Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 433876 keer)

0 gebruikers (en 14 gasten bekijken dit topic.

Kolkkie

  • Verzorgende-IG i.o., Sportmasseur, EHV-er, Fotograaf (niet-HV)
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 523
Reactie #2080 Gepost op: 25 december 2008, 21:36:53
Gezin gered na brand door kerststuk

AMSTERDAM - Een gezin in Vlissingen heeft zichzelf op eerste kerstdag ternauwernood in veiligheid kunnen brengen nadat er brand in hun woning uitbrak door een kerststukje.  
De moeder en een dochtertje zijn voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht omdat ze rook hedden ingeademd. De vader bleef ongedeerd, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond rond 20.00 uur vermoedelijk door een kaars in een kerststukje in de woonkamer op de eerste verdieping.

Rook

De ouders waren op dat moment hun dochter naar bed aan het brengen op de zolderkamer een verdieping hoger. Toen ze de brand ontdekten vluchtten ze op eigen kracht door de rook naar buiten. De brandweer is naar binnen gegaan om de kat te redden.

De brand zelf was volgens de brandweer snel geblust, maar de woonkamer liep toch flinke schade op. De rest van de woning liep rookschade op en de woning eronder waterschade.

Het gezin kan tweede kerstdag in ieder geval niet thuis doorbrengen. Het huis is niet helemaal verloren, zegt de woordvoerder van de brandweer. "Misschien kunnen ze er volgend jaar weer kerst vieren." Er wordt onderdak voor de bewoners geregeld.

© Novum  

www.nu.nl
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #2081 Gepost op: 26 december 2008, 09:32:49
Bewoner uit brandende woning gered
 
DOESBURG - De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een bewoner uit een brandende bejaardenwoning gehaald. Een tweede bewoner wist zichzelf in veiligheid te brengen.

Beide bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze rook hadden ingeademd.

De brand brak rond kwart over een uit in een woning aan De Pol in Doesburg. De brandweer had het vuur snel onder controle.
 
http://www.omroepgelderland.nl/index.php?id=62974


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #2082 Gepost op: 26 december 2008, 12:14:04
Brandstichting bij brandweerkazerne in aanbouw

De brandweer van Drechterland moest eerste kerstdag uitrukken voor een brand in de eigen kazerne in aanbouw op de Koggeweg in Venhuizen.

Volgens commandant Willem Lijster is het vuur veroorzaakt door brandstichting. Enkele weken terug is ook in het gemeentehuis van Drechterland brand gesticht.

De brandweer werd rond half vier gewaarschuwd. Het vuur woedde in een stapel isolatiemateriaal dat opgeslagen stond in het pand in aanbouw. Om kwart voor vier was de ploeg de brand meester.

Volgens Lijster is er schade aan de muur, het dak en de staalconstructie. De kazerne zou in mei worden opgeleverd. Lijster: ,,De vraag is of dit nog lukt.''

http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article4195604.ece/Brandstichting_bij_brandweerkazerne_in_aanbouw


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2083 Gepost op: 26 december 2008, 21:05:28
Burgers halen sleutel uit scooter drankrijder
vrijdag 26 december 2008 | 12:39 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 26 december 2008 | 12:47

STEENWIJK - Een 59-jarige bromfietser uit Steenwijk is woensdag aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.Getuigen hadden de man zien rijden op de Goeman Borgesiusstraat waar hij meerdere keren was gevallen. Daarop hadden ze de man aangesproken, de sleutel uit de scooter gehaald en de politie gebeld.


De politie constateerde dat de man onder invloed was waarop hij werd overgebracht naar het politiebureau.

http://www.destentor.nl/regio/nwoverijssel/4256812/Burgers-halen-sleutel-uit-scooter-drankrijder.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2084 Gepost op: 26 december 2008, 21:11:51
Scheldende man hindert ambulance
vrijdag 26 december 2008 | 12:44
  
EESVEEN - Aan de Van Karnebeeklaan is in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige man uit Noordwolde aangehouden voor belediging.

De man hield zich hinderlijk op bij een ambulance die hier stond voor een onwelwording. Hij weigerde weg te gaan en beledigde hierbij een politiemedewerker. De man werd na zijn scheldkannonade aangehouden en kreeg een proces-verbaal onder de neus gedrukt.

http://www.destentor.nl/regio/nwoverijssel/4256823/Scheldende-man-hindert-ambulance.ece


trancefreak

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 906
Reactie #2085 Gepost op: 26 december 2008, 23:35:34
A2 afgesloten door ernstig ongeval

Op de A2 ter hoogte van Maasbracht is om circa 21:50 uur een erstige aanrijding gebeurd waarbij twee personenauto's waren betrokken. Volgens de eerste berichten zou één van de inzittenden het ongeval niet hebben overleefd, ook zou er tenminste één slachtoffer bekneld zitten in een voertuig.

Als gevolg van deze ernstige aanrijding op Tweede Kerstdag is de A2 in de richting van Maastricht afgesloten tussen Maasbracht en Sint Joost. De rijbaan heeft op de plek van het ongeval geen vluchtstrook, zodat de politie de gehele rijbaan heeft moeten afsluiten. Verkeer richting Maastricht kan het best via Venlo rijden (A67 en A73).

http://www.vid.nl/Nieuws/article/VID.2008.361.03


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2086 Gepost op: 27 december 2008, 09:54:56
Politie onderzoekt vechtpartij in kapsalon
's-Hertogenbosch - De politie is een onderzoek gestart naar een vechtpartij, die vrijdagavond rond 19.30 heeft plaatsgevonden in een marokkaanse kapsalon aan het Hinthamereinde. Getuigen zouden mogelijk ook schoten hebben gehoord. Of er daadwerkelijk is geschoten, is vooralsnog niet duidelijk. De vechtpartij ontstond om nog onduidelijke redenen tussen enkele marokaanse personen die allen binnen aanwezig waren. De zaak was op dat moment in bedrijf en er waren ongeveer twintig mensen. Tijdens de vechtpartij zouden mogelijk ook slagwapens zijn gebruikt.

De technische recherche is op dit moment in en om de kapsalon doende met een nauwkeurig sporenonderzoek. Een deel van de straat is daarom afgezet. De identiteit van een aantal betrokkenen is inmiddels bekend en de politie is naar hen op zoek. Tot op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Zover nu bekend zijn er geen gewonden.


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2087 Gepost op: 27 december 2008, 11:48:56
Man probeert agenten om te kopen
 
BENEDEN-LEEUWEN - Een 57-jarige man uit Alphen is aangehouden hij twee agenten probeerde om te kopen.

De man werd woensdagmiddag staande gehouden bij een verkeerscontrole in Beneden-Leeuwen, omdat hij in zijn auto niet handsfree zat te bellen. Agenten wilden hem een bon geven, waarna de man hen geld gaf.

De agenten gaven het geld terug en waarschuwden de man ervoor dat dit op omkoping leek. Toen de man het geld opnieuw aan de agenten gaf, werd hij aangehouden

http://www.omroepgelderland.nl/index.php?id=63016


rjvaneyk

  • Noodhulpteam Hollands Midden
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 579
Reactie #2088 Gepost op: 27 december 2008, 12:01:12
Vrouw voor oog van kinderen neergestoken

GORINCHEM - De politie in Gorinchem heeft een 35-jarige man aangehouden die zaterdagochtend voor het oog van enkele kinderen een 37-jarige vrouw zou hebben neergestoken.  
Dat heeft de politie laten weten. Het incident had rond half acht plaats in een woning aan de Maria van Bourgondiëstraat.

Volgens de politie ligt de oorzaak in de steekpartij in de relationele sfeer. In het huis waren bij elkaar vijf kinderen aanwezig van wie er enkelen hebben gezien hoe de man toestak.
 
De kinderen zijn opgevangen door Slachtofferhulp. De vrouw werd door ambulancepersoneel gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Haar situatie is redelijk stabiel, aldus de politie.

© ANP  
-----------------------------------------------------------------

Vrouw dood na steekpartij voor oog kinderen
Uitgegeven: 27 december 2008 10:57
Laatst gewijzigd: 27 december 2008 19:54

GORINCHEM - Een 37-jarige vrouw die zaterdagmorgen in haar woning in Gorinchem voor het oog van enkele kinderen werd neergestoken, is later op de dag aan haar verwondingen overleden. Dat meldde een woordvoerster van de politie.  
Een 35-jarige man wordt ervan verdacht de vrouw te hebben neergestoken. Hij is voor de woning aan de Maria van Bourgondiëstraat aangehouden. Volgens de politie ligt de oorzaak in de steekpartij in de relationele sfeer.

In het huis waren bij elkaar vijf kinderen aanwezig van wie er enkelen hebben gezien hoe de man toestak. Slachtofferhulp heeft de kinderen opgevangen.

De vrouw werd door ambulancepersoneel gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Aanvankelijk meldde de politie dat haar situatie redelijk stabiel was, maar later is zij toch overleden.

© ANP


Gast48368

  • Gast
Reactie #2089 Gepost op: 27 december 2008, 18:25:39
Auto's in brand Cypresstraat    
26 december 2008, Den Bosch - In de nacht van eerste op tweede kerstdag zijn een bestelbus en een personenwagen verloren gegaan door brand. Rond kwart over drie kreeg de brandweer de melding van een autobrand in de Bossche Cypresstraat.
Bij aankomst bleek naast een bestelauto het vuur overgeslagen te zijn naar een naast de bestelauto geparkeerde personenauto. De brandweer kon niet voorkomen dat beide auto’s als verloren moeten worden beschouwd.



Bron en meer info: http://www.brandweerdenbosch.nl/verslagen/261208cypresstraat.html