Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 444584 keer)

0 gebruikers (en 15 gasten bekijken dit topic.

nick1107

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 626


yvp

  • Gast
Reactie #2061 Gepost op: 24 december 2008, 10:27:21
Triest natuurlijk, maar ook levensgevaarlijk voor de berijder.
Waarom gunnen ze zo'n paard niet een rustige oude dag?  ???
Jij hebt vast geen paarden thuis, 21 is niet oud voor een paard hoor....


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #2062 Gepost op: 24 december 2008, 10:42:39
Zeeuw (19) dood na ongeval op A58

(Novum) - Een 19-jarige man uit Borsele is dinsdagavond na een eenzijdig ongeval op de A58 bij Goes overleden. Dat laat de Zeeuwse politie woensdagochtend weten.

De automobilist reed over de rechterrijbaan in de richting van Vlissingen. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg. Doordat er geen vangrails langs de weg geplaatst zijn, kwam de auto tussen bomen en struiken onzacht tot stilstand. Tussen de bosschages raakte de auto van de man bekneld.

Het slachtoffer raakte door het ongeval zwaargewond. Nadat de brandweer de man uit de auto had bevrijd, moest hij direct gereanimeerd worden. Dit mocht echter niet baten en het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval.

De auto is weggesleept en zal door de technische recherche worden onderzocht. Door het ongeluk is de A58 enige tijd afgesloten geweest.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel.htm?contentid=217307


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2063 Gepost op: 24 december 2008, 10:59:19
Politieagent en arrestant vallen door autoruit
Een politieagent en arrestant zijn dinsdagavond op de Pieter de Hoochweg in Rotterdam-Delfshaven gewond geraakt toen ze tijdens een worsteling door een autoruit vielen.
Dit gebeurde nadat agenten een automobilist wilden controleren die zich in de Spanjaardstraat vreemd gedroeg. De man ging er vandoor maar werd enkele kilometers verderop klemgereden op een kruising van de Westzeedijk.
Op de Pieter de Hoogweg kwam het uiteindelijk tot een confrontatie, waarbij zowel een agent als de man tijdens een worsteling door een autoruit vielen.
De man is gearresteerd. Waarom hij zich vreemd gedroeg is niet bekend.
www.rijnmond.nl


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2064 Gepost op: 24 december 2008, 11:04:14
Brand bij SITA legt ovens stil
woensdag 24 december 2008 | 08:03 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 24 december 2008 | 08:10

Tekstgrootte  
ROOSENDAAL - Door een brand bij afvalverwerker SITA ReEnergy hebben gisteravond twee verbrandingsovens tijdelijk stil gelegen.

De brand ontstond buiten, in zakken met reststoffen, die vervolgens enkele besturingskabels in vuur zetten. Uit voorzorg werden de verbrandingsovens uitgezet. De brandweer had het vuur echter snel onder controle. De twee aanwezige werknemers van SITA bleven ongedeerd. De oorzaak van de brand is onbekend.

Een van de ovens kon afgelopen nacht weer worden opgestart.

http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/4250038/Brand-bij-SITA-legt-ovens-stil.ece


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #2065 Gepost op: 24 december 2008, 11:25:48
‘Hij schreeuwde: ik wil eruit, het is koud’

ZUIDLAND - Marja Mol uit Zuidland is er nog ondersteboven van. Gistermorgen lag voor haar huis in Zuidland een auto in het water.
 
De bestuurder, een 35-jarige Spijkenisser, zat bekneld en gilde het uit van de pijn. ,,Ik wil eruit, ik heb het zo koud, zei hij’’, zegt Mol. ,,Bloed stroomde over zijn hoofd.’’

Het water stond inmiddels tot aan zijn middel. Mol schoot te hulp en hield de Spijkenisser vast tot de brandweer arriveerde. Samen met een voorbijrijdende kraanbestuurder, die een ruitje insloeg, de gordel kapot sneed en hem eruit tilde.

Rond acht uur ’s morgens was de wagen in een slip geraakt en via een boom in het water gekomen. ,,Als je die auto had gezien, er was niets meer van over,’’ zegt Mol. ,,De auto was helemaal kromgetrokken. Het is een wonder dat hij er levendis uitgekomen.’’

De Zuidlandse hoorde een dreun en zag door de dikke mist heen een lampje branden in de sloot. Ze rende naar buiten, waar al twee mensen stonden te kijken.

Verontwaardigd: ,,Dat heeft me nog het meest verbaasd, dat die mensen niets deden
.’’


Foto John Biert

http://www.ad.nl/rotterdam/voorneputten/2868509/lsquoHij_schreeuwde_ik_wil_eruit_het_is_koudrsquo.html


Cobra4

  • Ploegleider BHV, CBRN instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,476
Reactie #2066 Gepost op: 24 december 2008, 13:04:33
Vijftien mensen redden automobilist
Uitgegeven: 23 december 2008 21:55
Laatst gewijzigd: 23 december 2008 21:55

OOSTERHOUT - Zo'n vijftien mensen hebben dinsdagavond gezamenlijk voorkomen dat een in het water gereden automobilist verdronk in zijn voertuig.  
Volgens een woordvoerder van de politie sprongen omstanders en hulpverleners het voertuig na toen het rond half negen op de kruising Vliedberg/Hoofseweg in Oosterhout door nog onbekende oorzaak van de weg raakte.

De auto dreigde met de automobilist en zijn hondje onder water te verdwijnen. De gezamenlijke actie voorkwam dat. De man werd uiteindelijk veilig op het droge gebracht. Hulpdiensten waren daarna massaal ter plekke om de redders op te vangen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hulde aan de redders !



Pluim voor jeugd die automobilist in water redt

--------------------------------------------------------------------------------

(Novum) - Vijftien jongeren uit het Brabantse Oosterhout worden woensdagmiddag door hun burgemeester in het zonnetje gezet omdat ze dinsdagavond een automobilist hebben gered. Ze sprongen in het water toen de man met zijn wagen in de sloot belandde en hielden het voertuig boven tot de politie er was en de inzittende kon worden gered. De man is door een agent in het water gereanimeerd, waarna hij naar een ziekenhuis is gebracht. Een hondje dat ook in de auto zat is eveneens gered. De politie stelt dat het heel anders had kunnen aflopen als de jongeren de wagen, die kopje onder dreigde te gaan, niet boven hadden gehouden.

Burgemeester Helmi Huijbregts wil 'haar waardering voor deze heldendaad uitspreken', zo laat de gemeente weten.


bron: www.nieuws.nl


jeroenbos

  • jeugdbrandweer/ fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 697
Reactie #2067 Gepost op: 24 december 2008, 16:33:12
:'(

Floris (21) sterft in harnas
Door CASPAR NABER

DRIEBERGEN/WOUBRUGGE - Floris (21), het oudste paard van het Korps Landelijke Politie Diensten, is niet meer.
Hij overleed dinsdag na 15 jaar trouwe dienst tijdens werkzaamheden in Almere. De even oude Fortuin is nu lijstaanvoerder bij de 50 rijdieren van de Dienst Levende Have Politie.

Floris en zijn berijder kwamen dinsdagavond in actie tijdens een opstootje op de kerstmarkt in Almere. Omstreeks 20.30 uur zakte de ruin plotseling door zijn achterbenen. Hij ging liggen en overleed even later. Een dierenarts kon niets anders meer doen dan de dood van het paard constateren, vermoedelijk ten gevolge van een hartstilstand.

,,Ondanks zijn naar onze maatstaven hoge leeftijd was Floris nog fit en sterk genoeg om te werken,'' zegt woordvoerder Jos Klaren van het KLPD.

,,Al zetten we hem niet meer in tijdens supportersrellen, evenementen kon Floris nog prima aan. Hij maakte in september ook nog deel uit van de ere-escorte tijdens Prinsjesdag. Vorig jaar liep hij zelfs voor op.''

Zijn karakter maakte de in 1987 geboren Floris bijzonder geschikt voor de opleiding van beginnende politieruiters. Klaren: ,,Die oefenden regelmatig met hem.''

In de Nunspeetse vestiging van de Dienst Levende Have van de politie (DLHP), waar Floris gestald stond, heerst volgens de politiewoordvoerder een bedrukte stemming. Een begrafenis of andere plechtigheid vindt er niet plaats. ,,Na nader onderzoek wordt het paard vandaag afgevoerd,'' aldus Klaren.

De opvolger van Floris als oudste nog werkzame politiepaard heet Fortuin. Hij is eveneens 21 jaar en heeft als thuisbasis Woubrugge. ,,Fortuin werkt sinds 1995 bij ons. Vanwege zijn betrouwbaarheid wordt hij net als Floris ingezet bij de opleiding van beginnende ruiters en voor het 'beleren' van 'groene' paarden,'' weet Heimen Wassing van de Woubrugse DLHP-vestiging.

,,Net als Floris is Fortuin wat we noemen een KWPN'er (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland).,'' vervolgt de brigadier die tevens eerste beredene en commandant is van een ME-ploeg van de politie.

,,KWPN verwijst naar de bloedlijn die bepaalt in welke mate bepaalde eigenschgappen vererven bij paarden. Onze specialisten zoeken in de vakliteratuur naar paarden die afstammen van een bepaalde hengst.''

Zo stammen veel paarden van het KLPD en van de politie Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Amsterdam-Amstelland volgens hem af van de hengst Legaat. ,,Hij vererfd zo goed dat zijn nageslacht geschikt is voor politiewerk.''

Het karakter speelt daarbij een grote rol volgens Wassing. ,,Elk paard kent naast angst ook nieuwsgierigheid. Wij werken met paarden waarbij die nieuwsgierigheid stukken groter is dan de angst.''

De Dienst Levende Have van de politie krijgt de paarden meestal als ze een jaar of drie vier zijn. ,,In de 'binnenbak' leren we ze wennen aan bepaalde zaken of omstandigheden. Zo beginnen we met het op de grond leggen van een zeiltje en het zwaaien met een paraplu of vlaggen. Dat bouwen we dan langzaam uit.''

De oudste nog levende paarden die ooit werkten bij de DLHP zijn volgens de brigadier Pares (33) en Mark (27). Ze genieten bij particulieren van hun oude dag. ,,De 27-jarige Mambo doet geen dienst meer maar wordt nog wel gebruikt als lespaard bij de opleiding.''

Paarden die in het harnas sterven, zoals Floris, komen weinig voor. ,,We hebben wel al eens een paard gehad dat overleed in de trailer. Vermoedelijk ook door een hartstilstand.'' De meeste politiepaarden verhuizen rond hun zeventiende naar een soort rusthuis. Heel af en toe gaat er een mee met zijn ruiter als die dat wil. Het gaat er ons om dat zo'n dier een leuke oude dag beleeft,'' aldus Heimen Wassing.


rjvaneyk

  • Noodhulpteam Hollands Midden
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 579
Reactie #2068 Gepost op: 24 december 2008, 16:58:31
'Echt nazorgbeleid slachtoffers rampen ontbreekt'

TILBURG - Slachtoffers van rampen hebben behoefte aan erkenning en informatie. De rijksoverheid zou een 'belangengericht nazorgbeleid' moeten ontwikkelen.  
Dat stelt juriste Karin Ammerlaan op grond van eigen onderzoek. Ammerlaan promoveert op 9 januari aan de Universiteit van Tilburg.

Volgens het onderzoek van Ammerlaan staat bij slachtoffers van rampen het financiële belang niet op de eerste plaats. ''Ze willen weten wat er gebeurd is en ze willen dat partijen ter verantwoording worden geroepen.'' Excuses willen ze volgens Ammerlaan als daarvoor aanleiding is.

Onderzoek

Ook vinden de slachtoffers het belangrijk op de hoogte te worden gehouden over onderzoek en de schadeafwikkeling. Dat helpt bij de verwerking van het leed. Ook de communicatie van de overheid met de slachtoffers dient te worden verbeterd.

Zo zouden slachtoffers meer betrokken moeten worden bij het proces van politieke verantwoording na een ramp, bijvoorbeeld bij debatten daarover.

Materiële behoeften

Ammerlaan constateert dat de overheid een grote rol is gaan spelen bij de afwikkeling van rampen als bij de Bijlmerramp, de Nieuwjaarsbrand in Volendam en de Schipholbrand. Meestal wordt vooral alleen gekeken naar de materiële behoeften van de slachtoffers.

De juriste vindt dat de overheid de slachtoffers op de hoogte moet houden van het leerproces na een ramp: hoe rampen voorkomen kunnen worden. Op het juridische vlak wil ze een structurele regeling voor alle soorten rampen, die een lappendeken van overheidsregels moet voorkomen.

Verantwoordelijk

Ammerlaan vindt dat het mogelijk moet worden dat slachtoffers collectief de overheid of bouwers verantwoordelijk stellen voor geleden schade.

Daarin voorziet de Nederlandse wet momenteel niet. Wat dat betreft zou het Amerikaanse aansprakelijkheidsrecht een voorbeeld kunnen zijn, vindt ze.

© ANP


C337

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,363
Reactie #2069 Gepost op: 24 december 2008, 18:58:12
Overval op juwelier in PC, drie daders gepakt.


Woensdag rond 10.30 zijn drie verdachten van een overval na een wilde achtervolging onderschept door de politie. De mannen hadden even daarvoor een juwelierszaak in de P.C. Hooftstraat overvallen.
Na de overval sloegen zeker drie verdachten met een auto op de vlucht. De politie maakte jacht op hen met veel auto's. Vanaf de Overtoom draaiden de mannen de Borgerstraat in en crashten vervolgens tegen een muur. Ook een politieauto kon een botsing met een pui in de Borgerstraat niet voorkomen.
Daarop gingen de verdachten er lopend vandoor. Twee van renden richting de Kinkerstraat en werden daar onderschept. Eén verdachte rende richting de Tweede Kostverlorenkade. Een agent loste een waarschuwingsschot om deze man tot stoppen te bewegen. Uiteindelijk werd ook hij overmeesterd.
De overval op de juwelier is de zoveelste in een reeks. Op 22 oktober werden maar liefst 3 juweliers op een dag overvallen, waaronder een in de P.C. Hooftstraat. Op 13 november was het weer raak; die dag werd een juwelier in de Kalverstraat overvallen.


Filmpje van wat er gebeurd is en een intervieuw met politiecommissaris Leen Schaap: http://www.at5.nl/media/at5nieuws_item.asp?newsid=39217

bron: at5