijding ambulancewagen met auto

Leiderdorp - Dinsdag 16 december, even voor 18.00 uur vond in Leiderdorp op de kruising Persant Snoepweg met de Acaciastraat een aanrijding plaats tussen een ambulancewagen en een personenauto.

De ambulancewagen reed vanaf de Stierenbrug met zwaailicht en sirene over de Persant Snoepweg in de richting van het ziekenhuis. Een van rechts komende automobilist, een 38 jarige Leidenaar, zag echter de ambulance over het hoofd. Hij reed bij groenlicht de kruising over waarna de aanrijding ontstond. De brandweer heeft het dak en de achterdeur geknipt om de Leidenaar uit zijn auto te halen. Hij en zijn baby die in een maxi-cosi lag op de passagiersplaats zijn voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

www.blikopnieuws.nl

p2kflex
18:08:35 16-12-08GROUP-1Prio 1 PERSANT SNOEPWEG/VAN DER VALK BOUMANWEG LDP Beknel. verkeer 66781
1503264BRW Leiden (Korpscoördinator)  
1503283BRW Leiden (Zuid) (HV-1 781)  
1503289BRW Leiden (Zuid) (Kazernealarm)
p2kflex
18:03:59 16-12-08GROUP-1Prio 1 PERSANT SNOEPWEG/VAN DER VALK BOUMANWEG LDP Beknel. verkeer 66736 66593
1503013BRW Hollands Midden (OvD Leiden e.o.)
1503302BRW Leiderdorp (Blusploeg 2)
1503310BRW Leiderdorp (Korpscoördinator)
1504105BRW Hollands Midden (Monitorcode OvD)


Crashtender

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,172
Reactie #2003 Gepost op: 17 december 2008, 12:31:26
Brandweerkorpsen gaan samenwerken
 
DOESBURG - Het brandweerkorps van Doesburg gaat samenwerken met de korpsen van Rheden en Duiven. Die twee korpsen werkten al samen in ondersteunende activiteiten, zoals preventie, opleiding en inkoop van materiaal. Het korps van Doesburg treedt nu toe tot die samenwerking. Brandbestrijding en hulpverlening blijven de korpsen apart doen. De standplaats van het nieuwe korps wordt Velp.

bron: RTV Gelderland
Reageer in een crisissituatie met kalmte en bedenk in een kalme periode dat er altijd weer ergens een crisis in de maak is.


Koos Grandioos

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 613
Reactie #2004 Gepost op: 17 december 2008, 16:56:37
Opnieuw pizzakoerier overvallen

ZUTPHEN -
Op de Weg naar Vierakker in Zutphen heeft dinsdagavond een gewapende overval plaatsgevonden op een 18-jarige Zutphense pizzakoerier. Het is al de derde overval in korte tijd op een pizzakoerier. De buit is telkens maar minimaal.

Volgens een woordvoerder van de politie vond de gewapende beroving op de pizzakoerier rond tien voor zeven plaats. “De vier daders droegen donkere kleding en hadden scooterhelmen op. Met een vuurwapen of  iets dat daarop leek bedreigden ze de pizzakoerier. Na de beroving gingen ze er op twee scooters vandoor, in de richting van de Emmerikseweg”, aldus de woordvoerder.

Over de buit kon de politiewoordvoerder nog geen mededelingen doen. Via een SMS-Alert aan de bewoners in Zutphen en Warnsveld werden getuigen opgeroepen. Die kunnen zich  bij de politie melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Anderhalve week geleden werd een 17-jarige pizzakoerier in het Volgelpark geslagen en van portemonnee beroofd. Halverwege november werd een 18-jarige pizzakoerier overvallen op de Prinses Marijkelaan. Hij werd geslagen en getrapt.

Bron: Gelrenieuws.nl
Verbeter de wereld, begin bij je zelf!


guest4965

  • Gast
Reactie #2005 Gepost op: 17 december 2008, 21:18:21
Nederlander rijdt voetganger aan flarden op Autobahn

HANNOVER - Een 23-jarige Nederlandse automobilist heeft woensdag op de Duitse snelweg een voetganger doodgereden. Het lichaam van het slachtoffer werd in tal van delen uiteengereten, die over een lengte van 200 meter over de Autobahn verspreid lagen.

Dit heeft de politie laten weten. Het is onduidelijk wat de voetganger, een dronken man, op de snelweg deed. Agenten hadden het slachtoffer eerder op een nabijgelegen rijksweg staande gehouden en gecontroleerd.

Omdat hij niet dronken leek, zich helder kon uitdrukken en niet verward overkwam, zagen de agenten geen aanleiding hem op te pakken. Een uur later was de man dood.

De Nederlandse automobilist heeft nog geprobeerd de voetganger te ontwijken. Hij is licht gewond en in shock opgenomen in het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde vlakbij Hannover, de hoofdstad van de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen.
© ANP

www.nu.nl


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2006 Gepost op: 18 december 2008, 12:03:46
Vuurwerk, wapens en goederen gevonden bij huiszoekingen

De politie heeft dinsdagmiddag bij twee huiszoekingen in Oss onder meer illegaal vuurwerk, wapens en mogelijk gestolen goederen gevonden. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Aanleiding

Dinsdag aan het einde van de middag kreeg de politie een melding van een mishandeling en bedreiging in de Duivenstraat. Een 27-jarige vrouw uit Oss was in haar huis mishandeld en bedreigd door haar 38-jarige ex-vriend uit Oss. De vrouw kon vluchten naar een vriendin. Enige tijd later keerde de vrouw terug naar huis samen met de vriendin, en trof haar ex in de woning aan. Hij had de inboedel gesloopt. Vervolgens mishandelde en bedreigde hij zijn ex opnieuw. Ook de vriendin kreeg klappen. De broer van de Ossenaar kwam op dat moment met een auto aanrijden, en de mannen probeerden de 27-jarige Osse in de auto te sleuren. De huidige vriend van het slachtoffer kwam juist aanlopen en kon dat voorkomen. De verdachten sloegen de vriend met een ijzeren staaf op zijn hoofd, en gebruikten ook pepperspray. De man raakte gewond aan zijn hoofd. De vrouw kon wegrennen, waarna de twee verdachten wegreden.

Huiszoekingen

Het 27-jarige slachtoffer vertelde de politie dat haar 38-jarige ex vermoedelijk een wapen had achtergelaten in de woning. De verdachte verbleef nog in de woning van de vrouw. Daarop werd het huis doorzocht. De politie vond bij de huiszoeking: illegaal vuurwerk (37 stuks, waaronder lawinepijlen), een kruisboog, een luchtdrukwapen en doosjes munitie.

Omdat het vermoeden bestond dat de verdachten verbleven in een huis aan de Katwijkstraat gingen agenten daar naar toe. De verdachten waren er niet, maar wel de 34-jarige ex-vriendin van een van de verdachten. Agenten doorzochten ook deze woning en vonden daar onder meer: een zakje met daarin vermoedelijk cocaïne, vuurwerkpijlen, negen vlinderbommen (vuurwerk), pepperspray, een vuurwapen en munitie en twee stroomstootwapens. Daarnaast vond de politie goederen in het huis die vermoedelijk gestolen zijn. Er werden vijf dozen met Swarovski-kristal, een tas met merkkleding en acht fietsen gevonden. Tenminste twee fietsen bleken gestolen te zijn.

Aanhoudingen

De 34-jarige vrouw is aangehouden in de woning en inverzekering gesteld. De politie heeft alle goederen in beslag genomen en is een onderzoek gestart. De 38-jarige man uit Oss heeft zich woensdag gemeld bij de politie in Oss. Hij is aangehouden en inverzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2007 Gepost op: 18 december 2008, 12:05:40
Man aangehouden voor diefstal plasmascherm

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdag op de Oostwal een 34-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van diefstal. Agenten kregen een melding dat de man kort daarvoor op de Neerstraat een plasmatelevisie ontvreemd had uit een vrachtwagen van een radio-en televisiezaak. Korte tijd later zagen zij de auto van de man op de Oostwal staan. In de auto lagen het plasmascherm, een hoeveelheid speelgoed en inbrekerswerktuigen. De agenten vatten post, toen de verdachte bij zijn auto kwam is hij aangehouden. De spullen zijn inbeslaggenomen. Na zijn insluiting werd de man onwel en is hij overgebracht naar een Bosch ziekenhuis. De man maakte daar gisterenavond zoveel amok dat hij door de bewakende agenten in de boeien is geslagen en weer overgebracht is naar het cellencomplex. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij Justitie.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2008 Gepost op: 18 december 2008, 15:50:13
Ambulances Zuid-Holland-Zuid rukken het snelst uit
Ziekenwagens rukken het snelst uit in de regio Zuid-Holland Zuid. Volgens een landelijk onderzoek duurt het iets meer dan een minuut voordat er een wagen op weg is naar een spoedgeval. De landelijke norm is twee minuten.
Het onderzoek noemt de Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid en de Gemeenschappelijke Meldkamer van de regio zeer efficiënt. De medewerkers slagen er in om uit de vaak paniekerige telefoontjes naar 112 snel de benodigde informatie te halen.
Het duurt gemiddeld bijna negen en halve minuut voordat een ambulance in de regio Zuid-Holland-Zuid op de plek van bestemming is. Ook dat is ruim binnen de norm van vijftien minuten.
www.rijnmond.nl

Wie weet waar dat onderzoek op internet staat?


Kolkkie

  • Verzorgende-IG i.o., Sportmasseur, EHV-er, Fotograaf (niet-HV)
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 523
Reactie #2009 Gepost op: 18 december 2008, 16:52:18
Politie waarschuwt voor inbraken tijdens kerst

ROTTERDAM/UTRECHT - De politie in de vier grote steden waarschuwt voor inbraken tijdens de donkere dagen.  
Doordat het langer donker is, kunnen inbrekers makkelijker zien of er mensen thuis zijn en of er waardevolle spullen in de woning staan. Diverse korpsen zijn de komende tijd extra alert en hebben zelfs een Woninginbraken Team geformeerd.

Volgens de politie Utrecht wordt er beduidend meer ingebroken tijdens de feestdagen. "Op eerste en tweede kerstdag als de mensen niet thuis zijn, neemt het aantal inbraken fors toe'', aldus een woordvoerder.
 

De politie raadt aan het huis tijdens afwezigheid er bewoonbaar uit te laten zien. "Zet een tijdschakelaar op een lamp en vraag iemand de post uit de brievenbus te halen.''


Snel weg

In de regio's Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond heeft het onderwerp "de hoogste prioriteit'', stelt een zegsman.

Ook de politie Haaglanden bevestigt de trend. "In het donker is het voor inbrekers ook gemakkelijker om snel weg te komen'', legt ze uit.

De Amsterdamse politie heeft in de donkere maanden eveneens extra personeel op straat ingezet om onder meer het aantal overvallen in de stad terug te dringen.

© ANP  

Bron: www.nu.nl
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.