Uit de media 2008

Auteur Topic: Uit de media 2008  (gelezen 433864 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #2110 Gepost op: 29 december 2008, 00:32:38
Morgen een ijsbaan voor de deur....

Gezellig! Koek en Zopie d'r bij, glühweintje.  :P
Verkoop vanuit je eigen keukentje. Kassa!


nirosmen

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,284
  • Brandmeester, ploegchef en oefenleider
Reactie #2111 Gepost op: 29 december 2008, 08:30:20
Twee doden bij brand in Arnhem
 
ARNHEM - Bij een brand in Arnhem zijn in de nacht van zondag op maandag twee mensen omgekomen. Ook raakte er iemand gewond.

De brand brak rond half 3 uit in een woning aan de Schrassertstraat in de wijk Sonsbeekkwartier. De brandweer rukte meteen groot uit, maar bij aankomst waren de twee slachtoffers al overleden.

De brandweer weet nog niet wat er precies gebeurd is. De recherche doet onderzoek naar de oorzaak.
 
Bron:Omroep Gelderland


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #2112 Gepost op: 29 december 2008, 10:00:23
Man doodgestoken na ruzie

OSS - Na een ruzie op het Fratershof in Oss is zondagavond rond half elf een 25-jarige man uit Nuland doodgestoken. Een 23-jarige man uit Oss is als verdachte aangehouden.  
Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De mannen waren bekenden van elkaar.

Over de aanleiding van de ruzie kan de politie nog niets zeggen.

www.nu.nl


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2113 Gepost op: 29 december 2008, 10:12:56
Telegraafbezorger held van de dag
 door Arjen ten Cate


PEIZE -  Telegraafbezorger Erik Turksema uit Peize heeft door zijn razendsnelle en adequate ingrijpen een brand in een bejaardentehuis in het Drentse dorp weten te voorkomen. De Drent (20) is zelf nuchter onder zijn heldendaad: "Ik zou het zo weer doen! Het is een kwestie van goed opletten."

Turksema brengt de krant van maandag tot en met zaterdag rond in het noorden van Drenthe. "Het is echt een hobby van me. Ik vind het leuk om tientallen kilometers te fietsen en kan het geld goed gebruiken, want ik zit nog op school." Gisternacht viel de bezorger in voor een collega met rugklachten. Toen hij naar het depot reed, kon de 20-jarige kiezen uit twee routes.

"Ik besloot langs het seniorencomplex de Esborg te rijden, eigenlijk zonder goede reden." Dat bleek een mogelijk levensreddende beslissing. Erik zag vuur komen uit een enorme container van 600 liter, vol met oud papier, die tegen het bejaardentehuis stond. "De vlammen sloegen al tegen de houten kap. Het vuur had eenvoudig naar het centrum over kunnen slaan." Turksema was de enige op straat en besloot direct in te grijpen. Hij belde de brandweer en schoof vervolgens in een ultieme inspanning de brandende container van de muur. Daardoor konden de vlammen niet meer overslaan.

Paniek

De brandweer arriveerde kort daarop en bluste de weggezette container. De ouderen van de Esborg hebben mogelijk niets gemerkt van het heldhaftige optreden. "Ik wilde geen paniek zaaien en heb bewust in stilte gehandeld", zegt Erik. Hij beseft heel goed dat een brand in het bejaardentehuis zeer slecht had kunnen aflopen. "Er wonen ook mensen die zeer slecht ter been zijn. Gelukkig hebben ze niets gemerkt." De brandweer en politie zijn lovend over de actie van de krantenbezorger. ,,Hij heeft super gehandeld", zegt de politievoorlichtster.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2882441/__Bezorger_Telegraaf_ware_held__.html?p=1,2


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2114 Gepost op: 29 december 2008, 11:21:36
Politie op pad met defibrillatoren
maandag 29 december 2008 | 05:49

RIJSSEN/HOLTEN - Agenten nemen met oud en nieuw defibrillatoren (AED's) mee als ze surveilleren in Rijssen en Holten.

Twee politiebusjes worden voorzien van apparaten, waarmee bij een stilstand het hart weer op gang gebracht kan worden. De maatregel wordt genomen omdat voor de jaarwisseling in Rijssen en Holten de reguliere kastjes met AED' s worden verwijderd, om schade door vuurwerk te voorkomen. De gemeente heeft daar veel reacties op gekregen. Als alternatief gaat de politie met AED's op pad.

http://www.destentor.nl/regio/deventer/holten/4264885/Politie-op-pad-met-defibrillatoren.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2115 Gepost op: 29 december 2008, 11:22:41
Auto brandt volledig uit in Adelboldstraat
maandag 29 december 2008 | 05:52
DEVENTER - In de Adelboldstraat op Keizerslanden is dit weekend een geparkeerde auto compleet uitgebrand.

De auto stond in de nacht van zaterdag op zondag rond half drie uur in de brand. De brandweer rukte uit. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche van de politie onderzoekt de brand.

Op de avond van eerste kerstdag is geprobeerd in de Pamontstraat (Keizerslanden / Tuindorp) een bestelauto in brand te steken. Dat mislukte, wel liep de auto roetschade op en smeulde een ruitenwisser gedeeltelijk weg. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen (0900-8444 of anoniem 0900-7000).

Met kerst brandde een schuurtje aan de Assenstraat compleet uit. Politie en brandweer gaan ervan uit dat die brand aangestoken is.

http://www.destentor.nl/regio/deventer/deventer/4264617/Auto-brandt-volledig-uit-in-Adelboldstraat.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2116 Gepost op: 29 december 2008, 13:54:52
Agent belt verdachten naar zich toe


DEN HAAG -  Een politieagent in Den Haag heeft op een bijzondere manier verdachten achterhaald. Hij gebruikte daarvoor hun mobiele telefoons.

De agent zag en hoorde zaterdagavond vuurwerk ontploffen, waarna hij drie jongens hard zag wegfietsen. Eentje kon hij er aanhouden. Toen de gsm van de jeugdige delinquent ging, nam de agent (met toestemming van de jongen) op. Het bleek de tweede verdachte, die zich korte tijd gedwee meldde bij de agent. Ook het toestel van de tweede jongen ging af, waarna het tafereel zich herhaalde.

De drie jongens konden zich niet legitimeren. Een van hen bekende het vuurwerk te hebben weggegooid. In het huis van de 14-jarige werd ook nog een zak vol vuurwerk aangetroffen. De drie kregen een verwijzing voor Bureau Halt.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2885192/__Agent_belt_met_verdachten__.html?p=14,2


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2117 Gepost op: 29 december 2008, 16:52:50
Penis in brand, man sneuvelt


Adelaide -  Opeens zette zijn vrouw hem in brand; een 47-jarige man bezweek maandag aan zijn verwondingen. De echtgenote verbrandde zijn penis met behulp van een lichtontvlambare substantie. De man haalde het ziekenhuis in kritieke toestand. Twintig dagen later bezweek twintig hij alsnog...

Het slachtoffer, de Australische Satish Narayan, verloor de strijd van de brandwonden. Vuur had zijn lichaam grotendeels verminkt. Narayan werd in zijn slaap om half zes 's morgens verrast door zijn vrouw. Ze stak zijn penis in brand, met dodelijke afloop.

De vrouw wordt alvast aangeklaagd voor doodslag, meldt de Sunday Mail. Een betrokkene vertelt dat de vrouw gigantisch lijdt onder de dood van haar man. "Ze heeft er spijt van. Het is een tragedie. Ook voor haar en haar kinderen." Ruzie zou het motief zijn voor de moord.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2886888/__Penis_in_brand__man_sneuvelt__.html?p=4,2

Kort lontje ? ? ?


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2118 Gepost op: 29 december 2008, 16:58:36
Hond ontdekt brand in Kesteren
 
KESTEREN - De hond van bewoners van een woning aan de Prinsenhof in Kesteren heeft zijn baasje gewaarschuwd dat de brand in de garage naast de woning was.

De bewoner werd gealarmeerd door geblaf van de hond. Toen hij poolshoogte ging nemen, sloegen er al vlammen uit de garage.

De man heeft nog geprobeerd zelf te blussen, andere familieleden gingen naar de buren. De brandweer wist het vuur daarna vrij snel te blussen. Vermoedelijk was er sprake van kortsluiting. Een week eerder was ook al een brandje in de garage.
 
http://www.omroepgelderland.nl/index.php?id=63088


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2119 Gepost op: 29 december 2008, 21:54:32
http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article4205194.ece/Polderijs_onbetrouwbaar

Polderijs onbetrouwbaar

    * Gepubliceerd op 29 december 2008, 21:04
    * Laatst bijgewerkt op 29 december 2008, 21:06

onderdijk -

Terwijl her en der de eerste ijsbanen opengaan voor het publiek, blijft het overige natuurijs in de polders voorlopig taboe. Volgens de ijsclubs en de KNSB is er domweg nog te weinig ijs en zijn er te veel wakken.
Volgens B. Smit van de IJsclub Ons Genoegen uit Onderdijk is bijna al het water in de verkaveling nog gevaarlijk gebied. ,,Je kunt echt alleen terecht op de ijsbanen. Al het andere ijs raden wij af. Er staat nog te veel wind en te veel stroming, dat zorgt ervoor dat grote stukken van bijvoorbeeld De Grote Vliet achter ons dorp levensgevaarlijk zijn.'' KNSB-woordvoeder Toon Steltenpool laat een zelfde geluid horen. ,,De sloten en plassen zijn echt nog levensgevaarlijk.''

Waar Onderdijk op de Biersloot de baan verwacht, is dat in Lutjebroek op de Kerkesloot. Ook rondom dit dorp is het schaatsen op natuurijs nog ver weg, aldus Rob Bakker.

De ijsbanen van de clubs zijn vaak op ondergelopen land. In de verkavelingen is dat niet het geval, met alle risico's van dien.